Results 1 to 4 of 4

Thread: Romnia, a treia ţară ca număr de fraude online asupra firmelor din SUA

 1. #1
  Negociator bog_tom's Avatar
  Join Date
  Nov 2002
  Location
  New Jersey
  Posts
  3,464
  Reputatie
  1

  Post Romnia, a treia ţară ca număr de fraude online asupra firmelor din SUA

  Romnia se numără printre primele trei ţări de origine a fraudelor realizate prin intermediul Internetului asupra companiilor americane care derulează activităţi comerciale online, relatează un articol publicat pe site-ul NBC. Potrivit sursei citate, mai mult de 40% dintre fraudele n care snt utilizate carduri de credit n detrimentul companiilor americane online snt comise din afara Statelor Unite, ţările cu cel mai mai mare număr de astfel de incidente fiind Serbia şi Muntenegru, Nigeria, Romnia, Pakistan şi Indonezia.

  Pe de altă parte, există şi destinaţii externe cu o rată de producere a fraudelor inferioară celei nregistrate pe plan intern - Noua Zeelandă, Elveţia, Japonia, Franţa şi Italia. Aproximativ 13% din numărul total al acestor evenimente au ca ţară de origine Serbia şi Muntenegru, procente similare - de circa 12% - revenind Nigeriei şi Romniei. Cu ponderi cuprinse ntre 5% şi 10%, n clasament se mai regăsesc Pakistan, Indonezia, Macedonia, Bulgaria, Ucraina, Liban şi Lituania. Fraudele comise de pe teritoriul SUA au reprezentat, anul trecut, 1,7%. Reacţia companiilor online la acest fenomen este evitarea tranzacţiilor internaţionale.

  Potrivit NBC, o treime dintre site-urile de dimensiuni medii şi mari nu ncheie contracte de vnzare cu clienţi din străinătate. "Recomandarea noastră este menţinerea contactelor internaţionale. Este necesar doar ca atunci cnd au de-a face cu una dintre locaţiile cu risc ridicat să ţină evidenţa destinatarilor coletelor trimise", a apreciat Julie Ferguson, reprezentantă a grupului Merchant Risk Council, format din 1.500 de companii de comerţ online. La rndul său, Bruce Frymire, purtător de cuvnt al companiei software Cybersource, arată că există mai mulţi paşi pe care site-urile i pot parcurge pentru a se proteja de escrocii internaţionali. "Cel mai brutal este pur şi simplu să blocheze accesul pe site al oricărei persoane din ţara respectivă. De asemenea, pot fi utilizate aplicaţii software care estimează riscul pentru fiecare tranzacţie", spune Frymire. n plus, el a precizat că tranzacţiile online reprezintă o piaţă enormă, cu o creştere rapidă. "Dacă vrei să fii lider, nu poţi să renunţi pur şi simplu. Trebuie să găşeşti o modalitate să faci faţă", este de părere Frymire.

  NBC precizează că statisticile prezentate, furnizate de Merchants Risk Council şi Cybersource, nu iau n calcul destinaţia la care se solicită trimiterea produselor comandate online, ci doar adresa furnizorului de Internet pentru computerul conectat. Această adresă nu este nsă n mod necesar un indiciu precis pentru ţara n care se află utilizatorul respectiv, n condiţiile n care există posibilitatea conectării la Internet prin satelit, care poate fi amplasat n cu totul alt loc. De asemenea, hackerii profesionişti şi pot masca sau
  redirecţiona conexiunea.

  (c) Mediafax 2 aprilie 2004
  [size=1]
  well done...

  [b]Bogdan Toma
  Romanian phpBB online community

  [COLOR=Green]regele off-topic Forum OLS[/COLOR][/b] [/size]

 2. #2
  Zamboni Driver GoPens's Avatar
  Join Date
  Dec 2002
  Location
  On the Rhine
  Posts
  1,468
  Reputatie
  1
  la naiba professionisti! orice skript kiddie mai luminat are undeva un proxy. universitatiile-s pline de hosturi deschise cit casa.

  in alta ordine de idei, cine-si cumpara televizor cu ecran pe plasma pe ebay si mai si trimite bani cu Western Union inlesneste frauda. ce ma-nerveaza e ca militia nu face mai nimic. e super simplu de prins escrocul dupa contul din banca respectiv shipping address daca te misti suficient de repede. dar cu garcea...

  eu pina acu' am vindut numai vouchere de hotel respectiv piese de calc. ramase din upgraduri pe ebay, dar parca n-as trimite sume mai mari de 50€ in tzari cu un sistem juridic ciudat. si-apai cind vazi "bargain"-ul de laptop nou-noutz cu 350€ ...
  if it sounds too good to be true, it probably is.

  cum draq sa tot explici ca nu-i plina tzara de haiduci si copii strazii, daca devin tot mai frecvente faze din asta?
  mama, frate ce canal as sapa cu turma asta de tilhari, fugiti de la roata si spinzuratoare!

 3. #3
  incepator
  Join Date
  Apr 2004
  Location
  Romania
  Posts
  22
  Reputatie
  1
  suntem o turma de hackeri! asta e ... ori suntem noi prea betoni, ori sunt aia prea prosti sa se protejeze ... Cine stie ... ?
  [FONT=Book Antiqua]Proud to be a [COLOR=Red]RomanianSoccer.ro[/COLOR] user![/FONT]

 4. #4
  Zamboni Driver GoPens's Avatar
  Join Date
  Dec 2002
  Location
  On the Rhine
  Posts
  1,468
  Reputatie
  1
  hackeri. o laie. script-kiddies poate.

 5. 24th April 2005, 02:50

  Reason
  limbaj de capsunar

 6. 24th April 2005, 02:51
  Reason
  limbaj de capsunar

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •