View Poll Results: Cine va fi viitorul selectioner al Romaniei ?

Voters
4. You may not vote on this poll
  • Gheorghe Hagi

1 25.00%
  • Adrian Mutu

0 0%
  • Cristian Chivu

0 0%
  • Mirel Radoi

0 0%
  • Dan Vasile Petrescu

0 0%
  • Ladislau Boloni

0 0%
  • Mircea Lucescu

1 25.00%
  • Marius Sumudica

2 50.00%
  • Laurentiu Reghencampf

0 0%
  • alt selectioner (nominalizati-l pe thread)

0 0%
Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 22 to 42 of 97

Thread: Mircea Lucescu - actualul selectioner al Romaniei

sport legend ciorbicafaristu's Avatar
    Reputatie
    1
    Nu cred ca fost frica de esec, ci frica de a pierde parte din avere, frica de bate pasul inapoi cu academia. La cat hate a primit pana acum, il ducea linistit si pe cel ce urma sa vina. Sa ridice mana cel ce ar fi acceptat postul in situatia lui.

sport legend Capitanu.Burcea's Avatar
    Reputatie
    1
    Sunt fomisti care de-abia asteapta sa auda vocea lui Stropița susurand la interfon 🤣

Ce e corect, nu e nimeni in situatia lui Hagi, pt ca majoritatea nu investeste in fotbal, ci imprumuta, ori administreaza banii statului sau companiilor de stat. Si nici macar atunci banii lor, ci cascaval din paranghelii, afaceri paguboase pt stat, retrocedari cu dedicatie si alte securisme.

In situatia lui Hagi mai e doar Șucu, deci el poate fi viitorul candidat pt a1 al nationalei 🤣

Dar eu ii permiteam sa aiba amandoua jucariile. Cand se mai suprapuneau, putea prelua Angel nationala 🤣

sport legend ciorbicafaristu's Avatar
    Reputatie
    1
    O prima dovada ca a procedat bine e reactia lui Cipri, care nu-si poate masca dezamagirea ca n-a plecat Nasuc la nationala. Probabil ca deja visa sa-l faca si pe asta cum l-a facut pe Nastase cu baza aia din Bucuresti.

Reputatie
    1
    Deci, noi suntem copleșiți de acest adânc sentiment patriotic national, iar ei fac eschive si fandări la țepe si parandarate. Pai de asta nu ne intelegem, bre 🤣

simplu Utilizator's Avatar
    Reputatie
    0
    Quote Originally Posted by ciorbicafaristu View Post
    Nu cred ca fost frica de esec, ci frica de a pierde parte din avere, frica de bate pasul inapoi cu academia. La cat hate a primit pana acum, il ducea linistit si pe cel ce urma sa vina. Sa ridice mana cel ce ar fi acceptat postul in situatia lui.
    Corect, era clar ca nu vine la nationala, a fost doar o fasaiala stoichitiana. Dar nu e o pierdere pentru nationala si ar fi mult mai bine daca vine Lucescu al batran la nationala dupa cum se aude pe GSp. Cu siguranta ca ar pune loturile si FRF pe o directie sanatoasa, stie sa faca mai mult decat discursuri motivationale si rugaciuni si nu ar lua preferential jucatori doar pentru ca joaca la o echipa anume, ca au un anumit impresar sau ca sunt copiii lui tata. Il va tine totusi pe Ianis din respect pentru Hagi. Dar mai mult pe banca.
    "If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: infinite." William Blake

Reputatie
    1
    Eu nu cred ca Hagi spunea nu unei grupe cu Belarus, Kosovo si Ileș Faroer, cum a avut Iedu. El iubeste mult nationala, asa zicea in ultimii 20 de ani, dragoste amplificata daca ar fi mers la sigur, in niste pseudocalificari.

Apropo, ati vazut ca izdraelienii de la Macabri au zis pas meleoanelor din CL si au trimis 5 titulari la nationala. Fapte, nu vorbe, domnule Jica Haji. De dat din gura suntem satui.

Va mai amintiti ce a fost la noi, la Tokio, cu echipe care au refuzat sa lase jucatorii sau le-au dat drumul dupa multe discutii si labageli. Cfr a refuzat pt ca avea meci cu Banja Luka, Craiova cu Laci si fcbs cu Karagandy. Diferente iremediabile, avea dreptate Sir Ilie 😏 Ce respect sa ai pt astia? Mai degraba imi scot palaria in fata unui căcat decat a domnilor nelutu, jiji si maik rotaru 🤢

Abomination Johnny D's Avatar
    Reputatie
    0
    Quote Originally Posted by Capitanu.Burcea View Post
    Eu nu cred ca Hagi spunea nu unei grupe cu Belarus, Kosovo si Ileș Faroer, cum a avut Iedu. El iubeste mult nationala, asa zicea in ultimii 20 de ani, dragoste amplificata daca ar fi mers la sigur, in niste pseudocalificari.
    Doar ca acolo era bun si locul 2, dar aici deja nu mai e bun.
    The difference between a good and an awesome diplomat is the ability to reconcile the arrogant assholes with the scardy whiners, it's almost an art really!
    I know because I'M BOTH!

MD, PHD Lordul's Avatar
    Reputatie
    0
    Mircea Lucescu a fost alesul. Il Luce se intoarce la Nationala Romaniei !
    Dinamo , Manchester United , Bayern Munchen , Borussia Dortmund , Juventus , FC Barcelona

Reputatie
    1
    Dupa cum vezi, optimismul e la cote maxime 🤣

MD, PHD Lordul's Avatar
    Reputatie
    0
    Macar atat. Putem spera ca Luce ne duce la Mondial. Bine asta e speranta, realitatea ramane de vazut.
    Dinamo , Manchester United , Bayern Munchen , Borussia Dortmund , Juventus , FC Barcelona

Super Moderator
    Reputatie
    1
    Cand discutam trebuie sa ne bazam pe ceriera lui Luce la nationala, nu la club.
    Ca selectioner a avut un traseu normal desi era tanar. In anii '80 a inceput bine, a terminat mai putin bine. A construit o echipa incepand din sezonul 1982 bazand pe ce era mai bun la ora aia. Baza pe lotul Craoivei, cativa de la Corvinul si Dinamo, unul de la Sportul Studentesc ca nostalgie din cariera sa. A facut performanta deoarece a terminat primul in grupa preliminara Euro, unde doar primul loc se califica, cu Italia, Cehoslovacia, Suedia Italia era tocmai campioana mondiala atunci.
    Apoi s-a incapatanat sa nu selectioneze jucatori de la Steaua din 1985-86 desi Steaua defila in fotbal Riomania si dadea lectii chiar si in CCE. Aici a gresit ca nu a mai lucrat pe baza principiilor din 1982.

Ce va face acum la 80 de ani? Nu cred ca mare lucru in comparatie cu trecut. Azi nu mai are jucatori de valoarea celor de atunci, nu mai are nici luxul sa refuze jucatori de la un club sau altul.
    Sportul darama barierele rasismului !!!
    Cel care cade dar se ridica este mai puternic decat cel care nu a cazut niciodata.

Abomination Johnny D's Avatar
    Reputatie
    0
    Topic inchis.

Ori trebuie modificata denumirea in "prezentul selectioner".

Delaparis: "Ce-mi place cand esti destept!".

Multumesc. Imi sade bine.

Din cand in cand.
    The difference between a good and an awesome diplomat is the ability to reconcile the arrogant assholes with the scardy whiners, it's almost an art really!
    I know because I'M BOTH!

Banned
    Reputatie
    0
    Vreun user experimentat poate sa explice ce s a intamplat in campania pt Mexic 86?Mentionez ca nu am vazut meciurile si doar din auzite stiu ca ne-a eliminat Irlanda de Nord nu?

A mentionat nea Mircea in treacat la conferinta asta,ca s a jucat unde nu trebuia si ca erau multe probleme atunci.Ce era mai exact?
    Poate incurc perioadele dar nu in periaoda aia la nationala erau in tendem Lucescu si Ienei?Lucru care evident in general nu merge,a fost Suedia cu Lagerback si celalalt o periaoda.
    Am mai auzit ce zice delaparis ca Lucescu s-a incapatanat cu Gabor si ai sai in loc sa mearga pe stelisti.
    Care e adevarul?

MD, PHD Lordul's Avatar
    Reputatie
    0
    Din auzite stiu si eu de o bara la Belfast

Super Moderator
    Reputatie
    1
    Esentialul s-a jucat pe final de preliminarii unde Romania era la cursa pt un loc in calificare cu Irlanda de Nord. Romania pierduse la Bucuresti contra Irlanda deci statea la mana englezilor. Irlandezii mai aveau nevoie de un pct in ultimul meci pt a se califica iar acel meci a fost Anglia - Irlanda de Nord 0-0
    Asta a zis Lucescu, a fost blat intre UK iar Romania a stat acasa desi castigase ultimul meci in deplasare cu Turcia.
    Last edited by delaparis; 14th August 2024 at 23:43.
    Cel care cade dar se ridica este mai puternic decat cel care nu a cazut niciodata.

Reputatie
    1
    Nu stiu daca sa postez acum, ca am desfacut un vin. Dar pot citi, daca scrieti ceva interesant

LE. Am info bun de atunci, vom reveni. Oricum, Romania are un meci pe an, nu ne grabim nicaieri.
    În ceea ce-l privește pe domnul Becali, cred că e supărarea unui om care n-a reușit să ne cumpere, așa cum a făcut-o cu alții

Super Moderator
    Reputatie
    1
    Nimic mai interesant in comparatie cu un vin bun

Moderator iulian_1976's Avatar
    Reputatie
    0
    Romania:Irlanda de Nord 0:1

Calificarea s-a pierdut la Bucuresti, pe vremea aceea Lucescu a mizat pe Hagi-Mateut-Boloni.

Ce este de remarcat, ocaziile invocate au fost suturi din afara careului, din careu pozitii laterale bine punctat la impresie artistica.
    Cornere multe provocate de jucatorii nostri, mai concret nu aveam atacanti sa scoata adversari prin dribling si ce aveam la mijloc doar sutau din afara careului.

Lucescu senior avea un stil cu pase multe si scurte, multe in lateral, se ajungea in pozitii defavorabile, nu stiau sa verticalizeze.
    S-a mizat pe Mateut care a ratat tot, Hagi de asemenea, nu o sa vezi un dribling pe vrema aia din partea lui, probabil erau indicatii stricte de pe banca.

Steaua & Enei a venit cu o alta conceptie care se batea cap in cap cu stilul lui Lucescu, contraatacuri cu lansari pe extrema, viteza, triunghiuri de pase rapide.

Lucescu batranul in 16 octombrie 1985 nu anticipa ce jucator era Lacatur, Balint, Piturca, viziune 0, stil falimentar, are meritul ca l-a promovat pe Hagi.

Ce viziune are Lucescu jr in momentul actual ?! Nu stiu. Probabil ca va promova tineri, ceea ce este ok din punctul meu de vedere.

Nici nu am pretentii de calificare, pentru noi romanii este cel mai mare antrenor, in ultimii 30 de ani nu cred ca intra in primii 10 antrenori, ar intra in primii 30 probabil...
    Ps: din Europa desigur.

Irlandezii erau concreti, pasau fain, atacanti incisivi, nu cu mult timp am vazut o repriza din meciul cu pricina, nu o mai gasesc...

https://www.youtube.com/watch?v=YymJC_q6rPA
    Last edited by iulian_1976; 15th August 2024 at 01:43.
    Gott würfelt nicht! Einstein.

Super Moderator
    Reputatie
    1
    Iuliane, felicitari

Evident nu ai trait acele momente dar ai citit si te-ai documentat serios. Bravo

PS.
    Vezi ca le amesteci intre Lucescu sr si jr, in rest totul e ok

Reputatie
    1
    Erau o pla irlandezii, au marcat un singur gol in deplasare, in acele calificari, ghici unde, la Bucuresti

Lucescu are tinichelele astea care il vor urmari peste veacuri. Nu poti sa pierzi 6p cu Irlanda de Nord si sa spui ca a fost natura, ca au lipsit Camataru si Stefanescu la Bucuresti. Hagi a debutat, dar ca varf, ceea ce e probabil ca i-a luat toata aura. E un esec colosal, nu ai cum sa pierzi asa ceva.

Va spun eu ce am documentat. Obiectiv, nu aberatiile lui Iosif Duba, un cretin cautat de Palazu Mare cu cainii care adulmeca kakatul de pe izmene. Lucescu a preferat o echipa matura in locul uneia care incepea sa se manifeste cu vigoare chiar in Cempion Lig. Il batuse chiar pe el, la Dinamo, dar a ignorat aceste avertismente si a jucat cartea Dinamo - Craiova. Pot sa inteleg. Oricum, se arunca prea mult vina pe antrenor. In fond, jucatorii au painea si cutitul, nu poti sa te ascunzi ca o mizerie, cum au mai facut si la Kosice, de exemplu. El a girat esecul ala, dar si jucatorii...sa imi bag pla in ei, n-a avut unul demnitate sa recunoasca ca sunt niste ratalai nenorociti. La victorie vrem statui, la infrangere e de vina antrenorul. E pola, tipic rromaneste.

Jenei a fost adus, probabil de Valentin, cine putea sa intervina acolo cu aceasta strutocamila? la inceputul preliminariilor pt euro 88, meciul cu Austria, cand a functionat, Dumnezeu stie cum, alaturi de Lucescu. Au incepit sa apara jucatorii de la fc fcsb era clar ca se pregatea o lovitura de cort. Care a venit dupa victoria cu Austria, 4-0, dar si dupa eliminarea lui Dinamo de catre 17 nentori, noi fiind in grupa inclusiv cu Albania. Adica, plm, a fost logic sa taie organul care nu producea nimic, in vreme ce fc fcsb-ul lui Jenei, aici nu mai retin exact si nici nu caut, imi bag pla in ei, avea parcursul de la Sevilla. Dar era ca si hotarata, catastrofa de la Tirana doar i-a taiat craca de sub picioare.

Acum, treaba pe care i-am spus-o si lui iosif Duba pe alt forum unde se manifesta in acelasi mod sifilitic -el nu stia, un cretin, e ca a venit meciul cu Spania, unul exceptional, in care am avut 9 insi de la fc fcsb in teren si pe Jenei pe banca. Ba, plm, admirabil. A bagat cativa in spital nenorocitul ala cate l-a lasat pe taxu sa moara in strada, dar am jucat si fotbal. Problema a fost ca smecheria asta nu a mai functionat in Austria, am facut 0-0 si am luat pla de toarte cu echipa din care majoritatea erau campioni europeni la Sevilla. Echipa batuta mar si de Anderlecht, 3-0, dar ce mai conteaza, ea isi facuse numarul.

Am ratat ceva din ce se discuta?

PS. Daca am incredere in Lucescu? Nu, dar nu mai conteaza, nu se vedea o varianta mai buna de uniune nationala, adica exact ceea ce are nevoie Echipa Nationala de Futbol. Ca nu vor fi de acord cativa costoboci pe la Cimisoara si Resita, plm, aia oricum se pricep la fotbal ca la pelota spaniola. Ei sunt cu Bragadiru, cu Simonis, lucreaza la un nivel inaccesibil neofitilor din Miticia Ei au ramas in tunelul din care i-a retrogradat Lucescu, dar sunt fericiti ca prind Haznaua 3 si se mai cultiva si ei
    Last edited by Capitanu.Burcea; 15th August 2024 at 02:59.
    În ceea ce-l privește pe domnul Becali, cred că e supărarea unui om care n-a reușit să ne cumpere, așa cum a făcut-o cu alții

Moderator iulian_1976's Avatar
    Reputatie
    0
    Quote Originally Posted by delaparis View Post
    Iuliane, felicitari

Evident nu ai trait acele momente dar ai citit si te-ai documentat serios. Bravo

PS.
    Vezi ca le amesteci intre Lucescu sr si jr, in rest totul e ok
    Ce sa-i faci unii copii la 10-11 ani joaca fotbal si citesc Gazeta Sporturilor, altii sunt sub aripa/autoritatea stricta ...a masii.

Am mai spus din 1985 desi eram mic, am urmarit cam toate meciurile importante, ce se putea desigur si nu doar urmarit

Ce sa-i faci de pe vremea aceea, eram acuzat de profesorii de mate ca as copia, anumite lucruri le regasesc la tine din acei profesori , imposibil in capatana carteziana a lor, ca poti avea ceva veleitati la mate si fotbal, tarziu prin liceu, facultate s-a reglat problema.

Bine vazut, cu sr si jr, si care ar fi diferenta intre ei ?

Ca unu a ratat doar o calificare si celalalt 2 ?
    Last edited by iulian_1976; 15th August 2024 at 05:03.
    Gott würfelt nicht! Einstein.