Diego Maradona 2019
9/10 - Cel mai bun documentar de sport in opinia mea dupa Senna, si nu datorita comentariilor din el care in Senna sunt cu mult superioare, si sunt convins ca si-n alte documentare il depasesc lejer, ci datorita scenelor extrem de bine si atent realizate din viata incredibila a acestui jucator, pe care daca eu nu eram sigur, acum sunt:
cel mai mare jucator de fotbal din toate timpurile.
Incredibil ce viata a avut omul asta! D10S! Cum i-a rupt kktu ala piciorul la Barcelona, bataia aia de Street Fight ce-a urmat sezonul urmator si transferul pe bani putini la un club sarac, la un oras sarac si mizer considerat fundul Italiei, o echipa cu jucatori si suporteri ca cei ai Rapidului care erau considerati mizeria Italiei, nespalatii si a facut din ei zei. Cand a venit, jur ca la cum arata echipa, nu stiu daca facea 7p in campionat, ar fi retrogradat pe ultimul loc, la distanta mare de penultimul. Dar a venit Maradona, au terminat pe 8, al 2-lea sezon pe 3 si urmatorul primul titlu din istorie in cel mai tare campionat din lume pe vremea aia unde toti jucatorii valorosi erau la Milan, Inter si Juve. Absolut incredibil.
L-am vazut azi noapte intre 1 si 3 a.m. si am ramas atat de impresionat incat am visat azi noapte ca discut cu Maradona despre viata lui incredibila, cum l-au asteptat 85000 de oameni la sosirea de la Barcelona si cum a plecat singur inapoi in Argentina cu lacrimi in ochi, dupa ce a fost suspendat un an pentru dopaj de o tara care-l ura, il considera un demon, an anti-Crist pt c-a avut tupeul sa scoata Italia din Cupa Mondiala la ea acasa ce era considerata favorita principala si sa faca din cel mai mizer oras al ei, numarul unu! Fabulos si inegalabil la toate capitolele. D10S!