Ultras - Daca vorbesti despre Rebenciuc, Patapievici, Liiceanu, chiar si Plesu raspunsul meu este: Da, sunt intr-o mare masura compromisi sau incapabili sa actioneze politic. E o mare diferenta intre a fi critic politic si a fi personaj politic pertinent. Una e sa dai din gura, alta e sa poti face cu adevarat ceea ce spui. Persoanele enumerate de tine sunt, in opinia mea, condamnate din start sa esueze politic din cauza incapacitatii practice. Cum iti imaginezi ca Rebenciuc de ex. ar putea aplica legi, fie ele si in domeniul culturii? Plesu n-a prea fost un ministru extraordinar, poate mai simpatic decat altii, dar atat. Il vezi pe Liiceanu elaborand legi in Parlament? Nu spun ca astia de acum sunt mai buni, Doamne Fereste, din contra, dar si cei de mai sus sunt la fel de inapti, chiar daca moral poti sa spui ca sunt deasupra.
In politica avem nevoie de oameni cu gandire practica, deschisa, capabili sa creeze o economie de piata functionala cum zicea cineva, nu de o multime de Guru care nu pot decat sa se lamenteze chiar si atunci cand ei sunt la conducere. Eu nu vad nici un pic de dinamism la cei din lista ta.
Realitatea este ca m-am cam saturat sa fiu condus de elitele de orice fel, proletare sau intelectuale, nu vreau nici ajutor social si nici tirade de la tribuna Parlamentului de transpus in volume pentru eternitate, vreau oameni care sa faca ceva util, sa ne aduca in rand cu lumea catre care declarativ aspiram cu totii. Daca vreau filosofie stiu sa citesc o carte, daca vreau mila publica merg sa ingros randurile celor de pe strazi sau de la metrou, vreau sa mi se dea posibilitatea sa ma ingras singur, nu sa fiu indopat cu sila. Cand un partid politic va crea cadrul ca fiecare sa poata castiga legal un trai pe masura potentialului si aspiratiilor personale, ma voi inscrie in el si il voi sustine. Nu suntem un popor de handicapati fizic sau intelectual sa avem nevoie sa ne dea lectii alesii neamului. Suntem un popor distrus sufleteste si fara orizont concret si asta nu a inteles nici un partid cunoscut de mine.
Gata, daca vreti dezvoltam subiectul la Forum meeting 5

, acum trebuie sa plec.
Paste fericit!