Results 1 to 1 of 1

Thread: Regulamentul forumului OnlineSport

 1. #1
  sportaholic Vadim's Avatar
  Join Date
  Nov 2002
  Location
  Bucuresti
  Posts
  21,240
  Reputatie
  1
  Reguli generale pe forum

  Important

  Inregistrarea pe acest forum este libera. Va rugam ca inainte de a va inregistra, sa tineti cont ca forumul OnlineSport este cel mai mare din Romania pe segmentul sport si, in afara de utilizatorii inregistrati, este citit de mii de oameni zilnic. De aceea, este imperativ ca exprimarea sa fie in cuvinte decente.


  Desi moderatorii si administratorii incearca sa mentina atmosfera in limitele decentei, ne este imposibil sa citim toate mesajele, mai ales intr-un timp scurt. De aceea, autorii mesajelor de pe forum sint responsabili in totalitate de continutul lor, iar proprietarii Onlinesport sau Jelsoft Enterprises Ltd. isi declina orice responsabilitate in acest sens.


  Proprietarii si moderatorii Onlinesport isi rezerva dreptul de a elimina, corecta, muta sau inchide orice mesaj sau thread, fara explicatii ulterioare. Va respectati, ca sa ne respectam. Onlinesport.ro va poate trimite emailuri fiind membri pe emailuri, doar daca ati bifatat personal optiunea de a le primi, la inregistrare sau in UserCP. In mod implicit nu se trimit mesaje pe e-mail.


  Casuta personala de UserCP va ofera acces la optiunile dvs. in Forum. Inregistrandu-va pe forum va puteti alege modul in care sa fiti alertat pe email, sa va personalizati profilul, sa adaugati prieteni etc.

  Conturile inregistrate pe forum si mesajele scrise din aceste conturi se pot sterge la cerere oricand, pentru acest lucru fiind necesar sa ne trimiti un e-mail pe adresa contact@onlinesport.ro.


  Preambul:

  OnlineSport este cel mai vizitat si dezvoltat forum de sport din Romania si unul dintre cele mai vizitate forumuri de la noi din tara. De aceea, ii rugam pe toti ca inainte sa scrie sa aiba in cap ca mesajele lor sunt citite zilnic de mii de ochi si promovate pe siteul de stiri. Decenta, bunul-simt si schimbul civilizat de idei definesc OnlineSport. Unul dintre scopurile Formului este de a civiliza suporterii si a-i determina sa aiba prieteni la catarama pina si dintre fanii echipelor adverse.

  1. Reguli generale de postare:

  1.1 Mesajele scrise pe forum trebuie sa aiba corpul de litera (fontul) normala a forumului, de culoare neagra, fara bold sau alte formatari de text sau culori. Insa, puteti accentua unele cuvinte ale mesajului vostru prin formatari precum bold, culori, font mai mare etc.

  1.2 Nu sint admise cuvintele, linkurile sau imaginile obscene, jignitoare care sa jigneasca sau sa umileasca membrii Forumului si sa contravina legilor nationale sau internationale. Aici este vorba atit de imagini, cit si de continutul mesajelor, scrise pe forum, mesajelor private, semnaturilor, profilului si paginilor catre care trimit linkurile. Mesajele scrise pe forum sau mesajele private care contravin acestei reguli pot fi semnalate de useri prin intermediul 'report post' sau prin mesaje private trimise moderatorilor, iar acestia vor lua masurile cuvenite.

  1.3 Fara "Spamming": Va rugam sa nu postati mesaje consecutive in acelasi thread sau acelasi mesaj cu copy/paste pe mai multe threaduri, numai de dragul de a va creste numarul de posturi. Pentru a adauga ceva unui mesaj pe care tocmai l-ati scris, folositi butonul Edit Post (puteti edita un mesaj in maxim doua ore dupa ce l-ati scris prima oara). Nu creati threaduri pe banda rulanta, unele sub altele, doar pentru a va vedea numele scris pe Forum. Va rugam nu postati acelasi mesaj sau thread de mai multe ori, daca vedeti ca acesta a fost sters de moderator. Un astfel de gest poate duce la suspendarea temporara sau permanenta a contului dv.

  1.4 Se admit doua mesaje consecutive doar daca marimea unui mesaj depaseste numarul maxim de caractere permis (5.000 de caractere), daca intre mesaje este un interval de peste doua ore (timpul maxim alocat editarii) sau daca relatati LIVE desfasurarea unei competitii sportive, ori raspundeti unor persoane diferite in cadrul mesajelor.

  1.5 Fara umplutura Nu postati mesaje monosilabice sau numai din citeva cuvinte (ex: zau?, Hai chiar asa, Si eu, Ok, Mai vorbim etc) si nici mesaje care sa contina numai un smile, fara text. Nimeni nu va intelege ce vreti sa spuneti. Incercati sa fiti cit mai clari in exprimare.

  1.6 Citatele (Quote): Este voie sa citati in intregime orice post, cu exceptia celui imediat anterior. Exista totusi si exceptii. Puteti cita din postul anterior in cazul in care nu il citati complet, ci numai o idee, o fraza, o expresie etc. Daca vreti sa evitati un citat, folositi cu incredere numele userilor carora va adresati in mod punctual (ex: Pentru Gigel, @Gigi, Gigele, Vasile! etc). In rest, daca postul nu este imediat anterior, puteti cita fara nici o restrictie.

  1.7 Nu sint admise "clonele" sau inregistrarea sub alt nume pentru a evita suspendarea unui cont sau pentru a crea useri din spatele carora sa se arunce jigniri pe forum. Un user este considerat clona numai daca adresa de IP cu care intra este identica cu cea a noului cont. In caz ca sunt suspiciuni, administratorul forumului poate verifica IP-ul si anunta daca exista adresa comune pe conturi sau "clone". Este interzis pentru moderatori sa acuze utilizatorii de "clone", fara a fi intrebat si verificat in prealabil acest lucru administratorul forumului. In cazul acuzelor nefondate pe aceasta tema, moderatorii vor parasi moderarea de pe forum.

  1.8 Nu sint admise mesaje, semnaturi sau continut al profilului personal care sa contina trivialitatile strigate la galerie. Cu alte cuvinte, este interzisa insultarea membrilor punind pe seama galeriei cuvintele urite sau expresii care injosesc alte echipe sau grupuri de fani. Experienta ne-a invatat ca se practica pe forum asa ceva!

  1.9 Fara nume scrise special gresit pentru a jigni:nu este voie sa se stilceasca voit numele echipelor adverse (exemple: dinamu, stiaua, shtoia, ****** etc), numele jucatorilor sau userilor de pe forum.

  1.10 Nu este admis ca un user banat sau un user de orice fel sa acceseze si sa scrie de pe contul unui alt user, avand la dispozitie parola acestuia. In acest caz ambii useri sunt pasibili de ban permament.

  1.11 Va rugam sa nu folositi limbaj de MIRC pe forum. Redactarea in acest fel este interzisa. Folosit cuvintele asa cum se scriu in Limba Romana.

  1.12 Pentru continutul si legalitatea mesajelor scrise pe forum, autorii sunt responsabili in fata legii. Onlinesport.ro nu isi asuma in nici un fel continutul mesajelor.

  2. Reclama:

  Va rugam sa nu postati mesaje pe site pentru a va face reclama la propriile siteuri, forumuri sau firme. Daca vreti sa va faceti reclama exista spatii amenajate pe Forum. De asemenea, nu vom tolera avataruri care reprezinta sigle de firme (ex: Coca Cola, Samsung, Nike etc). Acestea au bani sa plateasca reclama, daca vor sa fie pe Internet. Daca vreti sa postati un mesaj cu continut publicitar si nu stiti unde, va rugam sa ii contactati pe moderatori sau administratori.

  3. Material aflat sub incidenta Drepturilor de Autor

  Nu este voie sa publicati pe forum nici un fel de material aflat sub incidenta drepturilor de autor. Va rugam sa nu atasati imagini sau alte materiale, fara consimtamantul autorilor. In cazul in care publicati un articol, va rugam sa specificati sursa. Tot ceea ce publicati trebuie sa fie legal si va asumati raspunderea legala pentru ceea ce scrieti. onlinesport.ro poate sterge orice mesaj in cazul in care primeste sesizari din partea unor terti.

  4. Semnaturi

  4.1 Semnaturile au voie sa contina un singur link, in rest text normal.

  4.2 Semnaturile nu au voie sa contina reclame spre produse sau servicii comerciale. Semnaturile nu pot contine imagini si nici tentative de link gen w w w . o n l i n e s p o r t . r o). Este voie cu un singur “smile” per semnatura.

  4.3 Semnaturile trebuie sa aiba maxim 4 rinduri scrise cu font normal (2) sau maxim 8 rinduri cu font mai mic de 2(randurile goale se numara de asemenea) si sa aiba pina la 90 de caractere pe linie.

  4.4 Semnaturile pot fi personalizate astfel: 1 link, font maxim de text marime 3, bold, italic, culori etc, dar numai la litere sau cel mult 1-2 cuvinte. Exclus ca formatarile de mai sus sa fie aplicate unor fraze sau propozitii.

  5. BONUSURI:

  Utilizatorii forumului pot primi, in timp, urmatoarele facilitati:

  5.1 Ranguri (textul care va apare sub nume la fiecare post si indica vechimea voastra pe forum):
  - incepator: 0 - 50 de posturi
  - junior: 51 - 150 de posturi
  - senior: 150 - 250 de posturi
  - manager: 250 - 350 de posturi
  - sport legend: 350 - 450 de posturi
  - custom title (alegere libera a textului care apare sub nume): minim 450 de posturi SAU 200 de zile vechime.

  5.2 Avatar

  Avatarul (imaginea JPG sau GIF care apare langa numele vostru, la fiecare mesaj scris pe forum) poate fi adaugat din profil (UserCP) imediat dupa inscrierea pe Forum. Avatarul trebuie sa aiba maxim 15k si 75x75 pixeli.

  5.3 Mesaje private - capacitatea casutei

  - registred user (sub 50 de mesaje si sub o luna pe forum) - 100 de mesaje
  - registred user cu avatar (peste 50 de mesaje si peste o luna pe forum) - 200 de mesaje
  - custom title user (peste 400 de mesaje si peste 200 de zile vechime pe forum) - 300 de mesaje
  - moderatori: 400 de mesaje
  - administratori: 500 de mesaje

  6. Penalizari, banuri, suspendari

  6.1 Incalcarea regulilor de mai sus va duce la avertisment pe Lista Neagra (pentru postari repetate, mesaje consecutive inutile, nerespectarea formatarilor, citate inutile etc)

  6.2 Incalcarea urmatoarelor aspecte, in ciuda avertizarilor private sau publice ale moderatorilor si in cunostinta de regulament sunt sanctionate cu suspendari de cont, conform listei de mai jos:

  - Avatar neregulamentar
  - Jigniri, atac la persoana, exprimare vulgara
  - Semnatura neregulamentara
  - Custom title neregulementar
  - Pocire voita nume membru forum/echipa/club
  - Reclama

  6.3 Pentru fiecare incalcare a listei userul in cauza primeste 1 punct de penalizare. Fiecare punct expira in 365 de zile. Daca in 365 se acumuleaza mai multe puncte de penalizare, contul se suspenda astfel:
  - 3 puncte - 1 zi
  - 5 puncte - 3 zile
  - 10 puncte - 7 zile
  - 20 de puncte - 2 saptamani
  - 30 de puncte - 1 luna
  - 40 de puncte - 2 luni
  - 50 de puncte - ban permanent

  6.4 Cei suspendati pot aduce argumente pentru ridicarea sanctiunilor pe "Valea Plingerii".

  6.5 O sanctiune nu poate fi acordata dupa mai mult de 30 de zile de la petrecerea faptei. De exemplu, daca un mesaj in neregula este descoperit dupa un interval mai mare, acesta va fi doar editat sau sters, iar fapta este prescrisa.

  6.6 Numele de user (contul de pe forum) nu se poate sterge de pe forum, pentru ca se creeaza confuzie in discutiile purtate de-a lungul timpului. Se sterg numai nume de useri care contin nume indecente sau care de la primul mesaj injura, fac reclama pe forum etc. Numele userilor care au cateva zeci sau sute de mesaje nu se pot sterge, cel mult acele conturi pot fi banate.

  6.7 Daca un user cere repetat pe PM (Private Message) de la membrii Forumului Onlinesport ID-uri de mess pentru a purta discutii de reclama, primeste ban.

  6.8 Situatii specifice in care se acorda puncte de suspendare:
  a. folosirea următoarelor apelative : bou, *******, lichea, jeg, idiot, *******, cercopitec, maimuță, jivină, jigodie, lepră, fraier precum și a oricărui alt sinonim sau sintagmă echivalentă
  b. injuriile ce conțin referiri la mame sau alte rude decedate vor fi penalizate indiferent dacă userul a fost provocat în prealabil sau nu.
  c. incalcarile repetate pot duce la suspendare definitiva (recidive ale suspendarilor de mai sus, clone etc). Suspendarea se anunta pe Lista Neagra.

  6.9 Utilizatorii care trimit mesaje private cu jigniri sau harturi sunt pasibili de sanctiuni. Cei care primesc astfel de mesaje sunt rugati sa semnaleze continutul, tot pe un mesaj privat, catre administratorul forumului, supermoderatori sau moderatori. Administratorii forumului pot citi mesajele private.

  7. Alte prevederi:

  7.1 Numele de pe forum (nick-ul) poate fi schimbat printr-o cerere a celui care doreste sa il schimbe, facuta pe threadul special dedicat acestui lucru. Nick-ul se poate schimba cel mult o data pe an. Ca exceptie, se poate reveni la nickul vechi, mai devreme de 1 an, daca userul hotaraste ca noul nume nu il prinde. Schimbarea de nume se poate face numai daca userul are cel putin 50 de mesaje scrise pe forum.

  8. Interziceri:

  8.1 Este interzis ca semnaturile, avatarele si custom title-urile membrilor de pe forum sa incite la chemarea, aducerea sau reabilitarea unuia sau mai multor useri care din indiferent ce motive nu se mai afla pe forum. De asemenea, este interzisa crearea polemicii pe marginea plecarii unuia sau altuia. Folositi PM, YM, MIRC, telefon, SMS etc.

  8.2 Este interzis ca membrii banati sau care decid sa se retraga de pe forum sa publice mesaje in care sa anunte cu tam-tam acest lucru. Experienta arata ca acest demers creeaza scandal. Se pleaca la fel cum s-a venit. Userii care pleaca isi pot semnala plecarea de pe forum prin PM-uri catre prieteni sau prin mijloace externe forumului.

  Prevederi finale & Disclaimer

  Administratorii si moderatorii pot modifica oricand si oriunde mesajele, fara explicatii prealabile. Administratorii si moderatorii au intotdeauna dreptate, lucrand cu discernamantul de a mentine forumul curat si interesant pentru toata lumea.

  Incalcarea acestor reguli va duce la interzicerea temporara a accesului dv. pe forum, pana la masura extrema de interzicere totala si stergerea userului si a tuturor mesajelor.

  Nu este permisa scrierea de mesaje care contravin legilor țării noastre. Moderatorii, administratorii sau proprietarii Onlinesport nu sunt raspunzatori pentru continutul mesajelor scrise de membri, carora le revine intreaga responsabilitate legala pentru ceea ce semneaza. Noi promitem sa citim majoritatea mesajelor scrise, chiar daca din cauza numarului mare de postari sau a orelor la care sint scrise, se pot scapa involuntar sau temporar. Avem rugamintea ca in cazul in care observati lucruri ce contravin regulamentului sa ne semnalati pe e-mail sau sa raportati postul respectiv.

  Conturile se pot deschide liber pe forum. Cu alte cuvinte, imediat dupa inregistrare aveti acces la toate facilitatile. Ne rezervam dreptul ca la un moment dat aceasta practica sa fie schimbata, fara ca userii deja exisitenti sa fie afectati.

  Adresele de e-mail cu care va inscrieti nu sint publice nicaieri pe forum (ele sint vizibile numai moderatorilor si administratorilor care se angajeaza sa nu le faca publice). Va sfatuim sa aveti o adresa valida de e-mail, pentru ca partenerii de discutie de pe Forum sa va poata contacta in formularele speciale sau sa primiti alerte despre viata interna a forumului (concursuri, promotii etc).

  Faptul ca v-ati inregistrat pe Forumul OnlineSport presupune ca ati citit si ati luat cunostinta de acest regulament, iar ceea ce scrieti pe forum poate fi reprodus sau promovat pe site.
  Last edited by Vadim; 13th December 2012 at 22:15. Reason: scoatere paragrafe in plus

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •