Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 21 of 23

Thread: ULTRAS CRAIOVA

 1. #1
  Oltean! ady_azzuro's Avatar
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  US.
  Posts
  6,556
  Reputatie
  1

  ULTRAS CRAIOVA

  Peluza Sud-infiintare:1997-


  http://www.roultras.as.ro/rotifo/fular_craiova.gif


  Numar de suporteri:
  a) acasa
  - meci obisnuit 2000 - 3000
  - derby 10000 - 15000

  b) deplasare

  - in medie 300 - 400

  Cap de afis

  Finala Cupei (1997-1998) Rapid - U Craiova 19000 - 21000

  Finala Cupei (1998-1999) Dinamo - U Craiova 23000 - 25000

  Pitesti – 2001 (in cupa cu Dinamo) 9000 - 11000


  Mentalitate + + + +

  Violenta + + +

  Coregrafie + + + +

  Atmosfera (in vremurile bune) + + + +  TIFO
  ATMOSFERA
  SUPORT
  INCIDENTE
  ULTRA
  TOTAL

  C.U.C.S.
  5
  6
  4
  6
  5
  26
  Stil AC Napoli, O. Marseille

  Prieteni Commando Viola, Legiunea Visinie

  Dusmani Ultras Steaua, Ultras Dinamo
  Factiuni  a) In Craiova
  Sezione Ultra - Craiovita Noua (radicali + + + +)*

  Freak Boys - Calea Bucuresti, 1 Mai (moderati + + +)*

  Teste Matte - Brazda Lui Novac (radicali + + + +)*

  Girls (moderate + +)*


  b) In tara

  Blue Lions - Bucuresti (moderati + + + +)*

  Lions Timisoara (moderati + +)*

  Lions Botosani (inofensivi +)*

  Gruppo Rasnov (inofensivi + +)*

  Gruppo Rosiori (moderati + +)*

  Gruppo Pitesti (inofensivi + +)*

  Lions Bals (radicali + + +)*

  Gruppo Caracal (moderati + +)*


  Lions Slatina (moderati + +)*


  Gruppo Valcea (moderati + + +)*

  Lions Severin (moderati + +)*

  Lions Targu Jiu (moderati + +)*  *Legenda: Coeficientul gruparii s-a acordat in functie de activitatea si
  prezenta acestora
  Fanii Universitatii Craiova sunt recunoscuti ca a fi unii dintre cei mai recalcitranti Ultrasi din Romania. Pe buna masura denumirea pe care si-o invoca acestia <<Stapanii Sudului>> poate fi cu atat mai potrivita cu cat suntem constienti ca acestia creeaza o atmosfera nemaintalnita pe vreun stadion din tara, la derbyurile cu Steaua si Dinamo in special si cand echipa merge bine. Despre ultrasii olteni ar fi o sumedenie de spus, dar vom incerca sa schitam mai multe in randurile de mai jos.


  Trebuie stiut faptul ca oltenii au avut galerie inca din anii `70 cand aceasta activa tot in peluza in care se afla acum C.U.C.S., pe atunci sub denumirea de Ajax. Aceasta grupare facea deplasari alaturi de echipa chiar si afara tarii, insa bineinteles ca pe atunci nu era inca la noi fenomenul "ultras" si nu ii putem include in citeriile pe care le realizam. Istoria lor continua, si in zorii anilor 80` acestia sunt primii din Romania care introduc petardele pe stadionul de fotbal, ca “unelte” de realizare a spectacolului sportiv.


  Mai relevant este faptul ca dupa 1990 se creeaza un puternic segment de tineri sustinatori ai Universitatii care isi vor lua mai tarziu denumirea de Craiova Ultra Group. Acestia isi insoteau echipa cam peste tot in Romania, la inceput in numar mult mai mare decat tifoseriile bucurestene. Din 1997 denumirea de mai sus se schimba in numele care exista si astazi - Comando Ultra Curva Sud.


  Factiunea lor cea mai importanta la ora actuala se numeste Sezione Ultra care se remarca prin ideile aduse la realizarea unor coregrafii demne de invidiat, si prin incercarile de a face legatura cu conducerea. Freak Boys se remarca si ei prin coregrafiile deosebit de interesante, capul de afis fiind cea realizata in Giulesti acum 3 ani pe care o puteti admira dealtfel si mai jos. La meciul cu Dinamo din turul sezonului 2001 - 2002 se desprinde din Sezione Ultra alta grupare denumita Teste Matte. Bazata pe o doctrina de dreapta ultrasii din Teste Matte nu ezita sa protesteze impotriva jocului slab al echipei, si totodata sa creeze o atmosfera 100%
  originala si exploziva atunci cand echipa merge bine si se afla in subsolul clasamentului. Paradoxal, chiar daca este cea mai noua factiune a oltenilor, Teste Matte are si cei mai multi membri.


  Prietenia oltenilor cu ultrasii din Giulesti dateaza din 2001, dupa ce vreme de cativa ani buni au fost dusmani de moarte, in special dupa ce Universitatea a invins Rapidul in 1998 in Banie acordandu-le practic
  rivalilor din Ghencea cel de-al 20-lea titlu de campioni. In urmatoarea deplasare din Giulesti, oltenii vor reveni acasa, cu geamurile sparte la autocare; insa oltenii si giulestenii s-au impacat cu ocazia unui meci al
  Rapidului la Craiova si acum chiar se ajuta unii pe altii cand echipele lor favorite au meciuri grele sau decisive. Alianta cu Legiunea Visinie a atras de partea oltenilor si pe fanii Politehnici Timisoara cu care acestia au
  incheiat dealtfel si un acord mutual de prietenie.


  Dusmanii lor seculari raman ultrasii stelisti si dinamovisti carora le provoaca totdeauna mari necazuri cand viziteaza Craiova.
  Coregrafiile realizate de suporterii olteni pot fi trecute in orice enciclopedie Ultras privitoare la tiffoseriile din sud-estul Europei. Si dusmanii lor, recunosc dealtfel clasa suporterilor olteni care i-au intrecut mai mereu cand tineau neaparat. Mesajele oltenilor mereu inspirate, au ramas de multe ori fara replica.  “Omu`E inainte de toate” (pentru dinamovisti)

  “Daca ati avea echipa de golf, ati avea cea mai tare galerie” (pentru stelisti)

  “Dinamo - Echipa tuturor ... poponarilor” (pentru dinamovisti)

  “Coregrafiile voastre sunt mai rare ca lecturile lui Claudiu Raducanu” (pt. stelisti)
  -------------------------------------------------------------------
  ” Un ciobn\an in loja, un bodyguard la portavoce,niste aurolaci fara voce” (pt. stelisti
  )

  BLUE LIONS
  Fan Club „BLUE LIONS” a fost fondat în 1998 de catre George Ciuca, un oltean stabilit în Bucuresti, iar în prezent are sute de membrii în toata tara, cei mai multi fiind în filialele Craiova, Bucuresti si Caracal. Începând din 1999, întreaga galerie a purtat numele acestui Fan Club, pâna în 2001, când majoritatea suporterilor din Craiova s-au organizat în grupari independente, despre care puteti citi mai jos.

  ANUL INFIINTARII: 1998

  PERSONALITATE JURIDICA: 13 MAI 2000 ( in memoria celui care a fost Ion Oblemenco )

  PRESEDINTE: Constantin Bica

  FILIALE: - Fan Club "BLUE LIONS" Bucuresti - Fan Club "BLUE LIONS" Caracal ( presedinte - "IL VICE" ) - Fan Club "BLUE LIONS" Corabia - Fan Club "BLUE LIONS" Slatina - Fan Club "BLUE LIONS" Targu-Jiu - Fan Club "BLUE LIONS" Turnu-Severin - Fan Club "BLUE LIONS" Ramnicu-Valcea - Fan Club "BLUE LIONS" Prahova ( Ploiesti - Plopeni - Breaza - Slanic - Busteni ) - Fan Club "BLUE LIONS" Timisoara - Fan Club "BLUE LIONS" Sibiu - Fan Club "BLUE LIONS" Buzau - Fan Club "BLUE LIONS" Pitesti - in curand - Fan Club "BLUE LIONS" Cluj - in curand CONTACT: - telefon : 051 / 168946 , 092 / 397067 - e-mail : bluelions@go.ro


  SEZIONE ULTRA`
  Î nfiintat la sfârsitul anului 2000, S.U. a reprezentat pentru o perioada scurta cea mai numeroasa si cea mai radicala grupare de suporteri. Acestia s-au remarcat prin protestele vehemente la adresa finantatorului Universitatii Craiova, Gigi Netoiu din returul campionatului 2000-2001. În scurt timp, protestele au fost preluate de catre toti suporterii Stiintei. Tot ei sunt si autorii portretului lui Cristi Neamtu pe un steag de 10/10m, steag pe care galeria îl afiseazl la fiecare meci din acest retur.

  TESTE MATTE
  Este o grupare formatl de ultrasii din cartierul Brazda lui Novac, cartierul cel mai bine reprezentat în ultimul timp în Peluza Sud. In prezent însl, Teste Matte are membri si din alte cartiere (Rovine, Calea Bucuresti, Lapus, G. Enescu…)

  FREAK BOYS
  A fost prima grupare independenta dintre cele ce activeaza la Peluza Sud, remarcându-se înca de când întreaga galerie purta numele CRAIOVA ULTRA` GROUP si era condusa de „Camataru” (Cami Vasilescu). La început, actualii membrii F.B. au fost membrii în Fan Club „BLUE LIONS”. Toti membrii acestei gruplri sunt studenti si foarte buni cunoscatori ai fenomenului ultra`.

  COMMANDO-ULTRA`
  Este una dintre cele mai vechi grupari oltene de suporteri. A fost înfiintata în urma cu peste 4 ani de catre un suporter cunoscut sub numele „Napoli”. Actualua denumire a galeriei Universitatii, COMMANDO ULTRA` CURVA SUD, a fost aleasa chiar dupa numele acestei grupari, cu putin timp în urma.

  GIRLS
  Este cea mai noul grupare din Peluza Sud, fiind formatl pe lângl gruparea Teste Matte. Debutul fetelor a avut loc la derby-ul din 16 martie cu Steaua. Inceputul a fost unul foarte promitator pentru acest grup, le urlm succes si în continuare !

  ATOMIC LIONS
  Este grupul suporterilor olteni din afara Craiovei. Din acest grup trebuie amintiti suporterii din Slatina, Târgu-Jiu, Vâlcea, Severin, Bailesti, Filiasi, Strehaia, Alexandria. Foarte important este grupul suporterilor din Bals, care sunt prezenti la toate meciurile importante ale Stiintei si care s-au remarcat în mod special la meciul cu Steaua din 30 septembrie 2000, când microbuzele ce transportau suporterii stelisti au fost atacate pe raza localitatii Bals. Cu ocazia derby-urilor, la meci îsi fac prezenta si suporterii din Banat (Timisoara, Resita…), Ardeal (Cluj, Brasov…), Dobrogea si chiar din Moldova (Lions Botosani).
  [FONT=Century Gothic][COLOR=Blue][B]România, ţara cu sânge alb-albastru[/B][/COLOR][/FONT]

 2. #2
  sport legend Bobi Cearton's Avatar
  Join Date
  Sep 2008
  Location
  Intr-o lume relativa
  Posts
  16,667
  Reputatie
  1
  am gasit un topic gol. aici doresc sa ma culcushesc, sa fie locul meu de meditatie, sa bat campii, sa fac troling, off-topic, sa am intimitate. va astept cu drag.

  pt azi va provoc la un subiect incitant. cum comentati influenta directa sau indirecta (daca a fost ceva palpabil...)a lui Lupescu vizavi de decizia lui Radoi de a nu mai veni la Nationala si neconconvarea lui Lupu la meciul cu Craiova (jucatori peste 40 de ani)- prefata disputei din sfertul de Cupa Romaniei cu Dinamo? kaizer, kaizer dar sa stim si noi!

 3. #3
  Banatean Grinco's Avatar
  Join Date
  Mar 2006
  Location
  Sachsen-Anhalt, DE
  Posts
  8,318
  Reputatie
  0
  Vrei sa schimb numele thread-ului ca sa ti se potriveasca mai bine?
  [URL="http://www.dailymotion.com/video/x38r9e_ezekiel-25-17_school"]Ezekiel 25:17 [/URL]

 4. #4
  sport legend Sorin Blaj's Avatar
  Join Date
  May 2004
  Location
  Lugoj, Romania
  Posts
  25,248
  Reputatie
  1
  Sau te mutam cu arme si bagaje pe Suporter Craiova?
  [B]HAI UNIVERSITATEA! HAI CRAIOVA!
  ESTI CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI![/B]

  [I]"Inteleptul invata din greselile altora, desteptul invata din greselile proprii, numai prostul le stie pe toate."[/I]

 5. #5
  sport legend Bobi Cearton's Avatar
  Join Date
  Sep 2008
  Location
  Intr-o lume relativa
  Posts
  16,667
  Reputatie
  1
  faceti cum credeti voi. las la latitudinea voastra. problema e sa gasesc topicu. sa nu caut mult.

 6. #6
  sport legend Sorin Blaj's Avatar
  Join Date
  May 2004
  Location
  Lugoj, Romania
  Posts
  25,248
  Reputatie
  1
  Atunci ne revedem pe Suporter Craiova.
  [B]HAI UNIVERSITATEA! HAI CRAIOVA!
  ESTI CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI![/B]

  [I]"Inteleptul invata din greselile altora, desteptul invata din greselile proprii, numai prostul le stie pe toate."[/I]

 7. #7
  sport legend Bobi Cearton's Avatar
  Join Date
  Sep 2008
  Location
  Intr-o lume relativa
  Posts
  16,667
  Reputatie
  1
  Quote Originally Posted by Sorin Blaj View Post
  Atunci ne revedem pe Suporter Craiova.
  multumesc. de acum incolo, datoria matale e sa aduni musterii sa discutam. la mutat am observat ca te pricepi.

 8. #8
  sport legend Sorin Blaj's Avatar
  Join Date
  May 2004
  Location
  Lugoj, Romania
  Posts
  25,248
  Reputatie
  1
  Sa vedem ce se poate face. Tentative au mai existat, dar au fost inabusite in fasa.
  [B]HAI UNIVERSITATEA! HAI CRAIOVA!
  ESTI CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI![/B]

  [I]"Inteleptul invata din greselile altora, desteptul invata din greselile proprii, numai prostul le stie pe toate."[/I]

 9. #9
  sport legend Bobi Cearton's Avatar
  Join Date
  Sep 2008
  Location
  Intr-o lume relativa
  Posts
  16,667
  Reputatie
  1
  buna dimineata. bordul Craiovei a refuzat invitatia cainilor la drakula park. motiv: pretul beletelor pt olteni s-a ajustat subit.

 10. #10
  sport legend Bobi Cearton's Avatar
  Join Date
  Sep 2008
  Location
  Intr-o lume relativa
  Posts
  16,667
  Reputatie
  1
  2-2 cu Dinamo, rezultat imbucurator. urmeaza Bistrita. pe Central o sa ruleze pelicula de succes: Nea Marin Padureanu si papornita de pastile. film interzis cardiacilor.

 11. #11
  Banned
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  11,975
  Reputatie
  0
  bobi,vorba lui marker, cu cine te certi tu pe aici?

 12. #12
  sport legend Bobi Cearton's Avatar
  Join Date
  Sep 2008
  Location
  Intr-o lume relativa
  Posts
  16,667
  Reputatie
  1
  Quote Originally Posted by lordliv View Post
  bobi,vorba lui marker, cu cine te certi tu pe aici?
  singur. asta a si fost scopul demersului meu. sa vorbesc singur. sa am intimitate. unii cauta linistea-n padure, in locuri izolate, eu am gasit-o aici.

 13. #13
  Banned
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  11,975
  Reputatie
  0
  nu prea am de gand sa te las sa ajungi un neinteles paul atreides.
  asa ca mai dau si eu din cand in cand pe aici.
  sper ca si sorin.
  prefer sa ma contrez cu el pe aici.

  stii de ce ii ziceau ai nostri drakula park ,tribunei oficiale a lui dinamo?

 14. #14
  sport legend atdi's Avatar
  Join Date
  Mar 2006
  Location
  Berlin
  Posts
  775
  Reputatie
  1
  Quote Originally Posted by lordliv View Post
  nu prea am de gand sa te las sa ajungi un neinteles paul atreides.
  asa ca mai dau si eu din cand in cand pe aici.
  sper ca si sorin.
  prefer sa ma contrez cu el pe aici.

  stii de ce ii ziceau ai nostri drakula park ,tribunei oficiale a lui dinamo?
  Din cauza unui individ, pe nume Agaton, fost ministru de marca al turismului romanesc inexistent si actualmente ceva pe la patronate (nu vad ce legatura are el cu economia de piata )
  Istvan Kovacs: Nu văd niciun fel de ură interetnică. Văd doar ură față de sport în România. Am simțit că m-am întors în timp când am văzut bazinul Floreasca.

 15. #15
  sport legend Bobi Cearton's Avatar
  Join Date
  Sep 2008
  Location
  Intr-o lume relativa
  Posts
  16,667
  Reputatie
  1
  ref la drakula park am crezut ca e un restaurant la loja unde au fost invitati oficialii craioveni

 16. #16
  sport legend Sorin Blaj's Avatar
  Join Date
  May 2004
  Location
  Lugoj, Romania
  Posts
  25,248
  Reputatie
  1
  Doua egaluri cu Dinamo arata ca avem potential, dar mai este destul pana departe. Sper sa-i avem valizi pe fratii Costea si sa ajungem sa legam victorii.
  [B]HAI UNIVERSITATEA! HAI CRAIOVA!
  ESTI CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI![/B]

  [I]"Inteleptul invata din greselile altora, desteptul invata din greselile proprii, numai prostul le stie pe toate."[/I]

 17. #17
  Banned
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  11,975
  Reputatie
  0
  Piturca:" Prin ziare au apărut așa-zisele liste negre, însă nu este nimic adevărat. Nu am făcut nicio listă, niciunul dintre numele apărute acolo nu va pleca de la Universitatea".

  @ bobi,daca stai la loji la dinamo, imposibil sa nu dai de lingaul lui badea,fostul ministru al turismului din guvernarea nastase,agathon.
  care se agita mai rau ca actualul prefect de dolj.
  Last edited by lordliv; 16th November 2010 at 19:16.

 18. #18
  sport legend Bobi Cearton's Avatar
  Join Date
  Sep 2008
  Location
  Intr-o lume relativa
  Posts
  16,667
  Reputatie
  1
  greu de respirat in drakula park pt oaspeti. trebuie lasati sa sufere singuri, in intimitate.

  sa trecem la oile noastre. urmeaza alti diavoli, blatistii de pe Bistrita, inca un examen dificil.

 19. #19
  Banned
  Join Date
  Jul 2006
  Posts
  11,975
  Reputatie
  0
  pe blatistii astia trebuie sa ne razbunam pentru toate ratarile din ultimele meciuri de acasa cu vaslui si otelul.
  si pentru punctele pe care a trebuit sa la cedam lor in vremea lui netoiu...

  sper ca ologu sa joace titular.
  in locul lui prepelita.
  iar stoica nu are ce cauta pe linia de fund.
  prea lent si prea indolent.

 20. #20
  sport legend Bobi Cearton's Avatar
  Join Date
  Sep 2008
  Location
  Intr-o lume relativa
  Posts
  16,667
  Reputatie
  1
  Quote Originally Posted by lordliv View Post
  pe blatistii astia trebuie sa ne razbunam pentru toate ratarile din ultimele meciuri de acasa cu vaslui si otelul.
  si pentru punctele pe care a trebuit sa la cedam lor in vremea lui netoiu...

  sper ca ologu sa joace titular.
  in locul lui prepelita.
  iar stoica nu are ce cauta pe linia de fund.
  prea lent si prea indolent.
  indiferent cine joaca trebuie sa dam goluri sa spargem gheata si acasa. aici avem probleme. Piturca a spus ieri ca joaca pe atac pe Central pt cei 25000 de oameni din tribune. adica face arta cu tendinta. cu Vaslui si Otelul am ramas cu arta. punctele s-au dus la ei.

 21. #21
  sport legend Bobi Cearton's Avatar
  Join Date
  Sep 2008
  Location
  Intr-o lume relativa
  Posts
  16,667
  Reputatie
  1
  am revenit. Gazul ne-a luat suflu, Piti sufla greu, ranile ne(ma) dor. incotro ne indreptam?

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •