Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 21 of 66

Thread: Pregatirea de iarna - 2004

 1. #1
  junior
  Join Date
  Jul 2003
  Posts
  129
  Reputatie
  1
  Romanian Soccer - 12 ianuarie 2004

  FC Argeş şi-a reluat pregătirile
  Alb-violeţii de la FC Argeş şi-au reluat luni activitatea, efectuând după o lună de vacanţă prima încălzire din acest an.

  Timp de o săptămână fotbaliştii se vor pregăti la Piteşti, iar după vizita medicală din 14-15 ianuarie se vor deplasa la Sinaia pentru cantonamentul montan. Între 1-14 februarie, jucătorii vor fi prezenţi la Centrul de Medicină Sportivă din Bucureşti pentru o nouă vizită medicală.

  În zilele care urmează, antrenorul Moldovan va testa mai mulţi jucători externi care şi-au manifestat dorinţa să joace la FC Argeş, inclusiv doi jucători tineri, Cristian Săvulescu şi Adrian Ionescu, de la Şcoala de fotbal a lui Nicolae Dobrin.

  Consiliul Local Piteşti a prevăzut în bugetul pe acest an suma de 5 miliarde de lei pentru refacerea gazonului de pe Stadionul municipal ''Nicolae Dobrin''.

  "Lucrările vor începe în vară şi vor fi terminate până la începerea campionatului viitor" - a declarat primarul Tudor Pendiuc. În opinia primarului, la stadion nu va mai fi realizată nici o altă lucrare în acest an, din lipsă de bani.

  O problemă nerezolvată va rămâne şi iluminatul pentru jocurile în nocturnă, despre care s-a făcut multă vâlvă. Primarul Pendiuc a afirmat că proiectul necesită 35 miliarde lei, sumă de care municipalitatea nu beneficiază.

 2. #2
  Republica Viola Vulturul's Avatar
  Join Date
  Sep 2003
  Location
  Pitesti
  Posts
  1,776
  Reputatie
  1
  Lotul de jucĂtori
  Portari: D. Coman, Fl. Rădulescu, Boşneag, R. Drăghici
  (de la Centrul de copii şi juniori);
  FundaŞi: Chiţa, G. Crăciun, Marincău, D. Radu, M. Radu, Şomcherechi, L. Nemţanu, Săvulescu (Şcoala de Fotbal Nicolae Dobrin), Lipa (Internaţional Piteşti), Săndulescu (Centrul de copii şi juniori);
  MijlocaŞi: Crivac, Prepeliţă, V. Tănase, E. Dică, Hidişan,
  Ad. Ionescu (Şcoala de Fotbal Nicolae Dobrin), Tatu (Divizia D, Buzoieşti), Cr. Tănase (centrul de copii şi juniori);
  AtacanŢi: Năstăsie, Bilaşco, C. Tănasă, Al. Jigman (Centrul de copii şi juniori)

 3. #3
  junior
  Join Date
  Jul 2003
  Posts
  129
  Reputatie
  1
  Romanian Soccer - 13 ianuarie 2004

  "FC Argeş: Nici o surpriză
  La ora 10:30, echipa FC Argeş s-a reunit pentru primul antrenament al anului 2004 la stadionul "Nicolae Dobrin". Deocamdată nici un jucător de valoarea celor de care antrenorul Ion Moldovan s-a despărţit în această iarnă nu a fost prezent la revenirea din vacanţă, cei trei străini anunţaţi de directorul executiv Viorel Ilinca, un african, un sârb şi un argentinian, lăsându-se aşteptaţi. Opt jucători noi a avut Moldovan la antrenamentul de dezmorţire, dar doar trei sunt achiziţii certe: Lipa, Săvulescu şi Ionescu. Restul sunt ori jucători tineri şi de perspectivă, ori fotbalişti care nu pot reprezenta, pe moment, o soluţie viabilă. Pentru întărirea lotului Ilinca a spus că se află pe câteva piste, dar nu poate oferi amănunte.
  Mişcări de dezmorţeală
  Preparatorul fizic Ioan Tămăşanu a condus un antrenament de readaptare la efort, format din trei ture de alergări uşoare, a câte opt minute fiecare, întrerupte de mişcări de întindere a membrelor superioare şi inferioare. Niciunul dintre fotbaliştii alb-violeţi nu a prezentat greutăţi în executarea exerciţiilor deoarece majoritatea au jucat fotbal de sală sau tenis cu piciorul după Revelion.

  Prima şedinţă de pregătire s-a încheiat cu un meci 13 contra 15 de o jumătate de oră, terminat cu victoria ultimilor cu scorul de 3-0, prin golurile marcate de Ciprian Tănasă, Daniel Coman, care a lăsat postul de portar pentru cel de atacant şi Cosmin Năstăsie.

  Dică a fost prezent
  Transferat în această iarnă la Steaua Bucureşti, atacantul Nicolae Dică a profitat de faptul că noii săi coechipieri încep mai târziu pregătirile şi a venit la antrenamentul din Trivale. Deşi s-a dezechipat alături de cei pe care nu cu mult timp în urmă îi conducea în teren, Dică a alergat separat două ture şi nu a făcut mişcările de gimnastică impuse de Nelu Tămăşanu. Abia după ce prietenii săi l-au convins să li se alăture, noua achiziţie a lui Gigi Becali s-a amestecat printre cei 28 de piteşteni. Totuşi el nu a participat la jocul-şcoală, preferând să meargă la vestiare.
  Ion Moldovan (foto): "Sperăm ca să ducem la îndeplinire obiectivele stabilite la începutul anului competiţional. Mai avem nevoie, pentru acoperirea posturilor rămase deficitare, de un fundaş stânga, un mijlocaş şi un atacant. Dacă nu vom reuşi să aducem jucători cu experienţă, ne vom descurca cu tinerii pe care îi avem în lot, fotbalişti de mare perspectivă."

  Nicolae Dică: "Ştiţi cum sunt eu, mai timid. M-am gândit că dacă tot am plecat de la Piteşti, să nu-i mai încurc pe băieţi. Am pornit devreme pentru că sunt conştient că la Steaua mă aşteaptă o perioadă de muncă grea, în care să demonstrez că am valoare să joc titular în echipa antrenorului Victor Piţurcă."


  Dănuţ Şomcherechi: "Vom avea un retur greu, în care vom trebui să demonstrăm că jocurile bune din tur nu au fost întâmplătoare. Am spus că va fi greu prin prisma locului ocupat de FC Argeş în clasament, dar dacă este să o luăm după valoarea componenţilor echipei, nu vom avea probleme să intrăm în primele şase echipe ale campionatului şi să jucăm finala Cupei României".

  Leonard Nemţanu: "Când am plecat în Israel ştiam că nu am cum să mă transfer, dar cei cu care am vorbit la telefon au vrut neapărat să mă vadă jucând. În felul acesta am stabilit şi nişte relaţii, care se vor concretiza poate, odată. Eu îmi doresc foarte mult să joc la FC Argeş pentru că în tur am avut parte numai de ghinioane, care m-au ţinut departe de teren în zece din cele 15 etape ale campionatului".

  Noutăţi în lot
  Alin Lipa - mijlocaş - titular la FC Internaţional, în Divizia B, cel mai "răsunător" transfer
  Alexandru Jigman - mijlocaş - s-a antrenat tot turul cu FC Argeş, dar n-a avut drept de joc
  Roland Drăghici - portar - 14 ani, se pregăteşte din când în când cu echipa
  Cristi Tănase - atacant - 15 ani, se pregăteşte din când în când cu echipa
  Cristian Săvulescu - fundaş stânga- 18 ani, transferat de la Şcoala „Nicolae Dobrin”
  Adrian Ionescu - mijlocaş - 18 ani, transferat de la Şcoala "Nicolae Dobrin"
  Dan Săndulescu - fundaş - 18 ani, internaţional de juniori, promovat de la juniori
  Florin Tatu - mijlocaş - vine de la Divizia D, de la Victoria Buzoieşti, va fi testat câteva zile"

 4. #4
  Superbull dlgicu's Avatar
  Join Date
  Nov 2003
  Location
  Boston
  Posts
  832
  Reputatie
  1
  Ar fi bine si asa, cu lotul asta, in general argeseni, tineri, dornici sa joace pentru echipa, chiar nu imi e frica de retrogradare anul asta, dar parca vad ca peste un an iar se injumatateste echipa si o luam de la capat.
  Dimineata aerul curat s-ar putea sa-ti sparga fata

 5. #5
  Republica Viola Vulturul's Avatar
  Join Date
  Sep 2003
  Location
  Pitesti
  Posts
  1,776
  Reputatie
  1
  FC ARGEŞ / RENEGOCIERE. Viorel Tănase, 28 de ani, nu s-a prezentat la antrenamentul de ieri. El a avut o nouă rundă de negocieri cu senatorul Constantin Nicolescu pentru mărirea contractului de joc cu piteştenii. Tănase cîştigă acum 28.000 de dolari pe an, iar actualul angajament îi expiră în vară.
  FC ARGEŞ / VIZITA MEDICALĂ. Ieri jumătate din lotul argeşean a făcut vizita medicală la policlinica sportivă din Piteşti, ceilalţi jucători urmînd să se supună astăzi controlului. FC Argeş va juca primul amical sîmbătă, la ora 11: 00, împotriva Unirii Urziceni.
  FC ARGEŞ / VIZE. Directorul general al piteştenilor, Viorel Ilinca, a mers la Bucureşti pentru a rezolva vizele de intrare în România a celor trei stranieri aşteptaţi de FC Argeş în pregătiri. La ora actuală, fratele ivorianului Daouda se află în Nigeria, iar cei doi argentinieni, în Italia.

  Surs www.gsp.ro

 6. #6
  junior
  Join Date
  Jul 2003
  Posts
  129
  Reputatie
  1
  Romanian Soccer - 17 ianuarie 2004

  Noutăţi de la FC Argeş

  Ora de atletism
  Preparatorul fizic Constantin Niculae, tatăl fotbalistului echipei Sporting Lisabona, Marius Niculae, i-a testat astăzi anaerob pe jucătorii de la FC Argeş. Angajat al clubului Dinamo, fostul campion la judo şi-a cumpărat din resurse proprii o aparatură performantă în valoare de 6.000 de euro, care poate să ofere o mulţime de parametri ai fotbaliştilor în timpul efortului fizic. Datele sunt necesare preparatorilor fizici ai cluburilor pentru stabilirea exactă a programului de pregătire al fiecărui jucător în parte şi pentru corectarea deficienţelor pe care aceştia le au în timpul meciurilor. Niculae a fost adus la Piteşti de antrenorul Ion Moldovan, între ei legându-se o prietenie de 35 de ani.

  Cronometraţi inteligent
  Toţi componenţii echipei, în afara portarilor, fie că sunt de bază sau în probe, au trebuit să alerge timp de cinci minute o distanţă, în funcţie de capacitatea fiecăruia. În cele 300 de secunde, cel mai mult a "acoperit" tânărul de 16 ani Adi Ropotan, 1.520 de metri, urmat îndeaproape de Emil Dică, Prepeliţă şi Crăciun cu 1.500 de metri, în timp ce Mircea Stan a acoperit doar 1.250 de metri. Constantin Niculae a atras însă atenţia că nu contează lungimea distanţei parcurse ci un raport destul de complicat între aceasta, pulsul şi alţi parametrii contabilizaţi pe un ceas pe care jucătorii l-au purtat la mână în timpul alergării. Ciprian Tănasă a avut ghinion la acest test, desfăcându-i-se centura care-i măsura capacitatea de efort. Deşi a repetat proba după ce s-a odihnit, rezultatul efortului depus până atunci şi-a pus amprenta, astfel că testul este needificator. Tănasă va trebui să-l repete la Bucureşti într-una dintre zilele următoare.
  După ce şi-au tras sufletul, Dragoş Radu, Florin Hidişan şi Marius Bilaşco au fost invitaţi să dea în plus şi un test de anduranţă care le-a testat capacitatea de efort pe termen îndelungat.

  FC Argeş - Unirea Urziceni, ora 12:00
  Anunţat pentru sâmbătă, testul Cooper de rezistenţă fizică pe o distanţă de 3.200 de metri, care trebuie parcursă în maxim 12 minute, nu se va mai efectua. Fotbaliştii au primit cu bucurie această veste, preferând oricând jocul cu mingea unei probe de fond. Mâine de la ora 12:00, pe stadionul de antrenament "Florin Halagian", FC Argeş va întâlni pe Unirea Urziceni într-un amical în care vor fi testaţi toţi jucătorii nou-veniţi.
  Noutăţile Antal şi Marta
  Faţă de primul antrenament al echipei FC Argeş din anul 2004 au apărut unele modificări în lotul lărgit. Astfel, la acest test şi-au făcut apariţia Ciprian Stancu, Remus Marta şi Mihai Antal. Stancu este fiul secundului lui Moldovan, Constantin Stancu, este portar şi a apărat în turul campionatului 2003-2004 la divizionara B Dacia Mioveni. Ciprian a apărat în şase meciuri la Dacia, primind cinci goluri. Cu el în poartă, formaţia din Mioveni a avut cel mai bun parcurs, între etapele a patra şi a şaptea, când a câştigat zece puncte din 12 posibile.
  Marta a debutat în Divizia A la 18 ani la Jiul Petroşani în formaţia întreţinută în acea perioadă de Miron Cozma. După arestarea "Luceafărului Huilei" echipa s-a destrămat, iar Marta a ajuns la Gloria Buzău. În acest sezon mijlocaşul petroşenean a evoluat în şapte meciuri, marcând patru goluri în întâlnirile cu Poiana Câmpina, Petrolul Moineşti, Unirea Focşani şi FC Oneşti.
  Antal este produs 100% al şcolii de fotbal de la Dinamo Bucureşti. Atacantul în vârstă de 27 de ani nu a intrat în vederile antrenorilor "câinilor roşii", fiind împrumutat la echipele din Divizia B cu care Dinamo a colaborat. Ultima oară Antal a jucat la Unirea Focşani, unde antrenor este Ionuţ Chirilă, tehnicianul care l-a descoperit. În 13 meciuri disputate el a marcat două goluri, cu Midia Năvodari şi Poiana Câmpina.

  Lipsa lui Lipa
  Considerat jucătorul cel mai valoros adus în inter-sezon de FC Argeş, Alin Lipa a lipsit de la testele fizice. Transferul fotbalistului din Ştrand a picat pe moment din cauza neînţelegerilor de tip contractual. Lipa nu a fost însă prezent nici la antrenamentul echipei FC Internaţional de ieri, fiind plecat pentru a negocia cu altă echipă din Divizia A.

  Constantin Niculae: "Într-o jumătate de oră aflu tot despre un fotbalist"
  # Pentru ce sunt necesare aceste teste?
  - Aceste probe pe pulstestere prezintă variaţia organismului în timpul unui interval de timp şi consumul de oxigen al acestuia. Aţi văzut că unii dintre jucători se bucurau că au parcurs o distanţă mai mare decât colegii lor însă o distanţă mai mare nu înseamnă şi o capacitate de efort mai mare a unui jucător de fotbal. Totul ţine de dozarea efortului şi de consumul de energie fizică al fotbalistului.
  # Cum îi diferenţiaţi pe jucători?
  - De exemplu dintre doi băieţi care au alergat 1.500 de metri în cinci minute, mai bun este cel care a avut pulsul 180 în timpul alergării spre deosebire de colegul său, care a avut 200. Contează însă foarte mult şi capacitatea fotbaliştilor de recuperare după efort. Am observat că unora le scădea pulsul foarte repede, în timp ce altora - mai greu. Datele pe care le-am strâns cu ajutorul ceasurilor de la mâinile fotbaliştilor vor fi introduse într-un program special de calculator. Se scot fişe individuale cu caracteristica fiecărui jucător. Mie personal îmi ia câte o jumătate de oră pentru o singură fiţă completă.
  # Cât costă echipamentul pe care l-aţi avut la dumneavoastră?
  - Un singur echipament costă 600 de euro. Eu am avut zece la mine, ceea ce înseamnă că m-au costat 6.000 de euro. Dar dotările adevărate le au echipele mari, care şi-au făcut laboratoare de un milion de euro. Acestea au ajuns la un nivel la care noi doar visăm. Ca să pătrundem în lumea noii tehnologii îi punem pe jucătorii noştri de acolo să fie spioni pentru noi. De la ei avem softuri sau CD-uri tematice. O dotare cât de cât eficientă pentru România ar mai cuprinde nişte celule fotoelectrice de circa 6.000 de euro, plus medicaţie, plus alte softuri, etc.

  Ioan Tămăşanu ( preparator fizic FC Argeş ): "Fiecare sportiv are o capacitate proprie de efort care se dezvoltă prin antrenament. Noi vom studia cu atenţie datele rezultate şi vom proceda la împărţirea jucătorilor pe trei grupe în funcţie de viteza de deplasare a fiecăruia. Trebuie să aducem jucătorii la o formă optimă de antrenament şi nu puteam să-i forţăm pe unii care nu pot deocamdată să se pregătească la nivelul coechipierilor lor, dar nici să-i ţinem pe loc ci pregătirea pe ceilalţi. Tehnologia a evoluat foarte mult în ultimul timp, dar să ştiţi că şi noi făceam acelaşi gen de teste în 1975 cu cardioreader-ele, iar în curând o să ajungem la CIP-uri implantate în piele".

  Ion Moldovan ( antrenor principal FC Argeş ): "Fotbaliştii români sunt cu 20% sub omologii lor de la echipele europene la capacitatea de efort. Adăugaţi acestui procent altă diferenţă de 20% la tehnicitate, alţi 10% la mentalitate, alte procente la pregătire şi aşa mai departe şi veţi afla care este diferenţa dintre fotbalul românesc şi cel străin. AC Milan are angajaţi 20 de oameni în laboratoare de cercetare şi 17 preparatori fizici care pun în practică rezultatele acestora, iar antrenorii care se respectă au toată documentaţia şi toate programele de pregătire pe calculator. Cam acesta este decalajul între noi şi ei şi mai rău este că se adânceşte".
  Last edited by Tudose; 18th January 2004 at 17:54.

 7. #7
  Republica Viola Vulturul's Avatar
  Join Date
  Sep 2003
  Location
  Pitesti
  Posts
  1,776
  Reputatie
  1
  F.C.Arges - U. Urziceni 2-0 ( Ambele goluri date de Bilasco ).Echipa nu a stralucit insa pot remarca pofta de joc a lui Prepelita...Despre cei veniti nu prea mi-am putut forma o parere insa cert este ca unii nu merita sa imbrace tricoul alb-violet.

 8. #8
  Pitestean Tudose's Avatar
  Join Date
  Nov 2002
  Posts
  2,485
  Reputatie
  1
  S-ar putea ca in acest retur sa ne bazam in primul rand pe Coman, Bilasco si Prepelita. Mie asa imi pare in acest moment.
  Despre Lipa ce stiti? L-a vazut cineva jucand? Este apreciat ca un jucator foarte bun, dar eu nu stiu nimic mai mult despre el.
  Last edited by Tudose; 17th January 2004 at 17:01.

 9. #9
  Republica Viola Vulturul's Avatar
  Join Date
  Sep 2003
  Location
  Pitesti
  Posts
  1,776
  Reputatie
  1
  Da sunt trei oameni de baza ai echipei..Coman nu a jucat ieri nu stiu din ce cauza a stat alaturi de Ionut Bosneag in tribuna,Prepelita a avut cateva faze destul de frumoase ...bilasco la fel a dovedit o mare pofta de joc nu trebuie uitat si nastasie care si-a aratat din nou valoarea ,din pacate nereusind sa marce.Despre Lipa se pare ca se indeparteaza din ce in ce mai mult de F.C.ARGES fiind tot mai aproape de Gloria.Totusi un lucru ar trebui mentionat inainte de inceperea meciului la stadion sa aflat si Vasile Popa alaturi de Tunaru si de Dutala,prezenta acestora ia facut pe fanii alb viloeti sa se gandeasca la o revenire a lui Sile la Pitesti.Insa doar Dutala si Tunaru au urmarit meciul jucatorul plecand cu putin timp inainte de incepere...Oare ce sa va intampla ??Cu siguranta vom afla in zilele urmatoare!

 10. #10
  Republica Viola Vulturul's Avatar
  Join Date
  Sep 2003
  Location
  Pitesti
  Posts
  1,776
  Reputatie
  1
  Preluare dupa www.romaniansoccer.ro

  FC Argeş a învins cu 2-0 pe Unirea Urziceni în primul amical al anului
  Sâmbătă, pe o vreme excelentă pentru fotbal, soare şi temperatură de peste 10 grade Celsius şi în prezenţa a două sute de spectatori, Ion Moldovan a testat toţi jucătorii pe care i-a adus în probe în această iarnă, exceptându-l pe Alin Lipa, al cărui transfer a căzut. În cele 90 de minute de joc Moldovan a folosit 27 de jucători, cel mai urmărit fiind bosniacul Alen Mesanovič. FC Argeş a câştigat cu scorul de 2-0 (0-0) prin golurile înscrise de Bilaşco în minutele 52 şi 60.

  Confirmări şi dezamăgiri
  Deşi s-a ferit la finalul meciului să facă aprecieri asupra evoluţiilor celor urmăriţi, Ion Moldovan a admis că nu a fost edificat de potenţialul atacantului de 28 de ani care a jucat ultima oară la FC Tuzla. Acesta a ajuns la Piteşti la ora două noaptea şi a fost vizibil obosit. Pentru a-l vedea mai cu atenţie, Moldovan l-a inclus pe Mesanovič pe lista celor 30 de jucători pe care îi va lua la Sinaia. În cantonamentul montan vor pleca astăzi, de la ora 9:30 şi Marta, Antal şi Neagoe. Toţi au evoluat câte o repriză cu Urziceniul, cel mai mult ieşind în evidenţă Robert Neagoe. El a centrat perfect pentru Bilaşco la primul gol marcat de FC Argeş. Marta este un mijlocaş tehnic, cu viziune bună a jocului dar lent în execuţii, iar Antal a arătat forţă în atac, dar cu puţine reuşite. Cei doi tineri de la Şcoala "Nicolae Dobrin" s-au mişcat foarte bine, dovedind că au viitor la FC Argeş. Intrat în poartă în partea a doua, Ciprian Stancu va face deplasarea la Sinaia, Ionuţ Boşneag urmând să rămână la Piteşti. Cel mai probabil acesta va merge la Dacia Mioveni pentru a prinde jocuri în picioare. Singurii care nu au jucat nici un minut au fost Coman, Marincău şi Mircea Stan.

  Victorie fără dubii
  Deşi nu a dorit neapărat să înregistreze un rezultat pozitiv, Ion Moldovan a schimbat de câteva ori aşezarea în teren a elevilor lui în funcţie de adversar. Cele două reprize au fost dominate clar de echipa piteşteană. Dacă în prima parte balanţa nu s-a înclinat către nici o formaţie, asta pentru că Unirea a trimis în teren tot ce a avut mai bun pentru primele 45 de minute, în repriza secundă Bilaşco, Năstăsie şi Tănasă au făcut diferenţa. Pentru cantonamentul de la Sinaia FC Argeş este pe cale de a mai perfecta alte două meciuri amicale, cel mai probabil primul adversar urmând a fi Oţelul Galaţi.

  FC Argeş - Unirea Urziceni 2 - 0 (0-0)
  17 ianuarie 2004. Teren: "Florin Halagian", Spectatori: 200
  FC ARGEŞ ( în prima repriză ): Rădulescu - Nemţanu, M. Radu, Chiţa, G. Crăciun - Prepeliţă, V. Tănase, Marta, Crivac - Antal, Mesanovič.
  FC ARGEŞ ( în a doua repriză ): C. Stancu - E. Dică, D. Radu (62 Jigman), Săndulescu, Şomcherechi (75 Hidişan), Săvulescu - Neagoe, Ionescu (79 Iordache), Ciprian Tănasă - Bilaşco (69 Cristi Tănase), Năstăsie (81 Ropotan)
  Arbitri: Bogdan Sorescu - Benone Săvulescu şi Adrian Ionescu (toţi din Piteşti)
  Cartonaşe galbene: Săndulescu, Hidişan

  Ion Moldovan: "Am ales acest joc în ideea de a vedea jucătorii noi la lucru. A fost doar un joc de pregătire, băieţii s-au mişcat foarte bine iar eu sunt mulţumit de jocul prestat în momentul actual. Nu pot să spun nimic despre bosniac pentru că a fost foarte obosit, a ajuns la Piteşti la ora două noaptea".


  Adi Preda (Top) - Romanian Soccer - 18 ianuarie 2004 - 17:35

 11. #11
  Republica Viola Vulturul's Avatar
  Join Date
  Sep 2003
  Location
  Pitesti
  Posts
  1,776
  Reputatie
  1
  Preluare dupa www.fcarges.net

  FC Arges a plecat la munte

  FC Arges a plecat în aceasta dimineata la munte. In autocarul spre Sinaia a urcat si argentinianul de 19 ani Daniel Armando Gonzalez.
  Acesta este virf de atac, are 1,90 metri si a jucat la o grupa de juniori si tineret a celui mai titrat club argentinian, River Plate. Grupa respectiva a fost finantata pina de curind de Internazionale Milano, club care a trimis in Argentina si citiva tehnicieni, dar formatia patronata de Massimo Moratti a renuntat la finantarea fotbalului juvenil argentinian, astfel ca gruparea s-a desfiintat.
  Cunoscator doar al limbii materne, spaniola, Daniel Armando Gonzalez a fost abordat cu greutate. Totusi, el a declarat ca ar fi multumit daca ar ramine la FC Arges. Armando a recunoscut ca stie foarte putine lucruri despre fotbalul romanesc, dar este decis sa invete chiar si limba romana daca i se va acorda sansa afirmarii la FC Arges.
  Singurul care s-a putut intelege cu Armando a fost directorul executiv al clubului FC Arges, Viorel Ilinca. Acesta i-a recomandat sa vorbeasca mai putin cu presa si sa marcheze mai multe goluri.
  Argentinianul se alatura astfel celuilalt stranier aflat in probe la FC Arges, bosniacul Alen Mesanovic.

  Adi Preda (Top) - Romanian Soccer
  Last edited by Tudose; 20th January 2004 at 02:22.

 12. #12
  senior ultravioletu's Avatar
  Join Date
  Mar 2003
  Location
  Heidelberg
  Posts
  168
  Reputatie
  1
  la câte privitoare de telenovele avem, ma mir ca nu s-a gasit nimeni sa-l traduca pe sarmanul baiat.

 13. #13
  Republica Viola Vulturul's Avatar
  Join Date
  Sep 2003
  Location
  Pitesti
  Posts
  1,776
  Reputatie
  1
  Preluare dupa www.fcarges.net

  Acolo unde zboara vulturii...

  Prima zi cu adevarat plina de la Sinaia pentru fotbalistii pitesteni a fost supervizata de o echipa a cotidianului TOP. Daca luni seara, la citeva ore dupa sosirea în statiunea montana de pe Valea Prahovei, fotbalistii echipei FC Arges au facut doar o miscare de dezmortire dupa un drum lung de trei ore, marti ei au avut o zi plina.
  La ora 10:15 au fost urcati de preparatorul fizic Ioan Tamasanu pe platoul dintre Sinaia si Busteni pentru primul contact cu pantele inzapezite. Alb-violetii si-au început ziua cu 20 de minute de alergare, timp in care au acoperit cinci kilometri, dupa care au efectuat, timp de o ora, 50 de alergari in panta pe distante scurte, de 40-70 de metri. Aceste alergari au variat în intensitate si durata, in functie de tipul de exercitiu cerut de Tamasanu: alergari cu virful ghetelor in afara, cu genunchii sus, joc de glezna sau sprinturi. Pentru fiecare dintre aceste exercitii jucatorii nu aveau timp de repaus decit cel pentru revenirea la pozitia de start. Toate acestea s-au efectuat la o altitudine de peste 1.000 de metri, pe o ninsoare abundenta, vint potrivnic si o temperatura de citeva grade sub 0, timp de 75 de minute.
  Cel mai cautat "personaj" din acest decor a fost cotofana. In limbajul fotbalistic, cotofana este mingea, pe care antrenorii pitestenii le-o vor arata decit la sfirsitul saptaminii. Alb-violetii sunt curiosi in primul rind sa vada cum joaca argentinianul adus in probe de directorul executiv Viorel Ilinca.
  Daniel Armando Gonzalez nu se intelege cu nimeni, sta in camera cu Ionut Bosneag si in timpul liber, in loc sa invete cuvinte romanesti, ii învata pe noii lui colegi limba spaniola. Astfel, la antrenamentul echipei FC Arges poti auzi mai nou cuvinte ca "Buenos dias", "hola", "buen apetito" sau "pelota (minge)".
  Dupa-amiaza, de la ora 16:00, pitestenii au intrat in sala de forta a hotelului Sinaia, in care este cazata intreaga delegatie. Aici s-a lucrat la aparatele cu care este dotat imobilul dar si la altele aduse special de la Pitesti. Ioan Tamasanu a insistat pe cresterea masei musculare de la picioare, dar si de la maini si abdomen, cele mai solicitate in timpului efortului de catre un fotbalist.
  Dupa 90 de minute si dupa servirea cinei, celor 30 de jucatori li s-a dat liber pentru toata seara. In timp ce unii au preferat sa se odihneasca în camera, in fata televizorului, altii au vorbit la telefon sau au jucat biliard.
  In aceeasi zi de luni a sosit la Sinaia o alta divizionara A, Petrolul Ploiesti. Formatia antrenata de Florin Marin, care a revenit in aceasta iarna la conducerea tehnica a echipei sta chiar în acelasi hotel, Sinaia, dar componentii ei servesc masa separat de jucatorii pitesteni, în salonul rosu. Cele doua echipe au convenit ca sa schimbe din cind in cind locurile de pregatire. In ziua de marti, Petrolul a alergat pe stadionul din localitate, iar seara a mers pe platoul pe care argesenii au alergat de dimineata, urmind ca cele doua echipe sa faca rocada în urmatoarele zile.
  Florin Marin si Ion Moldovan au discutat pe marginea unei posibile partide amicale, dar au convenit ca aceasta sa nu se dispute decit daca în zona nu mai apar si alte formatii. Motivul acestui refuz reciproc il reprezinta programul returului campionatului, care ofera in etapa a doua o intilnire FC Arges - Petrolul.
  Pentru a evita eventuale speculatii sau accidentari, tehnicienii celor doua echipe evita sa se intilneasca intr-un meci amical.
  Antrenorii Ion Moldovan, Constantin Stancu si Vasile Stan au deplasat la Sinaia 30 de jucatori din care se vor retine 22-23 pentru returul campionatului. Este posibil ca in partea a doua a cantonamentului, atunci cind se va trece la antrenamentele cu mingea si la jocuri, tehnicienii sa mai testeze alti 2-3 fotbalisti din ligile inferioare care vor veni direct la munte. De asemenea, mai sunt inca asteptati pentru a fi vazuti cum joaca ivorianul Daouda, fratele fundasului Universitatii Craiova si bosniacul Alen Mesanovic. Nu este exclusa nici sosirea lui Petre Gavrila, patronul scolii de fotbal Euro-Africa de la Busteni, cu 2-3 jucatori de culoare.
  Portari: Bosneag, Coman, Draghici, Radulescu, Stancu
  Fundasi: Chita, Craciun, Marincau, Nemtanu, D. Radu, M. Radu, Ropotan, Sandulescu, Savulescu, Stan, Somcherechi
  Mijlocasi: Crivac, Dica, Hidisan, Ionescu, Marta, Neagoe, Prepelita, Cr. Tanase, V. Tanase
  Atacanti: Antal, Bilasco, Armando Gonzalez, Nastasie, C. Tanasa.

  Adi Preda (Top)

 14. #14
  Republica Viola Vulturul's Avatar
  Join Date
  Sep 2003
  Location
  Pitesti
  Posts
  1,776
  Reputatie
  1
  Preluare dupa www.prosport.ro

  Moldovan schimbă sistemul de joc

  Aflat în cantonamentul montan de la Sinaia, tehnicianul piteştenilor vorbeşte despre viitorul echipei sale prin prisma schimbărilor survenite în lot, punînd accentul pe infuzia de tineri din pepiniera proprie.

  Încălzire. Lotul argeşenilor se străduieşte să ignore frigul pătrunzător de la Sinaia şi să se pregătească cît mai bine în vederea obţinerii unei performanţe notabile în returul campionatului

  Aflat în cantonamentul montan de la Sinaia, tehnicianul piteştenilor vorbeşte despre viitorul echipei sale prin prisma schimbărilor survenite în lot, punînd accentul pe infuzia de tineri din pepiniera proprie


  Florin Saiu
  (Sinaia)

  Transferul lui Dică la Steaua a dat peste cap planurile “Comisarului”, care încearcă, înainte de startul returului de campionat, să-i suplinească absenţa.
  Domnule Moldovan, cum merge treaba la Sinaia?
  Ion Moldovan: Am sosit luni şi ne-a frapat vremea extrem de rea. Dar asta este, avem două antrenamente zilnic, dimineaţă alergări, iar seara la sala de forţă. După 20 de ani în această branşă, am căpătat o anumită maturitate profesională care îmi permite să la acord jucătorilor mei mai multă încredere, să-i responsabilizez. Am la dispoziţie un lot tînăr alcătuit din 31 de fotbalişti, dintre care 17 sînt pînă-n 23 de ani, iar şapte, peste 26. Mai am la dispoziţie doi puşti din pepiniera proprie, de 19 ani, Săvulescu Ştefan, fundaş stînga, şi Adrian Ionescu, mijlocaş. Sper să calce pe urmele lui Dică.
  Apropo, cum veţi suplini lipsa lui Dică?
  Eu credeam că orice fotbalist poate fi înlocuit, dar în acest caz este greu, dacă nu imposibil. Aşa că voi încerca mai degrabă să schimb sistemul de joc. Din 3-4-1-2 în 3-4-3 sau chiar 4-3-3. Voi încerca la Norcia mai multe sisteme de joc. Plecăm pe 1 februarie pentru că la Sinaia nu poţi organiza vreun meci amical, chiar dacă stabilisem cu Săndoi o verificare. Oricum am 31 de jucători din care voi opri 25.
  Pe ce loc vedeţi Argeşul la sfîrşitul campionatului?
  Valoarea lotului obligă prezenţa în prima jumătate. Ei joacă împreună de un an şi şase luni, se ştiu, se simt între ei. Avem ca obiectiv locurile 1-6, adică nici absolut realizabil, dar nici fantezist.
  florin.saiu@prosport.ro

  “Comisarul” îi răspunde lui Vlădoiu

  Relaţia tensionată a lui Jean Vlădoiu cu tehnicianul său, Ion Moldovan, a explodat în săptămîna premergătoare meciului cu FC Braşov şi s-a stins o dată cu neconvocare lui “Charlie” la partida cu Farul. De atunci, cei doi nu şi-au mai vorbit. “Comisarul” a ţinut să explice acest incident: “Eu l-aş fi ţinut lîngă mine, ca punct de sprijin în construcţia unei echipe bune. El mi-a reproşat că nu-l bag în echipă în detrimentul tinerilor, iar eu i-am răspuns că aşa s-a petrecut şi atunci cînd el se afla la început şi a luat locul altuia mai bătrîn. I-am sugerat să urmeze o şcoală de antrenori la Köln, după care să realizăm ceva cu adevărat profesionist la Piteşti. Putea fi antrenor cu atacanţii şi, alături de ceilalţi, puteam avea o organigramă modernă. Modelul managerului general, cum este Houllier la Liverpool, este un exemplu, dar la noi este greu de făcut aşa ceva. Poate doar la Steaua, unde Piţurcă vorbeşte direct cu Becali, şi, mai nou, la Rapid, cu Dan Petrescu şi Giovani”.

  25 ianuarie 2004


  Citind interviul, ma intreb cat de realist poate fi in acest moment obiectivul unei clasari in primele 6 locuri. Avem oare forta necesara unui retur de exceptie, care sa ne urce in prima treime a clasamentului?

 15. #15
  senior ultravioletu's Avatar
  Join Date
  Mar 2003
  Location
  Heidelberg
  Posts
  168
  Reputatie
  1
  nu cred.

 16. #16
  Republica Viola Vulturul's Avatar
  Join Date
  Sep 2003
  Location
  Pitesti
  Posts
  1,776
  Reputatie
  1
  Preluare dupa www.romaniansoccer.ro

  Fără Moldovan, plecat în Italia, FC Argeş a remizat cu Pandurii

  Primul amical al echipei FC Argeş, desfăşurat în cantonamentul de la Sinaia, s-a încheiat nedecis, 0-0.

  Adversara piteştenilor, Pandurii Tg.Jiu, ocupanta locului secund în seria a II-a a Diviziei B, devenită pretendentă serioasă la promovare după plecarea antrenorului Dan Petrescu de la Sportul Studenţesc, a opus o rezistenţă dură formaţiei conduse de pe margine de Constantin Stancu.

  Fostul jucător al Argeşului, Emil Săndoi, acum antrenor al formaţiei gorjene, a folosit cea mai bună echipă a sa, cu Hârşu, Rădoi, Popescu, Trofin, Popete, Nica şi golgheterii Vintilescu şi Ştefan printre titulari.

  În lipsa antrenorului principal Ion Moldovan, plecat în Italia pentru documentarea necesară cursului PRO, cerută de lectorii Şcolii de Antrenori, FC Argeş a rulat întreg lotul pe care l-a deplasat la Sinaia, excepţie făcând portarii Drăghici şi Boşneag şi tinerii Cristi Tănase şi Adi Ropotan.

  FC ARGEŞ ( în prima repriză ): Coman (30 Rădulescu) M. Stan, M. Radu, Nemţanu, Şomcherechi, Mariko Seidou V. Tănase, Marta, E. Dică Bilaşco, Armando Gonzalez.

  FC ARGEŞ ( în a doua repriză ): Rădulescu (60 C. Stancu) G. Crăciun, Chiţa, Marincău, Dr. Radu (70 Săndulescu), Ionescu Alexa (77 Săvulescu), Hidişan (75 Jigman), Crivac Antal, C. Tănasă.

  Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară pe 11 decembrie 2003, la turneul de fotbal în sală la Cupa Ediţie Specială de Oltenia, desfăşurată la Rm.Vâlcea. Pandurii, care a terminat pe locul al treilea competiţia, au învins cu scorul de 5-2 (2-2), prin golurile marcate de Ştefan, Popete (2), Arcanu şi A. Popescu, respectiv Prepeliţă şi G. Crăciun.

  Adi Preda (Top) - Romanian Soccer - 28 ianuarie 2004 - 12:55

 17. #17
  Pitestean Tudose's Avatar
  Join Date
  Nov 2002
  Posts
  2,485
  Reputatie
  1
  Astazi F.C. Arges a terminat cantonamentul montan de la Sinaia. Duminica va pleca in Italia, la Norcia, unde va participa la "Winter Cup", la fel ca si in ultimii 2 ani. Vor lua parte mai multe echipe din estul Europei.

 18. #18
  Republica Viola Vulturul's Avatar
  Join Date
  Sep 2003
  Location
  Pitesti
  Posts
  1,776
  Reputatie
  1

  Pregatirea de iarna - 2004

  Preluare dupa www.romaniansoccer.ro

  FC Argeş a plecat la turneul "Winter Norcia Cup"

  Duminică, la ora 13:30, autocarul echipei FC Argeş a plecat spre Bucureşti, de unde la ora 17:25 a decolat avionul spre Italia. La Norcia, FC Argeş a deplasat un lot de 27 de jucători, incluzându-i aici şi pe cei doi internaţionali de tineret care urmează să ajungă la turneul "Winter Norcia Cup" după sejurul asiatic.
  Primii care s-au prezentat la reunire au fost Emil Dică şi Florin Hidişan, care au ajuns la stadion cu un taxi, cu o oră înainte de ora preconizată de plecare. La câteva minute a sosit şi autocarul condus de Vasile Olteanu, care i-a adus de la cantonament pe preparatorul fizic Ioan Tămăşanu şi pe jucătorii care au înnoptat la "Baza Vulturilor", argentinianul Armando González şi Remus Marta. Rând pe rând au început să sosească toţi jucătorii şi antrenorii, unii cu maşinile personale, alţii cu taxiul. Cei care şi-au lăsat maşinile în parcare au vorbit în prealabil cu nea Vasile ca, după ce se întoarce de la Bucureşti, să mute autoturismele în parcarea de la cantonament. Autobuzul a întârziat cinci minute pentru că Telu Stancu a preferat să-şi ducă maşina acasă, cu care sosise împreună cu Ciprian Stancu şi să se întoarcă cu taxiul.

  Cu diurna în buzunar
  Fotbaliştii piteşteni şi-au încasat înainte de a pleca diurna de la contabilul clubului, Stela Bunea. Bani a primit inclusiv cei trei fotbalişti care vor veni direct la aeroport, Tănase, Nemţanu şi Antal, dar şi argentinianul González, care a fost direcţionat de Marius Bilaşco. Jucătorii nu s-au bazat în această deplasare doar pe banii primiţi pe diurnă, ci şi-au luat şi de acasă pentru că, aşa cum spunea Dănuţ Şomcherechi, singura distracţie din localitatea Tevi, unde va sta echipa, este un supermarket situat la 100 de metri de hotelul Della Torre. În fiecare seară piteştenii merg la supermarket nu neapărat pentru cumpărături, ci şi pentru relaxare în faţa calculatoarelor sau a aparatelor electronice.

  Achiziţie de ultimă oră
  Pentru a nu risca să păţească ceva cei 27 de jucători, clubul FC Argeş a apelat de medicul Viorel Nicola pentru a merge în Italia alături de echipă. Acesta îl înlocuieşte pe Dragoş Şerb, cel care de la 1 februarie a plecat în Arabia Saudită, la echipa Al-Nasr. Nicola a colaborat ultima oară cu Dacia Mioveni, deci nu este chiar străin de problemele pe care le pot avea jucătorii unei echipe de fotbal.

 19. #19
  Republica Viola Vulturul's Avatar
  Join Date
  Sep 2003
  Location
  Pitesti
  Posts
  1,776
  Reputatie
  1
  Lotul deplasat la Norcia:
  # Portari: Coman, Radulescu, Stancu
  # Fundasi: Chita, Craciun, Marincau, Nemtanu, D. Radu, M. Radu, Savulescu, Stan, Somcherechi
  # Mijlocasi: Crivac, Emil Dica, Hidisan, Ionescu, Marta, Prepelita, V. Tanase
  # Atacanti: Antal, Bilasco, Armando González, Nastasie, C. Tanasa
  # Staf tehnic: Ion Moldovan (antrenor principal), Constantin Stancu si Vasile Stan (antrenori secunzi), Ioan Tamasanu (preparator fizic), Nicolae Gagiu si Viorel Matei (masori) si Viorel Nicola (doctor)

  Prepelita si Nastasie vor fi adusi de Ilinca
  De la Pitesti au plecat 19 de jucatori. Ei vor face jonctiunea la Bucuresti cu Mihai Antal, Viorel Tanase si Leonard Nemtanu, plus antrenorul Ion Moldovan. Cei doi jucatori convocati la Nationala de tineret, Cosmin Nastasie si Andrei Prepelita vor sosi în tara din China luni seara si vor pleca spre Italia marti de dimineata împreuna cu directorul executiv al clubului, Viorel Ilinca.

  În afara de acesti 24 de jucatori, Moldovan va beneficia la Norcia de aportul a înca trei jucatori: Roland Draghici (15 ani, portar), Cristi Tanase (15 ani, mijlocas) si Alexandru Jigman (24 ani, mijlocas). Acestia au fost adusi la stadion de catre tatii lor, care le-au si platit sejurul în Italia. Pentru primii doi, care sunt veri primari, a achitat toate taxele tatal lui Roland, Doru Draghici, actionar al firmei Alcadibo, în timp ce pentru Alex a garantat Victor Jigman, patronul firmei Vitalis International, al scolii de fotbal Sporting Pitesti si presedinte al clubului de fotbal FC Curtea de Arges.

  Viorel Ilinca: "Echipa merge în Italia sa verificam stadiul de pregatire al jucatorilor. Dupa cantonamentul montan sunt necesare niste meciuri amicale, mai ales ca la Sinaia nu s-a putut disputa nici o partida ca lumea din cauza zapezii si a vremii".

  Danut Somcherechi: "Am alergat pe pantele de la Sinaia câte 10 kilometri pe zi, în panta, de ne-am saturat. Asteptam acum sa jucam si ceva meciuri, mai ales ca la Norcia nu prea ai ce sa faci altceva. În afara de singurul supermarket din localitate, mai vedem si noi lume noua doar când plecam prin alte orase".

  Iulian Crivac: "Nu m-am speriat de alergarile de la Sinaia, si nici de avion nu-mi este frica. La vârsta mea nu prea ma mai impresioneaza mare lucru. Singurul lucru pe care-l vreau acum este sa jucam ceva fotbal, pentru ca de stat si de înghitit kilometri ni se cam luase".

  12 grade Celsius la Norcia
  Spre deosebire de alti ani, turneul "Winter Norcia Cup" nu mai beneficiaza de o prezenta masiva. La aceasta editie s-au înscris doar câte o echipa din Nigeria, Ghana, Armenia, Nationala Albaniei, fara vedetele care evolueaza în Anglia, Italia si Germania, Dinamo Tirana, Metalurg Zaporoje si formatiile românesti FC Arges, Universitatea Craiova si FC Oradea. Din cauza prezentei celor doua echipe africane, organizatorii turneului au avut mult de furca, deoarece acestea prezinta un risc crescut de securitate. Tragerea la sorti a grupelor va avea loc astazi, dar Viorel Ilinca a precizat ca FC Arges va juca meciuri amicale si în afara competitiei, cu adversari italieni din zona.

  "Important este ca la hotelul Della Torre exista un teren nou, artificial, care ofera cele mai bune conditii de pregatire tehnico-tactica. În plus, vremea la Norcia este mult mai buna ca în România, cu 12-15 grade Celsius" - a adaugat directorul executiv al clubului.  Adi Preda (Top) - Romanian Soccer

 20. #20
  Pitestean Tudose's Avatar
  Join Date
  Nov 2002
  Posts
  2,485
  Reputatie
  1
  Datorita problemelor cu vizele, anul acesta vor participa doar 5 formatii la turneul de la Norcia, nici măcat Metalurg Zaporoje, finalista de anul trecut, nu a primit viză din partea italienilor.

  Programul complet al Turneului "Norcia Winter Cup":
  3 februarie: FC Arges - Universitatea (Trevi), FC Oradea - Albania (Norcia), FC Piynik sta;
  5 februarie: Universitatea - FC Oradea (Trevi), FC Arges - FC Piynick (Norcia), Albania sta;
  7 februarie: FC Arges - FC Oradea (Trevi), Albania - FC Piynick (Norcia), Universitatea sta;
  10 februarie: FC Piynick - FC Oradea (Norcia), Albania - Universitatea (Trevi), FC Arges sta;
  13 februarie: FC Arges - Albania (Norcia), FC Piynick - Universitatea (Trevi), FC Oradea sta.

 21. #21
  senior
  Join Date
  Nov 2002
  Location
  Pitesti
  Posts
  237
  Reputatie
  1
  Arges-Craiova 2-1,prin dubla lui Viorel Tanase!

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •