Vadim.
Italia a jucat 7 dintre meciurile Cupei Mondiale si chiar si in optimile cu Australia a dominat chiar si in 10. Mai mult, atunci a jucat in 10 pentru ca asa a vrut arbitrul, acelasi Materazzi primind rosu gratuit. Chiar si asa, daca a fost penalty la Maluda in finala inseamna ca a fost si la Grosso in meciul cu Australia.
Echipa mea favorita pentru castigarea Cupei a fost Brazilia, care ma dezamagit. Dar vazand meci dupa meci, chiar le spuneam unor prieteni ca echipa care ma impresionat foarte mult este Italia, din mai multe motive si o sa incerc sa le expun:
1. Au fost uniti si motivati pe intrega durata a Cupei, dovada cea mai elocventa fiind faptul ca doi dintre cei mai buni si decisivi jucatori au fost Grosso (Palermo) si Materazzi (Inter), jucatori la doua cluburi care aveau numai de castigat, daca Juventus, Milan, Fiorentina si Lazio ar fi fost retrogradate sau li s-ar fi retras participarea in cupele europene in acest an.
2. Au vrut sa demonstreze ca ei ca jucatori si ma refer aici la intreg fotbalul italian, nu sunt niste blatisti si cred ca au dovedit-o cu varf si indesat.
3. A avut cel mai bun antrenor de la Cupa Mondiala: Marcello Lippi, antrenor care nu a impresionat prin declaratii ci prin echipele trimise in teren in cele 7 meciuri.
4. Italia nu a mai fost echipa care se apara 90 de minute ci a fost o echipa care a avut posesie, a construit si a atacat cum nu au facut-o multe echipe la aceste Mondiale. Nu am date statistice, dar cred ca este echipa care si-a creat cele mai multe ocazii de gol.
5. Nu a beneficiat de greseli mari de arbitraj, iar daca penalty-ul din meciul cu Australia poate fi considerat greseala de arbitraj, sa nu uitam ca in acelasi meci, Materazzi a fost eliminat gratuit.
6. A avut cea mai buna aparare de la aceste Mondiale, in frunte cu Cannavaro, in opinia mea cel mai bun jucator de la Cupa Mondiala.
Argumente ar mai fi, dar va invit pe voi sa le gasiti sau sa le demontati, cu o singura conditie insa: cu obiectivitate.