God was never on my side, no one was. I have always been alone.
I am nothing, I mean nothing and I have nothing left to share, except for one thing: PAIN!
Deci nu joacă la RG. Mi se pare incredibil că se antrenează de 2 luni de zile și totuși nu poate reveni. Probabil putea juca, dar nu la un nivel bun și a zis că mai bine renunță. Prima dată când ratează RG în cariera.
A mai zis ca ia o pauza de câteva luni, nu se știe când va reveni și că probabil 2024 e ultimul an din carieră.
Se va retrage deci la 38 de ani. E ok. Mulți nu credeau că va dura până la 25.
I am nothing, I mean nothing and I have nothing left to share, except for one thing: PAIN!
Set si 4-2 a avut Ruud, si acuma-l va clapaci Rune.![]()
Nole incepe sa fie batut si el. Nadal va mai juca 2-3 turnee.. S-a dus vremea lor![]()
Rune l-a bătut pe Medvedev lejer la Monte Carlo, să vedem dacă își ia rusul revanșa acum. Oricum după AO, când a ieșit din top 10, Medvedev face un sezon fabulos. E pe primul loc pe 2023. Iar dacă va câștiga azi, trece pe locul 2 la general peste Nole, asta însemnând că Nole și Alcaraz se pot întâlni într-o semifinală la RG.
Incredibil progresul rusului pe zgura, 2-0 scurt i-a dat.
Va fi unul dintre favoriti in atare circumstante la RG.
Last edited by Johnny D; 30th May 2023 at 17:55.
Raonic s-a intors in tenis, si-a si batut, pe iarba evident.![]()
Asa s-a intors si Berrettini dar si-a supraestimat afinitatea la iabra, spart de un chinezoid.![]()
Sonego l-a bătut pe Berrettini. Italianul e măcinat de accidentări, era jucător de top 6 fără probleme. Acum e greu sa revină, ii va lua și lui timp.
Murray a câștigat săptămâna trecută un turneu CH pe iarbă, dar săptămâna asta ciudat, în loc sa se bage la turnee ATP, unde oricum sunt foarte slabe, el a ales sa joace tot un CH.
Vrea sa intre in Queens si implicit in Wimbledon neinvins.
Murray termina neinvins in 2 challenger-uri pe iarba, de asteptat, si-a facut antrenamentu.
Mai impresionant e Nikushor niponu, probabil azi castiga challenger fara sa aiba clasament.
Practic la prima saptamana in ATP dupa ani de zile in care eu unul nici nu mi-l amintesc.
(pe hard, evident, acolo e suprafata lui. Nici nu cred ca se va dezlipi de hard in iarba asta.)
Zis si facut, inca o premiera in tenisul mondial: jucator fara clasament castiga turneu de challenger.![]()
Murray 2 ierbi la rand, evident. Dar surpriza: nu-i mai zice Queens, ci London la turneu, oare pt c-a murit!?![]()
Last edited by Johnny D; 19th June 2023 at 07:51.
Prima zi la Halle și iarba arata oribil. Zici ca se joacă pe iarba de anul trecut, nu au mai schimbat-o.
Din pacate pt scotian joaca chiar in primul tur cu punctul sau nevralgic care-l bate pe unde-l prinde, De Minaur Baiul Mare pentru scotian, care-l bate de-l usca si pe iarba la el acasa.
Joaca de zici ca e Djokovic + Federer = love De Minaur cand joaca cu scotianul, in rest e un kkt de jucator de va sa zica top. Daca ar juca asa mereu, s-ar bate cu Medvedev, Djokovic si Alcaraz pt sefia clasamentului, dar are mental de loser intr-o gramada de meciuri, nu insa cand joaca cu Murray, ca sa vezi ce-nseamna mentalul in sport.
Si nu doar mentalul, dar si H2H-ul, care mereu trebuie verificat, nu doar clasamentul.
H2H-ul pe langa valoare are inglobat si mentalul plus potrivirea de stiluri, pe cand clasamentul are 99% valoarea, de-acolo greu desprinzi mentalul si stilul de joc.
Last edited by Johnny D; 20th June 2023 at 20:40.
Umilit Murray iar de peretele australian. Rămâne fără victorie pe iarbă în ATP înainte de Wimbledon scoțianul. S-a consumat aiurea la turneele alea mici CH.
Murray era pe 2, cu 107 victorii in toata cariera pe iarba, dupa Djokovic acu 3 saptamani.
Acum e pe locul 1, cu 117 la 109, cu 8 peste sarb dupa cele 2 titluri de challenger pe iarba.
Aceasta statistica se refera la jucatorii aflati inca in activitate, Federer evident e nr. 1 inca.
Dar in ATP are 6 infrangeri la rand in toate turneele, forma cu care intra in Wimbledon.![]()
N-a mai câștigat de la IW. Cu înfrângerea asta e sigur ca nu prinde capii de serie. Asta însemnând ca poate juca cu Nole în primul tur.
A început și Alcaraz azi pe iarbă, era sa îl bată un LL francez. Încă nu știm dacă e bun pe iarbă spaniolul sau nu, a jucat prea puține meciuri în cariera. Dacă Nadal a avut rezultate pe iarbă, ma gândesc ca poate avea și el. Dar ii va trebui vreo 2-3 ani sa se adapteze la jocul pe gazon. Anul asta nu îl vad să facă mare lucru.
N-as fi atat de sigur, doar stii ca Wimbledon-ul isi rezerva dreptul de-a stabili capii de serie si functie de rezultatele pe iarba si mai ales de rezultatele de la Wimbledon din trecut. Nu e exclus sa-i dea ultimul cap de serie, si sa scoata in afara cativa afoni de pe suprafata asta chiar daca sunt in top 30 ATP. Eu as face-o de exemplu.![]()
Topul ala 32 ATP se stabileste 60% pe hard, 35% pe zgura si doar 5% pe iarba.
Mie mi se pare chiar logic ca e nerealist referitor la capii de serie la un GS pe iarba.
Adica nu e doar logic, este si o datorie sa schimbi un pic capii de serie, functie de iarba.