PDA

View Full Version : Ion IliescuUniversal
6th September 2007, 19:37
Despre Ion Iliescu

Ion Iliescu (n. 3 martie 1930, Oltenița) este un om politic român. A fost președinte ales al României între anii 1990-1996 și 2000-2004. În prezent (2006) este senator PSD.

Iliescu este o figură dominantă a politicii românești de după 1989. În timpul mandatelor sale a început introducerea reformelor politice, sociale și economice, dar acestea societatea civilă și forurile internaționale le-au calificat drept insuficiente și "de fațadă". În același timp, Iliescu este acuzat de societatea civilă din România că are convingeri comuniste, că ar fi tolerat corupția atât în partidul condus de el, cât și în administrație.

În 2005 a fost începută o anchetă pentru a stabili rolul lui Ion Iliescu în mineriadele din 1990, în care minerii din Valea Jiului, sub conducerea lui Miron Cozma și la invitația lui Iliescu au descins în București pentru a înăbuși manifestațiile antiguvernamentale. Iliescu declară că scopul anchetei este "răzbunare" împotriva sa. La sfârșitul anului 2006, Ion Iliescu a fost ales președinte de onoare al PSD.

Universal
6th September 2007, 19:39
Biografie ,


Partea I


Biografie
Alexandru, tatăl lui Ion Iliescu, s-a născut în Oltenița, a fost comunist ilegalist și a participat în 1931 în U.R.S.S., unde ajunsese clandestin, la congresul Partidului Comunist de la Gorikovo (lângă Moscova). A mai rămas în Uniunea Sovietică încă patru ani. La întoarcerea în țară a fost condamnat la închisoare, unde a și murit.

La vârsta de 9 ani, Ion Iliescu a fost înfiat de mătușa lui, Aristița. Aristița avea să ajungă servitoare și bucătăreasă a Anei Pauker. Ana Pauker l-a ajutat pe Iliescu să fie trimis la Moscova pentru a studia la Institutul Energetic.

Din 1949 este membru al CC al UTM, iar secretar din 1954. La 19 august 1956 a fost ales președinte al Comitetului de organizare a Asociațiilor Studențești, apoi al Consiliului (martie 1957). Ulterior va deveni șef de secție la CC al PCR (1965), prim-secretar al CC al UTC și ministru pentru problemele tineretului (1969-1971), secretar al Comitetului PCR Timiș și Iași (pânã în 1977), președinte al Consiliului Național al Apelor (1979-1984), iar între anii 1965-1984 membru al CC al PCR.

Revenit în țară, a ocupat funcții înalte în nomenclatura comunistă. A fost printre altele ministru al tineretului în 1968 și s-a aflat în conducerea Uniunii Tineretului Comunist.

Îndepărtat din București de Ceaușescu, după 1971 (fiind printre singurii tovarăși care nu și-a făcut autocritica în urma apariției Tezelor din aprilie), a ocupat funcția de secretar-adjunct al comitetului județean al P.C.R. din Timiș, apoi din Iași, din 1984 fiind îndepărtat cu totul din funcțiile de conducere. A avut funcția de director al Editurii Tehnice până în 1989. Iliescu a fost membru fondator al Frontului Salvării Naționale (FSN), urmând transformările sale în FDSN (Frontul Democrat al Salvării Naționale), apoi în Partidul Democrației Sociale din România (PDSR) și în final în Partidul Social Democrat (PSD).

Universal
6th September 2007, 19:40
Partea II

Revoluția din 1989

Revoluția din 1989 a început la Timișoara ca revoltă po****ră, dar după moartea lui Nicolae Ceaușescu, Iliescu si o parte a disidenților politici au preluat puterea și au creat organizația "Frontul Salvării Naționale".

Sistemul pluripartit propus de Iliescu a fost mai degrabă asemuit cu sistemul de reforme tip "Perestroika", lucru susținut și de faptul că prima înțelegere postrevoluționară a României a fost cu Rusia.

Iliescu nu a renunțat la ideologia comunistă, susținând în timpul revoluției un plan de măsuri de restructurare a agriculturii și comerțului și nu o trecere la capitalism. Aceste idei erau susținute și de alți membrii ai FSN, ca Silviu Brucan, care considerau că revoluția a fost împotriva lui Ceaușescu și nu împotriva comunismului.

După Revoluția din 1989


A fost format Frontul Salvării Naționale, care s-a prezentat poporului doar ca organizator al primelor alegeri libere, după care urma să se autodizolve. Cu toate acestea, FSN a candidat în primele alegeri și le-a cîștigat cu 70% din voturi.

Ca membru fondator, Iliescu a rămas în FSN, organizația trecând prin câteva schimbări de nume (FDSN, PDSR, PSD). Ulterior FSN și-a pierdut caracterul de guvern național și și-a atras multe critici pentru faptul că, deși era singurul exponent al puterii inainte de Mai 1990, a candidat în primele alegeri libere.

Iliescu și-a atras numeroase critici în urma “mineriadelor”, fiind considerat regizorul din umbră al acestora.

In 2007, cei mai multi analiști politici și istorici îl consideră pe Ion Iliescu ca fiind direct responsabil de formarea unei clase politice corupte: Tom Gallagher profesor la Universitatea Bradford din Marea Britanie, despre Ion Iliescu": "[...] mai-marii zilei au primit instantaneu undă verde pentru acumularea unor averi la care niciun politician occidental nu ar indrazni sa viseze. In perioada mandatelor lui Iliescu, activele uzinelor și băncilor de stat au căzut, pe rând, pradă procesului edificării unei clase politice inimaginabil de instărite. Sub privirea paternală a lui Ion Iliescu au avut loc marile devalizări. Pentru majoritatea cetățenilor țării, anii în care acesta s-a aflat în fruntea statului nu au adus altceva decât prăbușirea standardului lor de viață, astfel încât mulți au ales să-și părăsească țara în căutarea unui trai mai decent. In 2005, Iliescu devenea o povară chiar și pentru propriul partid, [...]"

Universal
6th September 2007, 19:43
Intervenții în favoarea celor implicați în crimele din 1989


Prin Decretul nr. 4 din ianuarie 1990, când încă nu fusese ales președinte, Ion Iliescu a amnistiat toate infracțiunile săvârșite în timpul revoluției din 1989 care se încadrau la mai puțin de 5 ani pedeapsă. Astfel au scăpat de pușcărie toți cei care au bătut revoluționarii arestați.

Consecvent principiilor sale de apărător al criminalilor din 1989, Ion Iliescu a grațiat membrii C.P.Ex. al C.C. al P.C.R. care fuseseră condamnați pentru că au aprobat, în ședința din 17 decembrie 1989, reprimarea revoluției române din 1989. De asemeni a grațiat ofițerii condamnați pentru deschiderea focului în zona Calea Lipovei din Timișoara și a protestat la condamnarea generalilor Victor Atanasie Stănculescu și Mihai Chițac, care fuseseră de asemeni găsiți vinovați de reprimarea revoluției, dar fuseseră numiți membri în primul guvern FSN de Iliescu. După ce Iliescu a reajuns în 2001 la conducerea României, noul procuror general numit de el, Tănase Joița, a făcut recurs în anulare împotriva sentințelor de condamnare a celor doi generali, care astfel au scăpat de detenție.

În decembrie 2003, Ion Iliescu l-a grațiat pe Iosif Veverca, un milițian care a ucis o persoană în revoluția din 1989 la Timișoara.

În același decret prin care l-a grațiat pe Miron Cosma, Ion Iliescu l-a grațiat și pe Ioan Corpodean, ofițer de miliție implicat în reprimarea revoluției de la Timișoara.

În opinia lui Iliescu, poporul român trebuie să se obișnuiască cu faptul că adevărul despre revoluția din 1989 nu poate fi aflat, întrucât nici adevărul despre moartea lui Kenedy nu se cunoaste

NORGEMAN
6th September 2007, 19:47
Merita impuscat si el! dar nu inainte de a fii torturat!

Bumbescu
6th September 2007, 19:55
Bai Universal,nici o biografie ca lumea nu stii sa faci. Cu asa un subiect gras si treci peste informatii extrem de importante:

"Cu o po****tie de cateva zeci de mii de locuitori, Oltenita, oras dunarean situat la granita cu Bulgaria, este locuit in mare masura de tigani. Faptul ca un concitadin, Ion lliescu, a ajuns presedintele tarii, i-a determinat pe multi olteniteni sa se creada mai mult sau mai putin rude cu acesta. S-a nascut chiar un fel de mit, multi localnici povestind cu un fel de nostalgie intamplari inchipuite, de nazbatii si jocuri de copilarie pe care le-au impartit cu “pustiul” Ion Iliescu, in anii interbelici. In mica urbe, oricine este dispus sa dea relatii despre presedintele ales dar tot oricine indruga tot felul de povesti menite sa te puna pe o pista falsa. De aceea, redactorii Ziua au selectionat in materialul de fata doar marturiile celor care, in mod cert, l-au cunoscut indeaproape pe Ion Iliescu sau care ii sunt neamuri.""Pe la inceputul veacului trecut, in comuna Ulmeni, din imprejurimile Oltenitei, traia o familie de oameni onesti si muncitori, pe nume Penu. Urmasii acestei familii au fost trei frati, toti baieti, pe nume Aristide, Gheorghe si Vasile Penu, bunicul lui Ion Iliescu). Vasile Penu s-a casatorit, iar din aceasta unire au rezultat doi fii, Alexandru (tatal lui Ion Iliescu) si Eftimie. Ambii fii au imbratisat doctrina comunista inca din adolescenta. Eftimie, fratele mai mic, coleg de cizmdrie cu Nicolae Ceausescu, a studiat cativa ani la Moscova si a ajuns ********. Mai tirziu a devenit directorul unei fabrici de incaltaminte din Bucuresti. Eftimie a murit pe la inceputul anilor '80."

Textul citat ridica insa un semn de intrebare. Astfel, constatam ca pe tatal lui Alexandru Iliescu - bunicul viitorului presedinte al Romaniei - nu-l chema "Iliescu" cum am fi banuit, ci "Penu". Pentru a deslusi misterul prin care fiul lui Vasile Penu, taran onest si muncitor din Ulmeni, a ajuns "Iliescu", trebuie sa citim ceva mai jos urmatoarea explicatie.

"Alexandru Penu, parintele lui Ion Iliescu, a creat numai necazuri familiei sale. (Se inhaitase cu golanii de comunisti), afirma neamurile sale. Jandarmii si politistii il cautau toata ziua pe acasa, pentru legaturile sale cu partidul comunist. Vasile Penu, tatal, era nevoit sa-i ascunda de fiecare data in ieslea cailor sau in cuverturi. In cele din urma, el l-a admonestat pe Alexandru: (Ori iti vezi de treaba, ori pleci din casa mea, n-am chef sa vina astia mereu pe capul meu!) Nazbatiile politice ale lui Alexandru au primat insa, mai ales ca munca nu-i prea placea. Alexandru Penu si-a parasit parintii, pe care chiar i-a renegat. Hotarat, el si-a schimbat numele din Penu in Iliescu, declarand rudelor: (Veti vedea voi ce bine o vor duce copiii nostri in viitor, sub comunism, cand va veni la putere.)"

Universal
6th September 2007, 19:58
[QUOTE=Bumbescu;1554193]Bai Universal,nici o biografie ca lumea nu stii sa faci. Cu asa un subiect gras si treci peste informatii extrem de importante:completam cu totii :) eu insa am curajul sa deschid astfel de subiecte

Bumbescu
6th September 2007, 20:00
Maaama ce curajos esti:D

Alta varianta de biografie:

BUNICUL (dupa tata)

- Vasili Ivanovici, evreu rus, bolsevic, puscairias, fugit din Rusia, urmarit de politia tarista (Ohiana, n.n.)

- S-a stabilit la Oltenita in jurul anului 1895, ca argat si baiat de pravalie la un grec, zis Tandarica, pe strada Ion Heliade Radulescu nr. 1 (fosta Tiganie, nr.4).

- Si-a schimbat numele in Iliescu, probabil dupa 1900.

- S-a incurcat cu Maria Savu (sora carciumarului Anghel Savu, care avea carciuma pe strada I. H. Radulescu, nr.2), cu care s-a casaorit in 1900-1901.

- Anghel Savu era roman fuigit din Bulgaria, peste Dunare si stabilit la Oltenita. Acesta a facut Mariei si lui Vasili o dugheana in care vindeau diverse, situata pe strada I. H. Radulescu, la nr. 6-8.

- Vasili Iliescu (fost Ivanovici) si Maria (fosta Savu) au avut doi baieti si doua fete (Alexandru - tatal lui Ilici, Eftimie, viitorul calau al poporului roman; Aristita si Vergina).

- Vasili Ivanovici a fost bun prieten cu Constantin Dobrogeanu Gherea, evreu venit din Rusia (pe numele adevarat Katz). G. Calinescu precizeaza, in Istoria literatuni romane: C. Dobrogeanu Gherea, venit din Rusia cu un bun tovaras, a fost impamantenit prin decret regal, dat pe baza aprobarii Parlamentulni, sustinut in sedinta de Titu Maiorescu.

- Atentie la diversiunea prin care se sugereaza ca bunicul lui Ilici ar fi un taran, de langa Oltenita. Lumea libera mai face doua precizari privindu-l pe Vasili Ivanovici. si anume:

"Investigatiile facute pentru perioada 1893-1901, 1902 nu au dus la concluzia ca ar fi existat un decret regal de impamantenire a lui Vasili Ivanovici, asa cum exista pentru Dobrogeanu Gherea, Constantin Stere, Ioan Slavici etc.

Se poate trage concluzia ca Vasili Ivanovici, decedat la Oltenita in 1965, la varsta de 87-88 de ani, s-a nascut in sudul Basarabiei, in jurul anului 1877, deci pe pamant romanesc si a avut, astfel, cetatenie romana, care, probabil, s-a recunoscut dupa 1895, cand s-a stabilit la Oltenita."

Bumbescu
6th September 2007, 20:02
GHICI CATE "MAME" A AVUT ION ILIESCU?


Ancheta Ziua preciza, la acest capitol, urmatoarele:

"Nestatornic in dragoste si familie, Alexandru (tatal lui Ion Iliescu n.n.) a avut in decursul vietii sale mai multe neveste, dintre care Maria, o bulgaroaica, despre care oltenitenii spun ca ar fi fost tiganca caldarareasa fara stiinta de carte (desi realitatea o contrazice), i-a daruit, in 3 martie 1930, pe baietelul Ionel, ce avea sa ajunga presedinte al Romaniei. Domiciliul la acea data era pe strada I. H. Radulescu nr. 8, strada numita (Tiganie) in Oltenita, din pricina numarului mare de tigani care locuiau acolo In prezent, pe locul darapanaturii se afla un bloc muncitoresc, cu patru etaje. Alexandru Iliescu a mai avut inca un fiu din relatia cu Maria, pe nume Eugen, fratele mai mic al lui Ion Iliescu. Casnicia celor doi, insa, nu a fost sa devina una din acele “celule de baza ale societatii socialiste”, deoarece Alexandru era un inadaptabil. Marioara, ramanand singura dupa fuga sotului la Moscova, a divortat de acesta, iar instanta a hotarat ca! f!iecaruia dintre ei sa le fie incredintat cate un copil. Ion Iliescu a fost dat mamicii lui care, din pricina saraciei, s-a mutat la Bucuresti, las dandu-l pe Ionel in grija unei bunici, sa creasca in (Tiganie). Maria s-a recasatorit imediat cu un alt barbat, Serediuc Dumitru, care avea doua fete dintr-o casatorie anterioara."

Se pare ca lucrurile sunt insa ceva mai complicate, la acest capitol caci, iata ce citim in Lumea libera - in ceea ce o priveste pe mama fostului presedinte Ion Iliescu:

"Alerandru Iliescu, baiatul cel mai mare al lui Vasili (...) s-a casatorit in 1929 cu Maricica, o tiganca bulgaroaica, din neamul caldararilor, analfabeta care vorbea prost romaneste, si care este adevarata mama a lui Ilici.

Maricica era fata lelei Stoica, tiganca din Oltenita venita­ din Bulgaria, ce locuia pe o strada paralela cu I. H. Radulescu. Nu se stie cine a fost tatal ei.

Ilici s-a nascut la Oltenita, la 3 martie 1930, an in care Alexandru Iliescu a fugit in Rusia, unde a stat pana in 1935-1936.

Maricica, mama adevarata a lui Ilici, moare in 1932 fiind inmormantata la Oltenita (atentie la diversiunea cu Maria Ivanus din Bucuresti, care nu este mama lui Ilici).

Alexandru Iliescu a dus in Rusia a activitate conspirativa ­impotriva Romaniei, fiind Kominternist, NKVD-ist, omul lui Stalin.

Casa lui Alexandru Iliescu din Oltenita era casa­ conspirativa - a Komintern-ului si NKVD-ului. in Rusia, Alexandru Iliescu a avut tot felul de ocupatii(..) si a avut, se pare, si copii nelegitimi. Se stie din scrisorile primite de Vasili Ivanovici de la acesta.

In 1935, Alexandru s-a intors din Rusia si a fost condamnat la trei ani de inchisoare, pentru tradare de tara (milita pentru dezmembrarea Romaniei si trecerea Basarabiei la rusi), inchisoare facuta cu intermitente. Vecinii banuiau ca era informator al politiei in inchisoare.

Tot in aceasta perioada, Alexandru Iliescu s-a incurcat cu Maria, amanta lui Ivanus, un bolsevic care era in inchisoare cu el. Cu Maria, Alexandru a facut un copil din flori, Eugen, fratele vitreg al lui Ilici, ******** venit in cosciug sigilat din Orientul Mijlociu.

In 1940, Alexandru lliescu s-a casatorit cu Marita, tiganca din Maramures sora buna a mamei lui Ion Cioaba din Sibiu, bulibasa tiganilor, cu care a avut doi baieti, fratii vitregi ai lui Ilici (Mircea si Crisan - veri primari ai lui Cioaba). Unul a fost atasat militar al Romaniei la Moscova, iar celalalt director adjunct la IRSOP

Despre Marita Iliescu, mama de partid si de stat a lui Iliescu, Lmea libera prezinta urmatoarea fisa biografica:

MARITA ILIESCU
"Mama vitrega a lui Ilici a fost, dupa 1944, servitoare si bucatareasa la Ana Pauker. Dupa 1945, Dej a alfabetizat-o si a trimis-o la Agentia Economica de la Sofia, unde a stat multa vreme.

De la Sofia, Dej a trimis-o la Agentia Economica de la Moscova, dar, la cererea rusilor a retras-o. A iesit la pensie ca directoare la Directia Generala a Vamilor.

In 1990, Marita Iliescu s-a prezentat cu un carnet de luptator in Spania, la Asociatia luptatorilor antifascisti din Bucuresti, spre a se inscrie, dar a fost refuzata. Ilici Iliescu, la receptiile lui Ceausescu, nu se ducea cu sotia sa, Nina Bercovici, ci cu Marita, mama vitrega.

Intr-o scrisoare adresata directorului saptamanalului Expres, Cornel Nistorescu, datata 19 iulie 1993, Ion Iliescu recunostea:

“Adevarul este ca imprejurarile vietii au facut ca, la varsta de un an sa nu abandonat de propria-mi mama, care nu s-a interesat niciodata de soarta mea. Nu i-am reprosat, niciodata nimic.”

Atata doar ca la varsta de un an Iliescu n-a fost abandonat de propria-i mama, ci... de propriu-i tata. In 1931, Alexandru Iliescu, fuge in U.R.S.S., unde i-a parte, clandestin, la Congresul al V-lea al Partidului Comunist din Romania (P.C.d.R.), ramanand acolo inca patru ani. Asadar, tatal Kominternist si nu mama si-a abandonat familia. Abandonul familial al tatalui are insa pentru biografia lui Ion Iliescu un substrat politic periculos: nu dadea deloc bine - mai ales dupa '89 si Caderea Comunismului - ca sa apara in biografia primului presedinte al Romaniei democratizate din tata, fanatic Kominternist, care si-a abandonat sotia si copilul in varsta numai de trei ani pentru a fugind Unitinea Sovietica, la Congresul P.C.d.R. de la Gorikovo (langa Moscova) si care ramane in marea tara a socialismului inca vreo patru ani.

Timp in care, dupa cum rezulta din scrisorile trimise de Alexandru Iliescu lui Vasili, la Oltenita, acesta are mai multe legaturi pasagere cu cetatene sovietice, soldate se pare si cu urmasi, fratiorii sovietici ai lui Iliescu.

Asa ca Ion Iliescu isi rescrie promt acest capitol rosu din biografle si trece, cat ai clipi din ochi abandonul familial de pe umerii tatalui Kominternist, pe umerii mamei.

Pentru a ascunde astfel un capitol esential din istoria familiei sale: cel care putea trada faptul ca legatura, firul rosu, cu Moscova reprezinta o constanta a trei generatii din familia lui Ion Iliescu.

In plus, Ion Iliescu mai recunoaste ceva in scrisoarea adresata lui Cornel Nistorescu: ca mama sa naturala nu este acceasi persoana cu mama luptatoare comunista. Cea cu care Ion Iliescu defila pe la toate receptiile lui Ceausescu, tocmai datorita dosarului beton al Maritei Iliescu, de ilegalista si antifascista, dosar care dadea al naibii de bine pentru ascensiunea lui Ion pana in decembrie '89 si Caderea Comunismului.

Daca legitimitatea politica si interesele de partid o cer, Iliescu, ca si ceilalti lideri comunisti, pot sa-si rescrie si jongla, la nesfarsit, cu propria biografie: o mama naturala este preschimbata cu o mare luptatoare; un tata Kominternist, fugar in U.R.S.S., devine tata ceferist-sindicalist; iar un abandon patern devine, pe loc, un abandon matern.

Registrul starii civile si cel de botezuri dovedesc ca Alexandru Iliescu si Maricica Toma s-au casatorit oficial la 28 iulie 1929, la domiciliu lor din strada Ion Heliade Radulescu nr. 8, avandu-i ca nasi pe Ioan si Adriana Dabija. Ion Iliescu se nastea la 3 martie 1930, fiind botezat la 27 martie 1930, trei zile dupa cununia religioasa a parintilor.

In 1931, Alexandru Iliescu se refugiaza in U.R.S.S. iar urmele mamei naturale a lui Ion Iliescu se pierd. Vecinii sustin ca aceasta ar fi decedat in 1932, fiind inmormantata la Oltenita. Reintors din U.R.S.S., in 1935, Alexandru Iliescu se incurca cu Maria Ivanus, casatorita cu A. Ivanus, mecanic CFR, cu care avea un fiu, Eugen (nascut in 1932 la Oltenita), fratele vitreg al lui Ion Iliescu. Dupa decesul sotului, Maria Ivanus s-a recasatorit cu Dumitru Serediuc, la 31 martie 1949, de care a divortat insa la 22 februarie 1972. Din dosarul nr. 2838/1970, de la Judecatoria sectorului 8 Bucuresti, reiese ca Serediuc Dumitru, domiciliat in strada Jimboliei nr. 83, solicita divortul dupa ce amenintase cu sinuciderea - dand drumul la gaz - deoarece era terorizat de copii paratei (martorul Cosma Haralambie), adica de Ion Iliescu si de fratele sau vitreg, Eugen. Un alt martor, Stefanescu Alexandru, propus de reclamantul Serediuc Dumitru, a sustinut !in! instanta ca sotii se certau si se bateau iar reclamantul a fost batut si de fiul paratei. Instanta de judecata, avand ca presedinte pe Corneliu Turianu, judecator Nicolae Pana iar grefier pe Lorina Hristea, declara desfacuta casatoria si o obliga pe parata sa-si reia numele avut anterior casatoriei, acela de Ivanus.

Din cele doua versiuni, apar cateva elemente clare:

· Nascut in martie 1930, Ion Iliescu nu putea fi decat rodul casatoriei din 1929 a lui Alexandru Iliescu cu Maricica, decedata in 1932 si inmormantata la Oltenita.

· Deoarece Alexandru Iliescu s-a refugiat in U.R.S.S. In 1931 pentru a participa la Congresul al V-lea al P.C.d.R., tinut la Gorikovo, langa Moscova, intre decembrie 1931 si ianuarie 1932, dupa care acesta a ramas in U.R.S.S. inca patru ani) iar Maricica decedase, copilul Ion Iliescu a ramas sa fie crescut de bunic, Vasili Ivanovici, la Oltenita, pe str. Tiganie (I. H. Radulescu). De altfel, Iliescu a recunoscut ca traise in copilarie printre tiganii din cartier. Acum este limpede si de ce se intamplase aceasta.

· Ulterior, dupa ce Alexandru Iliescu a revenit in tara, a fost arestat si a facut inchisoare cu intermitenta, a aparut si un frate vitreg, Eugen, rodul legaturii lui Alexandru cu amanta, apoi sotia, unui tovaras din inchisoare. In aceste conditii, Alexandru a tinut sa-l aduca la Bucuresti, anumite perioade de timp, pe copilul abandonat la Oltenita.

· In 1940, apare o mama vitrega a lui Ion Iliescu - Marita Iliescu - sora mamei lui Ion Cioaba, despre care Ion Iliescu afirma in interviu ca "incepuse sa simpatizeze cu comunismul". Observam ca, de fapt, aceasta participase la brigazile Kominterniste, organizate de sovietici si expediate in Spania, pentru a-i sustine pe republicanii procomunisti impotriva lui Franco, in cursul razboiului Civil. Prin Ana Pauker si Dej, Marita Iliescu, mama cu care Iliescu se afisa la receptiile oficiale, obtine posturi importante in comertul exterior. Unde stim bine cine lucra pe atunci: insusi Ion Cioaba a recunoscut, intr-un interviu dat cu putin timp inainte de a muri, ca el si presedintele "Iliescu" erau "veri".

Intelegem acum de ce Iliescu a scos-o, orwellian, din biografie pe Maricica, tiganca caldarareasa, pentru a o introduce pe post de mama pe Marita (sora cu mama lui Cioaba) si de ce se afisa oficial cu ea: Marita, avea dosar beton, luptase in Spania si a activat apoi in comertul exterior. Spre deosebire de Maricica Stoica, Marita Iliescu dadea bine la dosarul si in biografia lui Ion Iliescu, cel putin, pana in 1989.

J.Bond
21st December 2008, 15:57
Tupeu de comunist: Ion Iliescu ne aminteste ca pe 18 decembrie la Timisoara s-a strigat "Libertate!"
Din doua una. Ion Iliescu ori ne ia de prosti, ori ne ia de prosti! Sau, poate, ca sa doarma linistit noaptea, fara ca mortii sa-i bantuie visele, trebuie sa-si repete pana la satietate ca in decembrie 1989 a fost doar o revolutie, nu si o lovitura de stat ce a deturnat-o. Iliescu se face ca uita ca, intre timp, am aflat si "cine-a tras in noi", si cine erau asa-zisii teroristi, si cum cel care "cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista" era de mult pregatit sa-i ocupe locul tovarasului sau de partid comunist, Nicolae Ceausescu.Poate si pentru ca nu a fost tras la raspundere pentru moartea celor aproape 2.000 de romani care in decembrie 1989 s-au numarat printre cei care au avut curajul sa iasa in strada si sa strige "Jos Ceausescu" si "Jos Comunismul", fostul presedinte al tarii are tupeul sa ne aduca aminte ca astazi se implinesc 19 ani de cand la Timisoara s-a strigat pentru prima oara "Libertate!".Uitand probabil ca a jucat un rol principal in evenimentele ce au dus la moartea atator nevinovati, ca si in stoparea anchetelor ce ar fi trebuit sa-i condamne pe cei vinovati, Iliescu afirma pe blogul sau ca acesta data este si "debutul manifestarilor de marcare a aniversarii victoriei Revolutiei Romane".
Continuand sa-si bata joc de memoria celor care si-au sacrificat viata, fostul presedinte i-a invitat, joi, pe cititorii blogului sau sa participe la Sesiunea anuala de comunicari stiintifice a Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989."Manifestarea urmareste si acordarea unei atentii sporite pentru valorificarea in spatiul public a cercetarilor Institutului si continuarea actiunilor pentru reflectarea corecta a Revolutiei, ca si pentru eliminarea fabulatiilor de tot felul si a incercarilor de discreditare a Revolutiei si a celor ce si-au asumat in acele zile si riscuri si raspunderi asigurand victoria", ii lamureste pe cititori Ion Iliescu.Tema supusa, vineri, dezbaterii este "Fortele de ordine, paza si represiune in timpul Revolutiei din decembrie 1989".
Actualul presedinte de onoare al PSD ar trebui sa se ocupe mai degraba de Institutul Loviturii de Stat din Decembrie 1989 si sa propuna dezbateri precum "Cum au furat Ion Iliescu si ai lui Revolutia" sau "Cum au intinat Ceausestii idealurile comunismului".
Ciprian STOLERU

J.Bond
12th February 2009, 11:16
Ion Iliescu este învinuit în al doilea dosar al Mineriadei din '90
Astazi, ora 10:09

Ion Iliescu are calitatea de învinuit în dosarul Mineriadei din iunie 1990, în legătură cu evenimentele din 14-15 iunie, susțin surse judiciare, în contextul în care fostul președinte a primit neînceperea urmăririi penale pentru evenimentele din 13 iunie și noaptea spre 14 iunie1990.

Aceleași surse judiciare au mai declarat, pentru NewsIn, că Ion Iliescu are, în continuare, calitatea de învinuit în celălalt dosar care privește venirea minerilor în București, adică intervalul 14-15 iunie 1990.

"Ion Iliescu este învinuit în acest al doilea dosar al Mineriadei din 1990 încă din 2005. În respectivul dosar sunt învinuite aproximativ 30 de persoane", au afirmat, pentru NewsIn, aceleași surse.

Dosarul se află acum la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitatate Organizată și Terorism (DIICOT), pentru că procurorii militari, care s-au ocupat inițal de caz, i-au acuzat pe cei implicați de săvârșirea mai multor infracțiuni grave, precum cea de terorism.

Iliescu a primit NUP pentru 13 iunie, deși a intervenit de cinci ori în gestionarea situației, potrivit Jurnalului de Luptă al Armatei
Sursa: NewsIn

Grinco
12th February 2009, 22:39
Sa inteleg ca te bucuri pentru raul celui care a faurit FSN-ul mult iubit, care guverneaza tara si la aproape 20 de ani de la acele evenimente? Vezi ca poate se ajunge si la dosarul Mineriadei din '91, cand un anume locatar de la Cotroceni era Ministru al Transporturilor, iar sub obladuirea sa au venit la Bucuresti o gramada de trenuri cu cirezi de ''ortaci''

Jerome LeBanner
13th February 2009, 11:03
Sa inteleg ca te bucuri pentru raul celui care a faurit FSN-ul mult iubit, care guverneaza tara si la aproape 20 de ani de la acele evenimente? Vezi ca poate se ajunge si la dosarul Mineriadei din '91, cand un anume locatar de la Cotroceni era Ministru al Transporturilor, iar sub obladuirea sa au venit la Bucuresti o gramada de trenuri cu cirezi de ''ortaci''

Coincidenta, bre

J.Bond
3rd March 2009, 11:47
Aniversare cu scandal
Alexandra-Livia Dordea
Marți, 03 Martie 2009


Obișnuit să aibă o zi de naștere relaxată alături de membrii PSD și simpatizanți, Ion Iliescu a avut parte de o surpriză neplăcută. Cinci tineri de la Asociația "Noii Golani" au venit la biroul social-democratului din strada Atena pentru a aprinde o lumânare în amintirea martirilor de la Revoluție. Cei care asigurau paza i-au bruscat pe tineri și au chemat jandarmii. Însă, membrii asociației au apucat să scandeze "Criminalul! Criminalul!" și să îi ofere un cadou. Două tricouri. Unul pe care era o spânzurătoare cu cuvântul de ghicit "CRIMINAL" și un altul cu chipul lui Iliescu și mesajul "Vinovat de crime".

Cu această ocazie a apărut și conflictul de generații. Cei mai în vârstă, care au venit să îl serbeze pe președintele lor, i-au luat apărarea lui Ion Iliescu și au strigat la ei: "Ce știați voi la Revoluție?". EVZ

Super baietii! Sa nu uitam ca sarbatoreste un criminal.

Grinco
11th March 2009, 20:02
Ion Iliescu, scos de sub urmarire penala in dosarul mineriadei din 1990

Procurorii DIICOT au decis scoaterea de sub urmarire penala a fostului presedinte Ion Iliescu in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, in care era invinuit de subminarea puterii de stat, acte de diversiune si comunicare de informatii false, informeaza un comunicat al DIICOT.

Prin ordonanta emisa miercuri, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a decis neinceperea urmaririi penale fata de celelalte 30 de persoane cercetate in acelasi dosar.
Sursa: hotnews.ro (http://www.hotnews.ro/stiri-politic-5482964-video-ion-iliescu-scos-sub-urmarire-penala-dosarul-mineriadei-din-1990.htm)

Na, si sa nu iti bagi toate picioarele in ea de tara si de justitie de rahat?:D

newcool
12th March 2009, 00:39
thread inchis...de fantome comuniste nu vorbim.:rosu:(poate daca's beat merge o-njuratura:P)

J.Bond
14th March 2009, 18:41
Ion Iliescu va fi cercetat pentru genocid

Ion Iliescu, Virgil Magureanu si ceilalti invinuiti scosi de sub urmarire pentru subminarea puterii de stat, acte de diversiune si comunicare de informatii false, la mineriada din iunie '90, vor fi cercetati in continuare pentru alte infractiuni, intr-un dosar disjuns.
Ion Iliescu si alte aproape 30 de persoane vor fi cercetati pentru genocid, tratamente neomenoase, distrugerea unor obiective si insusirea unor bunuri si distrugerea unor obiective si insusirea unor valori culturale, pentru care Sectia Parchetelor Militare a dispus inceperea urmaririi penale la datele de 9 iunie 2005, 12 iunie 2006 si 28 mai 2007, se mai arata in Ordonanta DIICOT.

Potrivit aceleiasi Ordonante din 10 martie, prin care DIICOT a decis scoaterea de sub urmarire penala a lui Ion Iliescu, Virgil Magureanu si a altor aproape 30 de persoane, pentru infractiuni precum subminarea puterii de stat, acte de diversiune si comunicare de informatii false, la mineriada din 13-15 iunie 1990, a decis, de asemenea, declinarea competentei in favoarea Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului General pentru solutionarea cauzei cu privire la alte infractiuni, reiese din documentul DIICOT postat miercuri seara pe site-ul Parchetului General.
Front News

Grecu_
14th March 2009, 19:06
Inca o speranta care se va spulbera...