Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 21 of 54

Thread: ARTICOLE DESPRE "CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI."

 1. #1
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1

  Articole despre CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI.

  Pro Sport


  Dr. Bădită

  Craiova e revelatia acestei etape. Are pe bancă un antrenor tînăr, care nu s-a dedulcit la potlogăriile campionatului, si în birou un presedinte pitoresc, fără rasă intelectuală, dar animat de dorinte de mărire strigate în gura mare, spectaculos, naiv si sincer.

  Dorin Chiotea

  Ne place sau nu, Pavel Badea n-a fost învins de cinci etape. Acest tip mărunt e depozitarul unui munte de vointă si reprezintă un exemplu de modestie. Se vede că viata n-a trecut degeaba pe lîngă el si că anii petrecuti pe la echipe din Elvetia, Coreea de Sud si Japonia i-au modelat nu doar contul bancar, ci si caracterul. I-ati văzut încrîncenarea cu care îsi dirija din teren colegii la Pitesti si încrederea cu care coordona formatia de pe bancă, după ce singur s-a cerut în afara gazonului. Imaginea aceasta, cu Bădită antrenor în straie de jucător, e poate cea mai frumoasă pentru Craiova ultimilor ani. E interesantă si relatia sa cu controversatul boss Adrian Mititelu, pentru care Badea a fost asul din mînecă, omul pe care a mizat totul atunci cînd corabia era în derivă. Iată cum un tip instinctual face front comun si rezultate bune cu un doctorand (la propriu) în fotbal. Încă ironizat de multi, Mititelu e pe cai mari în Bănie. Unii fac misto de trecutul său de ospătar, altii rîd de poticnelile sale lingvistice. Decît un erudit smecher si ineficient, mai bine un fost sef de galerie gata să moară pentru echipă.
  Acesta este fotbalul nostru: un loc cosmopolit, unde toată lumea poate să găsească satisfactie. În acest caz, si unii dintre noi, suporterii.  Zeno la zero

  Mijlocasul de buzunar al Universitătii Craiova a decis soarta unui meci anost si i-a trimis pe elevii lui Ion Moldovan la un îngrijorător -5 la “adevăr”


  http://www.prosport.ro/tools/getImage.jsp?imgNdx=86511
  BUCURIE
  Oltenii au gustat din plin victoria de la Pitesti, după 90 de minute de lupte în noroi

  Pe o vreme însorită în Trivale, dar cu un gazon infect, cele două foste regine ale provinciei au etalat un fotbal modest. Zeno Bundea, un talent care are la activ mai multe echipe la care a jucat decît ani de fotbal, a decis soarta unei partide care se îndrepta spre un previzibil 0-0. Omul potrivit la locul potrivit si un sut în poarta goală au adus trei puncte Craiovei, care nu mai cîstigase la Pitesti de sapte ani. Fără să impresioneze, oltenii si-au dorit parcă mai mult cele trei puncte si au punctat la o fază în care fundasii pitesteni dormeau pe ei. Confruntarea a părut o luptă surdă, iar pasele exacte o loterie. Învingători au fost aceia care au scos mingea din mocirlă mult mai rapid, într-un duel în care pericolul era îndepărtat cîteva zeci de secunde dacă mingea era degajată în terenul advers.
  Gazdele, strunite de pe marginea orezăriei din teren de Ion Moldovan, au fost dezamăgitoare pe tot parcursul meciului, iar liderul Jean Vlădoiu a părut o umbră a fostului international. Nici măcar un cartonas galben n-a reusit “Charlie”, că de actiuni sau suturi nici nu mai are rost să discutăm. După meciul de ieri, vedeta Dică e mai aproape de un transfer la Dacia Mioveni decît la Steaua sau Dinamo. FC Arges a ajuns la al saptelea meci fără victorie, iar suporterii au început deja să ceară demisia staff-ului tehnic. Nori negri se apropie amenintători spre echipă, care are însă are parte doar de noroi, ghinion si insatisfactii.


  A doua greseală marca Ungureanu
  Desi în meciurile anterioare FC Arges nu a avut probleme cu arbitrajul, în confruntarea cu Universitatea Craiova trupa lui Moldovan a fost dezavantajată clar de către brigada de arbitri. În minutul 16 al jocului din Trivale, asistentul Eduard Ungureanu le-a anulat gazdelor un gol perfect valabil, pe motiv de ofsaid. Golul a fost înscris de Viorel Tănase din pozitie regulamentară, însă steagul lui Ungureanu a anulat bucuria care se instalase în tribune. De remarcat că tusierul este recidivist, el comitînd o eroare identică la un meci disputat tot de Universitatea Craiova, însă la Ploiesti, contra Petrolului. Atunci, în cadrul etapei a VII-a, oltenilor le-a fost anulat un gol marcat de McBreen tot pe motiv de ofsaid. Mai multi spectatori pitesteni de pe partea lui Ungureanu, adică tribuna a doua, l-au înjurat pînă la finalul celor 90 de minute pe asistent.

  Vlădoiu, fluierat si aplaudat
  O parte dintre suporterii argesenilor au părăsit stadionul din Trivale încă de la pauză, nemultumiti fiind de calitatea scăzută a fotbalului prestat de FC Arges. “La ce să mai rămînem, să-l vedem pe Vlădoiu că este o bombă?”, spuneau cu năduf pitestenii. De altfel, atunci cînd “Charlie” a fost schimbat, o parte din spectatori l-au huiduit, în timp ce altii l-au aplaudat. De asemenea, după ce Bundea a deschis scorul, suporterii aflati la tribuna I i-au cerut demisia antrenorului Ion Moldovan, considerat principalul vinovat pentru prestatia pitestenilor din ultimele etape.

  Ion Moldovan refuză polemica
  Antrenorul principal al lui FC Arges, Ion Moldovan, era foarte supărat pe prestatia jucătorilor săi, dar a acuzat si delegarea brigăzii, si starea foarte proastă a gazonului. El a anuntat că timisoreanul Tiberiu Lajos nu trebuia delegat la meciul dintre FC Arges si Universitatea, după gafa de la partida contra Ceahlăului Piatra Neamt, cînd pitestenilor le-a fost acordat un penalti gratuit. Totusi, el a ocolit subiectul demisiei, cerute ieri de o parte a publicului. “S-a făcut atîta tam-tam după meciul cu Ceahlăul, încît le-am spus să fie atenti, pentru că Lajos a gresit la acel meci. Nu înteleg de ce l-au delegat si astăzi (n.r. - ieri), dar nu vreau să vorbesc despre arbitraj. Hai să ne oprim aici pentru că noi sîntem principalii vinovati. Altfel, ar trebui ca, începînd de la presedinte si pînă la ultimul jucător, să acuzăm faza golului nevalidat la toate posturile de televiziune”, a spus dezamăgit “Comisarul”.

  Oaspetii au fost mai buni
  Totusi, tehnicianul “alb-violetilor” a recunoscut că echipa sa traversează o perioadă nefastă, neputînd să se adapteze la conditiile grele de joc din “Trivale”: “După un început bun de campionat, noi nu putem evolua în aceste conditii grele. Ar fi nedrept să dau vina doar pe teren. Universitatea Craiova este în crestere de formă si, înainte de joc, eram avizati de modul în care Pavel Badea a pregătit meciul, cu o formulă 3-6-1. Eram constienti că va fi greu. Cu toate acestea, am pierdut trei puncte care contează foarte mult. Trebuie să revenim în zona superioară a clasamentului pentru a avea o iarnă linistită”, a încheiat Ion Moldovan.


  “Badea e mare”

  Narcis Drejan

  Omul care a adus victoria craiovenilor, Zeno Bundea, consideră că Pavel Badea nu trebuie schimbat în iarnă

  -A cincea reusită si golgeter al echipei. Cum te simti Zeno?
  -Gustul victoriei este dulce. Cred că este excelent că Universitatea si-a revenit si nu pierde. Nu contează că dau eu goluri multe si că sînt golgeter, ci faptul că echipa evoluează de la meci la meci mai bine.
  -Ai explodat odată cu venirea lui Badea antrenor...
  -Da, este un tehnician de care Universitatea are nevoie. Ne simte pe toti, stie ce are fiecare de făcut si ascultîndu-l, totul iese asa cum ne propunem.
  -Crezi că trebuie schimbat Bădită din iarnă?
  -Cum să-l schimbăm, atunci cînd el cîstigă meci de meci? Nu vedeti, de cinci etape de cînd este antrenor, Universitatea este neînvinsă. Eu cred că va rămîne si din iarnă. Bădită va fi un antrenor mare.
  -Urmează un meci cu Oradea, orasul tău de origine. Continui seria de goluri si cu orădenii?
  -Va fi o partidă foarte dificilă, tinînd cont că Oradea nu se multumeste cu pozitia din clasament. Sentimental, sînt cu sufletul de Oradea, dar joc la Universitatea si nu vreau să-mi dezamăgesc suporterii. Sper să evoluez la fel de bine ca si pînă acum.
  -Cui îi dedici golul de astăzi (n.r.- ieri)?
  -Mie. În general golurile mi le dedic mie.


  Sapcă inutilă pentru Guso
  În minutul 23, portarul bosniac al Universitătii Craiova, Adnan Guso, a fost la un pas să primească gol din cauza soarelui care-i bătea în ochi. O centrare de pe stînga l-a orbit pe Guso, care a făcut apoi semne către banca de rezervă. Masorul Aurică Tufan a luat sapca directorului de competitii Ovidiu Costesin si i-a adus-o lui Adnan. Sapca avea însemnele grupării alb-albastre, însă după numai 15 minute acesta a renuntat la ea.

  I-a calmat Badea
  Pavel Badea, antrenorul jucător al Universitătii Craiova, a hotărît să le dea elevolor săi o mînă de ajutor, începînd partida cu FC Arges din postura de titular. Văzînd că sînt destul de nervosi, după numai cîteva minute Bădită si-a calmat verbal elevii. “Gata, terminati cu nervii. Jucati fotbal si lăsati-o mai moale cu supărarea”, a strigat principalul oltean către “alb-albastri”.

  “Luati trei, Mititelule”
  Adrian Mititelu, presedintele executiv al Stiintei, a sosit la stadionul Nicolae Dobrin cu o oră înainte de fluierul de start al lui Tiberiu Lajos. El a luat loc în tribuna oficială, fiind imediat luat la rost de spectatorii argeseni. Unul dintre ei i-a spus că este un simpatic pentru că se războieste cu Dinamo. Mititelule, esti simpatic, îmi place cum te bati cu ăstia din Bucuresti, dar nu uita că astăzi luati trei, l-a amenintat suporterul grupării din Trivale.

  Bodo s-a scos si acum
  Bodo, micutul suporter al argesenilor care la meciul cu Steaua Bucuresti a primit 200 de dolari de la patronul grupării din Ghencea, Gigi Becali, a încasat si ieri bani.
  De această dată cel care i-a dat bani a fost presedintele Universitătii Craiova, Adrian Mititelu. Acesta i-a înmînat copilului suma de 100 de euro, în ideea că acest gest va purta noroc echipei oltene.

  WC-urile au fost închise
  Mai bine de 100 de suporteri pitesteni prezenti la meciul
  cu Universitatea i-au înjurat pe administratorii bazei sportive deoarece acestia au uitat să deschidă toaletele. Desi sînt două clădiri construite special în acest scop, ieri acestea erau închise cu cîte trei lacăte. Nici la pauză, nici la finalul partidei, nimeni nu s-a sinchisit să le deschidă, tencuiala exterioară a celor două încăperi fiind udate din greu de suporteri.


  FC ARGES 0-1 UNIVERSITATEA CRAIOVA

  Scor la pauză: 0-0
  Final:0-1: Bundea (80)

  F.C. Arges
  1. D. Coman Ž
  5. Chita ŽŽ
  7. Bilasco Ž
  8. Crivac Ž
  (3. Dancia, 46) ŽŽ
  9. Vlădoiu n
  (11. Năstăsie, 71) Ž
  10. Dică (cpt) Ž
  (20. Tănasă, 74) Ž
  14. Tănase ŽŽ
  15. Somcherchi ŽŽ
  19. Prepelită n
  24. Nemtanu Ž
  25. M. Radu Ž
  Cartonase galbene:
  Bilasco (3), Chita (56), Nemtanu (62), Dică (72)
  Rezerve: 12. Fl. Rădulescu, 4. Crăciun ,
  21. Marincău, 23. D. Radu
  Antrenor
  Ion Moldovan

  Universitatea Craiova
  1. Guso ŽŽ
  2. Vigariu ŽŽŽ
  4. Rada ŽŽ
  6. Papură (cpt) ŽŽ
  7. Njock ŽŽ
  (11. Borbely, 87)
  8. Badea Ž
  (16. Stoianof, 58 ) Ž
  10. Stîngă ŽŽ
  (15. McBreen, 62) ŽŽŽ
  19. Plesan ŽŽ
  20. Bundea ŽŽŽ
  23. Preda ŽŽ
  25. Daouda ŽŽ
  Cartonase galbene:
  Preda (90/ 2)
  Rezerve: 12. Bănică,
  3. Bieme, 11. Borbely,
  17. Moti, 18. Cl. Tudor
  Antrenor
  Pavel Badea


  Arbitru: T. Lajos (Timisoara) Asistenti: Gh. Negoită (Brăila),
  Ed. Ungureanu (Ploiesti) Spectatori: 4.000
  -Min. 9: Stîngă a centrat impecabil pentru camerunezul Njock, dar lovitura acestuia de cap a sters transversala -min. 11: Badea a încercat vigilenta lui Coman de la 20 de metri, dar balonul a trecut milimetric pe lîngă bară -min. 30: Preda a făcut o cursă de 60 de metri, după care a centrat perfect pentru Njock. Mingea a ajuns la Stîngă, iar executia acestuia a fost interesantă, deoarece balonul a zguduit încheietura barelor -min. 38: Dică a slalomat printre fundasii adversi, dar Guso a parat sutul decarului din Trivale -min. 50: Tănase a tras milimetric pe lîngă bară -min. 76: nou-intratul Năstăsie a făcut o cursă pe dreapta, dar centrarea lui a fost reluată imprecis de Tănasă -min. 80, 0-1: Mc Breen a scăpat singur cu portarul Coman, l-a driblat, apoi a pasat în centru la Bundea care a îndelinit o simplă formalitate.
  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

 2. #2
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1
  Gazeta Sporturilor


  Din nou pe mina lui Bundea

  Golgeterul oltenilor a inscris unicul gol al partidei de la Pitesti si a urcat Craiova la plus 1 la "adevar"

  Craiova a venit la Pitesti constienta ca nu mai cistigase pe terenul Argesului de un deceniu. "Un punct astazi ar fi extraordinar", spunea unul dintre fotbalistii Universitatii inainte de meci, declaratie care venea practic in numele intregii echipe.

  Badea, antrenorul-jucator care n-a pierdut nici un meci de cind a preluat fraiele formatiei, si-a dispus echipa intr-un 3-5-1-1, cu Stinga in spatele unicului virf, Njock, pe hirtie, dar in fapt actionind ca al saselea om la mijlocul terenului. Aici, la mijloc, a vrut Badita sa cistige batalia cu adversarul. De partea cealalta, Moldovan a surprins pe toata lumea: Somcherechi la mijloc, Chitta fundas dreapta la inceput, apoi la marcaj, Nemtanu libero, Vladoiu iarasi titular dupa scandalul din etapa trecuta, intr-un cuvint o formula de echipa de la care numai el stia ce putea sa astepte.

  Universitatea a inceput mai bine. Njock a trimis cu capul in transversala, apoi Badea si Bundea au reluat "pe linga" de la semidistanta. Totul ar fi devenit pura statistica daca asistentul Eduard Ungureanu n-ar fi ridicat aiurea fanionul in minutul 17, cind Viorel Tanase a marcat un gol perfect regulamentar! De prin minutul 20 a cedat si terenul de joc, cel putin zona centrului transformindu-se intr-o adevarata clisa, din care jucatorii trebuiau sa depuna eforturi serioase pentru a-si desprinde crampoanele.

  Craiova a continuat sa fie mai periculoasa, Stinga luind si el la tinta stilpul din stinga lui Coman, in minutul 29. Ranita in orgoliul propriu, formatia gazda s-a trezit spre finalul primei parti, dar Dica nu l-a putut invinge pe Guso de la 10 metri, in minutul 38, iar Chita a trimis peste poarta, in minutul 43, la o faza la care portarul Craiovei alunecase.

  Repriza secunda a semanat perfect cu luptele in noroi pe care le vedem in sportul american si pe linga care wrestlingul pare doar o joaca de copii! Ocazii sa le numeri pe degetele de la o mina, mult mai putin clare decit in primele 45 de minute. O lupta surda care a dat cistig de cauza Craiovei, ce a stiut sa profite de singura situatie clara de gol a reprizei, cind Mc Breen a jucat perfect faza si i-a oferit lui Bundea o minge pe tava, in minutul 79. Dupa aceea n-a mai fost nimic in teren, doar strigatul din ce in ce mai hotarit al tribunei pitestene, care-i cerea demisia antrenorului Ion Moldovan!


  Ungureanu a gresit
  Asistentul bucurestean a anulat eronat golul pitesteanului Tanase din minutul 18, el fiind notat cu 4 de observatorul Gheorghe Constantin

  Faza care putea schimba istoria partidei din Trivale s-a desfasurat in minutul 18. Atunci, Chita a centrat lung si Viorel Tanase a tisnit din spatele fundasilor craioveni, reluind din drop in plasa portii lui Guso. Spre surprinderea intregii asistente, asistentul Eduard Ungureanu a ridicat insa fanionul, semnalind ofsaid la autorul golului! Asta cu toate ca nici Tanase si nici Vladoiu, de asemenea venit din spate, nu aveau cum sa fie in ofsaid!

  "Nu stiu ce sa zic! Eu l-am vazut cu coada ochiului pe jucatorul care a pasat si apoi pe Tanase singur in careu. M-o fi pacalit faptul ca a intersectat cu fundasul Craiovei, nu stiu ce sa spun. Oricum, chiar daca am gresit, sint cu sufletul impacat ca n-am facut-o intentionat. Dumnezeu mi-e martor!", a spus la finalul intilnirii Ungureanu. "Eu nu aveam cum sa vad ce a fost acolo, dat fiind ca eram cu fata la asistent, la Ungureanu, si cu spatele la Tanase", a declarat, la rindul sau, centralul Tiberiu Lajos. "Cind am tisnit, Papura si inca un fundas de-al lor erau la un metru si jumatate in fata mea. Nu stiu ce a vazut asistentul", a explicat Tanase. Surse autorizate sustin ca observatorul Gheorghe Constantin, din Rimnicu Vilcea, i-ar fi reprosat decizia gresita asistentului bucurestean si l-ar fi notat cu 4!

  La conferinta de presa, antrenorul gazdelor, Ion Moldovan, a contestat dur arbitrajul: "Pentru mine e clar ca arbitrii au venit cu tema. Pe linga golul anulat, nu inteleg cum a fost delegat Lajos aici, dupa ce toata presa scrisese ca ne-a dat un penalty gratuit la meciul cu Ceahlaul, disputat in urma cu citeva etape".


  "Daca rezultatele favorabile vor continua, nu vad de ce Badea n-ar ramine antrenor principal si din iarna incolo!"
  Zeno Bundea

  Marius Radu l-a lasat pe Njock fara lantisor
  Duelul dintre virful de atac Jeremie Njock si fundasul argesean Marius Radu - cei mai puternici fotbalisti de pe teren - a fost pigmentat cu numeroase dueluri fizice. La unul dintre acestea, petrecut in minutul 60, aproape de mijlocul terenului, Njock a ramas pret de citeva secunde cu mina la git, dind impresia ca a pierdut ceva. "Adversarul mi-a bagat mina in git si in aceeasi clipa am simtit ca nu mai am lantisorul! Tineam mult la el, era amintire de la cineva", a marturisit Jeremie dupa meci, cind a mai dezvaluit si faptul ca "avea 32 de grame greutate si era aur de 18 karate!".

  Presedintele oltean s-a vrut mai tare ca Becali
  Mascota argesenilor, Bodo, cunoscut mai ales dupa ce Gigi Becali i-a daruit in doua rinduri cite 100 de dolari, a fost categorisit ieri si de presedintele Craiovei. "Nene, nu-mi dai si mie 100 de dolari?", l-a intrebat pustiul pe conducatorul Craiovei, in pauza intilnirii. Stii ca Becali i-a data aceasta suma, respectivul a vrut sa arate ca el este si mai darnic decit finantiatorul din Pipera, dindu-i pustiului 100 de euro! "Ia, dar pentru asta trebuie sa strigi tare ", l-a conditionat presedintele oltenilor.

  Guso a putut juca doar dupa injectie
  Adnan Guso, portarul bosniac al Universitatii Craiova, a putut evolua in partida de ieri abia dupa ce la cabine, inaintea meciului, i s-a facut o injectie pentru calmarea durerilor de spate pe care goalkeeperul oltenilor le resimte de mai mult timp. De altfel, in fiecare din ultimele zile, Guso a trebuit sa suporte cite o injectie-calmant. Problemele sale la spate sint mai vechi, inca dinainte de a sosi in Romania si se manifesta cu precadere atunci cind vine vremea rece.
  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

 3. #3
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1
  Evenimentul Zilei


  “Stiinta” rescrie istoria

  Universitatea Craiova a depasit ieri complexul de inferioritate pe care-l avea in fata formatiei FC Arges. Traditia ultimelor cinci partide jucate la Pitesti era net favorabila gazdelor, care n-au pierdut in fata “Stiintei” din 1996.

  In minutul 18, pitesteanul Viorel Tanase a marcat un gol valabil, anulat eronat de “asistentul” Eduard Ungureanu pe motiv de ofsaid

  • Revenit dupa o accidentare, intre buturile Universitatii, Adnan Guso a jucat cu infiltratii. In minutul 15, portarul oaspetilor i-a cerut vicepresedintelui Ion Geolgau sa-i aduca de la vestiare o sapca pentru a se proteja de soare. In minutul 40, bosniacul a renuntat la sepcuta
  • “Stiinta” a trimis de doua ori mingea in transversala, prin Jeremie Njock si Ovidiu Stinga
  • Adrian Mititelu, presedintele Universitati, s-a dat din nou in spectacol. Urmind exemplul lui Gigi Becali, el l-a premiat pe Bodo, mascota Pitestiului, cu o suta de euro, dupa care l-a izgonit: “Gata, ma, ti-am dat banii, acum pleaca naibii de-aici!”.

  “Comisarul”, somat sa demisioneze
  Zeno Bundea era in culmea fericirii: “Sintem fericiti ca raminem in top”, a marturisit internationalul craiovean
  • La vestiare, oltenii au cintat, dupa multa vreme, melodia “O iubire alb-albastra”, imnul “Stiintei”. Antrenorul-jucator Pavel Badea a dat tonul si si-a dirijat elevii!
  • Spectatorii i-au strigat lui Ion Moldovan: “Demisia”. Strigatele s-au auzit atit dinspre tribuna intii, cit si de la tribuna oficiala. “Spurcatule! Da-ti demisia! Ai venit la Pitesti sa faci jocurile lui Dinamo!”, a fost amenintat, dupa meci, antrenorul, care a fost asteptat la vestiare de o suta de suporteri pitesteni miniosi, dorinici sa-i ceara socoteala. “Comisarul” a spus la conferinta de presa: “Nu inteleg de ce a fost delegat Tiberiu Lajos la acest meci (n.r. - “centralul” timisorean a favorizat gazdele la meciul de campionat FC Arges-Ceahlaul). Cred ca a arbitrat in contrapartida”
  • “Ambele echipe au avut de infruntat o mocirla de zile mari”, a opinat “Badita”.
  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

 4. #4
  Banned Blue's Avatar
  Join Date
  Jun 2003
  Posts
  1,222
  Reputatie
  0
  gata ady , eu aici intru de acu' incolo

 5. #5
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1
  Ai face bine sa postezi si tu mai multe mesaje aici la "Generalitati" , nu de alta dar asi vrea sa se adune mai multe mesaje
  Acum urmeaza ziarele de azi si totul despre STIINTA
  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

 6. #6
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1

  Verdictul vine de la tusa,

  GAZETA SPORTURILOR  Verdictul vine de la tusa,


  Asistentul Eduard Ungureanu a anulat un gol valabil pitestenilor la scorul de 0-0

  Ioan Viorel

  Un meci fara faze deosebit de spectaculoase - nici nu avea cum sa fie altfel pe un teren mai potrivit pentru dirt track decit pentru fotbal - s-a transformat pina la urma intr-un urias scandal declansat de semnalizarea gresita a asistentului Eduard Ungureanu. Acesta a ridicat eronat fanionul in minutul 17, cind a indicat ofsaid la Viorel Tanase, argeseanul inscriind dupa ce plecase din pozitie regulamentara. Atit el, cit si Vladoiu au fost scosi din ofsaid de Daouda. La pauza, vicepresedintele pitestean Viorel Ilinca era un pachet de nervi. Din usa vestiarului arbitrilor, striga cit il tinea gura: "Nu va e rusine, bai?! Ma lasati fara serviciu! Ce faceti voi aici?".

  Evenimentele din repriza secunda, care au dus la infringerea Argesului, au pus si mai mult paie peste foc. "Pentru mine e clar ca arbitrii au fost trimisi aici cu tema! Ce cauta Lajos la Pitesti, dupa ce ne-a arbitrat cu Ceahlaul si s-a scris ca ne-a dat un penalty aiurea? Iar nenorocitul ala de Ungureanu ne-a furat trei puncte! Cu ce ne incalzeste pe noi ca va sta acum o etapa sau doua? Clubul asta cheltuieste miliarde pentru imagine si vine Ungureanu sa ne fure!", s-a descarcat dupa meci si antrenorul Ion Moldovan.

  Surse apropiate CCA sustin ca observatorul Gheorghe Constantin l-a notat cu 4 pe asistentul bucurestean. "Gol valabil, semnalizare nejustificata", s-a scris in raportul de observare. Interesant este ca in urma cu patru etape, la partida Petrolul - U Craiova, desfasurata la Ploiesti, Ungureanu a gresit in defavoarea "Stiintei". Atunci, in minutul 70, la scorul 1-1, care s-a pastrat de altfel pina la final, el l-a oprit aiurea pe McBreen, care scapase din pozitie regulamentara si marcase! Pentru acea greseala a fost oprit de la delegari doua etape.


  Domnule Ungureanu, a fost sau nu ofsaid la faza golului anulat lui Tanase?
  Ce sa va spun? Eu asa am vazut initial.

  Nu mai sinteti sigur? N-ati vazut imagini?
  Nu, n-am vazut. Dar se poate sa ma fi inselat. M-a pacalit faptul ca s-au intersectat rapid Tanase si un fundas de la Craiova.

  Dar nu s-a intersectat nimeni!
  Da?! Eu stiu ce sa mai zic? Adevarul este ca trec si printr-o perioada mai proasta! Nu numai in plan fotbalistic, dar si in plan profesional si familial. Nu stiu cum se face, dar parca toate ghinioanele s-au adunat asupra mea in ultimul timp. Cind e sa se stringa necazurile, vin unul dupa altul!

  "A fost gol perfect valabil. Nu pot sa-mi dau seama de ce asistentul a ridicat fanionul. Daouda era cu un metru si jumatate inaintea mea cind am tisnit!"
  Viorel Tanase

  Comisaru' contestat de fani
  Deranjat de jocul slab al favoritilor, publicul pitestean i-a cerut la final demisia antrenorului Ion Moldovan. Acesta a plecat spre vestiare sub vociferarile spectatorilor de la tribuna I si injurind printre dinti. Suporterii au ramas in curtea stadionului mai bine de o ora, asteptindu-i pe conducatori sa iasa, insa acestia au evitat intilnirea cu lumea furioasa. La un moment dat, dupa ce a iesit de la conferinta de presa, Moldovan a trecut pret de citeva secunde prin fata lor, moment in care fanii i-au strigat "Moldovane, pleaca de aici! Ai venit sa faci jocurile lui Dinamo!". Tehnicianul pitestean nu are de gind sa demisioneze, "pentru ca as fi un las sa fug acum!". y Cristi Marinescu

  Badea a fost dirijorul veseliei
  Dupa meci, vestiarul craiovean s-a transformat intr-un adevarat sanctuar al bucuriei. "O iubire alb-albastra" si "Stiinta, Stiinta" s-au strigat din zeci de piepturi, jucatorii olteni cintind si dansind de fericire pentru cele trei puncte cucerite la Pitesti. Aflat in mijlocul vestiarului, antrenorul Pavel Badea era cel care dadea tonul la cintece si-si dirija din miini "elevii"! Asta dupa ce, prin minutul 75, din cauza emotiilor, "Badita" a simtit ca ameteste si i s-a facut rau pe banca, doctorul Claudiu Stamatescu administrindu-i un calmant. y Mario Morcov

  FC ARGES 0 1 U CRAIOVA

  Scor la pauza 0-0

  Bundea (79)

  FC Arges: D. Coman - Chita, M. Radu, L. Nemtanu, Crivac - Prepelita, Somcherechi, V. Tanase - N. Dica (cpt) - Vladoiu, Bilasco. Antrenor Ion Moldovan

  U Craiova: Guso - Daouda, Papura (cpt), Rada - Vigariu, Bundea, Plesan, P. Badea, L. Preda - Ov. Stinga - Njock. Antrenor Pavel Badea

  SCHIMBARI

  FC Arges
  min. 46. DANCIA * Crivac
  min. 69. NASTASIE * Vladoiu
  min. 73. TANASA * Dica

  U Craiova
  min. 56. STOIANOF * P. Badea
  min.62. Mc BREEN * Ov. Stinga
  min. 86. BORBELY * Njock

  REZERVE

  FC Arges: 12. Fl. Radulescu, 4. G. Craciun, 21. Marincau, 23. D. Radu
  U Craiova: 12. Banica, 3. Bieme, 17. Moti, 18. Cl. Tudor

  CARTONASE

  FC Arges
  Galben: Bilasco (2), Chita (55), Nemtanu (61), Dica (71)
  U. Craiova
  Galben: L. Preda (90+3)

  Arbitru TIBERIU LAJOS (Timisoara) 6. Asistenti GHEORGHE NEGOITA (Braila) 7, EDUARD UNGUREANU (Bucuresti) 4.

  Spectatori 3.000

  Cum s-a marcat golul

  0-1 - Bundea (79) * Mc Breen a scapat din marcajul aparatorilor pitesteni, l-a driblat pe Coman, dupa care i-a pasat in fata portii goale lui Bundea si acesta a inscris de la 5 metri  de catre Adi_mn on Monday, November 10 @ 03:44:47 EET
  (Informatii despre utilizator | Trimite un mesaj)
  Poate ca a fost offside, dar vad ca nimeni nu aduce in discutie caseta tehnica a meciului din care reiese clar faptul ca Stiinta a fost mai pragmatica, mai buna si ca a dominat tactic meciul din primele pana in ultimele minute. Cele mai mari ocazii au apartinut Craiovei si nu Argesului. Hai sa fim cinstiti si sa recunoastem ca Stiinta a meritat sa castige cele trei puncte puse in joc.


  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

 7. #7
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1
  PRO SPORT


  Daouda cere mai multi bani (10.11)


  http://www.prosport.ro/tools/getImage.jsp?imgNdx=86524


  Fundasul ivorian a revenit în echipa Craiovei, dar consideră că merită un contract mai mare

  Narcis Drejan
  (Craiova)
  Mariko Daouda a fost unul dintre oamenii care au conferit echipei Universitatea sigurantă în partida de sîmbătă, confirmînd valoarea care l-a impus ca pe unul dintre cei mai constanti stranieri din Divizia A.
  Mariko, ti-a fost teamă la meciul cu FC Arges?
  Am intrat pe teren ca si cum nimic nu s-ar fi întîmplat. În timpul celor 90 de minute, am uitat de accidentare.
  Ai simtit dureri la gleznă?
  Deloc. Toate durerile au trecut si mă gîndesc să ajut echipa pe acest final de tur. Universitatea joacă foarte bine si cred că poate trage la o cupă europeană.
  Din decembrie vrei să pleci de la Craiova?
  Eu vreau să plec doar în străinătate. Astept pînă în decembrie, să văd cum decurg lucrurile. Mi-as dori să semnez cu o formatie de prima ligă franceză.
  De ce?
  Cred că merit mai mult. Am muncit un an în România si, la 22 de ani, este normal să mă gîndesc la viitorul meu si la echipa natională a Coastei de Fildes. Multi colegi de-ai mei din perioada junioratului au ajuns acolo.
  Ai primit vreo ofertă pînă acum?
  Nu, deocamdată nu am primit nici o ofertă concretă din afară, dar am un impresar care poate să-mi găsească o echipă bună în străinătate. Vreau să joc într-un campionat mai puternic.
  Te-ai supărat pe Universitatea?
  Nu, niciodată. Am spus eu asa ceva? Numai că as vrea mai multi bani. O să vină, în cursul acestei săptămîni, Barbagallo (n.r. - impresarul jucătorului) pentru a discuta cu mai-marii echipei craiovene problemele mele. Am avut si voi avea un mare respect pentru această echipă si pentru publicul de aici. De asemenea, Dinel si Adrian (n.r. - Staicu si Mititelu) s-au purtat foarte frumos cu mine si îi consider prieteni.

  Nu poate pleca fără acordul clubului
  Fotbalistul african se află
  sub contract cu Universitatea Craiova pe încă trei ani, cîstigînd 25.000 de dolari pe sezon. Daouda (foto, aici în duel cu Vlădoiu) nu poate pleca la o altă grupare decît cu acorul clubului, neavînd specificată în contract nici o clauză prin care poate părăsi gruparea din Bănie. “Sper ca ei să fie întelegători si să se gîndească la mine. Dacă îmi măresc contractul de joc, poate rămîn”, a spus fundasul de culoare al “alb-albastrilor”. (Narcis Drejan)

  Zeno, printul războinic


  S-a născut la Oradea si i-a plăcut fotbalul. A ajuns la Rapid, unde mîna de maestru al lui Mircea Lucescu n-a putut face mai nimic din copilul alintat, desi mijlocasul de buzunar a avut unele sclipiri si părea a fi un jucător de perspectivă. A fost îndrăgostit de viată, a adorat, într-o vreme, mai mult femeile si discotecile decît mingea de fotbal. I-a plăcut viata, si-a dorit să fie un număr zece la o echipă mare, asa cum a visat în copilărie. Cu toate acestea, a cochetat cu mediocritatea prin liga a treia germană, s-a tîrît cu Bacăul lui Sechelariu prin primul esalon si se părea că va intra într-un anonimat total. Oltenia a devenit însă a doua sa casă, desi sîngele de ardelean încă îi curge prin vene. A aterizat la campioana unei mari iubiri imprevizibil si dă senzatia că joacă de o eternitate. A evoluat din ce în ce mai bine în fiecare confruntare în tricoul “alb-albastru”, debutînd chiar în echipa natională într-un meci cu Bosnia, chiar în Bănie. Este alintat de suporteri si are orasul la picioare. A lăsat în spate toate neîmplinirile si insatisfactiile profesionale. A dus multe războaie, a gresit de nenumărate ori, dar astăzi este unul dintre oamenii de bază ai Universitătii Craiova. Nu contează că a dat un gol banal pe un gazon care semăna izbitor cu o mlastină, important este că se poate conta pe un jucător care, la urma-urmei, n-are decît 26 de ani. E tînăr si s-a linistit.

  Bundea vrea la naTionala
  Artizanul ultimelor două succese ale Universitătii, Zeno Bundea, a plecat după meciul de la Pitesti la Oradea, orasul său natal. Mijlocasul a luat trenul pînă la Timisoara, unde a fost asteptat de prietena sa. Zeno a spus că se va considera un fotbalist de-abia atunci cînd va fi convocat din nou în reprezentativa tricoloră. Ultima lui aparitie în natională a fost la partida România - Bosnia 2-0, disputată pe 7 iunie, la Craiova. (Cristi Stăncescu)

  “Comisarul” se tine tare

  Ion Moldovan nu pleacă urechea la criticile suporterilor, spunînd că este treaba
  lui cum antrenează gruparea din Trivale

  Marius Popeangă

  Răbdarea publicului pitestean s-a apropiat de limită, după ce FC Arges a înregistrat sîmbătă al saptelea meci consecutiv fără victorie. “Demisia!”, au scandat din tribune “vulturii violeti” supărati pe antrenorul Ion Moldovan, cerînd, totodată, revenirea lui Florin Halagian în “Trivale”. “Comisarul” nu are însă de gînd să renunte, considerînd că o demisie într-un astfel de moment ar reprezenta o dovadă de lasitate din partea sa. Moldovan a aruncat vina înfrîngerii în fata Craiovei pe arbitri: “Dacă asistentul Ungureanu ar fi validat golul lui Tănase, Craiova nu ar mai fi putut reveni. În plus, Lajos ne-a refuzat un penalty la Bilasco”, a acuzat “Comisarul”. Referitor la conflictul avut cu Jean Vlădoiu după meci, tehnicianul “violetilor” a pus lucrurile la punct: “Între mine si Vlădoiu nu pot exista discutii în contradictoriu. Eu trasez sarcinile de joc, iar el le respectă. Dacă nu mă ascultă, va deveni rezervă”, a avertizat Ion Moldovan.
  marius.popeanga@prosport.ro  “Armeanul” stă deoparte
  Florin Halagian exclude revenirea sa în Trivale, chiar dacă se simte măgulit că suporterii din Pitesti nu l-au uitat. “Atitudinea lor arată că am realizat ceva cu FC Arges si mereu voi fi mîndru de rezultatele pe care le-am avut cu această echipă”, a spus “Armeanul”. Halagian este sigur că fosta sa echipă va iesi din conul de umbră în care se află, în cazul în care “conducerea si antrenorii vor fi lăsati să-si facă treaba”. (Daniel Barbu, Pitesti)

  FC ARGES
  UNIV. CRAIOVA
  0-1
  Scor la pauză: 0-0
  1. D. Coman Ž
  5. Chita ŽŽ
  7. Bilasco Ž
  8. Crivac Ž
  (3. Dancia, 46) ŽŽ
  9. Vlădoiu n
  (11. Năstăsie, 71) Ž
  10. Dică (cpt.) Ž
  (20. Tănasă, 74) Ž
  14. Tănase ŽŽ
  15. Somcherchi ŽŽ
  19. Prepelită n
  24. Nemtanu Ž
  25. M. Radu Ž
  Cartonase galbene:
  Bilasco (3), Chita (56), Nemtanu (62), Dică (72)
  Rezerve: 12. Fl. Rădulescu, 4. Crăciun ,
  21. Marincău, 23. D. Radu
  Antrenor
  Ion Moldovan
  Asezare:
  1 - 5, 25, 24 - 19, 15, 14, 8 - 10 - 7, 9
  0-1: Bundea (80)
  1. Guso ŽŽ
  2. Vigariu ŽŽŽ
  4. Rada ŽŽ
  6. Papură (cpt.) ŽŽ
  7. Njock ŽŽ
  (11. Borbely, 87)
  8. Badea Ž
  (16. Stoianof, 58) Ž
  10. Stîngă ŽŽ
  (15. McBreen, 62) ŽŽŽ
  19. Plesan ŽŽ
  20. Bundea ŽŽŽ
  23. Preda ŽŽ
  25. Daouda ŽŽ
  Cartonase galbene:
  Preda (90/ 2)
  Rezerve: 12. Bănică,
  3. Bieme, 11. Borbely,
  17. Moti, 18. Cl. Tudor
  Antrenor
  Pavel Badea
  Asezare:
  1 - 25, 6, 4 - 2, 20, 19, 8, 23 - 10 - 7
  Arbitru: T. Lajos (Timisoara) ŽŽŽ Asistenti: Gh. Negoită ŽŽŽ (Brăila) si
  Ed. Ungureanu (Ploiesti) n Spectatori: 4.000

  L-au ignorat pe observator
  Sorin Satmari, observatorul partidei din Trivale, a cerut ca încălzirea celor două combatante să aibă loc pe un teren alăturat pentru a proteja suprafata de joc, afectată de ploaia căzută în ultimele zile. Oaspetii au refuzat si au făcut obisnuitele miscări de dezmortire pe gazon, fără a tine
  cont de aceste sfaturi. Pitestenii s-au încălzit pe terenul
  doi al bazei sportive din localitate. (Daniel Nazare)
  Vine Bengondo
  După ce a absentat o lună, camerunezul Patrick Bengondo
  s-a hotărît în cele din urmă să revină la Universitatea Craiova. Fotbalistului i-a expirat viza pentru România imediat după încheierea turneului din Egipt, pe care nationala olimpică a Camerunului l-a cîstigat pe data de 16 octombrie. Gruparea olteană i-a obtinut viza atacantului de culoare, acesta fiind asteptat în această săptămînă la Craiova. (George Păunescu)
  Borbely a spart gheaTa
  Trecut pe banca de rezervă după demisia lui Cîrtu,
  Csaba Borbely, atacantul adus în vară de la Astra Ploiesti,
  a reusit de-abia sîmbătă să trimită primul său sut pe spatiul portii în cele 12 etape de cînd se află la Universitatea. Introdus în minutul 87, Csaba a reusit să nimerească poarta lui Coman în prelungirile partidei, însă goalkeeper-ul pitestean a retinut în doi timpi. (Narcis Drejan)

  10 noiembrie 2003
  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

 8. #8
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1
  EDITIE SPECIALA


  Suporterii sunt fericiți: Craiova joacã și câștigã


  Armonie / Galeria a fost în delir, iar în fața televizoarelor a pocnit șampania

  Universitatea a reintrat în atenția campionatului ca frica în mãduva spinãrii. Sã luãm trei puncte cu Oradea și-apoi sã dãm stingerea în Ghencea!  Meciul de la Pitești a fost, așa cum ne-am așteptat, unul greu, argeșenii jucând acasã cu mult aplomb. Terenul ce se putea confunda ușor cu o mlaștinã le-a pus multe probleme ambelor combatante. "Alb-albaștrii" s-au "închis" bine în apãrare, gazdele apropiindu-se cu greu de poarta lui Guso, apelând la baloane lungi, aruncate spre Bilașco sau Vlãdoiu. Oltenii au fost mai sclipitori, mai periculoși, câștigând majoritatea duelurilor de la mijlocul terenului. "Alb-albaștrii" au trimis de douã ori mingea în barã, prin Njock, loviturã de cap, și Stîngã, șut din interiorul careului. "Vulturii" au fost mai insistenți în partea a doua a jocului, dar ocaziile clare de gol în dreptul lor au fost destul de rare. Universitatea a simțit cã poate sã scoatã un rezultat bun în Trivale. Badea l-a introdus pe Stoianof, trecând pe bancã, dar și pe McBreen în locul lui Stîngã, schimbãri ce aveau sã se dovedeascã extrem de inspirate. În minutul 80, dupã o fazã de toatã frumusețea, pornitã de la Njock, McBreen l-a "lucrat" pe portarul Coman și i-a fãcut golul cadou lui Bundea, devenit pentru o zi eroul Craiovei. Universitatea câștiga în Trivale dupã șapte ani de "secetã", dar și dupã un joc de mare luptã, în care fiecare dintre "juveți" a sperat din minutul unu pânã în ultima clipã cã poate aduce bucuria fanilor "Științei". N-a mai contat cã piteștenilor le-a fost anulat un gol în minutul 17, cã vedeta Dicã a avut o singurã ieșire la rampã, estompatã de vigilența lui Guso sau cã la final suporterii argeșeni au solicitat demisia antrenorului Moldovan. "Știința" a fost mai presus de toți și de toate.

  --------------------------------------------------------------------------------
  Editorial

  Surprize, surprize

  De Marius Cilibia

  Mã bucur cã previziunile în ceea ce privește victoria din Trivale, dupã șapte ani de necazuri, s-au adeverit, iar Bundea și McBreen au lucrat împreunã pentru înscrierea golului victorios! "Prietenii" bucureșteni vor fi necãjiți, probabil, dar asta este treaba lor; sã-i lãsãm sã-și rumege fierea, în timp ce galeria olteanã se gândește la refrene noi, iuți și zglobii ca zaibãrul care s-a oprit din fiert. În lupta din noroiul piteștean, oltenii s-au dovedit mai zdraveni decât gazdele. Echipa de zgomote a primarului Sechelariu a mai fãcut una la Oradea, terminând meciul prin minutul 60, cu trei eliminați, 0-3 pe tabela de marcaj și doi autodeclarați accidentați. Junele Cristea, uitând de modestia pe care și-o declara într-un cotidian de specialitate, a început sã se manifeste ca o bãtrânã vedetã a gazonului, ceea ce înseamnã cã fumurile patronului sãu i-au afectat caracterul. Brașovul, așa cum era de așteptat, a învins la Alba-Iulia, oamenii lui Aurel Șunda dovedind cã sunt doar un balon de sãpun al acestui campionat, iar de acum încolo vor trebui sã lupte pentru supraviețuire. Gloria lui Pãdureanu a cedat cu 2-0 la București, în fața Naționalului, unul dintre goluri fiind înscris de Boby Verdeș. Meciul a pãrut unul prietenesc, mult mai calm decât unul de "old-boys", iar paradele lui "Burebista" Câmpeanu pãreau a fi fãcute în reluare. Marea surprizã a acestei etape a fost furnizatã de cãtre Poli AEK Timișoara, învingãtoare în fața Rapidului, care a ratat nepermis de mult, în prima reprizã, prin Sabin Ilie, în special. Iatã cã echipele mici continuã sã fie sarea și piperul acestui campionat dominat de tranzacții oneroase. Balauru a îngropat speranțele giuleștenilor și a șters zâmbetul de pe fața lui George Copos. Dinamo continuã sã vândã jucãtori în toate țãrile pe unde se deplaseazã, ca o cocotã bãtrânã care își amaneteazã bijuteriile agonisite cu sudoarea... frunții, în anii de glorie, ba la bãcan, ba la lãptar... Astfel, dupã ce l-a vândut pe Stoican în Ucraina, acum, în Rusia, aceeași soartã a avut-o Ianis Zicu, care a semnat cu ȚSKA Moscova. Dacã traseul european al dinamoviștilor ar fi continuat, "câinii roșii" riscau sã rãmânã doar cu Nețoiu, pe care ar fi trebuit sã-l "detașeze" la altã echipã de provincie, pe care sã o lase fãrã lot și fãrã speranțe... Acum se vede care este clubul cãruia nu-i ajung banii, dar "o anumitã parte a presei sportive" nu va sesiza acest amãnunt, fiind dirijatã de același samsar de jucãtori care continuã sã vândã, sã vândã... Cam acesta este peisajul campionatului intern, înainte de a-i primi, la Craiova, pe orãdeni, echipã curatã, dar parcã prea micã pentru foamea de goluri a leului oltean. Poate cã, pânã atunci, ocoliți de ploi, vom avea noroc de un gazon mai bun, care sã permitã desfãșurarea jocului combinativ al purtãtorilor tricourilor alb-albastre.  Important e sã crezi

  Valentin PRIBEANU
  Lucian Cazan

  Meciul de la Pitești a fost, așa cum ne-am așteptat, unul greu, argeșenii jucând acasã cu mult aplomb. Terenul ce se putea confunda ușor cu o mlaștinã le-a pus multe probleme ambelor combatante. "Alb-albaștrii" s-au "închis" bine în apãrare, gazdele apropiindu-se cu greu de poarta lui Guso, apelând la baloane lungi, aruncate spre Bilașco sau Vlãdoiu. Oltenii au fost mai sclipitori, mai periculoși, câștigând majoritatea duelurilor de la mijlocul terenului. "Alb-albaștrii" au trimis de douã ori mingea în barã, prin Njock, loviturã de cap, și Stîngã, șut din interiorul careului. "Vulturii" au fost mai insistenți în partea a doua a jocului, dar ocaziile clare de gol în dreptul lor au fost destul de rare. Universitatea a simțit cã poate sã scoatã un rezultat bun în Trivale. Badea l-a introdus pe Stoianof, trecând pe bancã, dar și pe McBreen în locul lui Stîngã, schimbãri ce aveau sã se dovedeascã extrem de inspirate. În minutul 80, dupã o fazã de toatã frumusețea, pornitã de la Njock, McBreen l-a "lucrat" pe portarul Coman și i-a fãcut golul cadou lui Bundea, devenit pentru o zi eroul Craiovei. Universitatea câștiga în Trivale dupã șapte ani de "secetã", dar și dupã un joc de mare luptã, în care fiecare dintre "juveți" a sperat din minutul unu pânã în ultima clipã cã poate aduce bucuria fanilor "Științei". N-a mai contat cã piteștenilor le-a fost anulat un gol în minutul 17, cã vedeta Dicã a avut o singurã ieșire la rampã, estompatã de vigilența lui Guso sau cã la final suporterii argeșeni au solicitat demisia antrenorului Moldovan. "Știința" a fost mai presus de toți și de toate.


  Top

  O zi în plus de odihnã

  "Alb-albaștrii" se vor reuni abia marți, la ora 15, pentru a demara pregãtirile partidei cu FC Oradea, programatã peste douã sãptãmâni. Pentru cã în ultima vreme "juveții" au fost foarte solicitați, antrenorul Pavel Badea a decis ca jucãtorii sã primeascã liber o zi în plus. Marți sau miercuri seara, oltenii vor servi masa la restaurant, eforturile din meciul cu FC Argeș fiindu-le rãsplãtite o datã în plus. (L. C.)  Top

  "Vreau sã înscriu la fiecare meci"

  Reporter: Cum te simți dupã ce Universitatea a câștigat la Pitești prin golul marcat de tine?
  Zeno Bundea: Sunt foarte fericit și sper ca echipa sã învingã tot timpul, indiferent de scor și de cine înscrie.
  De când Pavel Badea a fost instalat ca "principal", s-a observat o creștere în joc a echipei.
  "Bãdițã" a reușit sã dea un suflu nou Universitãții. El este ca un frate mai mare pentru noi, de care trebuie sã ascultãm. Un avantaj îl constituie și prezența lui alãturi de noi în joc. Astfel reușim sã fim uniți.
  Crezi cã ar fi bine ca Badea sã rãmânã antrenorul "Științei"?
  Bineînțeles! De ce nu? Atâta timp cât un antrenor are rezultate cu echipa, de ce sã fie schimbat? "Bãdițã" are rezultate. De când este tehnicianul echipei, nu a pierdut nici un joc și am câștigat multe puncte, care ne-au ajutat sã urcãm în clasament.
  Urmeazã partida cu gruparea din Oradea...
  Va fi un meci foarte greu. Sper sã câștigãm cele trei puncte. Trebuie sã ajungem în scurt timp pe podium, adicã acolo unde îi stã bine Craiovei.
  Vei înscrie împotriva echipei din orașul tãu natal?
  Eu vreau sã marchez (râde). Tocmai m-am învãțat cu golul și nu conteazã cã joc împotriva Oradei sau contra altei echipe.
  Cui îi dedici golul înscris cu FC Argeș?
  Acest gol mi-l dedic mie și îmi doresc sã înscriu cât mai multe, dacã se poate, la fiecare meci.
  A consemnat Dan CAZAN


  Top

  Nervii lui Badea, întinȘi la maxim

  Pavel Badea (foto, în alb) a avut o cãdere nervoasã în minutul 75 al meciului. "M-am ofticat foarte tare la o fazã, mai bine spus la o ocazie a Piteștiului, când Vigariu a reușit sã devieze mingea, care a trecut milimetric peste bara transversalã a porții lui Guso", a explicat, ieri, Pavel Badea. Antrenorul Universitãții a simțit o durere de cap și s-a așezat pe bancã pentru a-și reveni. Din fericire pentru tehnicianul oltean, a venit golul lui Bundea, care i-a trimis pe olteni pe culmea fericirii. Ultimele minute au fost trãite intens de "Bãdițã", însã argeșenii nu s-au mai apropiat periculos de poarta Universitãții, spre liniștea antrenorului Badea. (Lucian CAZAN)


  Top

  Victorie aplaudatã de prefect

  La începutul meciului, în tribuna oficialã a stadionului din Trivale și-a fãcut apariția și deputatul Viorel Hrebenciuc. Acesta i-a transmis baftã președintelui Universitãții, Adrian Mititelu. Conducãtorul "Științei" a fost însoțit la meci de Ion Cãlin, prefectul de Dolj. Cei doi au fãcut cuplu la "oficialã" și au ținut pumnii "alb-albaștrilor", trãind la maxim fiecare fazã a meciului. La final, Ion Cãlin s-a bucurat de reușita Universitãții. (L. C.)


  Top

  Urai a lipsit

  Adnan Guso a ieșit la încãlzire însoțit de Nicușor Bãnicã, și nu de Andrei Urai, așa cum era de așteptat. Oficialii craioveni au declarat cã s-a considerat cã Bãnicã a meritat, la meciul de sâmbãtã, sã fie al doilea portar. Din câte se pare, Urai și-a manifestat dorința de a pãrãsi Universitatea în iarnã, pentru a pleca în Germania, acolo unde este stabilitã soția sa. (L. C.)
  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

 9. #9
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1
  GAZETA DE SUD

  FC Arges - „U“ Craiova, un meci in care Badea a mai luat o bila alba
  „Interimarii“ olteni sint nasii pitestenilor  Divizia A, etapa a 12-a
  FC Arges - Universitatea 0-1
  • Stadion „Nicolae Dobrin“, spectatori 4.000
  • A marcat: Bundea '78
  FC Arges: Coman 6 - Chita 5, M. Radu 5, Nemtanu 5 - Prepelita 5, Somcherechi 5,5, V. Tanase 6, Crivac 5 ('46, Dancia 5) - N. Dica 5 ('72, C. Tanasa 5), Vladoiu 5 ('68, Nastasie 5), Bilasco 5. Antrenor: Ion Moldovan.
  Universitatea: Guso 6 - Daouda 7, Papura 6, Rada 6 - Vigariu 7, Bundea 8, Badea 6 ('55, Stoianof 6), Plesan 7,Stinga 6,5('61, McBreen 7), Preda 7 - Njock 7 ('85, Borbely). Antrenor: Pavel Badea.
  • Au arbitrat: T. Lajos 6 - Gh. Negoita 6, Ed. Ungureanu 4.
  • Observatori: S. Satmari si Gh. Constantin.
  • Cartonase galbene: Bilasco, Nemtanu, N. Dica, Dancia, Chita / Preda
  • Filmul golului: min.78, 0-1: McBreen a scapat singur, l-a driblat pe Coman, a pasat in spate si Bundea, nemarcat, a inscris in poarta goala.

  Sapte ani a asteptat Universitatea ca sa invinga iarasi la Pitesti. In aceasta perioada, alb-albastrii au avut de suferit numai infringeri, indiferent de antrenorul care s-a aflat pe banca tehnica a Universitatii. Ultima victorie fusese realizata tot cu intermari pe banca, Silviu Lung si Mircea Irimescu fiind oamenii „de sacrificiu“ in '96. Singura diferenta este ca Lung si Irimescu au fost inlocuiti la scurt timp, iar „Badita“ are sansa ca din iarna sa ramina antrenor plin. Victoria de simbata, a doua consecutiva dupa cea din etapa trecuta cu Ceahlaul, dar si faptul ca Universitatea este neinvinsa de cinci partide cu Badea dirijor sint argumente destul de serioase in favoarea tehnicianului. In plus, faptul ca este dorit de jucatori este un alt atu puternic. Atmosfera din cadrul echipei este una deosebita, destinsa, lucru care se simte si in jocul baietilor. Fata de alte perioade, alb-albastrii par concentrati numai la joc si nu se gindesc la ce se poate intimpla daca pierd, motiv pentru care si victoriile vin mai usor. In Trivale, Craiova a aratat ca o echipa disciplinata (jucatorii craioveni nu au primit decit un cartonas galben in minutele de prelungire), cu pofta de joc, pe care nu a interesat-o nimic altceva decit cum sa ajunga mai repede la poarta adversa. Jucatorii craioveni si-au creat multe ocazii, Njock si Stinga au dat cu mingea in bara, au dominat ostilitatile, au avut un antrenor inspirat, dar au avut si noroc, care a purtat numele Eduard Ungureanu. Tusierul a semnalizat eronat ofsaid la golul lui Viorel Tanase din minutul 18. Cit despre inspiratia lui „Badita“, nu trebuie omisa mutarea facuta de acesta in minutul 63 cind l-a introdus pe teren pe McBreen in locul lui Ovidiu Stinga. Australianul a „lucrat“ faza golului marcat de Bundea si impreuna cu Zeno au devenit oamenii momentului la Universitatea. In cele doua victorii, cu Ceahlaul si acum cu Argesul, cei doi au decis practic soarta partidelor respective.

  In opinia lui Badea, mocirla de pe „Ion Oblemenco“ rivalizeaza cu cea din Trivale si din Ghencea
  „Avem cel mai prost gazon din tara!“  La conferinta desfasurata dupa meci, Pavel Badea a caracterizat jocul drept unul disputat. „A fost un joc foarte disputat, in care ambele echipe au avut de infruntat aceasta mocirla de teren. Universitatea si-a dorit cele trei puncte si le-a obtinut“, a declarat „Badita“.
  Despre starea gazonului din Trivale, principalul oltenilor a spus: „Este la fel de prost ca si cele din Craiova si Ghencea. De fapt, acestea sint cele mai proaste terenuri din tara!“

  Dupa ce i s-a facut rau, antrenorul oltean a fost tratat cu algocalmin si... gol
  Bundea a fost doctorul perfect pentru Badea  Cu 15 minute inainte de ultimul fluier al arbitrului, „principalului“ craiovean, Pavel Badea i s-a facut rau. „Badita“ a simtit dureri de cap si a avut o crestere de tensiune, ca urmare a emotiilor din momentul in care a trecut din teren pe banca de rezerve. Ceea ce i s-a intimplat lui Badea este normal, tensiunea in care se afla acesta la meciuri fiind dubla din cauza „rolului“ sau de jucator si antrenor. In plus, „principalul“ Universitatii, imediat dupa ce a iesit de pe teren, a ramas pe banca. Pina la urma, dupa ce i s-a administrat un algocalmin, dar mai ales dupa marcarea golului de Zeno Bundea, tehnicianul craiovean si-a revenit. La finalul meciului a fost chiar „dirijorul“ echipei cind s-a cintat alaturi de galerie, dar si la vestiar, unde a dat tonul imnului „O iubire alb-albastra“.

  Moldovan a fost facut dinamovist


  In timpul meciului, un grup de suporteri pitesteni de la tribuna oficiala au strigat antrenorului gazdelor sa-si dea demisia. La final, aproape 150 de fani alb-violeti l-au asteptat pe acesta pentru a-i cere socoteala. „Demisia, ai venit aici sa faci jocurile lui Dinamo!“, i-au strigat acestia lui Moldovan. La conferinta, Moldovan a acuzat arbitrajul brigazii conduse de Tiberiu Lajos: „Nu stiu de ce a fost delegat Lajos la acest meci dupa tam-tamul creat in urma meciului cu Ceahlaul! Acum ar trebui ca toti pitestenii de la suporteri la presedinte sa se duca la televiziune cu caseta, sa vada ce gol ne-au anulat!“.
  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

 10. #10
  Banned Blue's Avatar
  Join Date
  Jun 2003
  Posts
  1,222
  Reputatie
  0
  Quote Originally Posted by ady_azzuro
  Csaba Borbely, a reusit de-abia sîmbătă să trimită primul său sut pe spatiul portii în cele 12 etape de cînd se află la Universitatea. Introdus în minutul 87, Csaba a reusit să nimerească poarta lui Coman în prelungirile partidei
  nu-mi place sa ma laud zicand, v-am spus eu si uite ca am avut dreptate, mi se pare aiurea dar in privintza lui csaba .... ce sa mai spun?
  propun sa strigam de 3 ori URA , in cinstea primului sut pe poarta reusit de ceapa. Uite "performantza" Cat or fi dat astia pe el?
  cred ca trebuiau sa primesca bani , nu sa dea

 11. #11
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1

  Lasa Blue ca e un pas inainte , poate in ghencea vedem un gol din partea lui
  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

 12. #12
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1
  GAZETA SPORTURILOR


  Moment aniversar pentru artizanul ultimului event
  Sorin Cirtu implineste 48 de ani

  http://www.gds.ro/work/poze/sport_12112003.jpg
  Ultima performanta notabila a Universitatii a fost obtinuta in sezonul 1990 -1991, atunci cind oltenii au cucerit eventul, campionat - cupa, cu Sorin Cirtu antrenor principal. Astazi, Cirtu implineste 48 de ani, motiv pentru care ieri l-am intervievat.
  - Ce face Sorin Cirtu de ziua lui, cind nu antreneaza?
  - Nimic deosebit. O sa ma distrez, o sa ma intilnesc cu prietenii si o sa dau o bere.
  - Ce isi doreste Cirtu cadou de ziua sa?
  - Sanatate si noroc!
  - Doar atit?
  - Da! Daca le ai pe acestea, restul vine de la sine.
  - Dar, in perspectiva, se gindeste sa revina in fotbal?
  - Da! Nu stiu momentan unde, vom vedea. Sint doar discutii. Mai multi prieteni de-ai mei, care se ocupa cu impresariatul, mi-au promis ca sint prima lor optiune.


  Telespectatorii postului Oltenia TV au fost innebuniti dupa stranierii Universitatii
  Pe Njock l-au dezbracat de tricou, lui Daouda i-au cerut ghipsul, iar Guso a fost chemat la „vorbitor“!
  (M.M.)

  Cei trei stranieri titulari din lotul Universitatii, Guso, Daouda si Njock, au fost prezenti la emisiunea sportiva de luni a postului local de televiziune Oltenia TV. Simpatici prin modul de exprimare in limba romana, mereu cu zimbetul pe buze, cei trei jucatori ai Universitatii au fost o prezenta agreabila pentru toata lumea. Zecile de apeluri telefonice primite de la telespectatori nu au facut altceva decit sa intareasca ideea ca Guso, Daouda si Njock sint printre cei mai iubiti jucatori de la Universitatea. Toti cei care au intrat in direct le-au solicitat celor trei, unii aproape plingind, sa nu paraseasca Universitatea. Mai mult, acestia au dorit chiar sa smulga din gura lor promisiunea ca nu vor pleca in aceasta iarna de la echipa. Singurul care a lasat raspunsul „in coada de peste“ a fost ivorianul Mariko Daouda, ceilalti doi afirmind cu tarie ca „nici nu se pune problema plecarii“.

  Daouda va dona ghipsul cu autograf!
  Ca o dovada in plus de atasament fata de cei trei fotbalisti, multi suporteri au tinut mortis sa obtina cite ceva de la jucatori. Unul dintre telespectatori i-a cerut lui Daouda ghipsul purtat de acesta in urma accidentarii care l-a tinut pe tusa aproape o luna! Fanul respectiv, cind a auzit ca ivorianul pastreaza ca amintire ghipsul acasa, nu l-a slabit pe ivorian pina nu a obtinut promisiunea ca va primi ghipsul cadou! Un alt suporter i-a cerut lui Njock tricoul in care era imbracat la emisiune! Iar un altul a dorit sa stea macar cinci minute de vorba cu Guso, lucru care s-a intimplat la finalul emisiunii.
  --------------------------------------------------------------------------------

  Njock despre conationalul sau
  „Bengondo vine, dar nu este vinovat“
  (M.M.)

  Una dintre intrebarile puse luni de telespectatorii Oltenia TV pentru Jeremie Njock a fost legata de conationalul sau, Patrik Bengondo, daca acesta mai vine sau nu la Universitatea.
  Jeremie a spus despre Bengondo ca va sosi in Banie in aceasta saptamina, luindu-i apararea: „Nu este el vinovat ca nu a venit pina acum! Clubul trebuia sa-i prelungeasca viza. Cind am venit eu, antrenorul Badea mi-a spus ca nu l-ar mai dori, la fel si conducerea clubului si de aceea nu i-au prelungit viza. Oricum, acum s-a rezolvat problema si asteptam sa vina pentru a se lamuri situatia lui“.
  --------------------------------------------------------------------------------

  Desi nominalizarea este un pas important pentru fotbalul romanesc
  Lucescu crede ca Mutu si Chivu nu au sanse reale la „Balonul de Aur“
  (E.L.)

  Antrenorul formatiei Besiktas Istanbul, Mircea Lucescu, este de parere ca nominalizarea internationalilor romani Cristian Chivu si Adrian Mutu, la trofeul „Balonul de Aur“, este un pas foarte important pentru fotbalul romanesc.
  „Eu cred ca merita, si unul, si altul. Chivu, pentru performanta deosebita de la Ajax si, mai ales, pentru transferul senzational la Roma, unde se dovedeste un foarte bun jucator. Il si vad un viitor lider al acestei echipe. La tineretea lui a dat dovada de foarte multa experienta si, de fiecare data, si dupa meciurile echipei nationale, a facut dovada ca este un jucator matur. De aceea, nu ma surprinde ca la virsta lui a fost nominalizat pentru «Balonul de aur». Performanta lui Mutu la Parma nu a trecut neobservata si faptul ca Chelsea, care se vrea a fi echipa viitorului, cu toate investitiile care s-au facut, l-a ales pe el printre cei tineri care sa poata sa dea o mina de ajutor pentru impunerea acestei formatii in fotbalul european si, mai ales, in fotbalul englez, unde rivalitatea este foarte mare, au facut ca el sa intre in categoria jucatorilor de exceptie si sa fie nominalizat“, a spus Mircea Lucescu.
  Tehnicianul roman crede insa ca Mutu si Chivu nu au sanse reale de a cistiga trofeul. „Nu cred ca au sanse sa obtina trofeul. In prim plan sint jucatorii de la cluburi mari, care evolueaza la nivel inalt in cupele europene. Pentru fotbalul romanesc, este un lucru cu totul si cu totul deosebit, chiar in conditiile in care nu obtinem rezultate la nivelul echipelor de club, in competitiile europene, chiar daca am ratat calificarea la Euro - 2004. Pot spune ca ambii jucatori ne dau speranta ca viitorul fotbalului romanesc e in miini bune, pentru ca sint doi jucatori care isi pun amprenta la echipele lor de club. Mutu, la Chelsea, este deja considerat nu numai un jucator de valoare, ci si un jucator charismatic, ceea ce este foarte important, iar maturitatea cu care judeca lucrurile l-a ajutat foarte mult intr-un campionat foarte greu. Chivu evolueaza de la an la an mai bine si, impreuna cu Pancu, Lobont, poate si Mitea, si Bratu, are datoria de a duce mai departe echipa nationala si de a se bate pentru calificarile urmatoare, pentru ca e o echipa cu medie de virsta foarte buna“, a adaugat Lucescu.
  Din punctul de vedere al lui Mircea Lucescu, trofeul „Balonul de aur“ ar putea fi cistigat de Raul (Real Madrid), Pavel Nedved (Juventus Torino) sau Paolo Maldini (AC Milan).
  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

 13. #13
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1
  EDITIE SPECIALA


  Obiectiv: Steaua

  Suntem pe locul cinci, avem trei jucãtori la lot și unul nedreptãțit, a se citi Bundea, dar parcã ora marii revanșe nu ne-a bãtut încã pe umãr în acest final fericit de an. E drept, am întristat Piteștiul și cel mai probabil vom executa și Oradea, dar rãspunsul nostru rãspicat, certificarea Craiovei ca forțã, nu are cum sã se producã decât în seara târzie și rotundã în care, sper eu, vom supune și mândria Stelei. Acolo se va decide cât suntem de buni, acolo se va vedea dacã ne-am regãsit anvergura și dacã, mãcar o datã la 14 ani, putem rescrie în alb și albastru cronica unei victorii cum alta nu-i. Poate nu vã mai aduceți aminte, dar acum 14 ani, pe un ger de s-a stricat tabela de marcaj din Ghencea, 11 olteni echipați cu tupeu și talent îndrãzneau sã fure bucuria și s-o trimitã acasã, la pachet, 220 de kilometri vest de București.
  Pânã atunci, pânã la rãzboiul capital cu liderul, sã nu cãdem în greșeala de a ne crede mai stãpâni pe situație decât suntem. Trebuie sã dovedim grijã fațã de tot ceea ce înseamnã Universitatea, trebuie sã privim mai departe, în perspectivã, și sã nu ne culcãm seara cu clasamentul sub pernã doar pentru cã acum e mai puțin rãu ca altãdatã. De fapt, aici e toatã discuția. E clar cã putem fi mai mult decât atât, e periculos cã, mai ales când ne e cald și bine, se-ntâmplã sã ne trezim cu visurile sfãrâmate și cu speranțele retezate de la rãdãcinã.
  Așadar, sã încercãm sã fim puternici și prevãzãtori, sã nu cãdem în ispitã, sã nu stãm cu nasul pe sus și cu capul în nori când abia ne-am ridicat din genunchi. De aici mai departe, lumea poate fi a noastrã. Cu Bundea golgeterul, cu Daouda regãsitul și cu McBreen renãscutul e timp de ascultat povești la gura sobei și de chivernisit puncte sub bradul de Crãciun. Un brad mare și frumos, care ne-ar putea aduce și un cadou pe care l-am mai primit, dar pe care n-am fost în stare sã-l pãstrãm: Ionuț Luțu. Și fãrã Luțu la Craiova, parcã și sãrbãtorile sunt altfel. Ca sã nu mai vorbim de petreceri. (Andrei Bãlan)


  "Când ai rezultate, totul este OK!"

  Valentin PRIBEANU

  Alãturi de Stîngã, Papurã este unul dintre cei mai experimentați jucãtori ai "Științei". Fãrã astfel de fotbaliști, reconstrucția unei echipe solide, capabile sã atace marea performanțã, nu ar fi posibilã. Jocul sãu elegant, exact, în ultimele etape și nu în ultimul rând firea echilibratã i-au conferit lui Papurã dreptul de a deveni cãpitanul incontestabil al Universitãții. La 30 de ani, fotbalistul craiovean se aflã la a doua tinerețe, numai prejudecãțile tipic românești fãcând ca el sã nu fie la aceastã orã în naționala României.

  Reporter: Și-a revenit Universitatea?
  Corneliu Papurã: Deocamdatã, da. Important este cã nu am pierdut de cinci etape și am câștigat ultimele confruntãri. Aceste rezultate au un efect benefic asupra moralului echipei.
  Ce îi sfãtuiește cãpitanul pe mai tinerii sãi coechipieri în teren?
  Este adevãrat, sunt mulți tineri în echipã. Pentru a deveni competitivi, le spun mereu cã trebuie sã progreseze constant, dar și foarte repede. În fotbalul de performanțã nu trebuie sã existe timpi morți. Cred cã noi, cei cu experiențã, avem o mare responsabilitate în sfãtuirea celor mai tineri.
  Cât a afectat starea terenului evoluția ta?
  Nu numai evoluția mea, ci, cred, a tuturor. În astfel de condiții, de multe ori, hazardul decide rezultatul unei partide. În ultimele meciuri șansa a fost mai mult de partea noastrã.
  Dar ați și jucat cu multã dãruire.
  Este adevãrat. Poate și de aceea am câștigat ultimele meciuri.
  Dupã mai mulți ani, e liniște acum la Universitatea.
  Așa este, gruparea din Bãnie a rezistat multor furtuni. Acum s-a regãsit și joacã din nou pentru Oltenia. Este liniște și din cauza rezultatelor bune. Când câștigi, nimeni nu mai are ce sã-ți zicã.
  Apropo de rezultate, sunt speranțe sã prindem cupele europene?
  Mai este pânã la cupele europene. Am obținut câteva rezultate pozitive, dar mai este pânã acolo. Important este sã jucãm la fel ca în ultimele cinci etape și dupã aceea vom mai vedea.
  Se încheagã echipa?
  Jucãm de ceva timp împreunã și acest lucru a început sã se cunoascã. Relațiile de joc au început sã se închege mai bine, echipa fiind mult mai omogenã.
  Te așteptai sã fii chemat la naționalã?
  Nu este nici o problemã dacã voi fi selecționat de Anghel Iordãnescu. Voi evolua la fel cum o fac la Universitatea. Probabil a chemat fotbaliști mai tineri, fiindcã ei sunt viitorul. Este normal sã-i încerce. Iordãnescu decide pe cine cheamã și o va face în funcție de rezultatele pe care le va avea.


  Top

  "Bundea Și Papurã trebuiau sã fie la lot"

  Pavel Badea a declarat ieri cã în afara celor trei jucãtori convocați de Anghel Iordãnescu la lotul național, I. Stancu, Pleșan și Rada, alți doi "alb-albaștri" meritau sã se regãseascã printre "tricolori". "Consider cã Zeno Bundea și Coneliu Papurã meritau sã fie convocați. Sunt jucãtori foarte valoroși, cu experiențã, care au avut evoluții foarte bune în acest sezon. Cel puțin în ceea ce îl privește pe Bundea, cred cã i s-a fãcut o mare nedreptate, dar mi-e greu sã explic ce s-a întâmplat, deși într-un timp era dat ca și selecționat", a spus Badea. (Lucian Cazan)


  Top

  Alergãri si fotbal - tenis în "meniu"

  Dan Cazan

  Alb-albaștrii s-au reunit ieri la ora 15 la cantonamentul din Lunca Jiului dupã care au plecat in corpore spre Stadionul "Tineretului" au efectuat singura ședințã de pregãtire a zilei. Acesta a constat într-o încãlzire, urmatã de serii de alergare și fotbal tenis. Pavel Badea a format șase echipe a câte trei fotbaliști care s-au întrecut pe cele trei terenuri special trasate pentru acest antrenament. Cei trei internaționali, Pleșan, Rada și I. Stancu, au fost cuplați de antrenorul Badea și au fãcut echipã. "Trebuie sã vã obișnuiți împreunã cã de mâine (n.r. - astãzi) mergeți pe același drum", le-a spus Badea celor trei. Aceștia se vor prezenta astãzi la Casa Fotbalului, unde are loc reunirea lotului național în vederea "amicalului" cu Italia, programat duminicã.

  Caseta la antrenament

  Antrenorul Pavel Badea vrea sã schimbe ora de disputare a meciului amical cu Rapid București, care se va disputa vineri, pe stadionul "Electroputere" din Valea Roșire. Tehnicianul oltean ar vrea ca echipele sã se "dueleze" de ora 14, și nu de la 13.30, cum fusese stabilit inițial. Altfel, "alb-albaștrii" vor efectua astãzi douã antrenamente, iar mâine unul. Sâmbãtã este programatã tot o ședințã de pregãtire, iar duminicã este zi liberã. (D. C.)

  Stîngã s-a antrenat separat

  Ovidiu Stîngã se resimte dupã meciul de la Pitești. Din aceastã cauzã, fotbalistul oltean a efectuat un program diferențiat, bazat în mare parte tot pe alergãri, dar la un tempou inferior, și exerciți speciale. De asemenea, pentru a fi protejat dupã o accidentare mai veche, Murgan s-a antrenat separat. (D. C.)

  Guso "executant"

  Bosniacul Adnan Guso a efectuat un antrenament lejer, fiind "iertat" de Silviu Lung dupã prestația bunã de la Pitești. Acesta nu a mai efectuat obișnitele plonjoane ci a "urcat" în câmp, exersând șuturile la poartã alãturi de Iordache, Otvos, Cojocaru, Ionescu și Dr. Nicolae. În poartã au trecut cu rândul Urai și Bãnicã. (D. C.)  Top

  Repede mai trece vremea!

  Parcã ieri driblingurile sale braziliene și stilul sãu inconfundabil îi duceau pe suporterii "Științei" de la agonie la extaz. Parcã ieri, în primul mandat ca antrenor la Universitatea, obținea eventul, performanțã pe care o realizase și în calitate de jucãtor, lucru extrem de rar pe întreg mapamondul. Astãzi, la 48 de ani, Sorin Cîrțu, cãci despre el este vorba, se poate lãuda cã a avut o viațã plinã. A cunoscut gloria, dar și cãderea, legându-se pe vecie de "sportul rege". Fotbalistul român cu cele mai multe goluri înscrise în Cupa UEFA (11) se aflã în aceste momente într-o perioadã de odihnã. "Am primit câteva oferte, dar nici una nu m-a tentat. Am o serie de prieteni care se ocupã numai de aceastã problemã. Momentan mã aflu într-o scurtã vacanțã în stațiunea mea preferatã, Olãnești. O perioadã de odihnã în meseria noastrã este binevenitã. Nu prea vãd la ce echipã din țarã mã pot duce în acest moment. Mai mult ca sigur, voi pregãti o formație din strãinãtate", ne-a declarat Cîrțu. Toți cei care țin la acest simbol al fotbalului craiovean îi ureazã astãzi, sincer, multã sãnãtate, "La mulți ani!" și îmbogãțirea palmaresului. (V. P.)

  "Aș prefera AS Roma"

  Pentru obținerea ca antrenor a licenței Pro, fiecare tehnician își va alege o echipã din strãinãtate pe care sã o urmãreascã. Sorin Cîrțu se gândește cã la ora actualã cel mai nimerit ar fi sã-și îndrepte atenția spre Serie A: "Cert mã voi orienta spre Italia. La aceastã orã aș prefera pe AS Roma. Este echipa care îmi place foarte mult. În plus, la ei evolueazã și fostul component al Universitãții Craiova, Cristi Chivu. Oricum, din campionatul Italiei ai multe de învãțat". (V. P.)


  Top

  Arbitrii protesteazã

  Președintele CCA, Ion Crãciunescu, a declarat, ieri, cã arbitrii vor purta banderole albe pe braț în etapa urmãtoare, în semn de protest fațã de violența limbajului oficialilor din fotbal, iar dacã situația va continua nu se vor prezenta la o etapã. "Arbitrii sunt fãcuți hoți, mafioți, tâlhari, iar eu nu am mai întâlnit nicãieri așa ceva. Arbitrii au greșit și vor greși tot timpul, dar pânã a folosi un astfel de limbaj este cale lungã. Unii oameni vor sã-i manipuleze, sã-i dirijeze, sã-i corupã, dar arbitrii nu vor sã tacã și sã tolereze asemenea comportamente", a spus Crãciunescu. (L. C.)


  Top

  Badea tentat sã renunțe!

  Pavel Badea intenționeazã sã-și deschidã un magazin de echipament sportiv, la Craiova, în colaborare cu firma Lotto. Acesta trebuia inaugurat încã de acum douã sãptãmâni, dar antrenorul "Științei" este foarte supãrat, pentru cã furnizorii nu i-au trimis marfa pe care o dorea. "Sunt cam neserioși, iar eu sunt un profesionist și în afaceri. Dacã nu se vor mișca rapid în aceste zile, sunt tentat sã rupem colaborarea" , a declarat ieri "Bãdițã". (L. C.)


  Top

  Murgan este refãcut

  Ca și Ionuț Stancu, Mãdãlin Murgan a fost suspendat la meciul cu FC Argeș. Fotbalistul oltean oricum nu ar fi putut evolua în Trivale, din pricina unei duble entorse, la genunchi și gleznã, suferite în meciul cu Ceahlãul. Doctorul Claudiu Stamatescu a anunțat însã ieri cã recuperarea lui Murgan a decurs normal și el va fi apt de joc peste douã sãptãmâni, la partida cu FC Oradea, când va reintra și Ionuț Stancu. (L. C
  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

 14. #14
  sport legend
  Join Date
  Jun 2003
  Posts
  6,986
  Reputatie
  1
  Borbely a costat 90 000 de dolari si a fost adus la cererea lui Sorin Cartu dupa ce a marcat gol contra Universitatii... Poate are o pasa proasta mai lunga... oricum Badea cred ca nu-l baga daca nu merita!

 15. #15
  sport legend
  Join Date
  Jun 2003
  Posts
  6,986
  Reputatie
  1
  Azzuro , daca vrei pot sa-ti postez si eu niste articole la care nu ai acces ... fiind pagina ta ..tu decizi!
  Apropo! O premiera ...Peste cateva minute Staicu negociaza in direct la stirile Protv noul salariu al lui Daouda.... !!!!!!!

 16. #16
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1
  Cu cea mai mare placere EDMOND_

  Aici poate sa posteze orice suporter al STIINTEI
  Interesant...ma uit si yo la pro tv intl
  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

 17. #17
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1
  PRO SPORT

  Muică, ce se distrară! (13.11)

  Clubul a organizat o petrecere în care conducerea le-a făcut pe plac fotbalistilor. Daouda i-a anuntat pe colegi că nu mai pleacă  http://www.prosport.ro/tools/getImage.jsp?imgNdx=86604
  BUCURIE. Chiar si stranierii Craiovei au devenit olteni get-beget

  Toti angajatii clubului-fanion al Băniei au fost invitati, marti seara, de Dinel Staicu si Adrian Mititelu, la restaurantul “Carul de Stele”, pentru a sărbători victoria de la Pitesti si succesele lui Pavel Badea înregistrate cu echipa de la învestirea sa ca principal. Pentru că de la chefurile oltenesti nu puteau să lipsească lăutarii, acestia au fost acompaniati pe toată durata petrecerii de jucători, care au cîntat “M-a făcut muica oltean” si “Oltenia, eterna Terra Nova”. Atractiile serii le-au constituit interviurile acordate de Dinel Staicu si Mariko Daouda atacantului camerunez Jeremie Njock. “Uriasul” l-a întrebat pe fundasul ivorian de ce vrea să plece de la Universitatea. “Plec numai dacă am oferte din Franta, altfel nu. Am vorbit cu presedintele Mititelu si am căzut la o întelegere”, a venit imediat răspunsul lui Daouda. Dinel Staicu a intervenit în interviu, confirmîndu-i lui Jeremie că ivorianul este prietenul său si nu-l lasă în momentele grele. În încheiere, presedintele Adrian Mititelu a precizat că Pavel Badea are veleitătile unui antrenor mare si sînt sanse foarte mici ca el să mai fie schimbat. “Vreau să fim o echipă stelară cu Pavel Badea în frunte. Am renăscut precum pasărea Phoenix si îmi doresc ca în scurt timp să ajungem în topul fotbalului românesc”, a declarat Mititelu.
  narcis.drejan@prosport.ro
  cristi.stăncescu@prosport.ro

  Mie îmi plac si oltencele, si oltenii
  Jeremie Njock
  M-a făcut muica oltean este si imnul nostru. În Craiova îmi place totul
  Mariko Daouda
  Daouda si Njock sînt olteni prin adoptie
  Dinel Staicu

  13 noiembrie 2003
  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

 18. #18
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1
  EDITIE SPECIALA

  Salvati gazonul de pe "Oblemenco"!


  Autoritãtile vor gazon de "biliard" pentru Universitatea
  Ultimele meciuri de acasã ale "alb-albaștrilor" au arãtat cã suprafața de joc de pe stadionul "Ion Oblemenco" se transformã, cum dã ploaia, în orezãrie


  La ultimele meciuri disputate pe Stadionul "Ion Oblemenco", jucãtorii Universitãții Craiova s-au confruntat cu un adversar în plus: gazonul îmbibat cu apã, ce aducea mai mult cu o orezãrie, decât cu un teren de fotbal. Din cauza precipitațiilor abundente și a sistemului de drenaj, care și-a arãtat clar limitele, terenul a fost realmente impracticabil. Spre exemplu, meciul cu Poli AEK Timișoara, disputat pe 17 octombrie, a fost amânat mai bine de 60 de minute din cauza terenului îmbibat cu apã. Cu o jumãtate de orã înaintea debutului oficial al întâlnirii, arbitrul de centru, Anton Heleșteanu, a inspectat gazonul cu o minge, însã s-a arãtat dezamãgit de faptul cã balonul nu sãrea mai mult de 50 de centimetri. Grație eforturilor conducerii clubului Universitatea Craiova și ale îngrijitorilor, care au încercat sã absoarbã apa de pe teren cu ajutorul bureților și pãturilor, calitatea suprafeței de joc s-a ameliorat. Pânã la urmã, meciul s-a jucat și s-a încheiat cu scorul de 0 - 0, oficialii Universitãții fiind de pãrere cã mai bine se amâna partida cu o zi.  Editorial

  S-a întors Iordãnescu! Îl aȘteptãm pe filipescu

  De Emil Hossu-Longin  Nu mai e demult o noutate decizia lui Iordãnescu de a convoca jucãtori ai Craiovei la lotul național. Și când "Știința" șchiopãta, cu atât mai mult când se apropia de vârful clasamentului, selecționerul avea ochi pentru "alb-albaștri". Sava, Rada, Bundea, Pleșan respirau, jucau, glumeau și transpirau lângã Mutu, Chivu, Pancu sau Lobonț, semn cã antrenorul naționalei nu se uita doar la ierarhia internã sau la rezultatele din etape. Sincer, eram uimit de deciziile Generalului, în condițiile în care Claudiu Rãducanu, Dãnciulescu, Aliuțã și Florentin Petre strãluceau prin absențã. A venit scandalul "Gigi Becali" și impresia cã s-a mai schimbat ceva în optica selecționerului vizavi de jucãtorii de bazã ai campionatului, fie cã sunt, fie cã nu sunt impresariați de "Becali Sport". Primul semn al revenirii la normalitate s-a arãtat: Șoavã n-a mai apãrut pe listã. Dupã festivalurile defensive din meciurile cu Bistrița și Oradea, era evident. Craiova, ca de obicei, în fruntea listei, cu trei jucãtori. Normal, Rada, previzibil, Pleșan, incredibil, Stancu. Pe "Papi" nu-l așteptam, pentru cã nici dacã ar fi jucat ca Beckenbauer și Nesta la un loc nu avea șanse în fața lui Iordãnescu. Prietenii știu de ce. Cazul lui Zeno este, în schimb, strigãtor la cer. Fãrã îndoialã, cel mai în formã jucãtor al campionatului în acest moment, alãturi de Claudiu Rãducanu, polivalent, extrem de eficace în fața porții, de o maturitate molipsitoare la 26 de ani, Bundea nu avea voie sã lipseascã din avionul de Italia. Jos pãlãria pentru Stancu, titular incontestabil în acest sezon, cu prestații peste medie în cele 884 de minute jucate, dar plecãciune în fața lui Zeno. A fost prea preocupat Iordãnescu de împãcarea cu Becali și n-a mai avut timp sã ajungã pe stadioane, i s-o fi defectat înregistrarea la video sau l-o fi confundat pe Bundea cu Njock. Altã explicație nu existã. Sau existã, dar n-o putem tipãri, pentru cã ne dã selecționerul întâlnire la tribunal.
  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

 19. #19
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1
  Distractie la "Carul de stele"

  Lucian CAZAN
  Valentin PRIBEANU

  Oficialii Universitãții i-au invitat marți seara pe jucãtori la restaurant. De aceastã datã, locația a fost stabilitã la "Carul de stele", acolo unde "juveții" au sãrbãtorit reușita de la Pitești, dar și invincibilitatea antrenorului Pavel Badea în cele cinci etape de când a preluat frâiele echipei-fanion a Olteniei. Jucãtorii "Științei" au servit masa într-o ambianțã plãcutã, localul fiind unul cu specific românesc. Atmosfera a fost întreținutã de un taraf de lãutari care s-au întrebuințat serios pentru a-i mulțumi pe "alb-albaștri". În timpul petrecerii, fotbaliștii au cântat pe acordurile muzicii lãutãrești "M-a fãcut mama oltean" și "Oltenia, eterna Terra Nova". "Sufletul" petrecerii a fost camerunezul Jeremie Njock. Acesta a îmbrãcat "haina" ziaristului, intervievându-și atât colegii de echipã, dar și pe conducãtorii Dinel Staicu și Adrian Mititelu, doi dintre oficialii Universitãții prezenți la eveniment. Cel mai retras dintre "juveți" a fost Zeno Bundea, supãrat pentru cã nu a fost convocat la echipa naționalã. Totuși, petrecerea i-a mai îndulcit puțin amarul, Zeno consolându-se cu ideea cã a fãcut tot ceea ce a depins de el.  Top

  "Mã gândesc la echipa nationalã"

  Reporter: La mulți ani, Mariko! Ești la a doua aniversare printre olteni...
  Mariko Daouda: Mulțumesc pentru urãri. Mã simt bine la Craiova, așa cum m-am simțit de altfel încã de când am venit aici.
  Ce îți dorești de ziua ta?
  Sã fiu sãnãtos, sã scap de toate ghinioanele și sã joc bine pentru Universitatea. Numai așa voi putea face pasul spre echipa naționalã a Coastei de Fildeș.
  Cum vei sãrbãtori?
  Împreunã cu familia. Soția și fiica mea sunt aici, la Craiova, și, spre deosebire de anul trecut, acum am motive în plus de bucurie. Nu-i voi uita nici pe colegi, cãrora am sã le ofer o bere.
  La anul îți vei sãrbãtori ziua de naștere tot la Craiova?
  S-ar putea! Nu știu. Mai este pânã atunci. Despre acest subiect vom putea vorbi concret abia în decembrie, dupã încheierea turului.
  A consemnat Dan Cazan  Top

  Câinii Și-au bãgat coada la antrenamentul "Științei"

  "Alb-albaștrii" au efectuat ieri dupã-amiazã, de la ora 15.10, cel de-al doilea antrenament. Acesta s-a desfãșurat pe stadionul "Ion Oblemenco II" și a avut caracter tehnico-tactic. Dupã obișnuita încãlzire au urmat un "cinci contra doi", exerciții de posesie, iar pe final "juveții" au încins o miuțã. S-a jucat 9 contra 9 pe teren redus. Guso - Moți, Papurã, Miclea - Bundea, Tudor, Otvos - Leandro, Njock i-au înfruntat pe Urai - Vigariu, Daouda, Preda - Bieme, Stîngã, Bratu - Borbely și McBreen. În timpul antrenamentului, la teren și-a fãcut apariția un bãrbat, însoțit de doi câini de talie mare. Pentru cã nu erau ținuți în lesã, aceștia, atrași probabil de mingile cu care jucãtorii se antrenau, au pãtruns pe teren, încurcându-i pe Njock și compania. În cele din urmã, patrupedele au fost îndepãrtate cu ajutorul stãpânului, la solicitarea antrenorului Pavel Badea. "Tatã, vino sã îi iei de aici, cã am jucat cu Dinamo", a replicat tehnicianul oltean. Apoi acesta s-a fãcut cã îl mușcã pe Njock, într-un moment de neatenție al camerunezului, care a tresãrit, spre amuzamentul colegilor de echipã. (Dan Cazan)
  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

 20. #20
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1
  GAZETA SPORTURILOR

  Njock a fost recomandat de Falemi,

  Mijlocasul Stelei a dat referinte bune antrenorilor camerunezi despre atacantul Universitatii Desi conducerea "Stiintei" vrea sa se desparta de Patrick Bengondo, acesta este mai bine vazut in Camerun decit Jeremie Njock

  Alexandru Banu

  Atacantul camerunez al Craiovei, Jeremie Njock (23 de ani), a fost plecat pentru 27 de zile, intre 30 septembrie si 26 octombrie, la Jocurile Africii, cistigate de echipa tarii sale dupa 2-0 in finala cu tara gazda, Nigeria. Acolo, Njock a jucat de 4 ori pentru selectionata secunda a Camerunului si a marcat un gol. Patrick Bengondo, la care conducerea Universitatii intentioneaza sa renunte, a fost titular in fiecare partida a formatiei antrenate pentru aceasta competitie de Martin Ndungu, asistentul lui Winfried Schaffer, germanul care pregateste prima echipa a "leilor neimblinziti".

  - Jeremie, cum ai gasit Universitatea la intoarcerea din Camerun?
  - Cind am plecat la "nationala" imediat dupa meciul pierdut cu Dinamo, 0-1, era antrenor Sorin Cirtu. Cind am revenit in Rom`nia fusese instalat "Badita", deci erau schimbari mari.

  - Care e rolul tau acum, cu Badea pe banca?
  - E un pic diferit. Inainte, pe vremea lui Cirtu, jucam in deplasare cu doua virfuri, acum sint singur in fata. Eu am incercat sa-i explic lui Pavel ca nu prea imi convine, dar decizia a fost a lui. I-am zis inainte de meciul de la Pitesti ca o sa intilnim Argesul, nu Steaua sau Rapid, sa ne fie frica, dar el a spus ca asa a jucat la Ploiesti si la Alba Iulia si echipa a luat doua puncte. Pina la urma m-a bagat pe mine si pe Stinga in spatele meu si a iesit bine, am invins cu 1- 0.

  - Antrenamentele cum sint acum?
  - Mult mai serioase. Nu se face nici o gluma, cum se mai intimpla inainte. Secretul lui Badea este ca a oferit mai multa incredere jucatorilor si a obtinut un grup cu o determinare mai mare.

  - Care este povestea convocarii tale la "nationala" Camerunului pentru Jocurile Africii?
  - Antrenorul secund al reprezentativei, Martin Ndungu, l-a sunat pe Falemi, de la Steaua, l-a intrebat despre mine si a primit referinte bune. Eu nu am vorbit niciodata cu Fale, dar ii multumesc ca m-a recomandat si sper sa evoluam impreuna intr-o zi in echipa "leilor neimblinziti".

  - Cum a fost turneul?
  - Anul acesta a fost organizat in Nigeria, la Abuja, ca o competitie pe toate disciplinele sportive. La fotbal au fost doua grupe de cite patru echipe, Camerunul fiind repartizata in serie cu Egiptul, Algeria si Ghana. Eu nu am fost titular nici un meci, dar am intrat pe parcurs in toate, exceptind finala, cistigata cu 2-0. Am si marcat un gol, in meciul nostru de debut, cu Egiptul, cind am intrat la pauza, la scorul de 1-1, si am marcat golul al doilea, partida incheindu-se 3-1 pentru Camerun.

  - Bengondo a jucat?
  - Da, el a fost titular in fiecare joc, e foarte bine vazut aici. A evoluat excelent in preliminariile Jocurilor Africii, in care a marcat de cinci ori, dar la turneul final n-a dat nici un gol.

  - Ce ti-au spus oficialii camerunezi?
  - Mi-au zis ca sint multumiti de mine si ca ma urmaresc in continuare. De cind am revenit la Craiova, secundul Ntungu ma suna dupa fiecare meci si ma intreaba cum imi merge, iar eu ii transmit mereu ca sint nerabdator ca selectionerul Winfried Schaffer sa ma convoace pentru meciurile oficiale. Din pacate, am trecut printr-o perioada mai slaba, dar eu cred ca mi-am revenit si sint convins ca o sa inscriu in fiecare joc pentru Universitatea in acest tur, incepind din partida de saptamina viitoare, cu FC Oradea.

  "Ne vom lupta cu Dinamo pentru locul trei"
  Vicepresedintele Universitatii, Ion Geolgau, a afirmat ieri ca in acest sezon formatia alb- albastra are sanse sa termine pe locul trei in clasament. "La cum joaca baietii si tinind cont de valoarea lotului, vom termina cel putin pe patru. Putem chiar sa ne batem cu Dinamo pentru pozitia a treia, pentru ca, dupa parerea mea, Steaua se va detasa in cistigatoare, iar Rapidul va veni pe doi", a spus Geolgau. El a adaugat ca "in cele trei etape ramase, eu cred ca putem obtine 7 puncte: cite trei acasa cu FC Oradea si cu FC National si unul la Steaua". Mario Morcov (Craiova)

  Bundea s-a accidentat
  Cu cinci minute inainte de finalul antrenamentului de ieri dupa-amiaza, Zeno Bundea a calcat strimb si a suferit o entorsa la glezna dreapta, in timpul unei "miute" pe teren redus. El a parasit terenul cu gheata pe picior. Accidentat in partida cu Ceahlaul, 2-0 in etapa a 11-a, cind a capatat o dubla entorsa, la glezna dreapta si la genunchiul drept, fundasul Madalin Murgan a efectuat ieri doar sedinta de pregatire de dimineata, la sala de forta. Dupa aceea a efectuat o alergare usoara pe pista stadionului "Ion Oblemenco", sarind peste antrenamentul de dupa- masa. Mario Morcov (Craiova)

  Extensiv va fi satelitul "Stiintei"
  Din iarna, Universitatea Craiova si Extensiv vor avea o colaborare foarte strinsa, fiind foarte probabil ca gruparea fratilor Nicu si Eugen Mihailescu, care activeaza in Seria B2, sa devina satelitul alb-albastrilor. "Se lucreaza la un proiect favorabil ambelor formatii. Este cert ca s-a ajuns la un acord in urma caruia jucatorii de valoare de la Extensiv sa nu mai plece la echipele mari din Bucuresti", a declarat un apropiat al ambelor tabere. Eugen Neagoe, antrenorul Extensivului, a spus ca "ar fi un lucru bun pentru fotbalul craiovean, pentru ca astfel va fi stopata cu siguranta plecarea jucatorilor de valoare din Oltenia catre echipele mari din Bucuresti". Mario Morcov (Craiova)
  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

 21. #21
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1
  GAZETA DE SUD

  Se pune de o colaborare intre primele doua echipe craiovene
  Va deveni FC Extensiv satelitul Universitatii?
  Pentru a desavirsi „piramida“, in combinatie ar putea fi atrasa si o divizionara C din Banie
  Problemele delicate de lot cu care se confrunta Extensivul i-ar fi convins pe fratii Mihailescu sa accepte o eventuala colaborare cu Universitatea. Relatia s-ar oficializa din iarna si, deocamdata, nu se stie daca legatura dintre Extensiv si Universitatea va merge pina la a transforma divizionara B din Parcul „Romanescu“ in satelit al alb-albastrilor.

  Sa fie Paul Valuta la mijloc?
  E greu de spus ce i-ar indemna pe frati sa-si transforme echipa pe care o patroneaza in satelit, Mihailestii mindrindu-se ani de-a rindul cu autonomia clubului pe care, la un moment dat, il promovasera chiar in prima divizie.
  Mai mult, nefiind legati de nimeni, fratii si-au vindut destul de bine „marfa“, Soava, Cl. Niculescu, Mirel Radoi, Cl. Raducanu si Panc fiind produsele de lux ale divizionarei B craiovene.
  Pe de alta parte, in ultima vreme, Mihailestii au recunoscut ca nu se mai scalda in belsugul de alta data, ba chiar au afirmat ca i-au propus lui Paul Valuta sa preia jumatate din actiunile echipei de fotbal, in ideea unei necesare si consistente „injectii“ financiare.
  La rindul sau, Paul Valuta a recunoscut ca l-ar tenta sa investeasca in fotbal, dar a cerut timp de gindire pina in iarna. N-ar fi exclus ca tocmai el sa fie la baza ideii de colaborare intre Extensiv si Universitatea, dupa ce prieteni de-ai sai i-au explicat probabil ca din fotbal se cistiga doar daca ai „iesire“ si spre Divizia A.

  N-au confirmat, dar nici n-au infirmat
  Ieri, personaje din anturajul celor doua cluburi nu au infirmat zvonul, dar s-au si ferit sa-l confirme. Totusi, si dinspre Extensiv, si dinspre Universitatea opiniile s-au cam confundat, in sensul ca ideea generala a fost ca o eventuala colaborare ar fi benefica ambelor cluburi.
  Oricum, prezenta constanta a actualilor conducatori ai Universitatii la meciurile Extensivului intareste convingerea unei relatii foarte bune, cel putin pe moment, intre primele doua cluburi de fotbal din Banie. Mai mult, se pare ca Bornescu, Ciuca, S. Radoi si Florin Mihai le-ar fi cazut cu tronc universitarilor, iar aducerea lor pe Unirii 86 ar fi mult mai accesibila in cazul unei colaborari decit in cazul unei cumparari...
  In partea cealalta, trupa antrenata de Eugen Neagoe s-ar intari probabil cu jucatori care nu prea prind lotul la Universitatea, fratii Nicolae, Bratu, Miclea, Leandro si Biemme fiind candidati principali la un transfer in sens invers.

  Piturca a fost refuzat
  Recent, fratii Mihailescu au mai primit o oferta de colaborare din partea lui Victor Piturca. „Piti“ dorea sa trimita in „Parc“ un „pachet“ de jucatori stelisti de perspectiva cu conditia ca orice „iesiri“ de fotbalisti de la Extensiv sa fie controlata de Steaua.
  In virtutea relatiilor excelente pe care le au cu antrenorul stelist, fratii ar fi acceptat mai mult ca sigur colaborarea. Probabil ca s-au speriat insa de reactia anumitor cercuri din Banie si au evitat sa intre intr-o relatie prea strinsa cu Steaua.
  Oricum, ar fi interesant de urmarit ce statut vor capata fratii Mihailescu in eventualitatea ca vor accepta sa transforme Extensivul in satelit. Pentru ca n-ar fi exclus ca ei sa fie „recompensati“ cu actiuni la Universitatea, din moment ce ar accepta o varianta pe care, in timpurile bune, cind productia de fotbalisti mergea struna, ar fi refuzat-o din start.
  --------------------------------------------------------------------------------

  Raminem fara un camerunez
  Bengondo vine ca sa plece
  (M.M.)

  In ultimul timp, unul dintre cei mai mediatizati jucatori ai Universitatii este camerunezul Patrik Bengondo, nu pentru vreo realizare in plan sportiv, ci pentru situatia incerta a acestuia la echipa pregatita de Pavel Badea. De fapt, atacantul venit la Craiova la inceputul sezonului din divizia secunda elvetiana nu a rupt gura tirgului, in putinele minute jucate pentru alb-albastrii fiind o prezenta doar pentru statisticieni. Bengondo s-a facut remarcat prin faptul ca, o data plecat la nationala olimpica a Camerunului, nu a revenit la timp la Craiova, chiar daca nu din vina sa. Zilele acestea, este asteptat sa revina, dar nu pentru a ramine la Universitatea, ci pentru a purta discutii cu oficialii echipei, nemaifiind dorit in lotul alb-albastrilor. Ieri, abordind acest subiect, vicepresedintele Gheorghita Geolgau nu a stiut sa spuna cu precizie cind va ajunge Bengondo in Craiova, dar stia ca nu va ramine. „Asteptam sa soseasca din zi in zi. Oricum, nu va ramine, vom avea o discutie lamuritoare cu el, sa ne spuna ce doreste si sa ne despartim pe cale amiabila. Avem destui atacanti in lot si nu are rost sa mai ramina. Eu nu stiu cum joaca, dar nu face obiectul conducerii tehnice“, a declarat Geogau.
  --------------------------------------------------------------------------------

  Geolgau si Lung se „razboiesc“ cu arbitrii
  (M.M.)

  Reprezentantii tuturor cluburilor din prima divizie au fost chemati astazi la sediul Casei Fotbalului pentru o intilnire cu membrii federatiei si cu o comisie a arbitrilor. Chiar daca au fost solicitati din partea cluburilor presedintele si antrenorul principal, Universitatea va fi reprezentata de vicepresedintele Gheorghita Geolgau si de antrenorul cu portarii Silviu Lung, presedintele fiind ocupat cu alte treburi, iar „Badita“ dorind sa ramina sa se pregateasca alaturi de elevii sai.
  --------------------------------------------------------------------------------

  Antrenamente fara internationali
  Bundea s-a accidentat


  (M.M.)

  Antrenamentul de ieri-dimineata al Universitatii a avut un caracter fizic. Dupa exercitiile de forta efectuate la sala din spatele stadionului „Ion Oblemenco“, Badea a programat alergari pe pista. Singurii care au alergat mai usor au fost Cornel Papura si Madalin Murgan, ultimul, venit dupa o accidentare, nemaiefectuind antrenamentul de dupa-amiaza. La antrenamentele de ieri au luat parte toti componentii Universitatii, mai putin cei trei jucatori convocati la lotul national (Rada, Stancu si Plesan), care s-au prezentat la ora 13.00, la Casa Fotbalului.
  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •