haideti fratilor, numai eu sunt mandru de echipa pe care o sustin???
Am initiat acest thread pentru a posta motivele de mandrie pe care echipa favorita ni le-a oferit de-a lungul timpului...
Eu sunt mandru ca sustin Universitatea Cluj pentru ca:
- este prima echipa infiintata in romania unita, anul 1919
- a fost infiintata de catre doctorul Iuliu Hateganu, si a ajuns in scurt timp echipa fanion a Ardealului si un simbol al spiritului studentesc
- a refuzat sa joace in campionatul Ungariei dupa ce Clujul a fost anexat Ungariei, preferand sa se mute la Sibiu intre anii 1938-1940, ajungand chiar in finala Cupei Romaniei, in timpul acestui exil
- U este printre primele din Romania la nivelul juniorilor sapte titluri nationale īn 1955, 1956, 1964-1965, 1966- 1967, 1968-1969, 1971-1972, 1973-1974, 2000-2001
- in 1965 a cucerit Cupa Romaniei victorie 2-1 in fata lui Dinamo-Pitesti
- este pe locul 4 in clasamentul all-time al numarului de prezente in A
- a dat echipei nationale primul capitan Aurel Guga
- la U au jucat nume ca: Guga, Sepi, Ivansuc, Campeanu, St. Covaci, D. Anca, Campeanu, Sabau
- spre deosebire de alte echipe U si-a acceptat soarta, refuzand un loc de divizia B oferit gratis de Dacia Mioveni(?) si a jucat un sezon in Divizia C
Last edited by t.b.; 22nd June 2005 at 23:52.
haideti fratilor, numai eu sunt mandru de echipa pe care o sustin???
CRAIOVA MAXIMA.......LOCUL DE UNDE A INCEPUT FOTBALUL ROMANESC ADEVARAT
MANDRIA DE A FI OLTEAN, MANDRIA DE A FI PANDUR, MANDRIA OLTENIA ETERNA TERRA NOUVA.
UN SPIRIT, O IUBIRE, O LACRIMA, ALB-ALBASTRA
Last edited by iulian; 23rd June 2005 at 14:44.
Īn oraşul Tīrgu Jiu/O echipa mare ştiu/Ea Pandurii se numeşte/Multă lume o iubeşte
Niciodată nu-i tārziu/ Hai Pandurii Targu-Jiu/ DURII suntem noi/ Nu ne e teama de voi.
Locul de unde a inceput fotbalul??? Ma faci sa rad, Mititelu a mai zis asa ceva... in Cluj, Arad, Timisoara se juca fotbal de 50 de ani pana ati reusit voi sa promovati pentru prima oara in A....
Ma refeream la fotbalul adevarat. In cate cupe europene a jucat U. Cluj? Ce performante a realizat U Cluj in ultimii 30 de ani?![]()
Īn oraşul Tīrgu Jiu/O echipa mare ştiu/Ea Pandurii se numeşte/Multă lume o iubeşte
Niciodată nu-i tārziu/ Hai Pandurii Targu-Jiu/ DURII suntem noi/ Nu ne e teama de voi.
Definitie, fotbal adevarat este fotbalul jucat de la 1948 incolo. Am inteles bine?
"The minority is sometimes right, the majority always wrong." - A Progres...sive Thinker
"If you support a team that fails to win the league for years, it does feel like a kind of cult'." - Salman Rushdie
Fotbal adevarat s-a jucat si inainte de Craiova, dar atunci nu existau cupe europene.... nu era posibil din mai multe motive obiective... U reprezinta ceva unic in fotbalul romanesc, o echipa care a rezistat unei ocupatii, unui razboi, unui regim comunist....
Sa stii ca Universitatea Craiova nu se afla la prima retrogradare, a mai retrogradat o data din B in C...
Eu sunt mandru de echipa pe care o sustin deoarece e "U"nica!
Sunt mandru pentru ca unul a fost Zoli Ivansuc. si aici poa sa vina oricare sa mi-l bage pe dobrin sau balaci sau hagi in fata. Zoli Ivansuc a fost peste toti.
Aici nu tre sa va certati. Doar sa ziceti de ce sunteti mandrii ca sustineti echipa voastra.
Sa nu zicem 1948, sa zicem 1970. Sa nu imi spui mie ca fotbalul care se juca pe la 1900 toamna se mai joaca si acum. Mai ca pot sa zic ca fotbalul se schimba de la an la an.Originally Posted by miril
Balaci = o parte din inima alb-albastra.Originally Posted by King of Hell
Fotbalul a evoluat, fara indoiala... dar asta nu inseamna ca trecutul trebuie desconsiderat....
Pentru ca e prima echipa de fotbal din Romīnia care a ajuns in semifinalele unei Cupe Europene.
Si pentru ca sint oltean get-beget,craiovean dat dracului.
Si pentru ca am fost linga echipa si la bine si la rau.
Daniel.
Jucatorii de tenis se impart in doua categorii, PETE SAMPRAS si restul.
Bravo voua, dar pana sa egalati voi palmaresul Craiovei, va mai trece multa apa pe Somesul Mic sau pe Jiu.Originally Posted by t.b.
Gata cu discutiile off-topic, aici nu era vorba despre comparatii intre echipe, era despre motivele de mandrie... atat trebuia sa spuneti...
Data infiintarii: 5 September 1948
Culori: alb-albastru
Stadion: Ion Oblemenco, capacitatea 27 915 locuri pe scaune - Nocturna 1.400 lx
Debut in Divizia A: 1964-65
Nume anterioare: Ştiinţa Craiova (1948-1966)
Castigatoare Campionat (4): 1974, 1980, 1981, 1991
Catigatoare Cupa Romaniei (6): 1977 2 - 1 cu Steaua Bucureşti
1978 3 - 1 cu Olimpia Satu-Mare
1981 3 - 1 cu Politehnica Timişoara
1983 2 - 0 cu Politehnica Timişoara
1991 6 - 3 cu FC Bacău
1993 5 - 1 cu Dacia Unirea Brăila
Finalista Cupei Romaniei(5): 1975, 1985, 1994, 1998, 2000.
Semifinalista in Cupa UEFA: 1982-83
0 - 0, 1 - 1 cu Benfica Lisabona
Alte performante:
40 de participari in Divizia A
4 participari in Cupa Campionilor Europeni
14 particpari in Cupa UEFA
Clasare in ultimele 5 sezoane:
1999/2000 - locul 13
2000/2001 - locul 8
2001/2002 - locul 7
2002/2003 - locul 7
2003/2004 - locul 4
Mari jucatori ai Universitatii:
Lung, Boldici, Prunea - Deselnicu, Sameş, Smarandache, I.Bălan, Negrilă, Ştefănescu, Tilihoi, Boc, Ciupitu, Badin, Ungureanu, Purima, Bumbescu, Săndoi, Ad.Popescu, N.Zamfir, Chivu, Stoican, Bundea, Strāmbeanu, Balaci, Beldeanu, Irimescu, Gh.Popescu - Stāngă, Badea, Mănăilă, Ciurea, Donose, Ţicleanu, Mitriţă, Gabi Popescu, Trică, Papură, Frăsineanu, S.Cristescu, I.Luţu, Pleşan - Oblemenco, Marcu, Ţarălungă, Martinovici, Cămătaru, Cārţu, Geolgău, Crişan, Nedelcu II, Gane, Ştefan Stoica, Agalliu, Neagoe, Craioveanu, Chivu, Stanga, Domocoş, Bărcăuan, Papura. Si multi altii.
(C) craiova-maxima.ro
Last edited by panDUR; 23rd June 2005 at 17:22.
Sus: Ion Oblemenco (antrenor), Irimescu, Ştefănescu, Beldeanu, Boldici, Lung, Ciupitu,
Cămătaru, Tilihoi, C.Oţet (antrenor secund),
Jos: Donose, Cārţu, Geolgău, Crişan, Balaci, Ungureanu, Negrilă, Purima, Ţicleanu
[FONT="Comic Sans MS"][B][COLOR="Blue"]UNIVERSITATEA[/COLOR] doar in [COLOR="Blue"]CRAIOVA[/COLOR][/B][/FONT]
Eu imi iubesc echipa si in general dragostea nu se poate justifica.Pur si simplu o iubesc
Universitatea a facut parte din educatia mea,din cei 7 ani de acasa.Pur si simplu e o traditie de familie si sunt mandru ca o s-o pot transmite urmasilor urmasilor mei
Mama te iubesc,dar nu ca pe Craiova!
Sunt mandru ca sustin echipa CFR CLUJ pentru ca:
-are in spate o istorie de 98 de ani nepatata de cumparari de locuri si alte chestii de genul asta.
-este cel mai vechi club din Romania inca in activitate.
-a avut senzationala performanta de a reveni in A dupa 28 de ani jucand doar pe teren.
-cu toate ca a fost totdeuna pe locul 2 in inimile clujenilor a rezistat si si-a pastrat identitatea in vremurile tulburi.
-totdeauna a fost o echipa mica cu jucatori fara aere de vedeta, apropiati de public si cu care se poate discuta.
Sunt mandru de echipa mea pt ca sunt JIULIST! Ajunge!
fie painea cat de rea, tot mai bun e cozonacu'
Valytotrespectu ca a scris la echipa favorita "cfr gruia "
[B] Sunt plictisit ! [/B]
Eu sunt mandru ca este echipa cartierului GRUIA. Asa cum rapidistii scandeaza Rapid Giulesti.
FORZA CAILE FERATE ROMANE ECOMAX SUCURSALA CLUJ SECTIA GRUIA!