Cam asa Capitane.
Ma uit pe wiki la rezultate in campanie....nu arata rau.
Eu nici nu stiam dar asa e,au p[ierdut tur retur cu Irlanda de Nord....inacceptabil.
Nici acel egal din Finlanda nu arata bine.
Pana la urma am ratat calificarea la 1 punct dar smr daca o meritam.
Echipa nationala aduce multa emotie .
Golul irlandezilor provine dintr-un pressing a 2 jucatori romani pe un singur irlandez in acelasi timp, ei fiind in pozitii de ultimi aparatori.
Jucatori duri, gandire putina...
La rece privind, irlandezii chiar pasau bine, nu vad lunga si mingea a 2-a.
Gott würfelt nicht! Einstein.
Pana la urma nu neaparat golul e problema ci ce s a intamplat dupa.
Avea udestul timp sa intaorca meciul.
Modelul era Boloni care a invins Italia cu acel sut celebru, asa au tinut-o pana dupa CM din Italia.
Se abuza de suturi de la distanta, varfurile noaste de obicei erau mari ratangii...in schimb "Ghete de Aur"
Sa aduc aminte de CM 1990 Romania:Irlanda 0:0 ?! , am pierdut la lovituri de departajare.
Hagi si tot tacamul nu au reusit sa o bage in poarta...meciul este asemanator.
Nu prea este. Nu am avut ocazii marețe impotriva Irlandei lui Jackie (adevaratul, nu varianta cimișana de la adibas). Vag asa imi amintesc doar suturi de la distanta ale lui Hagi. Nimic special, dar din meciul ala am retinut portarul irlandez, Pat Bonner. Lung, ca de obicei, un idiot, n-a mirosit nicio minge. Mare portar si asta, vai de muortii lui 🤣
In amandoua mecuri s-a tras de la distanta, in 1985 Mateut era jupanul si timid Hagi, in 1990 Hagi a fost seful, a facut ce a vrut.
Intre timp se ratase si Euro '88, CM Italia il luam la mustata pe Ghencea gratie lui Gavrilă Pele Balint, probabil cel care trebuia sa fie
varful nationalei de vre-o 4-5 ani si un mijlocas hulit, controversat Lupu, a fost aur in acel meci.
Ratam si Euro 1992, speranta Raducioiu si jucatorii pe final de cariera fac praf acea campanie, in continuare nu intelegem nimic.
Raducioiu ca sa ajunga ce dorea IL Luce ajunge la Ac Milan, acolo invata si cum este sa nu ratezi, dupa 4 ani de agonie si fluieraturi din tribuna.
Asta face sa-l puna in stand by la nationala pe Viorel Moldovan, poate singurul jucator care de tanar trebuia selectionat fara dubii, incepand cu data de 16.09.1993.
Dinamovistii ar trebui sa stie mai bine de ce de la acea dataunii jucatori nu au nevoie de mangairi pe crestet, sa-si demonstreze valoarea...
Nationala noastra nu a jucat niciodata fotbal ofensiv, armele noastre stramosesti sunt aparare, catenaccio si contraatac. Lucescu n-o sa reinventeze roata, va miza pe aceleasi coordonate. Problema e daca va avea cu cine si daca va avea taria sa faca ce a spus la reinscaunare, respectiv sa nu mai tina la lot jucatori care nu joaca sau care sunt iesiti din forma de multa vreme. Si sa aiba ochi pentru putinii jucatori bunicei care sunt prin campionatul national.
"If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: infinite." William Blake
https://www.youtube.com/watch?v=01kdqCv5K0I
Uite linkj la meciul intreg Romania-Irlanda de Nord 16 octombrie 1985.
Hagi capitan prima data la 20 ani,Mateut si Gino joaca si ei printre altii.Pat Jennings in poarta le ei.
Imi pare bine ca mi s-a adeverit predictia pe care am avut-o din timpul CE. In primul rand, Iordanescu stie tactica, deci e posibil ca in meciurile cu adversari tari, gen Olanda, Belgia, sa avem o sansa sa scoatem ceva. In al doulea rand, e genul de antrenor care poate sa readuca un Mitrita la lot si sa-l faca sa dea randament sau care e capabil sa convinga un Boloca sa mai incercece niste convocari. Nu-i va fi frica sa nu il convoace pe Ianis sau sa joace cu x sau y titular doar de gura oierului Venirea lui Lucescu la nationala, coroborata cu almdoilea descalecat a lui Sumi in Giulesti, va face bine fotbalului romanesc. Suntbdoar doua rotite care au ajuns unde trebuie, intr-un angrenaj care a fost mult timp defect.
Pt moment, Lucescu arata orice (in mare, nimic), mai putin curajul de a nu-l selectiona pe Haji giunior. Practic, nu vrea sa inceapa mandatul cu un scandal, pt ca Rejele e intr-o perioada menstruală fertilă de scandal, foarte putini se pot lauda ca nu si-a stors bubele de pe nas in directia lor. Il mai lasa un pic sa se calmeze, plus ca nu se stie cand marcheaza Prinzul un hattrick in Kosovo si ii creste iar cota.
Am vazut golul lui Jegrova din Sampion Lig vs Slavia. O s-o avem groasa cu ăstia, ca nu mai e cretinul de Giresse sa il tina rezerva pe al 2lea cel mai bun om al lor 🤤
**** mea, avem un fundas imprumutat la Toulouse, dupa ce a promovat cu Goztepe in prima liga turca, despre care nu scrie nimeni. Umit Akdag 👻 L-am notat, un fundas central de picior stang, acum sa vedem ce poate in liga talentelor 🤤
Chiar sunt curios ce o sa convoace Lucescu ...![]()
Cred ca il va convoca pe Oprut de la Dinamo. Nu prea ai ce sa pui acolo, dar si asa sper ca s-a terminat cu odiseele Bancu si Mogos.
M-as gandi la Bani si poate atacantul de la Sibiu care s-a transferat vara asta![]()
Mediocra lista de convocati a lui Lucescu, pare ca nici macar nu a urmarit competitia interna. Alibec, I Cristea, Lixandru, Bancu convocati, hai, ba, ca te-ai ***** in sus cu selectia asta 🤤
Puscas, ba, Eanis, Lucescu s-a impacat cu toate familiile fotbalului romanesc, mai putin cu aia din care, se zice, provine. Rusine, huo, forza Kosovo!
Cred ca va folosi selectiile pt competitia asta ca pe un trial prelungit in vederea calificarilor pt mondial. Altfel nu se explica unele convocari de acolo
O strategie riscanta pentru ca poti ajunge la baraj si din Nations League.
Dinamo , Manchester United , Bayern Munchen , Borussia Dortmund , Juventus , FC Barcelona![]()
Lasand titlurile de clickbait la o parte nu vad nimic socant in lot caci nu avem nici un super jucator defavorizat.
Era normal sa apara jucatori de la U Cluj,sunt pe primul loc.
Mai departe convocarea lui Lixandru merge perfect in tema sa dea promova tineri,mereu a facut asta.
Singura greseala evidenta acolo e Puscas,care nu cred ca are ce cauta dar daca e optiunea 3 dupa Dragus si Alibec nu e problema.
Tot cu gloabele astea, dar cum zicea și ciorbică, sunt meciuri modeste și poate doar va tria din jucători pentru mondial.