Results 1 to 6 of 6

Thread: Renault

 1. #1
  manager
  Join Date
  Mar 2003
  Posts
  339
  Reputatie
  1

  Renault

  Cred ca, totusi, Renault ar merita inclusa in categoria echipelor medii-mari. Este singura echipa care a fost "in puncte" cu ambele masini la toate cele trei curse, iar Alonso mi se pare a fi bun de-adevaratelea. Gafe au facut si altii cu pretentii mai mari.
  Eu as avea curajul sa prevad ca in doi ani Renault se va bate pentru titlu.

 2. #2
  incepator
  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  40
  Reputatie
  1
  Eu il prefer pe Trulli, pare mai constant si este sigur mai experimentat. Deoacamdata Alonso cred ca a obtinut rezultate bune si datorita sansei proprii (mai putin accidentul de ieri) sau ghinionului celorlalti. Nu cred ca va termina anul in fata lui Trulli. De asemenea il vad terminand in locurile 8-12, ceea ce pana la urma nu este rau.
  Renault avand resurse (financiare, umane, tehnologice) mari este sigur ca se va bate. Eu am insa rezerve in capacitatea francezilor de a fi eficienti pana la capat.
  Renault va intra in carti atunci cand Schumacher/Coulthard se vor retrage, iar Ferrari/McLaren neavand un pilot experimentat care sa comunice inginerilor ce si cum, vor incepe sa o ia la vale. In afara de asta exista si uzura, se manifesta ciclic (cam 5 ani). Poate asta i se intampla si lui Schumacher, nu poti fi sus permanent, nimeni nu a facut-o pana acum.

 3. #3
  manager
  Join Date
  Mar 2003
  Posts
  339
  Reputatie
  1

  Continuare

  Am doar doua argumente:
  1. Renault a motorizat echipele care se bateau acum cativa ani pentru titlu si s-a retras din lipsa de concurenta<
  2. Flavio Briatore

  In ce-l priveste pe Trulli, imi place, mai mult e si norocos: a avut doua invarteli ca titirezul la Sepang si una iari, si tot pe pista a ramas (ca pisica, a cazut in picioare). Consider ca a avut nesansa, inntrand la boxe, inainte de oprirea cursei (ca si Coulthard, dealtfel)- ce sa-i faci, strategie de echipa. Avea sanse la un loc mai bun.

 4. #4
  incepator
  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  40
  Reputatie
  1
  1. Nu prea s-au retras de bunavoie (din lipsa de concurenta); au avut probleme financiare la nivelul grupului, insa si-au dat curand seama ca o publicitate mai buna decat F1 (cu toate costurile asociate) nu exista.
  2. Nu-mi place Briatore, mi se pare ingamfat; oricum nu sunt eu in masura sa il judec, dar dupa plecarea lui Schumi nu a stiut sa mentina corabia pe linia de plutire (noroc cu francezii care s-au implicat acum total). Ce mi-a placut la Briatore a fost Naomi.

 5. #5
  incepator
  Join Date
  Mar 2003
  Posts
  32
  Reputatie
  1
  api Leo o cam avut dreptate, si nu cred ca din cauza implicariiin formula 1 o avut probleme grupul Renault, cand castigi titluri dupa titluri cred ca incasarile leo crescut din cauza implicarii in F1, si nu cred ca Renault a invatat regulile economiei de piata numai acuma, sa fim seriosi totusi, si nu stiau ca publicitatea din F1 si mai ales daca iesi campion , i cea mai tare.

 6. #6
  incepator
  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  40
  Reputatie
  1
  In principiu ai dreptate, asa ar gandi oricine. Nu uita ca totusi francezii sunt ceva aparte, iar politica la Renault depinde foarte mult de actionari. Renault este o firma de stat, se privatizeaza, merge foarte rau, statul o cumpara, pompeaza bani, o reprivateaza, merge foarte rau, statul o recumpara, repompeaza bani etc. Asta este istoria lui Renault din ultimele decenii. Deciziile sunt imprevizibile, ce pare de bun simt este tratat cu dosul. Stiu doar ca au fost decizii ale consiliului de administratie, atat retragerea cat si revenirea in F1, iar unul din motivele retragerii a fost legat de aparenta reducere a cheltuielilor.
  Dar nu cred ca te poti retrage pentru ca nu mai ai concurenta. De abia atunci, cand esti primul, navalesc sponsorii pe tine.
  Oricum eu am condus multa vreme un Renault si sunt masini excelente, fiabile si prietenoase.

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •