E drept ce spui, in Liga a2a au avut primele 6 etape foarte proaste si pe urma au inceput sa creasca.
Acum s-au jucat deja 10 etape, Dinamo e penultima si e nevoie de o schimbare rapida, fie o crestere mult astepata in joc sau un alt antrenor mai pragmatic.
Mai sunt 20 de meciuri din campionatul regulat si teoretic ar mai fi timp sa se ridice. Insa dupa cat de lent progreseaza e destul de clar ca va avea infrangeri impotriva a cel putin vreo vreo 5-6 echipe din campionat care sunt evident mai tari. Iar timpul de revenire se scurteaza rapid. Burca a declarat acum vreo 2 saptamani ca pregatirea inter-sezon a fost scurta, sunt multi jucatori noi si e nevoie de vreo 6 luni pentru ca echipa sa joace cum doreste el. Asta inseamna prin ianuarie-februarie, adica atunci cand campionatul regulat e la final. Or in ritmul asta nu sunt sigur ca deficitul de puncte va putea fi recuperat in playout si retrogradarea evitata.
Echipa joaca cu 1-2 timpi in minus fata de multi altii, mijlocul scartaie si asta se vede in faptul ca Dinamo n-are idei si nici forta de atac. Asa ca ar fi nevoie de ceva inovatii sau schimbari, iar Burca nu da semne ca ar face ceva in directia asta.
Lotul nu e grozav insa cred ca s-ar putea face mai mult. De exemplu Dinamo joaca constant previzibil, foarte prudent, si cu o echipa insirata. Un fel de 4-2-3-1 care invariabil paseaza in lateral si in spate cu atacuri derulate pe extreme pentru un varf, Ghezali, care nu are nici fizic si nici joc pretabil la asta. Iti trebuie atacant de careu si chiar doi ca sa reusesti ceva si se vede asta prin faptul ca putinele goluri venite din centrari sau faze de poarta au fost date de Goncalo la specula. In opinia mea au o organizare buna insa fara sanse de a scoate victorii in mod calculat, totul e intamplator si asta se vede dupa dupa numarul mic de goluri si bruma de puncte adunata cu sansa. Fac joc de posesie dar mai mult la centru sau in jumatatea proprie adica oboseala fara folos. As spune ca se vede mana lui Flocea pe care Burca il admira si-l consulta des dupa spusele lui.
Burca ar putea sa incerce sa reorganizeze echipa un pic, sa reevalueze pozitia unor jucatori si sa cresca viteza de joc sau mai corect spus viteza si eficienta cu care se misca mingea in joc. Cu lotul asta eu as spune ca un 4-4-2 e mai pretabil, cu Goncalo si Politic atacanti pentru ca au forta si fizic, cu Ghezali si Bani (care ar veni mai bine de pe banca) sau mai bine fratele Irimia mijlocasi laterali (sa bifeze si regula U21), Laruzzea si Nelut Rosu pe centru iar apararea Amzar, Homewoo, Lucas si Costin. Ceva de genul, mai sunt posibile variatii pe tema asta in functie de meci.
Nu stiu ce antrenor ar putea veni in loc de Burca. O idee poate mai buna e sa-i aduca un director tehnic mai cu experienta si capabil sa-l indrume in organizarea echipei si pe partea ofensiva. Nu stiu cine e liber dar chiar si eternul SMURD ar putea fi o solutie pentru asa ceva.