Results 1 to 3 of 3

Thread: TEAMA ANTRENORULUI ROMAN

 1. #1
  ...
  Join Date
  Nov 2002
  Posts
  2,422
  Reputatie
  1

  TEAMA ANTRENORULUI ROMAN

  Am vazut meciul APULUM-BRASOV.

  Nu e prima data cind sint profund dezamagit de ANTRENORUL ROMAN .
  Am mai spus-o : unele echipe, cind joaca impotriva celor trei (STEAUA, DINAMO, RAPID), nici nu asteapta fluierul de inceput al arbitrului si se...baricadeaza cu jucatori, suporteri, patron si antrenori in aparare !!

  Si astazi, la ALBA IULIA, cind UNUL dintre comentatori a spus ca SUNDA foloseste formula 5-3-2, eram aproape sigur ca meciul se va incheia egal si fara gol !

  Probabil ca formula aceasta de asezare a dat roade in deplasare cind, la mica ciupeala, cu trecerea timpului APULUM a avut (SI!) noroc !

  Nu doar dupa meciul de astazi ci si din cele vazute anterior, am dedus faptul ca PENTRU ANTRENORUL ROMAN TEAMA DE A NU PIERDE ESTE MAI MARE DECIT DORINTA DE A CISTIGA UN MECI !

  Echipe (chiar APULUM) care acum, zic ele, sint fara griji, ar putea in 3-4 etape sa se trezeasca in lupta pentru retrogradare !

  P.S. E prima data cind o vad pe APULUM insa...
  Cred ca aceasta echipa va avea inca...zile negre !

 2. #2
  manager Cipangoo's Avatar
  Join Date
  Nov 2002
  Posts
  332
  Reputatie
  1
  In mare masura sunt de acord cu tine. Am impresia ca am ramas cu stilul asta de pe vremea cand se acordau 2 puncte pentru victorie si unul pentru egal. Calculul era simplu: o victorie face cat doar doua egaluri. E mai usor sa distrugi decat sa creezi asa ca tactica era in liniii mari aceasta: batem acasa (na nu ne straduim prea tare ca asta implica riscuri) si mergem la egal in deplasare. Astfel jocul de atac a trecut usor pe planul 2 si scopul fotbalului s-a transformat din a baga mingea in poarta adversarului in a nu o scoate din propria poarta. Cine sufera? Spectacolul si noi, spectatorii.
  In mare tactica asta e folosita si in campionate puternice, cel mai vizibil e in italia. Numai ca la ei s-a cresut valoarea defensivei ca o adaptare la cresterea puterii de atac mai ales in anii 80-90 cand era considerat unanim ca fiind cel mai puternic campionat. Cresterea asta in valoare a defensivei s-a facut prin cresterea valorii individuale a aparatorilor si a unui trravaliu mai mare al mijlocasilor si chiar a atacantilor. Pe cand la noi daca mergi in deplasare, se vede mai ales la echipele "mici", mai bagi un fundas. Asa e normal sa nu existe spectacol si sansele de victorie sa fie aproape nule. De fapt majoritatea echipelor castiga in deplasare cu goluri date pe contratac sau din faze fixe.
  Singura victorie pe care am vazut-o sezonul asta castigata pe atac a fost cea a lui poli la brasov. Dar asta nu cred ca se intampla fara Panduru. Se pare ca avem noroc cu baiatul asta, are mentalitate de invingator!

 3. #3
  sport legend Mariusmadmax's Avatar
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  Atlanta , USA
  Posts
  4,577
  Reputatie
  1

  Formule de joc

  Poate formula de joc a impus-o nu adversarul , ci jucatorii proprii .
  Calitatea si cantitatea lor .
  Apullum nu prea are jucatori ... polivalenti , pe care sa-i folosesti in alte sisteme de joc .
  Este Maier si ... restul .
  Maier este batrin , si de regula cam static ( de aici deriva si porecla de MOTANUL ) .
  Tactica lor : Sa nu luam gol , apoi daca pe contraatac iese ceva , bine , daca nu , n-a fost sa fie !
  [FONT=Georgia][I][COLOR=Red]Steaua the best for ever![/COLOR][/I][/FONT]

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •