partea deprimanta va fii cind prefectii vor descoperii cit din buget trebuie sa investeasca pentre High Availability. circuite de alimentare redundante, UPS-uri serioase care tin un dulap de 19" plin minim 20 de minute, evtl. un generator de curent pe diesel...
si-apoi serverele. poti sa tot iei piese ieftine de la diferiti vinzatori dar 24/7 nu vei avea. intr-un proiect al unui client de-al nostru s-a cumparat un server de baze de date mid-range de la IBM, 4ways Xeon IIRC, a costat cu discuri cu tot, vreo 30 000€ rabat inclus. si daca vrei HA unul singur nu-i destul...
nu prea vad de unde sa scoata bugetul pentru achizitii din asta. si de nu va merge 24/7 se vor gasi mii care vor spune:
"dom-le, io am incercat sa platesc dar mi-a venit 'DNS error or server not found'. n-am avut cum sa-mi platesc taxele, onorata instanta."
am citit acu citiva ani un articol intr-o revista IT in RO in care prezentau un "server departamental" care avea un singur disc. dar cel mai important feature prezentat (probabil l-a impresionat pe autorul articolului) a fost placa geForce montata. mi-a venit sa urlu...