Aceasta ar fi o prezentare destul de buna. Codul de punctaj este un labirint, poate fi interpretat, de aceea este mai mult de forma, in ceea ce priveste artisticul. De aceea, da, GR este un sport extrem de subiectiv, de aceea si atatea pareri impartite. Veti vedea ca de multe ori nu veti fi de acord cu mine in ceea ce priveste o gimnasta, poate ca voua va va placea, dar eu voi considera ca nu are ce trebuie pentru a fi o gimnasta la ritmica. Cam asa merg lucruri si in arbitraj. Evident ca, in mod normal, o mica parte din Artistic poate fi interpretata, celelalte catogorii fiind stas, impreuna cu Executia si Dificultatea. Insa nu se intampla tocmai asa...Cam la orice competitie, iese cine spun "cei de sus" ca treuie sa iasa pe primul loc...
In fine, vom mai avea ocazii sa discutam despre asta, sa nu va amarasc si pe voi. Am invatat sa trec peste asta si sa ma bucur de spectacol.
Da, orice scapare de obiect este penalizata, orice cadere dintr-un element, de asemenea. Daca o gimnasta are pe fisa ei grand ecart triplu si reuseste doar doua rotatii, va fi penalizata.
Nu este tocmai ce voiati, insa am deja un montaj despre gimnastica ritmica in general, pe care l-am facut pentru un proiect la scoala
. Insa este un inceput:
http://www.youtube.com/watch?v=D9szZDHbFy4 (l-am incarcat aici) Sper sa va placa! Ce gimnaste puteti vedea? Pai, cele mai bune, dupa mine: Anna Bessonova, Irina Tchachina, Natalia Godunko, Natalia Lipkovskaya, Youlia Barsoukova, Marina Skpekt...