Results 1 to 2 of 2

Thread: Canada cauta sprijin pentru a trata problema spammerilor

 1. #1
  Negociator bog_tom's Avatar
  Join Date
  Nov 2002
  Location
  New Jersey
  Posts
  3,464
  Reputatie
  1

  Post Canada cauta sprijin pentru a trata problema spammerilor

  Guvernele individuale nu pot solutiona problema spam-urilor singure, potrivit oficialilor Tarile ar putea avea nevoie de actiuni internationale pentru a solutiona spamurile pe scala larga de pe computere deoarece guvernele individuale nu se descurca singure, afirma recent un oficial canadian .
  Canada conduce Organizatia de Cooperare Economica si grupul de Dezvoltare in informatii de securitate si intimitate.

  Ministrul de Industrie din Canada Lucienne Robillard afirma ca exista o nevoie urgenta pentru eforturi internationale, poate o actiune, care ar putea apoi include extradarea spamerilor de scala larga suspectati.
  "Cred ca grupul de lucru la OECD trebuie sa gaseasca o solutie inovatoare ... trebuie sa luam in calcul toate alternativele [inclusiv extradarea]," afirma Robillard.

  E-mailurile frauduloase destinate inselarii utilizatorilor de Internet prin divulgarea de informatii personale cum ar fi cartea de credit si numarul de cont bancar au depasit 3 miliarde in aprilie, potrivit San Francisco- Brightmail Inc., unul dintre cei mai mari furnizori de produse si servicii de filtrare spam. Microsoft Corp. si American Online Inc. au blocat in medie 2.4 miliarde de spam-uri de e-mail-uri pe zi anul trecut, potrivit lui Robillard. S-a afirmat chiar ca Canada ar putea lua in consideratie o noua legislatie antispam daca i s-ar recomanda de un comitet de reprezentanti ai industriei, consumatorilor si oficialilor guvernamentali.

  Fiecare tara singura nu poate rezolva problema aceasta. Care este atunci solutia? Este o amenintare internationala? Este altceva? Ce putem face noi toti impreuna?" afirma Robillard, 19 din 20 de spamuri de e-mail pe care le primesc canadienii provin de peste hotare.

  Oficialii afirma ca ideea amenintarii a fost de asemenea discutata la forumul de cooperare Economic Asia Pacific. "Trebuie sa mai depunem o mare putere de munca pentru a ne asigura ca agentiile coopereaza cu noi," afirma Richard Simpson, director general e-commerce la Industry Canada. "Paralela se face aici in modul de tratare a taxelor, pe care tarile le utilizeaza in eforturile de taxare si comensurare a altor forme de activitate ca spalarea banilor," afirma Simpson.

  Oficialii canadieni au punctat ca proliferarea continua a spamurilor in.SUA in ciuda adoptarii legislatiei antispam duce la necesitatea de mobilizare mai mare si auto reglementare. Microsoft afirma recent ca a adoptat un program pentru a proteja cei 170 milioane de utilizatori regulati ai serviciilor Hotmail si MSN cerand participantilor pe piata sa pregateasca banii daca doresc sa se asigure ca mesajele lor nu sunt confundate cu spam-uri.

  (c) Onlinemedia 20 mai 2004
  [size=1]
  well done...

  [b]Bogdan Toma
  Romanian phpBB online community

  [COLOR=Green]regele off-topic Forum OLS[/COLOR][/b] [/size]

 2. #2
  Negociator bog_tom's Avatar
  Join Date
  Nov 2002
  Location
  New Jersey
  Posts
  3,464
  Reputatie
  1

  Post Romania e in topul mondial al spam-ului

  China este prima exportatoare de spam a lumii, dar tari ca SUA, Marea Britanie si Romania sunt primele la phishing si frauda prin e-mail. Potrivit unui raport asupra tendintelor in spam, realizat de Commtouch Software Ltd., un producator de programe anti-spam, si citat de East Bay Business Times, in luna septembrie au fost trimise cu 11% mai putine mesaje spam din Statele Unite decat in alte luni. Acest lucru s-ar datora si uraganului care a lovit Florida.

  Cu toate acestea, 34,7% din "sutele de milioane" de mesaje spam din septembrie au avut originile in SUA. Avner Amram, citat de publicatia amintita, a spus ca scaderea se datoreaza actiunilor anti-spam ale Federal Trade Commision, dar si ravagiilor uraganului in Florida, unde traiesc foarte multi dintre spammeri. Potrivit Commtouch, in luna septembrie, China a gazduit majoritatea (67%) dintre site-urile la care se fac referiri in mesajele spam.

  Commtouch a realizat si o statistica a celor mai utilizate momeli pentru phishing (e-mail-uri in care sunt imitate, pentru scopuri de fraudare, mesaje ale unor companii sau marci binecunoscute. Citibank, eBay si PayPal au fost primele trei branduri utilizate in acest scop. In topul celor care folosesc numele eBay, Romania se afla pe locul al treilea (4,24%), dupa SUA (76%) si Marea Britanie (6,36%), dar inaintea Coreei de Sud, Australiei, Danemercei, Canadei si Germaniei. Brazilia e pe primul loc la incercarile de fraudare prin folosirea numelui Citibank.

  (c) EurActiv.ro - 13 octombrie 2004
  [size=1]
  well done...

  [b]Bogdan Toma
  Romanian phpBB online community

  [COLOR=Green]regele off-topic Forum OLS[/COLOR][/b] [/size]

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •