Luceafărul, deasupra barajului

Campioana județului Buzău este Luceafărul Rosetti, care astfel a obținut biletul de acces la barajul de promovare în eșalonul trei.

În ultimul meci disputat miercuri în cadrul Turneului Play-off, echipa aflată sub comanda lui Ibriș a pierdut cu scorul de 1-3 în fața Victoriei Buda. Râmnicenii, care în tur pierduseră acasă cu 2-4, au dominat partida, primul gol fiind marcat de Mocanu ('16) în urma executării unei lovituri libere de la 20 de metri.

Astfel, formația din Buda începea să spere tot mai mult, însă, în ciuda ocaziilor create, a intrat la cabine doar cu avantaj minim.

După pauză, Victoria a căutat cu insistență culoare spre poarta adversă, însă din nou s-a adeverit că în fotbal ratările se răzbună. La un contraatac, Tofan îi pasează lui Rădulescu ('68), iar acesta profită de ieșirea portarului și lobează mingea, izbutind egalarea.

Lucrurile se complicau foarte mult pentru râmniceni, care nu au renunțat însă, și, după câteva minute, eforturile au fost încununate cu un nou gol. După o cursă pe partea dreaptă, Nica a centrat perfect în careu pentru noul intrat Zamfiroiu ('78), atacantul înscriind cu latul din șase metri ca la antrenament. Din nou speranțe pentru oaspeți, care peste câteva minute și-au mărit avantajul, după ce Chiriac ('87) a reluat din apropiere centrarea din lovitură liberă a lui Roșu.

Finalul meciului a devenit unul palpitant, jucătorii formației din Buda luând cu asalt careul advers. La ultima fază, minunea a fost cât pe aici să se întâmple, numai că, spre norocul Luceafărului, Costea, din poziție ideală, a șutat defectuos și astfel cei din Rosetti au încins hora bucuriei.

Meciul de baraj se va disputa pe 15 iunie pe teren neutru, reprezentanta Buzăului urmând să întâlnească pe campioana Ialomiței.
sursa: liga2.ro