Despre participanti
Barbati. Asa cum a spus Cromatic, americanii Nathan Chen, Vincent Zhou si Jason Brown nu apar pe liste. Banuiesc ca s-au retras temporar si se odihnesc dupa anul olimpic. Mai sunt totusi 5 nominalizari din USA. Si mai multe au canadienii (6). Dar este anul japonezilor . Japonia are 10 patinatori la GP, unu' si unu', si cred ca vor domina nu numai GP ci si intreg sezonul. Nu toti sunt nominalizati de 2 ori, dar pentru Finala GP pariez pe 3-4 japonezi + Daniel Grassl, Ilia Malinin sau Junhwan Cha.
Femei. Tarile cu mai multe nominalizari sunt 8 Japonia, 8 Koreea si 7 USA unde de asemenea nu apar Mariah Bell si Karen Chen, dar revine Bradie Tennell. Si aici banuiesc ca vor domina japonezele si finala va avea vreo 3 japoneze, 2 coreence + Loena HENDRICKX. Poate si o americanca ca de ex. Isabeau Levito sau chiar Bradie.
Trebuie neaparat sa o mentionez aici si pe Julia Sauter ROMANIA, care a fost invitata la etapa de la Sheffield. Bravo Julia!
Perechi. In general se simte lipsa patinatorilor rusi, dar cel mai mult la proba de perechi. Aici castigatorii vor fi clar, fara prea multa lupta Peng/Jin, Miura/Kihara si Knierim/Frazier in finala GP, dar si la Mondiale. Este reprezentata destul de bine Canada(4), USA(4) si ITA (3). Apropos de chinezi, China a trimis la GP cate 1 concurent la fiecare categorie, (eu banuiesc ca n-au mai multi) si sper sa nu-i retraga in ultimul moment asa cum au prostul obicei. Auziti, Asociatie Chineza de Patinaj? Contez pe Peng/Jin campioni mondiali!
Dansuri. Aici cei mai multi sunt americanii (10) si canadienii (9). Dar se contureaza bine varfurile: Madison Chock/Evan Bates, Piper Gilles/Paul Poirier si Charlene Guignard/Marco Fabri care cred ca vor fi pe podium si la Mondiale. I-as mai adauga pentru finala GP pe Laurence Fournier Beaudry/Nikolaj Soerensen, Kaitlin Hawayek/Jean-Luc Baker si Caroline Green/Michael Parsons.
Am facut presupuneri despre patinatori dupa pozitia lor de-acuma. Dar nu poti sa stii ce talente apar peste noapte, cum s-a intamplat si cu Papadakis/Cizeron de la un an la altul. Sper doar sa aiba toti sanatate. Si sa fie pace!