Results 1 to 2 of 2

Thread: GREVA ARBITRILOR

 1. #1
  incepator
  Join Date
  Nov 2003
  Posts
  1
  Reputatie
  1

  GREVA ARBITRILOR

  Observ cum suporterii se ataca unii pe altii in privinta arbitrajelor dar toti refuza sa priveasca ansamblul acestei etape.
  In afara meciului de la Bistrita unde probabil rezultatul a fost stabilit in culise, in toate celelalte meciuri rezultatele finale au fost influentate intr-o masura mai mare sau mai mica de catre arbitrii.Spun asta, cu riscul de a-mi pune in cap toti suporterii ,indiferent care sunt echipele lor favorite.

  Dinamo - Poli . Dinamo avantajata in doua situatii
  -Poli este oprita prin doua offsiduri imaginare din actiuni clare , una la 1-2 -alta la 2-2 cea de la 2-2 dovedeste ca burloiu nu cunoste regulamentul lucru extrem de grav la un arbitru.

  Craiova- Oradea Craiova avantajata in doua situatii, dezavantajata in alta
  -faza primului gol oradean este inventata de arbitru, Guso era in careu, se vede clar la reluari,repetarea loviturii este exagerata
  -primul 11m craiovean,cel ratat de Bundea , este unul imaginar, acolo este este un contact normal de joc la L.Preda
  -Al doilea penalti a fost corect acordat. Tinere clara si evidenta la Njock in careu
  - la Gado a fost 11m pentru Oradea si nu simulare eci Rada merita galben si nu Gado pentru simulare .Foarte grava este tendita arbitrului Tudor de a fi primadona meciului

  Farul - Arges Constantenii ajutati in cele din urma datorita scorului
  desi regulamentul spune ca meciul nu se poate disputa cand vizibilitatea este mai mica de 150 m , arbitrul decide ca meciul sa se joace, desi vizibilitatea era undeva la 60 de metri deci mai putin de junate din cat era minimul admisibil. Decizia a fost luat din ratiuni economice. Cei dezavanatajati fiind involuntar pitestenii caci ei sint invinsii .Foarte grava este necunoasterea regulamentului sau acceptarea unor compromisuri

  Bacau- Steaua Steaua avantajata in 3 faze si dezavanatajata intr-una
  - arbitrul nu acorda 11m cuvenit la faultul asupra lui Bostina
  - arbitrul nu acorda 11 m la faultul asupra lui Petcu
  - arbitrul nu-l elimina si pe Cl.Raducanu cel care a starnit scandalul
  - arbitrul nu-l elimina pe Mutica pentru cotul in gura aplicat lui Ciocoiu
  Foarte grava este lejeritatea cu care Anghelinei trateaza anumite faze

  Brasov - Ceahlaul ambele echipe dezavantajate intr-o situatie
  -arbitrul nu acorda 11m cuvenit la faultul asupra lui Nemteanu
  -arbitrul permite nemtenilor sa traga de timp si sa suteze in minge dupa fluierul arbitrului fara a le acorda cartonase galbene, insa tot pentru un sut in balon dupa fluier, Iorga ia primul galben
  Foarte grava este tendinta arbitrului de a compensa neacordarea unui 11m neacordat pietrenilor

  Otelul- National galatenii avantajati intr-o faza
  -arbitrul acorda un 11m pentru otelari la o faza care pleaca de la un fault grosolan nesactionat al lui Iacob asupra unui bancar. Dreptatea divina face ca balonul sa se opreasca in mocirla pe linia portii.

  Rapid - Alba Iulia rapidistii avantajati intr-o faza
  tusiereul Gheba semnaleaza centralului doar gestul lui Bunb iar pentru acelasi lucru S.Ilie a fost iertat desi chiar el starnise incidentul.Eliminarea doar a unuia creeaza un avantaj decisiv.Foarte grava este cantarirea cu doua masuri. La acea faza si antrenorul Sunda se alege cu o evacuare abuziva el neavand un limbaj reprobabil dar iesid totusi din suprafata destinata antrenorilor. Dar fiind prima de acest gen si insciindu-se in limitele bunului simt, trebuia pentru inceput sa primeasca doar o atentionare verbala.

  A fost etapa cu cele mai multe greseli de arbitraj , tocmai in etapa cand arbitri erau in greva japoneza purtand banderole albe ,protestand astfel la adresa limbajului neadecvat al presedintilor , publicatiilor si suporterilor.
  Dupa maniera in care au arbitrat aceasta etapa a esarfelor, parca multe dintre injuriile aduse la adresa lor sint meritate.

  Gestul purtarii banderolelor a plecat in urma meciului Oradea- Bacau in care arbitrul a inventat primul 11 m pentru oradeni si l-a eliminat gratuit
  pe fundasul bacauan , apoi a venit un rosu binemeritat pentru Cristea si niste simulari de accidentari ale bacauanilor. Meciul a constituit o premiera in fotbalul nostru.Gestul bacauanilor de a refuza continuarea meciului nu-i dadea dreptul lui Sechelariu sa faca scandal.

  Ca o culme a penibilului oradenii beneficiarii etapei trecute la acel meci de pomina sunt cei care propun ca de data asta presedintii sa poarte banderole albe.

  Iar culmea culmilor ridicolului face ca exact in etapa in care au purtat banderole albe in semn de protest, arbitrii sa distruga toate meciurile. Cu exceptia blatului de la Bistrita unde a fost pace si prietenie .

  Acest campionat este un campionat de nebuni, se fac gesturi imposibil de conceput pentru niste oameni normali.

 2. #2
  incepator
  Join Date
  Jul 2003
  Location
  spania granada
  Posts
  36
  Reputatie
  1
  dupa cate invarteli au facut albitrii nu e de mirare sa fie suspectatii atat un hot niciodata nu se lasa de furat tot mai mult vrea /nope/ /nope/ asa nu se mai poate SA FIE SI EI CORECTII SA NUMAI FACA DIFERENTE INTRE ECHIPE
  forza rapid

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •