Se spune ca fotbalul din ziua de astazi si-a pierdut eficacitatea, ca spectacolul a fost sacrificat in favoarea tacticizarii excesive si ca in principiu este indicat sa te aperi in primul rand iar mai apoi sa contraataci letal.
Avand in vedere punctul de vedere de mai sus, care va fi media de goluri dupa cele 31 de partide ale Campionatului European?
Dupa cum a inceput, consider ca ne aflam in grafic. In meciul de deschidere, ocaziile au lipsit cu desavarsire, ziua 1 fiind salvata de... Portugalia, cea care in afara celor doua goluri a reusit 3 bare si un gol anulat.
Media este (pana acum) de 1,5 goluri pe meci si speram sa creasca vertiginos in zilele urmatoare. (vor avea loc update-uri dupa fiecare zi a competitiei).
Iata cate goluri s-au marcat in turneele finale ale campionatului european din 1984 (primul CE dupa acest criteriu al grupelor) si pana astazi:
Anul: 1984;
Organizator: Franta;
Castigatoare: Franta;
Numar total de meciuri: 15;
Numar total de goluri: 41;
Media generala: 2,73 goluri/meci.
Anul: 1988;
Organizator: R.F.G.
Castigatoare: Olanda;
Numar total de goluri: 34;
Media generala: 2,26 goluri/meci.
Anul: 1992;
Organizator: Suedia;
Castigatoare: Danemarca;
Numar total de goluri: 32;
Media generala: 2,13 goluri/meci.
Anul: 1996
Organizator: Anglia;
Castigatoare: Germania;
Numar total de meciuri: 31;
Numar total de goluri: 64;
Media generala: 2,06 goluri/meci.
Anul: 2000;
Organizator: Belgia & Olanda;
Castigatoare: Franta;
Numar total de goluri: 85;
Media generala: 2,74 goluri/meci;
Anul: 2004;
Organizator: Portugalia;
Castigatoare: Grecia;
Numar total de goluri: 77;
Media generala: 2,48 goluri.
Anul: 2008;
Organizator: Austria & Elvetia;
Castigatoare: ???;
Numar total de meciuri: 2 (din 31);
Numar total de goluri: 3 (din ???);
Media generala (dupa Ziua 1): 1,5 goluri/meci.
Voi ce parere aveti? Sa ne asteptam la un record pozitiv (pana in acest moment cea mai buna medie o are Euro 2000) sau la unul negativ (cea mai slaba medie o are Euro 1996)?
Eu cred ca media va fi situata undeva in jurul valorii de 2,5 goluri, poate usor negativa. Probabil ca este unul dintre cele mai echilibrate Campionate Europene, de aceea nu cred ca se va marca excesiv.
Sper sa fiu contrazis de scoruri fluviu![]()