Results 1 to 3 of 3

Thread: O nouă tehnologie va revoluţiona lumea Internetului

 1. #1
  Negociator bog_tom's Avatar
  Join Date
  Nov 2002
  Location
  New Jersey
  Posts
  3,464
  Reputatie
  1

  Post O nouă tehnologie va revoluţiona lumea Internetului

  World Wide Web - cea mai avansată secţiune a reţelei informatice globale Internet - a apărut n urmă cu numai 15 ani, dar cererea crescndă pentru adrese de Internet şi traficul continuu riscă să epuizeze resursele tehnologice actuale care asigură funcţionarea acestui sistem, comentează Reuters. ntr-un viitor nu prea ndepărat, computerele şi dispozitivele mobile vor putea comunica uşor şi sigur cu diferite alte aparate, precum frigidere sau dispozitive de iluminat. O mare parte din aceste funcţii pot fi realizate cu ajutorul tehnologiei existente, dar surse din cadrul industriei consideră că standardele Internet actuale nu snt pe deplin capabile să ndeplinească n totalitate sarcinile dorite. Din acest motiv, specialiştii lucrează pentru elaborarea unui sistem avansat.

  Un grup de companii conduse de operatorii japonezi de telecomunicaţii Nippon Telegraph and Telephone şi KDDI Corp consideră că soluţia este standardul din noua generaţie Internet Protocol versiunea 6 (IPv6). Această tehnologie permite alocarea unui număr nelimitat de adrese de Internet. Reţelele vor fi mai eficiente şi mai simple din punct de vedere arhitectural, comparativ cu sistemele actuale, care suportă numai patru miliarde de adrese online - mai puţin dect po****ţia globului - şi necesită eforturi susţinute pentru administrare. n plus, programatorii au dotat standardul IPv6 cu propriile sale sisteme de securitate, spre deosebire de tehnologiile actuale, unde aceste elemente au fost adăugate mai trziu.

  Japonia nu este singura ţară care se concentrează asupra tehnologiei IPv6. Printre ţările din Asia, China, Taiwan şi Coreea de Sud au anunţat că intenţionează să adopte noul standard n următorii ani. La rndul său, Departamentul american al Apărării a anunţat că va renunţa la achiziţiile de echipamente bazate pe tehnologiile existente, urmnd să adapteze toate sistemele la IPv6, pnă n 2008.

  Japonia este pionierul acestui nou sector tehnologic. Eforturile companiilor snt sprijinite de guvern, n baza strategiei naţionale "e-Japan", care vizează crearea unei reţele omniprezente care să permită comunicarea dintre tot felul de obiecte, fie că este vorba de un aparat electrocasnic sau de o cutie de cereale echipată cu un dispozitiv de localizare. Kenshi Tazaki, analist la firma de cercetare Gartner Japan, consideră că noul standard are un mare potenţial de dezvoltare, dar nu preconizează o extindere n masă nainte de 2010. "Segmentul care va fi cel mai dificil de abordat este cel corporatist, ntruct companiile nu şi vor moderniza reţelele pnă cnd nu vor nţelege cum le va ajuta noua tehnologie să facă bani. Investiţiile lor n noi echipamente nu vor urmări numai creşterea eficienţei, ci legătura directă dintre acest sistem şi vnzări", a adăugat Tazaki.

  (c) Mediafax 05 aprilie 2004
  [size=1]
  well done...

  [b]Bogdan Toma
  Romanian phpBB online community

  [COLOR=Green]regele off-topic Forum OLS[/COLOR][/b] [/size]

 2. #2
  Zamboni Driver GoPens's Avatar
  Join Date
  Dec 2002
  Location
  On the Rhine
  Posts
  1,468
  Reputatie
  1
  nu stiu de ce am impresia ca IPv6 se va introduce la un moment specificat de Ceasca: "cind o face plopu' pere".

  daca ma gindesc numai cit s-a chinuit un client de-al nostru sa-si "redesignuie" reteaua ca sa includa si voice over IP... upgrade-u asta n-as vrea sa-l fac, mai ales cind ai vreo 100 000 de noduri...

 3. #3
  incepator
  Join Date
  Apr 2004
  Location
  Romania
  Posts
  22
  Reputatie
  1
  retele, computere, ... etc ... etc ... inventii! oricum noi ramanem o tara de lumea a III-a! ( Uuups! Termenul nu mai e folosit in ec. acum este in "curs de dezvoltare" )
  [FONT=Book Antiqua]Proud to be a [COLOR=Red]RomanianSoccer.ro[/COLOR] user![/FONT]

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •