Intre piata libera si centralizare exista piete reglementate si asta e o idee buna.
pentru ca nu e bine sa ai numai supermarketuri care fac consumatorul sa se indoape fara sa-si dea seama si asta cu produse proaste, dar nici alimentare commie unde gasesti ce decide conducerea ca e bine. Cam asa e si cu filmele si in afara de mega productii avem si filme discrete dar foarte bune. Problema e sa le poti lasa si lor un loc pe piata si sa informezi doritorii de existenta lui. E un caz tipic de informatie asimetrica.
Decizia are o parte irationala mai importanta decat cea rationala. Iar consumerismul exploateaza din plin prima parte. Aici e greseala celor ce promoveaza utilizarea eficienta a resurselor: trebuie sa o faca adresand mai putin rationalul si sa atraga masele precum consumerismul. Iar consumerismul nu inseamna libertatea alegerii, e de fapt impunerea sau sugestionsrea inconstienta a dorintei de a cumpara, consumatorul are doar impresia ca e liber sa aleaga sau mai bine spus libertatea de alegere e mult mai mica decat crede el ca ar fi.Originally Posted by phife
Asimov scrie fantastic de bine, seria robotilor e politista in spatiu.trecand la ontopic productia asimoviana pare scumpa si pentru ca nu are un bazin mare de fani poate sa esueze. nu poti sa faci o combinatie de sw+lotr si asa mai departe pentru ca alea deja exista si lumea nu stiu daca e receptiva la a mesteca tot povestea aia si daca vrei sa aduci in plus lucruri trebuie sa ai grija cum si pe cine alegi sa le faca. e mai usor sa faci sw 10 si avatar 2 pentru ca au un relativ succes garantat.
nu am citit asimov dar daca e tot in nota SF ruseasca, desi vad ca el s-a americanizat, e foarte greu sa prinda la marele public, mie nu-mi place sf ul clasic insa in ala rusesc m-am mai aruncat si de multe ori m-a batut.