aveam o banuiala ca UN ascunde ceva si d'aceea nu vor sa sustina pe USA in razboiul contra Iraqului dar nu stiam ce anume poate fi.
De cateva luni in schimb incepe sa iese la iveala coruptia care exista in UN.
Unul din articolele care discuta aceasta problema e la http://www.opinionjournal.com/editor...l?id=110004801
Este vorba de programul -petrol pentru alimentatie-
Se pare ca Saddam a aranjat cu UN sa dea petrol la mai multe tari, lucru interzis de embargou, peste 50 de tari sunt implicate, una dintre ele fiind Franta.
Lucrul acesta e foarte important si explica multe lucruri: de ex. dorinta inversunata a UN-ului de a nu merge la razboi cu Irakul.
Ce e in schimb mai rau e ca anul acesta in US au loc alegerile intre Bush si Kerry si Kerry vrea ca US sa asculte intru totul de UN si sa nu faca nimik fara aprobarea lor.
Nici nu vreau sa ma gandesc ce concluzii dezastroase va avea acest lucru, o putere asa mare ca US la picioarele unui corupt UN .
Sa nu mai zicem de saraci nostri romanasi, vesnic acuzati de coruptie ( pe buna dreptate de altfel ) dar acuzati de alte organizati mai corupte ca ei.
TREbuie sa inlaturam odata pentru todeauna acest standard dublu, si sa ne invatam lectia, nu sa ne aruncam in bratele lor cu tot ce avem.