Results 1 to 4 of 4

Thread: Un bebeluş de două luni a dispărut de la Maternitatea din Craiova

 1. #1
  Banned MariusTR's Avatar
  Join Date
  Oct 2005
  Posts
  7,199
  Reputatie
  0

  Un bebeluş de două luni a dispărut de la Maternitatea din Craiova

  Un bebeluş de două luni a dispărut de la Maternitatea din Craiova
  Ancheta în cazul bebeluşului dispărut din Maternitatea din Craiova le dă bătăi de cap poliţiştilor. Oamenii legii spun acum că nu părinţii au luat copilul şi că iau în calcul şi alte variante.

  Băieţelul se afla în spital de două luni fiindcă fusese născut prematur, dar mama sa nu era lângă el.

  Situaţia este încurcată, deoarece există mai multe ipoteze pentru dispariţia micuţului.

  Astăzi anchetatorii au descoperit că micuţul a fost vizitat în ultima vreme de o femeie care s-a recomandat ca fiind mătuşa lui. Cadrele medicale nu i-au cerut, însă, niciodată acestei femei să se identifice, aşa că nimeni nu ştie cine este de fapt.

  Angajaţii spitalului recunosc că nu i-au cerut niciodată un act de identitate.

  "Nu pot să vă spun, dânsa aşa a declarat, că e mătuşă, nu cerem actele oamenilor care vin atunci când vin să viziteze", a declarat Cristina Calangiu, director Spitalul de Urgenţă.

  Poliţia a demarat o anchetă asupra părinţilor şi celorlalte rude ale bebeluşului, care trăiesc în localitatea Moţăţei. Reprezentanţii Oficiului român pentru adopţii spun că băieţelul nu era abandonat. Părinţii îl recunoscuseră, însă l-au lăsat în spital pe motiv că s-a născut prematur, iar mama nu putea să stea în spital pe motiv că mai avea alţi trei copii acasă.

  "Nu putem să spunem că e un copil abandonat, (...)familia acestui copil nu a dorit nici un moment să îl abandoneze. (...) Acest copil a fost născut la un kilogram opt sute şi trebuia să ajungă la 2,5 kg pentru a fi externat", spune directorul spitalului.

  Dispariţia copilul a fost observată joi după-amiază. Angajaţii spitalului l-au căutat pe micuţ prin saloane timp de o jumătate de oră, după care au sesizat poliţia.

  Poliţiştii au vizionat casetele înregistrate de camerele de filmat de pe holuri, dar nu au descoperit nici un indiciu. Casetele vor fi studiate din nou cu ajutorul unor aparate mai performante.

  Conducerea spitalului consideră că dispariţia copilului a fost un act premeditat, întrucât bebeluşul nu era singur în încăpere, şi totodată a dispărut şi plăcuţa cu numele lui.

  Pe de altă parte, Colegiul Medicilor din România se absolvă de orice vină. "Dispariţia copilului din maternitatea craioveană nu va fi anchetată de Colegiul Medicilor din România pentru că este o problemă administrativă, nu una de malpraxis", a declarat vicepreşedintele pe probleme de jurisdicţie profesională, profesorul George Borcean.

  "Nu poţi face vinovat un medic pentru că a dispărut un copil din maternitate, pentru că datoria lui nu este să stea la capătul coridorului şi să îi păzească pe cei care intră şi care ies", a precizat Borcean.

  Data: Vineri, 29 septembrie 2006
  Sursa: Realitatea TV


  Este revoltator ca intr-o tara acum europeana cu acte in regula se poate intampla asa ceva.
  Cine este raspunzator pentru acest incident : asistentele, medicii de acolo, indivizii insarcinati cu paza ?
  Oricum , unele masuri s-au luat : firma raspunzatoare pentru paza institutiei a fost inlocuita, cersatorii luati si interogati ... bebelusul nu e nicaieri...
  Last edited by MariusTR; 30th September 2006 at 20:48.

 2. #2
  Banned MariusTR's Avatar
  Join Date
  Oct 2005
  Posts
  7,199
  Reputatie
  0
  "Femeia care a răpit bebeluşul din maternitatea spitalului de urgenţă Craiova a fost prinsă în această dimineaţă. După cinci zile de căutări, bebeluşul a fost găsit marţi noapte. Copilul de numai două luni a fost bine îngrijit şi nu prezintă urme de agresiune. El a fost găsit la spitalul CFR din Craiova, în urma unui telefon dat de o femeie la serviciul de urgenţă 112. În scurt timp, o ambulanţă şi o maşină a poliţiei au ajuns la faţa locului, iar un agent de pază l-a văzut pe bebeluş lângă poarta spitalului. Medicii spun că micuţul a fost îngrijit şi chiar a mai luat în greutate: "Era un copil sănătos. L-am dus la spitalul pediatric de urgenţă şi acolo s-au făcut toate investigaţiile necesare." La spitalul de pediatrie, bebeluşul a fost recunoscut de medicul în grija căruia a fost înainte de a fi răpit. După cinci zile în care a fost căutat de autorităţi în toată ţara, copilul a fost găsit nevătămat, iar poliţiştii şi-au onorat promisiunea de a-i vor prinde pe răpitori."

  Sursa : antena3

  Happy end

 3. #3
  sportaholic Vadim's Avatar
  Join Date
  Nov 2002
  Location
  Bucuresti
  Posts
  21,233
  Reputatie
  1
  Eu pun pariu ca totul a fost facut cu acceptul celor de la spital, asa imi miroase. Cand a iesit scandal au dat semnal sa il aduca inapoi.

 4. #4
  Banned MariusTR's Avatar
  Join Date
  Oct 2005
  Posts
  7,199
  Reputatie
  0
  Asa cred si eu. Ghinionul lor a fost ca mass-media si-a bagat nasul in afacerea lor. Dispar zeci de copii tratati ca moneda de vanzare si nu mai aude nimeni de ei, numai ca nu se afla.
  Cazul asta se pare ca se constituie in accident. Nu trebuia sa se afle
  Dar mass-media si-a bagat nasul ....

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •