Page 1 of 14 12311 ... LastLast
Results 1 to 21 of 283

Thread: Prostia saptaminii!

 1. #1
  sport legend Timisoreanul's Avatar
  Join Date
  May 2003
  Location
  Timisoara-Capitala Banatului
  Posts
  381
  Reputatie
  1

  Prostia saptaminii!

  As dori ca aici sa scriem toate "perlele" scoase de jucatori, conducatori ai fotbalului romanesc, indiferent daca sint luate de la televiziune, ziare sau radio. Deschid eu, prima "perla" care mi se pare ca ar concura pentru primul loc in aceasta saptamina. Aceasta ar fi declaratia lui Cosmin Barcauan referitor la adversarul din turul doi, Spartak Moscova:
  "Trebuie sa-i batem pe rusi, ca sa ne razbunam pentru tot ce ne-au facut dupa 1944!" Ha, ha! Draga Cosmin, daca vrei sa te razbuni pe rusi, ar fi ca si cum te-ai razbuna pe tine insuti! Fara rusi, dinamo n-ar fi existat niciodata, iar tu poate jucai in cupele europene cu FC Oradea.
  [COLOR=Indigo][B]In Banat si-n toata tara
  Una-i Poli Timisoara[/B][/COLOR]

 2. #2
  senior
  Join Date
  Oct 2003
  Posts
  187
  Reputatie
  1

  Barcauan cred ca si-a semnat sentinta

  Daca ar fi rationali , Borcea si toti bolsevicii dinamului l-ar da afara pe Barcauan pt declaratii impotriva clubului de la care mananca o paine

 3. #3
  suporter gicu's Avatar
  Join Date
  Dec 2002
  Posts
  2,072
  Reputatie
  1
  Ok, "perla" este buna, dar nu trebuie sa uitati faptul ca declaratia a fost inspirata dintr-un comentariu mai complet al lui C. Dinu

  Pe de alta parte, legatura pe care vad ca unii continua s-o faca intre FC Dinamo si rusi nu mai este de actualitate. /nope/ Oare daca se mentinea titulatura veche (Unirea Tricolor) mai existau comentarii?

 4. #4
  sport legend sorinl's Avatar
  Join Date
  May 2003
  Posts
  368
  Reputatie
  1
  dinamo nu se trage direct din unirea tricolor.daca e sa fim corecti,trebuie sa recunoastem ca dinamo s-a format din fuziunea lui unirea tricolor cu ciocanul bucuresti.dinamo a preluat locul in a de la ciocanul,nume sub care a si evoluat in a in 46-47.

 5. #5
  suporter gicu's Avatar
  Join Date
  Dec 2002
  Posts
  2,072
  Reputatie
  1
  da, asa este, eu ma refeream numai la scurta perioada de dupa '89 cand a purtat numele de Unirea Tricolor.

 6. #6
  junior bluescorpion's Avatar
  Join Date
  Sep 2003
  Location
  Bucuresti
  Posts
  78
  Reputatie
  1
  ... eu nu am dat decat copy - paste ....

  Evenimentul Zilei

  Basmele fotbalului romanesc :
  Steaua si Dinamo au fost aduse de tancurile sovietice

  Duminica, 01 Decembrie 2002

  In episodul de fata vom incerca sa descriem traiectoria fotbalului romanesc in anii care au urmat conflagratiei mondiale si transformarile suferite de acest sport sub presiunea implantarii comunismului in Romania.

  Modelul rusesc
  Teroarea instaurata in societatea romaneasca dupa 1945 a produs monstri si in sport. Locul echipelor aparute firesc, din pasiunea unor oameni competenti, a fost luat de cluburile create la ordin. Actul de nastere al celor doi colosi care au sufocat decenii intregi fotbalul romanesc - Steaua si Dinamo - n-are nimic romantic sau solemn. Romania de la sfirsitul deceniului cinci era independenta doar pe hirtie. In realitate, tara era condusa de oameni trimisi de la Moscova, sprijiniti de diviziile Armatei Rosii care “uitasera” sa se intoarca. Armata rusa s-a retras de pe meleagurile noastre in ‘56, dar vestigiile navalirii sovietice mai dainuie si astazi. Planurile cotropitorilor - abandonate ulterior -, de a transforma Romania si alte tari din estul Europei in republici componente ale URSS, s-au reflectat nu numai in epurarile efectuate printre intelectuali, cooperativizarea taranimii si rusificarea fortata. Pe linga orasele rebotezate Stalin (Brasov) si Gheorghe Gheorghiu-Dej (Onesti), politrucii au hotarit ca trebuie copiat modelul sovietic si in fotbal. Asa s-au infiintat echipele muncitoresti - cum ar fi Strungul Arad, Rulmentul Alexandria, Rocar Bucuresti, Precizia Sacele, Flacara Ploiesti (actualul Petrolul), FC Onesti, Gaz Metan Medias - si cele militare - printre ele, Steaua Bucuresti, Steaua Mizil, ASA Tg. Mures, CA Cimpulung Moldovenesc, Dinamo Bucuresti, Dinamo Brasov, Dinamo Bacau.

  Comunistii au “ras” echipele de traditie
  Adusa pe tancurile sovietice, noua orinduire socialista a fost impusa cu forta si in fotbal. Efectul a fost devastator, pentru ca intregul sistem dupa care se ghida pina atunci lumea sportului-rege a fost distrus. Sub loviturile de baros ale regimului si ale activistilor acestuia - multi dintre ei, cu totul straini de fotbal -, o parte dintre echipele cu faima au fost impinse spre anonimat sau anihilate pur si simplu. Ripensia Timisoara, prima echipa profesionista din fotbalul romanesc, va plati scump aceasta onoare, fiind desfiintata in 1948. Timisorenii au murit glorios, cistigind, chiar in ultimul an de existenta, campionatul national de juniori. Venus Bucuresti, o alta mare forta a fotbalului interbelic, va fi retrogradata, succesiv, din Divizia A pina in Divizia D, unde “ a murit”.
  Carmen Bucuresti, echipa celebrului industrias Ionel Mociornita, a avut cintecul de lebada in editia 1946-1947, cind a ocupat locul secund in campionat. La doar citeva saptamini dupa incheierea sezonului, formatia a fost desfiintata la ordinul autoritatilor comuniste, pentru a se face loc nou-infiintatului club al armatei. Chinezul Timisoara, detinatoarea a cinci titluri consecutive de campioana a Romaniei, intre anii 1922-1927, a fuzionat cu CAM Timisoara, dar in 1946 s-a “dizolvat”. Club Atletic Oradea, singura echipa din Romania care a cistigat atit campionatul intern, cit si cel al Ungariei (in editia 1942-1943), si-a schimbat dupa razboi numele in Libertatea, iar apoi, in ICO. De tavalug n-a scapat nici Unirea Tricolor, formatie cu mare traditie in perioada interbelica. Laureata ultimului campionat dinaintea razboiului (1940-1941) va fi trecuta sub patronajul Ministerului de Interne si, ulterior, unificata cu o alta echipa, Ciocanul Bucuresti, pentru a da nastere clubului militiei.

  Carmen a fost “ucisa” de stelisti
  La 7 iunie 1947 s-a infiintat la Bucuresti primul club militar din Romania, sub denumirea de ASA (Asociatia Sportiva Armata). Ministerul Apararii a luat aceasta decizie pentru a alinia Romania la modelul rusesc, in care echipele purtind denumirea TSKA jucau un rol foarte important. Echipa armatei a adoptat culorile rosu si albastru si - la fel ca Dinamo - a luat fiinta prin distrugerea unei alte formatii de mare traditie in fotbalul romanesc. Pentru a se face loc nou-infiintatei ASA, a fost desfiintat clubul Carmen, patronat de Ionel Mociornita, unul dintre cei mai mari industriasi ai perioadei interbelice. Din aceasta cauza, gruparea “militara” si-a atras inca de la inceput antipatia publicului. Un an mai tirziu, titulatura s-a schimbat in CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei). Din 1950 pina in 1961 s-a numit CCA (Casa Centrala a Armatei). Abia dupa aceasta perioada a intrat in vigoare numele de Steaua, sub care este cunoscuta formatia din Ghencea in acest moment.

  Pentru a cistiga campionatul din 1953, CCA a desfiintat o echipa
  Cei mai buni fotbalisti din tara erau racolati de emisarii gruparii din Ghencea, chiar daca jucatorii nu doreau sa joace acolo. E de pomina abuzul comis in campionatul din 1953, cind ministerul a desfiintat, la finalul turului, echipa Casa Armatei Cimpulung Moldovenesc, care “indraznise” sa ocupe primul loc, inaintea “suratei” din Capitala. Valorosul antrenor Francisc Ronnay reusise sa creeze la Cimpulung Moldovenesc o echipa foarte buna, care practica un fotbal modern. Ministerul a desfiintat abuziv echipa si i-a transferat pe cei mai multi dintre jucatori la CCA. Asa a cistigat echipa armatei campionatul din 1953.

  Dinamo a calcat pe cadavrul Unirii Tricolor
  Al doilea club dintr-un clasament “all time” al echipelor de fotbal din tara noastra, Dinamo Bucuresti, a luat fiinta din porunca autoritatilor sovietice, care aveau nevoie de un omolog roman al gruparilor Ministerului de Interne din URSS. Dinamo, echipa militiei, a aparut la 14 mai 1948. Pentru crearea acestei grupari, generalii au calcat pe cadavrele altor doua echipe: Unirea Tricolor Obor si Ciocanul Bucuresti. Cei mai buni fotbalisti de la aceste grupari au fost strinsi intr-o prima echipa, iar restul au fost trimisi in Divizia B, sub titulatura Dinamo B. Dinamo A a debutat in Divizia A in campionatul 1948-1949, pe care l-a terminat pe locul opt. Incepind din 1951, Dinamo incepe sa-si impuna legea in competitia interna. Treptat, in lupta pentru suprematie, vor ramine doar echipele Internelor - Dinamo - si Armatei - Steaua. Va fi, de fapt, o cursa in care cele doua grupari se vor intrece nu numai pe plan sportiv, ci si in abuzuri.

  In ciuda aparentelor, fotbalul romanesc pierduse teren pe plan international. Regresul, provocat de imixtiunile politice in sport, avea sa aiba consecinte incalculabile pe termen lung. Din cauza izolationismului care ne fusese impus, echipele au pierdut contactul cu Occidentul. Vreme de 25 de ani, din 1945 pina in 1970, fotbalul autohton avea sa dispara de pe scena internationala.

 7. #7
  techno-dork phil's Avatar
  Join Date
  Aug 2003
  Location
  Edmonstone(d)
  Posts
  387
  Reputatie
  1
  Timisorene, e buna . pentru mine, ca si pentru multi altii, campionul absolut si imbatabil ramane Claudiu Raducanu. gura pacatosului adevar graieste (pe jumatate): "Nu ma enervati, ca nu mai stiu sa scriu! a rabufnit el cand niste pusti s-au/l-au inghesuit sa-i ceara niste autografe (citatul e preluat din editia electronica a EvZ de marti, 7 octombrie ac).

  si apropo, ce facem cu un asemenea ipochimen (si cu fotbalistii in general): il lasam sa voteze sau nu? bani are cu gramada dar in cap nici macar taratze. se pare ca punctul 2 al proclamatiei "albastre" e contradictoriu si simplist pentru ca nu prevede nimic in cazuri de genul asta.
  "I'm a humble guy with a healthy desire." (Pixies)

 8. #8
  Banned Blue's Avatar
  Join Date
  Jun 2003
  Posts
  1,222
  Reputatie
  0
  uite un exemplu bun ca nu sint partinitor, cum insinua cineva. Ala e nascut chiar in Craiova.Mi-ai dat apa la moara acum

  Cl.Raducanu ,sa aiba drept de vot ? Never
  Fereasca Dumnezeu si majoritatea fotbalistilor la fel. Mai sint totusi si printre ei oameni care merita , da' putzini .

 9. #9
  sport legend
  Join Date
  Jan 2003
  Posts
  423
  Reputatie
  1
  Cred ca cea mai mare prostie e sa fii dinamovist si sa te infratesti cu un stelist !

 10. #10
  sport legend Timisoreanul's Avatar
  Join Date
  May 2003
  Location
  Timisoara-Capitala Banatului
  Posts
  381
  Reputatie
  1
  Da Phil, Claudiu a urcat pe acest podium imediat dupa faza cu Bloc Notes-ul, dar sanse sint sa fie detronat.
  Cred ca trebuie sa facem o exceptie, sau sa-l declaram presedinte de onoare la aceasta sectiune, si sa pornim de la locul doi in jos totusi, pentru ca locul I va fi ocupat intotdeauna de ..... Corleone mitica dragomir, care prin fiecare declaratie spune doar...timpenii.
  [COLOR=Indigo][B]In Banat si-n toata tara
  Una-i Poli Timisoara[/B][/COLOR]

 11. #11
  Merseysider viole(n)t's Avatar
  Join Date
  Jun 2003
  Location
  Timisoara, Banat
  Posts
  1,336
  Reputatie
  1
  Ar fi interesant sa largim aria de selectzie pentru prostia saptamanii. De exemplu sa "taxam" shi perlele ce se spun pe acest forum.
  [size=2][b][color=PURPLE]I AM NOT YOUNG ENOUGH[/color][/b][/size][size=2][b][color=purple] TO KNOW EVERYTHING. [/color][/b][/size]

 12. #12
  ...
  Join Date
  Nov 2002
  Posts
  2,422
  Reputatie
  1
  Pentru mine, cel mai slab si mai penibil MOMENT a fost comentariul "scuipat" de Gradinescu si "Urlatorul" de linga el la meciul DAN-ROM !
  Emil, montat pe faptul ca arbitru ne fura, a strigat la o faza (oiii! urlat !!) :
  "Ne furati d-le Urs !! N-a fost fault !"
  Dupa vizionarea reluarii, "Urlatorul" de linga el a spus cu voce scazuta : "a fost fault !"

  Penibil a fost si comentariul de la meciul BRASOV-DINAMO cind, probabil din cauza frigului, s-au inghesuit la microfon...3 (trei) comentatori !

  Ce se mai mira lumea ca ABO TV e scump !?

 13. #13
  suporter gicu's Avatar
  Join Date
  Dec 2002
  Posts
  2,072
  Reputatie
  1
  Quote Originally Posted by viole(n)t
  Ar fi interesant sa largim aria de selectzie pentru prostia saptamanii. De exemplu sa "taxam" shi perlele ce se spun pe acest forum.
  Perfect de acord! Deja se "inghesuie" candidatii

 14. #14
  sport legend adbogdan's Avatar
  Join Date
  Dec 2002
  Posts
  444
  Reputatie
  1
  Quote Originally Posted by Blue
  uite un exemplu bun ca nu sint partinitor, cum insinua cineva. Ala e nascut chiar in Craiova.Mi-ai dat apa la moara acum

  Cl.Raducanu ,sa aiba drept de vot ? Never
  Fereasca Dumnezeu si majoritatea fotbalistilor la fel. Mai sint totusi si printre ei oameni care merita , da' putzini .
  Mda ... segregarea intelectuala, viitorul de aur al omenirii. Ce StarTrek, nene, aia sunt mici copii. In viitor, societatea va fi impartita in 3 caste : casta inferioara (aia fara drept de vot), casta medie (cei cu drept de vot, dar fara alte drepturi), si casta superioara (cei cu drept de a hotari cine va vota si cine nu. Acestia vor fi si singurii care vor putea fi alesi).
  Am putea extinge segregarea si din alt punct de vedere : de exemplu, are vreo relevanta faptul ca la un meci sunt prezenti 30.000 de spectatori, iar la latul 1.000 ? Nu, ca poate aia 1.000 valoreaza mai mult decat cei 30.000.
  Totul depinde de cine hotaraste valoarea fiecarui individ. Din cate citesc pe forumul asta, unii deja se pregatesc intens pentru momentul in care vor hotara viitorul altora.

 15. #15
  manager Albastreata's Avatar
  Join Date
  May 2003
  Posts
  315
  Reputatie
  1
  Bluescorpion, ala a fost doar inceputul... Ce s-a intamplat dupa, e greu de cuprins, probabil ar fi necesare volume intregi, asa ca asteptam sa vedem finalul!
  (A)

 16. #16
  manager Albastreata's Avatar
  Join Date
  May 2003
  Posts
  315
  Reputatie
  1
  Cat priveste perlele: inaintea meciului Danemarca - Romania, la Europa FM, comentatorul a urat jucatorilor sa urce la fel de sus ca in versurile melodiei pe care tocmai o difuzasera: "Prea sus - Taxi", in care evident e vorba de o persoana care a urcat cel mai sus posibil, adica murise!!!
  (A)

 17. #17
  Banned Blue's Avatar
  Join Date
  Jun 2003
  Posts
  1,222
  Reputatie
  0
  Quote Originally Posted by adbogdan
  Mda ... segregarea intelectuala, viitorul de aur al omenirii. Ce StarTrek, nene, aia sunt mici copii. In viitor, societatea va fi impartita in 3 caste : casta inferioara (aia fara drept de vot), casta medie (cei cu drept de vot, dar fara alte drepturi), si casta superioara (cei cu drept de a hotari cine va vota si cine nu. Acestia vor fi si singurii care vor putea fi alesi).
  Este parerea mea, felul in care se voteaza acum, este absurd. Repet, asa cum nu femeia de serviciu sau portarul sau aia care umple farfuriile la sala de mese nu da ordine inginerilor , directorilor si nu determina viitorul unei firme la fel , sint foarte multe persoane care nu au capacitatea si dreptul moral de a stabili soarta unei tzari. Chiar mi se pare absurd si impotriva oricarei logici.


  Quote Originally Posted by adbogdan
  Totul depinde de cine hotaraste valoarea fiecarui individ. Din cate citesc pe forumul asta, unii deja se pregatesc intens pentru momentul in care vor hotara viitorul altora.
  E adevarat, e adevarat, trebuie facuta o selectzie corecta . Asta e o chestie ipotetica, o parere. Nu se pregateste nimeni sa schimbe oarece. Prea e distractzia mare pe acolo, ar fi si pacat sa se schimbe ceva. Itzi raspund aici si la mesajul de pe topicul celalalt care din
  pacate a fost blocat , in fine. Am raspuns la partea logica a mesajului tau.

 18. #18
  simplu Utilizator's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  Undeva, departe...
  Posts
  10,546
  Reputatie
  0
  Referitor la problema votului:
  Nu mi se pare deloc o solutie restrictionarea dreptului la vot, impartirea pe caste etc. Urmarile ar fi dezastruoase pentru omenire daca, asa cum mai mult ca sigur se va intampla, o gasca de smecheri se va autointitula elita societatii.
  Solutia este, in opinia mea, ridicarea nivelului de educatie a maselor, a capacitatii de intelegere a fenomenelor social-politice, astfel incat si tata Floarea sa voteze in cunostinta de cauza si nu in "orb", cu Nea nelu pana la moarte. De altfel sunt si oameni cu pretentii care actioneaza manati de fanatism mai degraba decat de alegere obiectiva, dictata de interesul personal/general.

  Am vazut in tari civilizate taximetristi, muncitori care citeau reviste de plasamente bursiere sau discutau oferte politice ale partidelor...Asa ceva trebuie sa se intample in maxim 20 de ani si la noi....
  "If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: infinite." William Blake

 19. #19
  sport legend Pacala's Avatar
  Join Date
  May 2003
  Location
  Montreal
  Posts
  3,057
  Reputatie
  0
  "o gasca de smecheri" a condus intotdeauna peste tot . Nu stiu de cate ori a avut majoritatea dreptate, nu prea. Ca sa ridici nivelul de gandire al majoritatii trebuie sa-l stimulezi , unul dintre stimulente fiind, si restrictionarea. Muncitorii si taximetristii pe care i-ai vazut tu poate urmareau rezultatele unei loterii sau aveau niste bani intr-un fond de investitii
  ca altfel aia sint si mai clei. Actualii conducatori nu vor avea niciodata interesul sa ridice nivelul cultural al maselor ca n-ar mai putea sa-i pacaleasca. Cam greu cu logica
  de spui prostului ca-i prost/ te uraste fara rost
  si de razi de-a lui prostie / te priveste cu manie
  iar cand leaga trei cuvinte/ doar te-njura far' de minte

 20. #20
  simplu Utilizator's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  Undeva, departe...
  Posts
  10,546
  Reputatie
  0
  Logica ta e redusa la momentul actual. Ce-ti spun e real, pentru ca in alte tari oameni nu merg la CEC sa-si depuna banii, ei si-i plaseaza in actiuni sau urmaresc avantaje bancare. La vot e la fel, oamenii aleg pe cei ce promit mai convingator si in nici un caz nu mai realeg pe cineva care i-a dezamagit. Si acolo exista prostime destula, dar deosebirea e ca la ei procentul de fani neconditionati ai unui personaj politic e mai redus decat la noi.
  Ca sunt clei, asta e valabil si pentru tine si pentru mine atunci cand vorbim de jocuri poltice si interese ascunse. Asa va fi intotdeauna, cu atat mai mult daca restrictionezi dreptul la vot.
  Atunci cand propui o solutie, analizeaza si efectele pe termen lung. E adevarat, e mai usor sa faci clasicul misto romanesc de parerile altora.
  Eu mi-am expus parerea, combate-o cu argumente, civilizat, nu ca Pacala...
  "If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: infinite." William Blake

 21. #21
  sport legend Pacala's Avatar
  Join Date
  May 2003
  Location
  Montreal
  Posts
  3,057
  Reputatie
  0
  ma mira ca tu crezi ca doar acum este o gasca la putere. Dar comunistii nu tot o gasca, dar in tarile capitaliste nu conduc din umbra tot o gasca de afaceristi, dar pe vremuri regii nu conduceau cu o gasca de neamuri si popi?
  Dau replici la misto pentru ca replicile multora nu pot fi tratate serios.
  de spui prostului ca-i prost/ te uraste fara rost
  si de razi de-a lui prostie / te priveste cu manie
  iar cand leaga trei cuvinte/ doar te-njura far' de minte

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •