Results 1 to 8 of 8

Thread: Securitatea in fotbal

 1. #1
  sport legend Timisoreanul's Avatar
  Join Date
  May 2003
  Location
  Timisoara-Capitala Banatului
  Posts
  381
  Reputatie
  1

  Securitatea in fotbal

  "Deunazi, lui Mircea Angelescu, ex-presedintelui FRF, i s-a interzis, mai mult sau mai putin oficial, difuzarea volumului “35 de ani la pupitrul fotbalului Implicarea securitatii in fotbal”. Ca Securitatea, adica politia politica comunista, a sustinut / mai sustine? clubul de provenienta sovietica Dinamo nu mai trebuie demonstrat, pentru ca este o axioma. La fel cum nu mai trebuie demonstrata aversiunea timisorenilor (motivele sunt vizibile din orice avion de linie), fata de echipa adusa in Romania de tancurile sovietice. Daca nu ma inseala memoria (n-are cum, dragilor!), dupa meciul tur dintre Poli AEK si echipa a carui principal purtator de cuvant, pe teren si in afara lui, este sfertodoctul Giani Kirita, gruparea timisoreana a fost amendata de LPF (organizatie in care veti gasi o “haita” de nume din cartea lui Angelescu...) cu 16 milioane lei pentru ca in programul de meci, in pagina rezervata galeriei “Commando Viola”, publicul ar fi fost instigat la violenta. Desi treaba e discutabila, pentru ca acolo se face referire la dinamovisti ca fiind “dusmanii de moarte” (ghilimelele au fost publicate desigur in textul original, ceea ce, pour les connaisseurs, da o cu totul alta conotatie decat fara respectivele semne de punctuatie) nu ne miram ca Dragomir sau Boc, oameni care atunci cand citesc un text pisicile tarcate starpesc, iar maidanezii cer azil politic in Patagonia, n-au inteles absolut nimic. Bine, sa n-o mai lungim, trecem la meciul retur. Ocazie cu care am vazut, difuzata din mana in mana, precum manifestele comuniste (deh, obiceiul s-a pastrat, pentru ca “sangele apa nu se face”, in ciuda trecerii vremii si a mai multor sisteme politice), o asa-zisa publicatie, numita “Vocea peluzei” si subintitulata “Revista de informare a dinamovistilor”, aparuta cu ocazia meciului de campionat Dinamo - Poli AEK din etapa a 29-a a Diviziei A. Ce se poate citi in aceasta? Mai nimic, insa am “prins” macar cateva cuvinte. Iaca “Meciul de astazi cu mizeriile de banateni nu este ultimul”, pentru ca, mai la vale, apropo de jocul de la Craiova, autorul - putoare sa scrie “La Craiova, taranii frustrati si lipsiti de ocupatie ne urasc, pentru ca reprezentam un club care i-a umilit (...) si pentru ca venim dintr-o alta lume, la numai 250 km de ei, dar totusi atat de departe”.
  In fine... N-am incotro si trebuie sa recunosc faptul ca, macar cu o problema sunt de acord cu asa-zisii fani ai echipei M.I. Si anume cu inaltatorul “Noi suntem aici dintotdeauna”. Da, domnilor, asa este! Pentru ca, in perioada interbelica, atunci cand la Timisoara, de exemplu, soseau AC Milan, AS Roma, Austria Viena sau Ferencvaros, adica marile cluburi ale epocii, actualul stadion Dinamo era una din gropile de gunoi ale Bucurestilor! Intre timp unele gunoaie s-au mutat de acolo, insa altele, dupa cum se vede, au ramas fidele locului! Mai mult, au aparut inca multe altele! Hai sictir!"
  Din pacate aceste rinduri nu imi apartin mie, sint luate dintr-un saptaminal sportiv timisorean - Fotbal Vest.

 2. #2
  manager Albastreata's Avatar
  Join Date
  May 2003
  Posts
  315
  Reputatie
  1

  Nimic nou !

  Desi nu spune nimic nou, totusi autorul articolului zice bine... Evident ca distantele intre Bucuresti - Craiova - Timisoara se vad si din avion si genereaza in Romania lumi diferite, respectiva axa fiind de la EST la VEST !
  (A)

 3. #3
  Spin Doctor ieppy's Avatar
  Join Date
  May 2003
  Location
  Mafia
  Posts
  10,766
  Reputatie
  1
  Voi nu vati plictisit sa tot scrieti de Dinamo? Macar de ati scrie ceva nou. Dar tot acelasi tampenii cu comunistii si cu democrati si asupriti. Eu nu am nimic cu Timisoara chiar imi placea echipa inainte sa aud ca ca este infratita cu Rapid. Acum imi este indiferenta. Chiar miar placea sa ramana in A. Au suporteri multi si in general fair-play. Echipa insa nu prea este la Timisoara. Si cu toate aceste probleme plus barajul care va asteapta voi tot despre Dinamo comentati. Obsedati mai sunteti.

 4. #4
  sport legend deep purple's Avatar
  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  2,110
  Reputatie
  1
  ieppy, era un raspuns dat la o jignire si o critica la o nedreptate. Este mai grav o asemenea atitudine in fotbal decat un campionat intreg.
  Meciul de baraj se va disputa in aceleashi conditii indiferent de ce vorbim noi acum.

 5. #5
  Spin Doctor ieppy's Avatar
  Join Date
  May 2003
  Location
  Mafia
  Posts
  10,766
  Reputatie
  1
  La cer jignire a raspuns? Partea cu critica la nedreptatate o mai inteleg dar care a fost jignirea?

 6. #6
  sport legend adbogdan's Avatar
  Join Date
  Dec 2002
  Posts
  444
  Reputatie
  1
  Pentru Timisoreanul : e posibil sa ai dreptate in ceea ce zici, si nici un dinamovist nu poate sustine ca Dinamo a fost 'usa de biserica'. Probabil ca banatenii, oltenii si altii au 1000 de motive sa nu 'inghita' echipa Dinamo, si probabil ca o parte din aceste motive sunt reale, dar asta nu insemna ca trebuie sa coboram nivelul polemicii pana la argumente de genul gropilor de gunoi.
  p.s : din pacate, argumentul din ultimul paragraf al mesajului nu este tocmai valabil, deoarece meciurile Ripensia - Milan 3 - 0 si Ripensia - Ferencvaros 4 - 5 s-au jucat la Bucuresti (daca nu ma insel, pe stadionul Venus). In rest, tot respectul pentru Ripensia Timisoara si Politenhica Timsoara.
  FORZA DINAMO

 7. #7
  sport legend deep purple's Avatar
  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  2,110
  Reputatie
  1
  ieppy, era vorba de jignire la modul general.
  adbogdan, stadionul Venus era in grija celor mari de la RomBol (FRF) si era singurul cu instalatie de nocturna din tzara in perioada interbelica. Vrei sa afli mai multe despre cum a fost Ripensia trasa in piept de meseriashii de la Bucuresti?

 8. #8
  gonczi riva's Avatar
  Join Date
  May 2003
  Location
  Bistrita
  Posts
  845
  Reputatie
  1
  tuluaie mult ai scris mah .. nu am chef sa citesc tot asa ka nu zic nimicka, la revedere!

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •