View Poll Results: Cea mai neagra figura a LPF

Voters
11. You may not vote on this poll
 • Mitica Dragomir

  8 72.73%
 • Gheorghe Badea

  2 18.18%
 • Gigi Becali

  1 9.09%
 • George Copos

  1 9.09%
 • Dinel Staicu

  4 36.36%
 • Gigi Netoiu

  2 18.18%
 • Ion Neculaie

  1 9.09%
 • Jean Padureanu

  1 9.09%
 • Gheorghe Stefan

  2 18.18%
Multiple Choice Poll.
Results 1 to 21 of 21

Thread: Muzeul lepefistilor cu gheara

 1. #1
  prav vasile314tzurka's Avatar
  Join Date
  Nov 2003
  Location
  aici
  Posts
  5,573
  Reputatie
  1

  Muzeul lepefistilor pe seara

  sau pentru cine ne spargem capetele

  Pentru ca tot se discuta despre comunism de catre copii care habar nu au ce-i aia si pentru ca unii au impresia ca doar o parte au fost comunisti, altii, chiar dovediti, sunt doar "nostalgici", deschid acest topic. Personajele sunt actualii implicati in fotbalul romanesc, dar nu numai, in sport in general, si care au fost si atunci. Nu postati injuraturi ca le sterg. Sunt binevenite referinte dovedite, articole sau diferite semnalari.

  nu i-am pus pe toti. doar pe cei pe care mi i-am amintit.
  Last edited by vasile314tzurka; 17th February 2004 at 16:01.

 2. #2
  prav vasile314tzurka's Avatar
  Join Date
  Nov 2003
  Location
  aici
  Posts
  5,573
  Reputatie
  1

  Dinel von Scornicel

  Dinel Staicu, omul de afaceri din Craiova care a decis să construiască la Scorniceşti un muzeu al comunismului, a făcut, în acest weekend, o achiziţie importantă pentru aşezământul care va fi inaugurat în primăvară. Declarat un împătimit al erei ceauşiste, acesta a cumpărat cu 30 de milioane de lei o limuzină "maxi-break" autohtonă, fabricată în anul 1989, în serie limitată, care urma să completeze parcul auto al lui Nicolae Ceauşescu.
  Dinel Staicu a aflat despre limuzina fabricată special pentru Nicolae Ceauşescu din paginile cotidianului "Ediţie Specială de Oltenia": "Am citit despre ea şi mi-am pus în gând s-o cumpăr". Aşa cum scriam în numărul de sâmbătă, autoturismul aparţinuse unui oltean din oraşul Slatina. Marin Victor ne-a dezvăluit ieri că s-a despărţit cu regret de "maşina care mă slujise, să zic aşa, cu credinţă".
  "Am cumpărat-o de la un colonel, Marin Rusu, de la Apărarea Civilă din Argeş, acum un an. Mi-a părut rău că a trebuit să o vând, pentru că a fost într-adevăr o maşină-minune", declară olteanul, care mai spune că nu i-a venit a-şi crede ochilor când sâmbătă, în jurul amiezii, s-a trezit la uşă cu Dinel Staicu. "Am avut anunţ dat la mica publicitate, am avut şi ceva oferte, dar nu mă aşteptam să îl văd pe patronul de la Universitatea în casa mea. Dar cred că un aport important l-a avut şi ajutorul dumneavoastră, pe care mi l-aţi dat prin acel articol", spune Victor, care promite să meargă la Scorniceşti pentru a vedea maşina care l-a slujit un an.
  În ceea ce îl priveşte pe olteanul aflat pe poziţia a 30-a în topul celor mai bogaţi români, acesta a declarat: "Cum am aflat despre maşină, m-am dus s-o văd, mai ales că aveam ceva treabă pe la Bucureşti. Deşi nu este într-o stare prea bună, m-am decis s-o achiziţionez. Aşa că i-am dat omului banii şi am trimis un şofer s-o aducă la Craiova. Va fi băgată în service, după care o duc la muzeu, la Scorniceşti". Staicu nu s-a arătat interesat de achiziţionarea celeilalte limuzine fabricate în 1989. "Ajunge un asemenea exemplar. Am cumpărat această maşină cu 30 de milioane, deşi ca autoturism nu face banii, dar la nebunia mea ...", a adăugat omul de afaceri.
  Dinel Staicu preconizează ca la data de 1 mai să inaugureze în oraşul Scorniceşti un muzeu al comunismului despre care spune că va fi "ceva deosebit, prin prisma ineditului. Aici vor fi obiecte, de toate felurile, care fie au aparţinut lui Ceauşescu, fie au legătură cu comunismul".

  http://www.editie.ro/arhiva/Anul%202...ent.php#stire2

 3. #3
  prav vasile314tzurka's Avatar
  Join Date
  Nov 2003
  Location
  aici
  Posts
  5,573
  Reputatie
  1

  Dinel, falitii nostri, coane Fanica

  Dinel Staicu

  Cotat de revista “Capital” pe locul 29 in topul celor mai bogati oameni din Romania, cu o avere de aproximativ 60-70 milioane de dolari, Dinel Staicu isi trage seva din SIF Oltenia. La baza acestei prosperitati stau, se pare, si “aranjamentele financiare” cu Banca Internationala a Religiilor. Potrivit lichidatorului BIR, cea mai rentabila afacere a lui Dinel a fost aceea in care a rulat sute de miliarde de lei imprumutati de la aceasta banca, printr-o retea de 11 firme. El a primit credite cu dobinzi de 15-20 la suta, desi pentru clientii obisnuiti dobinda urca pina la peste 85 la suta. Staicu n-a mai returnat banii imprumutati. Fost subofiter de Militie pe vremea lui Ceausescu, Staicu a ramas un nostalgic al epocii in care salamul cu soia si margarina se dadeau pe cartela. Afaceristul investeste masiv intr-un muzeu al dictatorului in comuna natala a acestuia, Scornicesti. Fotbalul reprezinta o preocupare noua pentru Dinel. El a preluat Craiova in urma cu un an, de la Gigi Netoiu, echipa avind o comportare modesta sub “guvernarea Staicu”. Scandalul de acum s-a nascut tot din cauza obiceiului de a incheia tranzactiile “la negru”.

  http://www.stirea-zilei.as.ro/
  Last edited by vasile314tzurka; 17th February 2004 at 15:38.

 4. #4
  prav vasile314tzurka's Avatar
  Join Date
  Nov 2003
  Location
  aici
  Posts
  5,573
  Reputatie
  1

  Gigi Netoiu, glisando

  Gigi Netoiu

  “Comandantul” si concubina sa, Luchi Georgescu, se claseaza, conform revistei “Capital”, pe locul 76 in topul bogatasilor, cu o avere estimata la 15-20 de milioane de dolari. Fost capitan de contrainformatii care, inainte de revolutie, avea misiunea de a asigura paza pe traseele lui Ceausescu, Netoiu a intrat in afaceri cu bauturi alcoolice si apoi in fotbal. Dinamovist convins, “Comandantul” a plecat de mai multe ori din “Groapa”, dar s-a intors mereu la “baza”, dupa incursiuni la Rocar si Universitatea Craiova. Atit la formatia din Drumul Gazarului, cit si in Banie, Gigi a stirnit scandaluri imense. Echipele unde a fost implicat s-au remarcat prin jocurile de culise si prin ajutorul fatis acordat “ciinilor rosii”. Raidul in Oltenia s-a soldat cu o prada bogata. Netoiu s-a intors la Dinamo cu 14 dintre cei mai buni jucatori. De-a lungul celor doua sezoane in care a stat la Craiova, el l-a cedat gratis in Stefan cel Mare pe atacantul Claudiu Niculescu si a vindut numerosi alti jucatori, inregistrind un profit de citeva milioane de dolari.

  http://www.stirea-zilei.as.ro/

 5. #5
  1916 Ultras's Avatar
  Join Date
  Mar 2003
  Location
  La Nicu
  Posts
  3,618
  Reputatie
  1
  Dinel Staicu

  Militian, stalinist, mafiot. Sa nu uitam episodul petrecut acum cativa ani in urma caruia Loredana Chimoiu, corespondent al unei televiziuni la Craiova, si-a pierdut o parte a podoabei capilare pe taisurile cutitelor manuite cu iscusinta de gealatii personajului nostru.

 6. #6
  prav vasile314tzurka's Avatar
  Join Date
  Nov 2003
  Location
  aici
  Posts
  5,573
  Reputatie
  1

  Galeria 1

  Gigi Becali
  Patronul Stelei, Gigi Becali, a cumparat proprietati imobiliare si terenuri a caror valoare este de circa 20 de milioane de dolari. El este unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din Romania, avand aproape 500 de hectare care valoreaza in jur de 200 de milioane de dolari.

  Implicat in scandalul legat de proprietatea Stadionului Steaua cu MApN

  Nicolae Badea
  Presedintele Consiliului de Administratie al echipei Dinamo detine franciza pentru restaurantele Pizza Hut si KFC. De asemenea, el este proprietarul hotelului Dorobanti. Averea sa este estimata la 120 milioane de dolari.

  Acuzat ca s-a implicat in privatizarea Romtelecom intervenind pe langa fostul ministru al telecomunicatiilor Sorin Pantis pentru a sustine pista OTE-Grecia. Inainte de 1989 Badea se prezenta ca fiind "Badea Dinca" dupa numele ginerelui sau Ioan Dinca cunoscut drept Teleaga.

  Cristian Borcea
  Firma Gelico SRL a directorului executiv al clubului de fotbal Dinamo, Cristian Borcea a realizat in 2002 o cifra de afaceri de peste un milion de dolari si un profit ce depaseste 100.000 de dolari. Afacerile lui se invart in domeniul distributiei de gaze naturale.

  Acuzat de fals in acte la transferul lui Marius Niculae la Sporting Lisabona

  George Copos
  Desi considera ca investeste intr-o echipa saraca si cinstita, presedintele echipei Rapid are o avere de 160 de milioane de dolari. Afacerile sale se invart in jurul industriei, comertului si turismului.

  Acuzat de evaziune fiscala la transferurile lui Lobont, Dulca si Pancu.

  Gheorghe Stefan
  Afacerile cu exportul de cherestea l-au facut celebru pe presedintele clubului Ceahlaul Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Averea sa este estimata la 10 milioane de dolari. Companiile pe care le conduce, Termo Utilaj si Silvex, au inregistrat profituri de peste 200.000 de dolari.

  Acuzat de presa ca ar fi furnizorul "Cooperativei".

  Ioan Nicolaie
  Presedintele echipei de fotbal FC Brasov a castigat din constructii aproximativ 250 de milioane de dolari. Totusi, Ioan Nicolaie este celebru pentru zgarcenia sa, restantele financiare la echipa pe care o conduce fiind o chestiune de notorietate.

  Acuzat ca i-a "suflat" Hotelul Piatra Mare din Poiana Brasov lui Gica Popescu

  Dumitru Sechelariu
  Primarul Bacaului, Dumitru Sechelariu are o avere estimata la aproape 15 milioane de dolari. Dupa preluarea fabricii Letea din Bacau, activitatea lui Sechelariu este legata de presa. Desi este numit "presedinte onorific" la echipa FCM Bacau, toata lumea fotbalului stie ca deciziile pe care le ia sunt sfinte.

  Acuzat de proxenetism in dosarul celebru "Minore pentru bogati".

  Dinel Staicu
  Presedintele Consiliului de Administratie al Universitatii Craiova are 70 de milioane de dolari obtinute initial din afacerile cu carburanti si certificate de proprietate si mai apoi din constructii.

  Acuzat ca a inventat un fond de proprietate asemanator ca nume cu FPS Oltenia la care au "aderat si persoane decedate.

  Ioan si Victor Becali
  Cunoscutii impresari Ioan si Victor Becali au facut 60 de milioane de dolari din vanzari de jucatori si afaceri imobiliare. Cei doi au detinut firma International Sport Management pe care au vandut-o in aceasta vara.

  Acuzati ca si-au tras sume de bani care nu li se cuveneau, de la transferurile lui Ganea, Mutu, Chivu, Lobont, Nicolae si Ghioane.

  Ioan Niculae
  Probabil ca cel mai bogat presedinte al vreunui club de fotbal din Romania este Ioan Niculae, care administreaza clubul Petrolul Ploiesti in coproprietate cu Liviu Luca, seful Sindicatelor Libere din SNP Petrom. Averea lui Niculae este estimata la 350 de milioane de dolari. Domeniile in care isi desfasoara activitatea firmele lui sunt industria chimica, agricultura, asigurarile, tutunul si sportul.

  Acuzat ca in afacerea Societatea Nationala de Tutun Romanesc a provocat agitatie mare prin plata modica practicata catre furnizori

  Dumitru Dragomir
  Cunoscut ca presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir are o avere estimata la 10 milioane de dolari. Pe langa afaceri in turism, el detine hotelul Cristal Palace, in care a investit 4 milioane de dolari.

  Acuzat de implicarea sa in scandalul "Lacurile din Bucuresti" (Andrei R. Dobrogea)

  http://www.gardianul.ro/articol.php?...2003111202.xml

 7. #7
  prav vasile314tzurka's Avatar
  Join Date
  Nov 2003
  Location
  aici
  Posts
  5,573
  Reputatie
  1

  galeria 2

  Ioan Niculae
  Ioan Niculae si-a construit averea, scotand bani din agricultura, prin imperiul InterAgro. Mai tarziu, a cumparat doua rafinarii, un combinat chimic si concesionand pe nimic, terenuri de la ADS. Printr-o privatizare cu cantec, Niculae a pus mana pe cea mai mare companie de asigurari din tara, Asirom, si l-a invins pe grecul Mihailides in batalia pentru Societatea Nationala Tutunul Romanesc, pe care ulterior, a pus-o pe butuci. Niculae este coproprietarul clubului sportiv ploiestean, Astra, care de curand, a inghitit defunctul club Petrolul, in urma unui scandal major. La sfarsitul anului 2001, datoriile catre stat ale celor 22 de firme controlate de Niculae se apropiau de un sfert de miliard de dolari.

  Familia Panuescu -
  Fratii George, Viorel si Valentin Paunescu au fost de-alungul timpului, clienti vechi ai presei romanesti.

  Scandalul provocat de litigiul dintre Dac Air, societatea infiintata de George Paunescu, si Banca Comerciala Romana, pentru o afacere incheiata cu vechea Bancorex in anul 1996, a dus la iesirea repetata la rampa a familiei Panuescu, pe primele pagini ale ziarelor.

  Daunele in tot acest proces, s-au ridicat la 200 milioane de dolari. Intregul imperiu Paunescu a fost fondat, practic, chiar de cel acuzat de cele mai multe afaceri dubioase, George Paunescu. Ceilalti doi frati se ocupa cu afaceri legate de turism si administrarea ziarului Curierul National. Bobby si Razvan, fiii lui George Panuescu, se ocupa, in prezent, de administrarea afacerilor. (Vera Albulescu / Mihai Munteanu

  http://www.gardianul.ro/articol.php?...2003111202.xml

 8. #8
  1916 Ultras's Avatar
  Join Date
  Mar 2003
  Location
  La Nicu
  Posts
  3,618
  Reputatie
  1
  Dinel Staicu – Baronul SIF Oltenia

  Dinel Staicu este unul dintre personajele controversate ale business-ului autohton. Fost lucrator in Militie, devenit in prezent mare magnat, Staicu a jucat un rol destul de important in evenimentele din decembrie 1989 si in mineriada din 1991, de la Bucuresti. Deruland la inceputul carierei sale de om de afaceri in special tranzactii comerciale cu Moldova de peste Prut, Staicu a reusit sa-si adjudece o seama de societati importante din Oltenia. Fructificand relatiile de care dispune, dar posedand si o mare putere financiara, fostul lucrator al Militiei a fost implicat in mai multe scandaluri care au facut mare valva-n presa centrala. Acum Dinel Staicu dicteaza efectiv in economia din Oltenia. Mai intai a cumparat de la stat societatea Hortus. Apoi a cumparat ziarul care il critica, „Cuvantul Libertatii“ (cel mai vechi ziar din Oltenia), pe care apoi l-a vandut. Insa anumiti oameni de afaceri spun ca tot „baronul“ de Craiova s-ar afla in spatele actionarilor ziarului. O alta afacere a lui Staicu a fost preluarea Editurii Scrisul Romanesc, loc unde firma BDJ Shoes si-a avut sediul editurii, care era in patrimoniul Ministerului Culturii. Clubul Universitatea Craiova, simbolul Baniei, a fost de asemenea proprietatea lui Staicu, iar acest lucru nu a fost stiut de nimeni pana cand controversatul om de afaceri nu a vrut acest lucru. In afara de puterea financiara, Staicu are si o importanta retea de oameni influenti pe care ii coordoneaza dupa metode invatate din perioada cand a fost militian. Patron si al discotecii Gin-Gin din Craiova, Staicu a reusit sa imortalizeze pe pelicula mai multe personaje importante, in timp, in diverse ipostaze nu tocmai morale.
  Dupa semnalul de alarma tras acum cateva zile de catre presedintii Societatilor de Investitii Financiare Transilvania, Muntenia si Banat-Crisana a iesit la iveala faptul ca Staicu detine, prin intermediul unor persoane apropiate (rude, angajati ai holdingului sau, diverse societati etc.), bagate in fata, peste 11% dintre actiunile SIF Oltenia.

  Scandalurile Staicu

  Unul dintre marile scandalurile in care Dinel Staicu a fost protagonistul principal a fost cel al privatizarii societatii Carnexprod SA – afacere filata indeaproape si de catre Serviciul Roman de Informatii (SRI), care a descoperit implicarea unor magistrati si functionari publici ce l-au ajutat sa profite financiar de pe urma unui contract incheiat cu aceasta societate. Scandalul Carnexprod a dus la caderea multor capete importante din judetul Dolj: unul dintre ele a fost Ioan Marcel Cornea, ex-subprefectul PNTCD Dolj si presedinte al PNTCD Dolj, iar altul - Vasile Dimon - procuror delegat al Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie, care ancheta afacerea Carnexprod.
  Caderea lui Cornea s-a produs dupa ce Staicu a fost prins in 1998 cu mata-n sac de catre ziaristi, cand i-a oferit 100 milioane lei lui Ioan Marcel Cornea, pentru ca acesta din urma sa-l inlature de la conducerea FPS Dolj pe Ion Jianu – care nu voia sa-i faca jocurile la Carnexprod (n.r. – pana la urma a fost inlaturat de la FPS Dolj la presiunile lui Staicu). Scandalul celor 100 de milioane de lei s-a lasat cu excluderea lui Cornea din PNTCD, desi acesta a negat luarea de mita, motivand ca banii respectivi au fost un imprumut pentru a-si cumpara o casa.
  Sacrificarea lui Vasile Dimon a avut loc dupa ce Staicu i-a inscenat acestuia un dezmat sexual cu niste fetite, pentru a-l obliga sa ingroape dosarul Carnexprod.
  Insa Dinel Staicu a mai fost implicat si in alte afaceri controversate, precum Banca Internationala a Religiilor.

  SIF Oltenia - un patrimoniu de peste 100 milioane de dolari

  Recent, numele lui Staicu a fost pronuntat vizavi de Societatea de Investitii Financiare Oltenia – institutie strategica pentru economia nationala. SIF Oltenia s-a infiintat la 1 noiembrie 1996, prin reorganizarea FPP V Oltenia, in conformitate cu Legea nr. 133/1996, si are ca obiect de activitate administrarea si gestionarea actiunilor la societatile comerciale pentru care s-au emis actiuni proprii, corespunzator certificatelor de proprietate si cupoanelor nominative de privatizare subscrise de cetateni, gestionarea portofoliului de actiuni si efectuarea de investitii financiare in vederea maximizarii valorii propriilor actiuni, mobilizarea resurselor financiare disponibile de la persoanele fizice si persoanele juridice si plasarea lor in valori mobiliare. ...  ....
  (M.B., P.P.)

  http://www.cotidianul.ro/anterioare/...511nov.htm#SIF Oltenia, VANTUrata de un fost militian

 9. #9
  1916 Ultras's Avatar
  Join Date
  Mar 2003
  Location
  La Nicu
  Posts
  3,618
  Reputatie
  1
  (continuare)

  ... Compusa din aproximativ 300 de societati, SIF Oltenia detine pachete de actiuni la diverse institutii bancare (Banc Post, BRD, BCR, EximBank), iar patrimoniul sau este evaluat la peste 100 de milioane de dolari. Conform legislatiei actuale, o persoana fizica sau juridica poate cumpara la un SIF maximum 0,1% din actiunile sale, orice depasire a acestui prag fiind interzisa. Cu toate acestea, controversatul om de afaceri Dinel Staicu a reusit sa detina (indirect) controlul SIF Oltenia, avand la dispozitia sa aproximativ 10-11% din actiunile acestei societati.

  Angajatii si rudele lui Staicu – peste o zecime din actiunile SIF Oltenia

  Spectaculoasa dezvaluire figureaza intr-un raport al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, definitivat dupa un control efectuat la SIF Oltenia. In august 2000, s-a incercat convocarea unei Adunari Generale a Actionarilor SIF Oltenia de catre un grup de actionari ce detineau 11% din SIF Oltenia. Initiatorul acestei AGA: Dinel Staicu. La un moment dat, din cauza unor discutii, Staicu a renuntat la convocarea AGA. Atunci a intrat pe fir CNVM, care in octombrie 2000 a constatat ca o serie de angajati ai firmelor la care fostul militian este actionar majoritar sau absolut au luat credite de la cooperativa de credit – banca po****ra Rich Bank (parte a holdingului detinut de Dinel Staicu) in scopul de a cumpara actiuni la SIF Oltenia. Luand la puricat contractele de finantare pe baza carora s-au facut creditele, CNVM a constatat ca angajatii lui Staicu detineau fiecare 0,01% din SIF Oltenia. Numai ca verificarile, extrem de anevoioase, au facut ca CNVM sa nu poata determina daca angajatii lui Staicu erau de fapt persoane interpuse ale acestuia. Ca urmare, in decembrie, Staicu a convocat o noua AGA la SIF Oltenia, la care grupul condus de Staicu a impus numirea lui Vasile Salapa ca presedinte si a lui Ristea Priboi – fost sef de cabinet a lui Adrian Nastase, fost sef al Comisiei SIE din Parlament si care a fost tras pe dreapta dupa ce s-a demonstrat ca a lucrat in structurile fostei Securitati - si Oliviu Gherman (ex-presedinte al Senatului in perioada 92-96), ca membri in CA.

  Imputernicirea

  Desi la vremea respectiva nu aparea ca depasind pragul de 0,1% din actiunile SIF Oltenia, in martie 2001 Staicu a obtinut, din partea tuturor angajatilor sai care cumparasera actiuni prin credite contractate la cooperativa de credit – banca po****ra Rich Bank, imputernicire pentru a-i reprezenta in toate adunarile generale ordinare si extraordinare ale SIF Oltenia din anul 2001. Ba mai mult – si aici este senzational si poate demonstreaza ideea de persoane interpuse - Dinel Staicu a obtinut chiar si dreptul de a incasa dividendele care li se cuveneau celor care-l imputernicisera. Cu imputernicirea in mana, Staicu a dorit in aprilie-mai acest an sa convoace o noua AGA pentru a modifica actele constitutive ale SIF Oltenia. Ba mai mult, el dorea infiintarea (ilegala) - dupa modelul SIF Muntenia – a unei societati care sa administreze SIF Oltenia. Atunci CNVM a luat din nou la puricat contractele de credit de la Rich Bank, copiile de pe buletinele persoanelor care facusera imprumuturi, pentru a depista daca Staicu a incalcat legislatia. Atunci s-a vazut ca apar mai multe nume de Staicu, rude ale omului de afaceri. Ceea ce denota clar ideea de persoane implicate. Din aceasta cauza, CNVM a intervenit, interzicandu-le rudelor lui Staicu sa-si poata utiliza dreptul de actionar. Astfel, lipsit de actiunile rudelor, Dinel Staicu s-a vazut in imposibilitatea de a nu mai putea convoca AGA, deoarece intrunea doar 9,18% din actiunile SIF Oltenia (doar cu 10% din actiuni se poate convoca AGA). Jucand dur, Staicu a initiat o actiune in instanta, pentru a anula deciziile CNVM. Insa actiunea a fost respinsa ca nefondata, astfel ca Staicu nu a mai putut convoca AGA. Insa, Dinel Staicu este in fapt omul care controleaza SIF Oltenia si de care (deocamdata) organele abilitate de pe piata de capital nu se pot atinge (inca), deoarece fostul lucrator al Militiei s-a dovedit a fi extrem de abil. (M.B., P.P.)

 10. #10
  1916 Ultras's Avatar
  Join Date
  Mar 2003
  Location
  La Nicu
  Posts
  3,618
  Reputatie
  1
  Cum să furi câteva milioane de dolari şi să nu te întrebe nimeni de sănătate?

  Aşa cum am promis, revenim în acest număr cu amănunte despre omul de afaceri craiovean Dinel Staicu, cel care, dacă Justiţia şi-ar fi făcut datoria, ar fi avut de ispăşit pedepse de câteva sute de ani pentru jaf. Personajul ar merita, fără îndoială, să fie luat ca studiu de caz. Înainte de revoluţie era miliţian însă, dându-şi seama că de cealaltă parte a baricadei era rost de căpătuială rapidă, şi-a lăsat baltă meseria în care avea de-a face doar cu manglitori mărunţi şi a apucat pe drumul glorios al economiei subterane, în care a ajuns expert. Nu este nici o glumă! Ca urmare a unei bune aprofundări a metodelor ilicite de obţinere a valorilor materiale şi financiare, în 1996 şi-a dat doctoratul în economie, având o lucrare cu tema ”Economia subterană în perioada de tranziţie la economia de piaţă în România”. Inutil să spunem că a obţinut nota 10…Experienţa şi-a spus cuvântul!
  Prima ţeapă Dinel a dat-o statului devalizând fosta CAP Coşoveni pe care a cumpărat-o cu 11 milioane lei (!?), în 1992. După aceea a trecut la afaceri mai serioase cu atât mai mult cu cât foştii săi colegi, în loc să-l tragă de mânecă şi să-l ia la întrebări, îi deveniseră băieţi de casă. În 1996, şi-a însuşit, fără să dea vreun ban, fostul Complex de Industrializare a Cărnii Dolj, CARNEXPOD.
  Fiindcă tot li se promiteau de la FPS, special pentru restructurarea societăţii, vreo 500 de milioane de lei, reprezentanţii CARNEXPOD au bătut palma cu Dinel, obligându-se să-i plătească 476 de milioane, eşalonat, o dată cu recepţia pe tronsoane a lucrărilor de amenajare. Aceasta a fost prima lovitură dată de fostul miliţian complexului, cu aprobarea scrisă a directorului Vladimir Gagea, care a semnat un document prin care se angaja să dea 6%, zilnic, penalităţi de întârziere în cazul neachitării la timp a tranşelor din contract, iar constructorul se angaja să plătească 5% pe zi penalităţi în cazul în care nu executa lucrările în 75 de zile. Din vina recunoscută de conducerea CARNEXPOD ca aparţinându-i, firma constructoare nu termină lucrările la timp dar nimeni nu-i solicită penalizările aferente. În 1997, CARNEXPOD mai încheie două acte adiţionale la contractul 1682/1996,prin care contractează, cu firma lui Dinel, lucrări de modernizare de 3,3 miliarde lei, fără a avea resurse financiare pentru a plăti datoria. În 2 iulie 1997 are loc şi divizarea SC CARNEXPOD SA în SC CARNEXPOD SA Mofleni şi SC FRIGORIFER SA Craiova. Pe 13 noiembrie 1997, CARNEXPOD este acţionată în justiţie de Staicu Dinel, care cere să i se achite cele 3,3 miliarde de lei cu o dobândă de 6% pe zi întârziere, din momentul recepţiei, adică 52 miliarde lei.
  Normal, avea să câştige Dinel iar Vladimir Gagea, fostul director al CARNEXPOD, a cărui semnătură pe contract i-a adus acestuia complexul. Întâmplător sau nu, acesta este acum acţionar la SC BDJ SHOES SRL, adică la firma fostului miliţian.
  A urmat Editura “Scrisul Românesc”, dinelizată în aceeaşi manieră. Tudor Nedelcea a fost, de astă dată, uşiţa care avea să-i deschidă lui Staicu porţile întregii edituri. Procesul verbal de închiriere nr.12, din data de 5 ianuarie 1997, încheiat între SC AUST ROM ( societate care avea să devină, în urma unei fuziuni prin absorbţie, SC BDJ SHOES SRL) şi Editura Scrisul Românesc, mai exact între directorul editurii Tudor Nedelcea şi Dinel Staicu, patronul BDJ SHOES, a fost numai bun pentru prinderea clădirii în tentaculele unor aşa-zise investiţii care aveau să o îngroape în datorii. Piesa de rezistenţă a contractului, care avea să înmărmurească mulţi oameni de cultură din Oltenia, se afla la sfârşitul documentului unde se specifica, negru pe alb: „din cauza previziunilor că în anul 2000 se va petrece un mare cutremur, clădirile trebuiesc urgent consolidate”. De preferinţă, de către firma AUST ROM. Noroc cu psihoza Hîncu, altfel ar fi rămas Dinel fără clădire!
  Contractului de închiriere, care subordona lui Dinel timp de 25 de ani editura craioveană, i s-au mai adăugat, după schema clasică, două clauze: una se referea la scutirea de chirie pentru spaţiile nou create şi a doua garanta că rezilierea înţelegerii nu este posibilă decât dacă se achită contravaloarea unei investiţii de 350 000 dolari. O dată intrarea făcută, nu a mai trecut mult până când Staicu şi-a revendicat drepturile asupra editurii, rezultate din reparaţiile capitale şi modernizări (de fapt, văruirea clădirii) care valorau în hârtiile lui Dinel 3 500 000 000 lei (?!). Contestat de toată scriitorimea Olteniei, contractul este şi azi valabil.
  ...

 11. #11
  1916 Ultras's Avatar
  Join Date
  Mar 2003
  Location
  La Nicu
  Posts
  3,618
  Reputatie
  1
  (continuare)

  În ianuarie 2000, numele lui Dinel explodează în presă alături de cel al lui Marcel Cornea, preşedintele filialei Dolj a PNŢCD şi fost subprefect. Motivul? Şpagă . Subprefectul Marcel Cornea urma să-l schimbe de la conducerea FPS pe directorul de atunci, Ion Jianu. Acelaşi Ion Jianu care, ce-i drept cam tardiv, îndrăznise să ridice vocea la afacerile învârtite de Dinel prin Oltenia. În schimbul promisiunii că-l va schimba pe Jianu, subprefectul a luat 100 de milioane lei fără a şti însă că Staicu îl înregistrează şi că va da caseta presei şi conducerii PNCŢD. Scandalurile care urmează şi destituirea lui Cornea din funcţia de subprefect nu-l ating în vreun fel pe Staicu. Deliciul presei îl face o “Notă angajament”, în care Dinel se referă la “delicata situaţie legată de psihoza casetelor”. El susţine că “nu are cunoştinţă în legătură cu o astfel de casetă” deşi, personal, o trimisese presei. Mai mult, zice el, “în calitate de ex-poliţist, arăt că astfel de practici existau ori de câte ori se proceda la o înregistrare neautorizată a telefoanelor sau a discuţiilor din diverse locuinţe şi birouri”. Toate acestea, în condiţiile în care biroul lui Dinel Staicu este împănat de echipamente de ascultare şi înregistrare aduse de finul său, Bebe Şerbănescu, fost ofiţer SRI.
  Cea mai mare inginerie financiară a doctorului în economia subterană rămâne însă, fără îndoială, devalizarea Băncii Internaţionale a Religiilor. Partea lui? Peste 200 miliarde lei. Prin firma de acum cunoscută, BDJ SHOES SA, Dinel s-a angajat să recupereze banii BIR de la cei care nu-şi achitaseră creditele încasate, devenind astfel proprietarul a peste 200 de apartamente şi case ce reprezentau garanţiile debitorilor. Convenţia încheiată între directorii sucursalei BIR Craiova şi Staicu dovedeşte ca acestuia din urmă i-au fost acordate 10 miliarde lei fără să fie nevoie să ridice un deget, ca linie de credit. Dinel a mai preluat de la BIR creanţe în valoare 16 miliarde lei, obligându-se să achite un avans de 12,5% din valoarea acestora până la data de 15 august 1999, iar diferenţa de 87,5%, după un răgaz de 5 luni.
  Pentru el nu a fost nici o problemă să achite avansul, din moment ce tocmai îi fusese aprobată linia de credit, de către aceeaşi Bancă Internaţională a Religiilor. Cu alte cuvinte, l-au împrumutat ca să aibă cu ce-i plăti… Convenţia a respectat-o până în august 2000, după care n-a mai plătit nici un şfanţ. În data de 22 septembrie 1999 şi-a înfiinţat mai multe firme, toate cu aceeaşi adresă, iar la câteva minute după ce a ridicat certificatele de înmatriculare a plecat spre sediul central al Băncii Internaţionale a Religiilor, la Bucureşti, unde a semnat alături de conducerea BIR o nouă convenţie şi a obţinut astfel creanţe în valoare de 48,7 miliarde lei şi alte linii de credit de 39,3 miliarde lei. Aşadar, în aceeaşi zi, îşi constituie firme, obţine certificatele, semnează o convenţie pe baza acestora şi pune mâna pe 80 miliarde lei. Nu e rău deloc! Mai târziu, mintea diabolică a afaceristului avea să pregătească o altă lovitură. Toate firmele sale sunt radiate şi este constituit HOLDINGUL BDJ SA Craiova, care preia întreaga afacere BIR. Din acel moment nu se mai efectuează nici o plată către bancă.
  Deşi Parchetul s-a autosesizat după dezvăluirile din presă, lui Dinel nu i s-a întâmplat nimic. Dimpotrivă, a devenit temut fiindcă a demonstrat că poate să doboare un şef al FPS şi un subprefect al judeţului. Mai mult, procurorii însărcinaţi să-l cerceteze fac tot posibilul să scape de caz, după ce magistratul Dimon Vasile a fost şantajat cu o casetă video filmată în discoteca Gin-Gin, unde este patron acelaşi Dinel Staicu. O serie de documente referitoare la afacerile necurate ale hoţului i-a fost înmânată într-o emisiune chiar Rodicăi Stănoiu, ministru al Justiţiei. Reacţia? Nici măcar întârziată.

 12. #12
  MÍTIC gigel_bucur's Avatar
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  Bucuresti
  Posts
  1,214
  Reputatie
  1
  vasile, ar trebui sa-i votez pe toti. mi-e tare greu sa aleg, toti sunt (aproape) la fel de "negri".
  presimt ca si acest poll se va transforma intr-unul de genul "cu ce echipa tineti?", exact ca si "campioana romaniei 2003-2004" unde apar si echipe ce se bat sa ramana in divizia A.
  dupa parerea mea trebuia sa incluzi toti capii fotbalului in sondajul asta, unde-i Mircea Sandu? crezi ca asta e mai "alb"? daca tot suntem la capitolul asta, unde-i Valentin Alexandru? e vice in pravalia lui Mitica - "tzaranul dandy" :p
  e vorba de individul ce si-a uitat telefonul deschis dupa o convorbire cu un ziarist. l-a facut pe ala albie de porci, a scapat multe pe "goarna" (cum spuneam, cu telefonul deschis) si, a doua zi, Mitica declara: "era si el beat, ce daca a injurat, mai bea omul".
  l-am votat pe nea' Mitica (si) pentru declaratia data dupa prinderea lui Neaga cu "prenadezul" in bot: "cum o sa-l suspend eu pe asta, e tanar, ce, vreti sa-i ratez cariera?". daca Neaga nu era in pravalia amicului Beeecali, crezi ca scapa nesuspendat?

  cum spuneam, e tare greu de stabilit care-i secatura cea mai mare. sa vedem ce parere are lumea, sunt chiar curios...

 13. #13
  prav vasile314tzurka's Avatar
  Join Date
  Nov 2003
  Location
  aici
  Posts
  5,573
  Reputatie
  1
  pe astia mi i-am amintit, pe astia i-am pus. acu nu stiu sa modific sau sa adaug la poll. asta e. daca votul va deveni aiurea o sa il sterg. simplu.

 14. #14
  MA vA ..... inter's Avatar
  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  14,975
  Reputatie
  1
  Vali Alexandru :p
  de spui prostului ca-i prost/ te uraste fara rost
  si de razi de-a lui prostie / te priveste cu manie
  iar cand leaga trei cuvinte/ doar te-njura far' de minte

 15. #15
  prav vasile314tzurka's Avatar
  Join Date
  Nov 2003
  Location
  aici
  Posts
  5,573
  Reputatie
  1
  ce e cu el? scuze dar eu nu il cunosc. e secretarul de la lpf? ai ceva despre el?

 16. #16
  prav vasile314tzurka's Avatar
  Join Date
  Nov 2003
  Location
  aici
  Posts
  5,573
  Reputatie
  1
  Cine a vazut ProSport de ieri a ramas inmarmurit citind cum injura Valentin Alexandru, secretarul general al Ligii Profesioniste, omul (?) considerat eminenta cenusie a LPF.
  Totul a pornit de la un material in care un coleg de la ProSport i-a cerut demisia lui Vali Alexandru, socotind ca acesta a fost oficialul Ligii care a facilitat transferurile dubioase, in plin campionat, ale jucatorilor Chihaia (de la Sportul la FC National) si Ciobotariu (de la Sportul la Rapid). Asa ca miercuri, telefonul ziaristului de la ProSport a fost obligat sa suporte toate „mascarile“ din lume, Valentin Alexandru incercind sa se disculpe intr-un mod original...
  Din inregistrarea „convorbirii“ dintre ziarist si Valentin Alexandru nu vom reproduce injuraturile trecute de ProSport in contul oficialului LPF, ne-ar lua un sfert de pagina, dar ne-a atras atentia un pasaj. Uitind probabil sa-si inchida mobilul aruncat pe masa de furie, Vali Alexandru ar fi fost in continuare inregistrat cum i se adresa unui apropiat de-ai sai: „Ba, da' tu stii despre ce e vorba? Vrei sa m-auda astia, ma, sa spun cum i-ai facut tu pe Mutu, pe Codrea si pe Claudiu Niculescu?“ Stop caseta! In acele momente, cind il „binecuvinta“ pe Tica Danilescu, unul dintre conducatorii lui Dinamo si omul de la care a plecat de fapt scandalul cu Chihaia si Ciobotariu, Vali Alexandru ne lasa parca sa intelegem ca stie foarte bine ca Niculescu a fost luat cel putin misterios de la Craiova si dus in „Stefan cel Mare“.
  Subiectul este vechi si toata lumea stie cum l-a mutat Gigi Netoiu pe Niculescu de la Universitatea la Dinamo. Atunci insa LPF-ul lui Mitica Dragomir si Vali Alexandru ne-a prostit in fata, spunindu-ne povesti cu cai verzi pe pereti si cu nu mai stiu ce anexa timpita la contractul jucatorului. Si cazul s-a ingropat, ca in Romania.
  Acum insa fiind proprietarul Universitatii, Dinel Staicu ar trebui sa ia ProSport de ieri si sa se prezinte direct la prietenul sau, Mitica Dragomir: „Cum, adica, nea Mitica, ce stie Vali al dumneavoastra de Niculescu si nu vrea sa spuna decit cind se enerveaza? Ia sa spuna el oficial, ca eu sint Universitatea si cineva trebuie sa ma despagubeasca pentru modul cum a fost luat fotbalistul Niculescu Claudiu din Banie!“ Cam aceasta ar fi introducerea, una simpla. Dupa care, daca nu primeste satisfactie, Dinel poate sa ia calea tribunalelor, cum a facut-o in cazul lui Oprita de la Steaua. Nu de alta, dar parca si de aceasta data Staicu are dreptate, ce daca e vorba de Dinamo... Sau sa fie asta cu echipa „adversa“ o problema?...

  http://www.gds.ro/index.php/SPORT/05-09-2003

 17. #17
  prav vasile314tzurka's Avatar
  Join Date
  Nov 2003
  Location
  aici
  Posts
  5,573
  Reputatie
  1

  de basm de vis de petre dragomirescu:)

  ora 11:50: Dinel Staicu ajunge primul la intilnirea cu Gigi Netoiu, programata la Liga. E bine dispus si spera sa incheie definitiv problema "mostenirii" Universitatii Craiova;
  ora 12:18: Netoiu intra in sediul Ligii, saluta pe cei prezenti, dar evita sa-i stringa mina "rivalului" sau. Se asaza la masa tratativelor si anunta ca doreste ca discutiile sa se finalizeze cit mai repede;
  ora 12:50: Negocierile intra in impas. Dinel isi aduce aminte ca Netoiu i-a "promis" un "cap in gura" si solicita: "Ca sa nu te mai lauzi ca ma bati, facem tranzactia dupa ce vedem cine este mai tare";
  ora 12:55: Mobilierul din biroul presedintelui este reasezat, pentru a elibera cit mai mult spatiu. Netoiu si Dinel incep sa se bata. Isi impart "frateste" mai multi pumni, se iau la trinta, se tavalesc pe podea...
  ora 12:56: Disputa este intrerupta de interventia hotarita a lui Dumitru Dragomir si Vali Alexandru. Cei doi combatanti, sifonati serios si cu semne vizibile pe fata, se intreaba reciproc cine a iesit invingator. Declara la unison ca a fost meci nul si se reasaza la masa tratativelor;
  ora 14:20: Partile ajung la un acord asupra divergentelor financiare, Staicu isi onoreaza datoria de 100.000 de dolari in cinci minute;
  ora 14:30: Netoiu si Staicu isi string mina ca doi oameni de afaceri versati, se pupa prieteneste si se despart;

  http://www.universitateacraiova.ro/s...i_2003_08.html

 18. #18
  1916 Ultras's Avatar
  Join Date
  Mar 2003
  Location
  La Nicu
  Posts
  3,618
  Reputatie
  1
  Cum să furi câteva milioane de dolari şi să nu te întrebe nimeni de sănătate? a fost republicat astazi in cotidianul Tricolorul, editat de PRM.

 19. #19
  prav vasile314tzurka's Avatar
  Join Date
  Nov 2003
  Location
  aici
  Posts
  5,573
  Reputatie
  1
  mde. pune articolul aici dar sa nu fie scris de alcibiade ca il sterg direct.
  [SIZE="1"][FONT="Arial"][COLOR="Red"]nu scuipa, că-i piere gustul![/COLOR][/FONT][/SIZE]

 20. #20
  simplu Utilizator's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  Undeva, departe...
  Posts
  10,602
  Reputatie
  0
  I-as vota pe toti in bloc . Toti au ceva sinistru: unul e jigodie, altul e hotz, altul e parshiv, altul le are pe toate…Foarte greu de ales, dar fiind un muzeu cred ca trebuie pusi toti aliniati, fara discriminari.

  Nu stiu cine e Badea Gheorghe, exista un Badea Nicolae in fotbal si multi altii (badea Cartzan de ex.) in rest
  "If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is: infinite." William Blake

 21. #21
  1916 Ultras's Avatar
  Join Date
  Mar 2003
  Location
  La Nicu
  Posts
  3,618
  Reputatie
  1
  Quote Originally Posted by vasile314tzurka
  mde. pune articolul aici dar sa nu fie scris de alcibiade ca il sterg direct.
  Articolul este un pic mai sus si nu este scris de alcibiade. Intamplator cunosti autorul.

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •