Results 1 to 11 of 11

Thread: A cazut dictatorul .Intram in Europa !!

 1. #1
  sport legend
  Join Date
  Jan 2003
  Posts
  423
  Reputatie
  1

  A cazut dictatorul .Intram in Europa !!

  In sedinta Adunarii Generale s-au luat trei decizii foarte importante:

  1. Pastrarea numarului de 16 echipe in Divizia "A". Ca acesta este un lucru pozitiv cred ca suntem toti de acord. Iar pentru a se realiza a fost nevoie de interventia autoritara a lui Mircea Sandu. Este asta dictatura? Nici vorba. Atata timp cat opinia suporterilor nu conteaza, nu se poate vorbi de "democratie" in fotbal. Dar ce inseamna democratie in fotbal? Inseamna organizarea intregii activitati cu scopul de a oferi un serviciu de
  calitate celui care plateste bilet pentru a intra la meci sau formeaza audienta meciurilor televizate sau suporta in orice alt fel nota de plata.
  Patronii de cluburi nu pot sa ia orice decizie poftesc in numele "democratiei" in fotbal. Asa functioneaza o organizatie mafiota, nu un sistem al unei societati democratice. Din pacate, o astfel de organizare mafiota inca mai e posibila in fotbalul romanesc din cauza regulilor confuze si a faptului ca nu toate cluburile sint obligate sa aiba un statut identic, astfel incat sa intre intr-o competitie loiala. Asa ca a fost nevoie de o interventie autoritara pentru a impiedica o decizie mafiota.

  2. Transferul celor mai importante comisii de la Liga la Federatie. Comisiile care judeca litigii trebuie sa se bucure de cea mai mare
  credibilitate. Cei care le compun trebuie sa fie persoane de cea mai inalta
  tinuta, care sa se bucure de increderea patronilor si opiniei publice. Nu este cazul in acest moment. Deciziile luate la comanda, in totala sfidare a
  regulamentelor, au demonstrat ca aceste comisii sunt marionetele lui
  Dragomir. Situatia asta trebuia sa inceteze, daca exista dorinta sincera de a realiza un sistem de organizare a fotbalului de tip european.

  3. Completarea Comitetului Executiv.
  Pentru a realiza o competitie corecta era absolut necesar ca cele trei cluburi implicate in lupta pentru castigarea campionatului sa aiba o influnta egala in Comitetului Executiv. Astfel ca lui Dragomir, care reprezinta Steaua, i s-au alaturat Dinu (Dinamo) si Ioan Becali (Rapid). Din nou, o decizie care vine in sensul realizarii unei competitii corecte. Patronul stelist a incercat sa impuna un "reprezentant al provinciei", in fapt o marioneta a sa, in ComEx, dezechilibrand balanta in favoarea sa si dezchizand calea pentru manevre subterane. Miscarea sa a fost blocata de presedintele Rapidului, care si-a castigat in acest fel respectul celor care doresc o competitie corecta.

  Concluzie.

  Deciziile luate merg in directia europenizarii fotbalului romanesc. Recentele vizite ale lui Mario van der Ende si Robert Valentine, in care au
  afirmat sustinerea totala pentru Mircea Sandu, nu au fost intamplatoare. Nici raspunsul UEFA la scrisoarea FRF, in care se reamintea ca sigurul for
  din fotbalul romanesc ale carui decizii sunt definitive este Adunarea
  Generala. In acest moment are loc o lupta intre cei care doresc europenizarea fotbalului romanesc, sustinuti puternic de organismele europene, si cei care vor sa pastreze vechile metehne. Adica ceea ce se intampla in societatea romaneasca in general.
  Nascut si crescut anti steaua !

 2. #2
  X
  Join Date
  Mar 2003
  Location
  London
  Posts
  1,063
  Reputatie
  1
  lol...

  Trebuia sa se numeasca A murit regele!(dicatatorul)(Drgaomir)Traiasca regele!(dictatorul)Becali & co

 3. #3
  simplu Utilizator's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  Undeva, departe...
  Posts
  10,848
  Reputatie
  0
  Primele decizii mi se par juste.
  Ultima, cea cu Cepex a fost si va fi mereu discutabila, poate e bine sa existe o pondere, dar era corect sa fie cineva de la Steaua si nu pe premisa ca Mitica e pro-Steaua.

  Haioasa chestia cu Dictatorul . Daca ne continuam paralela cu Romania, dupa dictator n-au prea venit vremuri foarte bune si cinstite, a ramas cum am stabilit .
  "If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: infinite." William Blake

 4. #4
  manager Cipangoo's Avatar
  Join Date
  Nov 2002
  Posts
  332
  Reputatie
  1
  interesant imi pare ca vi se pare normal ca doar steaua rapid si dinamo sa aoba rerezentanti. Asta echivaleaza cu ideea ca in romania doar cele trei se vor lupta pentru titlu de acum incolo. Intrebarea care se naste firesc e: De ce nu se organizeaza un turneu cu cele trei, se stabileste castigatoarea si aceasta primeste titlul de campioana. Daca americanii pot spune ca ei care castiga titlul NBA sunt campionii mondiali la baschet de ce n-as putea clica bucuresteana sa considere castigatoarea acestui ipotetic turneu campioana romaniei. :?
  Since light travels faster than sound, people appear bright until you hear them speak.

 5. #5
  simplu Utilizator's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  Undeva, departe...
  Posts
  10,848
  Reputatie
  0
  Corect ceea ce spune Cipangoo, poate ar fi mai bine sa fie o rotatie la jumatatea campionatului sau pentru o mai mare corectitudine sa fie numai reprezentanti ai echipelor din afara Bucurestiului. Chiar e o idee buna.
  "If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: infinite." William Blake

 6. #6
  prav vasile314tzurka's Avatar
  Join Date
  Nov 2003
  Location
  aici
  Posts
  5,573
  Reputatie
  1
  the-big, a uita ca si mircea sandu este un mafiot este o grava eraoare de apreciere. si cipangoo are perfecta dreptate. cum taman doar alde dinamo si rapid se portapesc in comitetul executiv? de ce nu craiova si timisoara? oradea sau galatiul? povestea cu personalitati fara pata este de adormit copiii. sunt perfect de acord ca mitica este un mafiot, vezi 'dezvaluirile' lui de dupa pierderea dintilor, dar nu crede ca va fi altfel. la noi racilele sunt profunde si a vorbi de 16 echipe in a este si asa prea mult. cite stadioane in tara sunt de nivel european? poate doar sediul federatiei. hai sa fim seriosi.

  tu esti in filmul ala cu pleac-ai nostri, vin ai nostri si noi ne uitam ca prostii...
  [SIZE="1"][FONT="Arial"][COLOR="Red"]nu scuipa, că-i piere gustul![/COLOR][/FONT][/SIZE]

 7. #7
  prav vasile314tzurka's Avatar
  Join Date
  Nov 2003
  Location
  aici
  Posts
  5,573
  Reputatie
  1
  "Marti, Federatia Romana de Fotbal a anuntat ca totul revine la normal in ceea ce priveste Comisiile de Litigii. Acestea revin de marti inapoi la LPF, cel putin pana cand va fi schimbat statutul, anunta Radio Romania Actualitati."
  onlinesport

  acum vine intrebarea vor fi stelistii iar judecati sau se revine la decizie? sau daca tot au fost suspendati acum nu ne mai trebuie comisii? distractiv oricum. se voteaza nestatutar, se judeca neconstitutional si nici gura nu ne miroase. in aceste conditii ma mir ca mai exista meciuri interesante cum a fost poli - apulum si steaua rapid.
  [SIZE="1"][FONT="Arial"][COLOR="Red"]nu scuipa, că-i piere gustul![/COLOR][/FONT][/SIZE]

 8. #8
  sport legend Mariusmadmax's Avatar
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  Atlanta , USA
  Posts
  4,577
  Reputatie
  1
  Quote Originally Posted by the_big
  In sedinta Adunarii Generale s-au luat trei decizii foarte importante:

  1. Pastrarea numarului de 16 echipe in Divizia "A".
  2. Transferul celor mai importante comisii de la Liga la Federatie.
  3. Completarea Comitetului Executiv.
  Pentru a realiza o competitie corecta era absolut necesar ca cele trei cluburi implicate in lupta pentru castigarea campionatului sa aiba o influnta egala in Comitetului Executiv. Astfel ca lui Dragomir, care reprezinta Steaua, i s-au alaturat Dinu (Dinamo) si Ioan Becali (Rapid). .
  CE VORBESTI , AICI ESTE VB DE CEVA ILEGAL !!!!!!!!!!!!!
  citeste ...
  Ieri dimineaţă. Casa Fotbalului. Ora 10:15. La distanţă de 9 zile de momentul īn care Dumitru
  Naşu' la costum, Dragomir īn ţinută sport

  Extrem de moderat şi cu o voce joasă, Naşu' a īnceput să explice de ce a renunţat la comisii: "Au fost diferenţe de opinii, diferenţe de interpretare a legii, dar sīntem obligaţi să apărăm legea, statutul FRF şi regulamentele".Dragomir: "Te pup, Mirceo!"
  Ai fost un BOU !!!!!!!!! hahahahaha


  --------------------------------------------------------------------------------


  INTERVIU
  "Sīnt cel mai tare"

  - Domnule Dragomir, unde aţi sărbătorit victoria obţinută īn faţa lui Mircea Sandu?
  - Fugiţi de aici că nu este nici o victorie. N-am nici un merit, poate doar acela că n-am plecat capul după acea Adunare Generală. Acum trebuie să recunosc că sīnt tare, chiar pot spune că sīnt cel mai tare atunci cīnd respect legile. Şi-a dat Mircea Sandu seama de greşelile făcute şi atunci a renunţat. Au īncercat unii să dezbine FRF şi LPF ca să pună mīna pe putere, dar īi anunţ că n-au reuşit. Eu şi Mircea Sandu am decis să strīngem rīndurile şi să nu-i mai lăsăm pe unii şi pe alţii să ne influenţeze.

  - La vară o să fiţi de acord să lăsaţi comisiile la FRF?
  - Pīnă la vară e convenţia, asta nu īnseamnă că ele revin automat la Federaţie. Domnule, e simplu: comisiile nu pot trece la FRF decīt dacă se modifică Legea 69 pe 2000 care spune că ligile profesioniste de fotbal au competenţa de a avea comisii. Am decis să nu mai continuăm acţiunea īn instanţă pe care am introdus-o īmpotriva FRF.

  - Aveţi un gīnd pentru Giovanni Becali?
  - Da, īi urez succes şi multă sănătate! Şi să fie sigur şi el, şi toată lumea, că acest campionat se va juca foarte corect. Să-l ferească Dumnezeu pe ăla care va īncerca altceva!


  --------------------------------------------------------------------------------


  Etapele conflictului FRF - LPF

  15 martie - Declaraţia de război
  - Mircea Sandu supune la vot īn cadrul Adunării Generale a FRF şi obţine tutela comisiilor Ligii
  16 martie - Liga se repliază
  - Dragomir obţine sprijinul majorităţii conducătorilor de Divizia A, susţine că hotărīrea FRF este nestatutară şi ilegală şi trece la lupta de gherilă, dezvăluind cum l-a scăpat pe Mircea Sandu de puşcărie īn cazul fondurilor de la UEFA sustrase de FRF īn dauna centrelor de copii şi juniori
  17 martie - Ploaie de "săgeţi"
  - Naşu' ameninţă cu retragerea avizului de funcţionare al Ligii, Kassai anunţă cluburile de "A" că vor fi sancţionate dacă se vor prezenta la judecata Ligii, şi nu a Federaţiei
  18 martie - Corleone atacă, Naşu' trimite scrisori
  - Federaţia trimite un ultimatum Ligii să organizeze Adunarea Generală şi să ratifice hotărīrile luate la 15 martie
  - LPF a acţionat FRF īn instanţa civilă, a trimis plīngeri la FIFA şi UEFA şi profită de greşeala regulamentară strecurată īn ultimatumul federal pentru a-l contesta şi ignora
  20 martie - LPF atacă decisiv
  - Corleone decoperă, īn Statutul FRF, prevederile care demonstrau că Federaţia a luat hotărīri nestatutare şi profită de deruta federală
  24 martie - Mircea Sandu capitulează
  - Cei doi preşedinţi se īntīlnesc la Casa Fotbalului şi cad de acord asupra īncetării ostilităţilor, īn condiţiile impuse de Dragomir


  "Decizia Adunării Generale a FRF, prin care comisiile Ligii vor trece sub tutela Federaţiei, intră īn vigoare chiar din acest moment"
  Mircea Sandu, declaraţie dată pe 15 martie


  "Fotbalul romānesc este condus de 2-3 profitori care-i manipulează pe ceilalţi. Giovanni Becali a făcut din Mircea Sandu o marionetă"
  Dumitru Dragomir, declaraţie dată pe 15 martie

  --------------------------------------------------------------------------------

  CULISE
  De ce s-a predat Naşu'?
  1. Nu avea bază legală. Dragomir şi-a susţinut punctul de vedere cu argumente atīt din Statutul LPF, cīt şi din cel al FRF
  2. ANS nu-l susţinea. O echipă de jurişti ai ANS a studiat diferendul, concluzia lor fiind că Federaţia a procedat abuziv cīnd a preluat comisiile Ligii, īncălcīnd Statutul şi ROAF-ul. Mai mult, Octavian Morariu a anunţat că Naşu' nu are capacitatea de a desfiinţa LPF
  3. S-a speriat de şantaj. Mircea Sandu s-a temut de ameninţările lui Dragomir privind mai multe ilegalităţi comise sub acoperămīntul FRF
  4. Reacţiile forurilor internaţionale. Īnştiinţate de Ligă, FIFA şi UEFA au aflat despre litigiu, iar răspunsul lor avea mari şanse să condamne hotărīrea FRF
  5. Pentru a evita instanţa civilă. Un proces ar fi blocat orice alt demers al Federaţiei īmpotriva Ligii şi ar fi putut să se īncheie cu un verdict favorabil LPF, fapt ce ar fi compromis serios poziţia Naşului
  6. Risca divizarea primului eşalon. Doar trei cluburi au votat pentru desfiinţarea comisiilor Ligii. O mare parte a celorlalte au susţinut planul secret al lui Corleone de a sabota Federaţia cu riscul desfăşurării īn paralel a două campionate: Divizia A FRF (Rapid, Gloria, Naţional, FC Braşov) şi Divizia A LPF (cu 12 combatante)
  7. Putea fi īncadrat la "abuz īn serviciu". Pentru Mircea Sandu exista riscul, īn cazul īn care instanţa civilă ar fi dat dreptate Ligii să fie inculpatul unui nou proces, de abuz īn serviciu. Prin īmpăcarea cu Dragomir a obţinut şi promisiunea acestuia că-şi va retrage plīngerea din instanţa civilă.


  25 martie 2004
  [FONT=Georgia][I][COLOR=Red]Steaua the best for ever![/COLOR][/I][/FONT]

 9. #9
  watcher Datenshi's Avatar
  Join Date
  Mar 2004
  Location
  online
  Posts
  12,849
  Reputatie
  1
  Si marmota invelea ciocolata in staniol... :degete:
  Last edited by Datenshi; 25th March 2004 at 15:12.
  I must not let my passion interfere with my reason. That is not good. That is bad.

 10. #10
  sport legend Mariusmadmax's Avatar
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  Atlanta , USA
  Posts
  4,577
  Reputatie
  1
  peny , gluma ieftina cit un penny...
  [FONT=Georgia][I][COLOR=Red]Steaua the best for ever![/COLOR][/I][/FONT]

 11. #11
  LupGalben N0_NaM3's Avatar
  Join Date
  Dec 2003
  Location
  Rep. Ploiesti
  Posts
  1,579
  Reputatie
  1
  Shi maimutza ce zicea ??...
  [SIZE="4"]T'estimo, Barēa !!![/SIZE]

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •