Results 1 to 7 of 7

Thread: vasile314tzurka vs ion-1

  1. #1
    prav vasile314tzurka's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    aici
    Posts
    5,573
    Reputatie
    1

    Angry vasile314tzurka vs ion-1

    Quote Originally Posted by ion-1
    Referitor la suporterii dinamo-steaua, desigur ca sunt si suporteri rezonabili in randul acestora (foarte putini, cel putin cat am observat pe acest forum..de fapt, unul singur..vasiletzurka sau cam asa ceva..oricum, cu o floare..).
    din moment ce sunt pomenit voi raspunde aici.

    sunt multi suporteri rezonabili si cei mai multi nu scriu aici. nu pot fi de acord cu faptul ca tu ii numesti intr-un fel mai "subtil" bolnavi. de ce? pentru ca tin cu echipe care au fost fondate de comunisti? ce vina au ei? aveam patru ani cind constantin si crainiceanu sau voinescu intrau la taica-meu in casa. crezi ca ii pasa cuiva de cine a facut echipele intr-o vreme cind putini ar fi spus ca peste 40 de ani comunismul se va sfirsi? asa am ajuns sa tin cu steaua si am tinut cu ea indiferent unde a fost. eu nu spun cuiva sa tina sau sa nu tina cu vreo echipa. unul din topicurile jignitoare este "de ce dinamo este echipa cea mai urita". acestea sunt echipele de azi si cu astea defilam. nu exista echipa in fotbalul romanesc care sa nu fi facut un blat sau vreun compromis rusinos. in loc sa discutam ce putem face toti microbistii pentru a face din fotblat fotbal, se gasesc destui care sa creada ca au pus mina pe intelepciune. fiecare e mai roman decit altul. e de plins. cind nu au argumente injura, mint, iti spun ca esti tigan sau homosexual. stupid si inept. nu mai vorbesc de acuzatiile fara acoperire si de mofturile unora mai scortosi care pretind ca ei sunt de neatins. tot ei acuza fara probe.

    cind am postat "taieturi din ziare" edmond, posesorul total al imaprtialitatii a binevoit sa imi atraga atentia ca provoc scandal. de ce? pentru ca o gasca de agramati prolifereaza acuzatii fara fond?

    sa formulez atunci scopul acestei intilniri pe arena:

    - ce inseamna a fi suporter?
    - de ce a fi suporter inseamna a desconsidera pe altii?
    - personal nu am contorizat ip-urile altora si nici nu am intereseaza. de ce asa-zisii "curati" de la voi nu sunt in stare sa aiba o discutie prin care sa atraga atentia asupra mirlaniilor pe care gasca lui pacala le tot prolifereaza?

    daca esti in stare prezinta-te.
    [SIZE="1"][FONT="Arial"][COLOR="Red"]nu scuipa, că-i piere gustul![/COLOR][/FONT][/SIZE]

  2. #2
    junior
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    137
    Reputatie
    1
    Am reflectat daca sa raspund sau nu ceva timp.

    Nu am sa spun lucruri noi, dar se pare ca anormalitatea in care am trait si traim a ajuns o scuza buna (se pare chiar singura) pentru a se justifica pe sine insasi.

    steaua si dinamo sunt in sport proiectia unui sistem represiv pe care tara noastra nu l-a mai cunoscut in istoria sa. Decimarea elitelor din deceniul sase (nu ma refer doar la intelectuali!) si inceputul distrugerii constiintei unei natii.
    Un sistem care a sapat o rana adanca, greu vindecabila mai ales cand sistemul se camufleaza precum un cameleon (ieri mari sustinatori ai clasei muncitoare care conduce prin unicul partid, azi partizani declarati ai capitalismului aducator de belsug..propriu desigur..)

    Poblema este simpla si se poate divide in doua:
    1) Au fost infiintate cele doua cluburi in scopul militarizarii sportului si a proiectiei acestuia in exterior (in vest) ca un simbol al superioritatii comunismului asupra altui sistem? Au concentrat ele, pana la absurd uneori ( a se vedea steaua din vremea lui valentin) valorile crescute in mare majoritate pretutindeni in tara? Au existat un dinamo cluj, dinamo pitesti, dinamo bacau pana spre sfarsitul deceniului 7, o asa tg mures pana mult mai tarziu? Au dus aceste doua cluburi o politica discretionara, de forta decenii la rand?

    2)Au fost (sunt) cele doua cluburi demilitarizate la ora actuala, la 14 ani de la o lovitura pe care personal o consider controlata d erusi pana la amanut? Nu..A se vedea problemele lui gigi becali cu stadionul (sa fim seriosi, cine crede ca acest specimen a ajuns acolo sus fara nici o legatura cu afacerile cu terenurile cui?.. ale Armatei!) precum si furia generalilor din MI privind transformarea lui dinamo in societate pe actiuni...Si mai ales, a se vedea gradele militare pe care le dobandesc sportivii celor doua cluburi..uneori, fara jena, ajunsi generali pentru lovit balonul cu piciorul...

    Concluzia: traim sub aceleasi auspicii in fotbal ca si acum 15-20-40-50 de ani..ceva schimbat pe la freza, e pe dreapta nu mai e pe stanga...

    Am observat ca si calitatea suporterilor (in linii mari desigur) celor doua cluburi tine pe undeva de anormalul din care ele s-au zamislit. A se vedea atitudinea obisnuita a celor doua galerii, maniera in care isi incurajeaza echipa sau cum se face galerie echipei nationale cand aceasta joaca in Bucuresti. Am simtit-o si eu pe propria piele pe acest forum: am cerut un argument mi s-a expediat un Ioane esti prost, am cerut o lamurire mi s-a raspuns cu esti penibil sau nu stii sa citesti..desigur nici argumentul nici lamurirea nu au mai sosit..despre suporterii celor doua cluburi am postat in plus pe forumul Universitatii Craiovei..vad ca ai copiat doar dintr-un mesaj al meu si ai dat un paste pe alt thread..poti copia si din celelalte.

    Ai spus ceva: daca esti in stare sa ma prezint aici...dupa cum vezi m-am prezentat si mi-am expus punctul de vedere.

    Nu ma simt insa in stare sa continui o disputa de acest gen din doua motive:1)ar fi ceva gen o discutie intre un gnostic si agnostic..fiecare cu adevarul lui, ireconciliabil..2) mai grav, as marsa pe o disputa gen tortionar-victima..si in lumina celor ce am spus inca de la inceput ma detasez de orice incercare de a intelege cum s-a facut rau (se mai face) doar pentru ca nu s-a putut (nu se poate) altfel. Imi rezerv dreptul sa fac abstractie de existenta acestor doua cluburi atata vreme cat raman structurate in forma actuala.

    Raspunsul acesta, cat a fost de clar l-am dat din respect pentru fanii Universitatii Craiova in primul rand, care a fost (sunt subiectiv, stiu) echipa cea mai furata in perioada deceniilor 8 si 9.
    De asemenea, din respect pentru toti fanii care sunt pe aceeasi lungime de unda cu mine (indiferent de echipa de suflet) si din respect pentru Timisoara (in care n-am fost niciodata din pacate pana acum), pentru acei timisoreni care au crezut in '90 ca se poate schimba ceva (celebrul punct 8-eliminarea fostilor din orice structura viitoare de conducere iar in plan sportiv refuzand sa joace cu dinamo- de ce nu si cu steaua, in diferite discipline sportive).

    Este ultimul meu mesaj aici. Nu cunosc regulile de pe aceasta arena si nu ma intereseaza sa mai demonstrez nimic in plus decat am incercat sa o fac.
    Last edited by ion-1; 18th December 2003 at 02:44.

  3. #3
    prav vasile314tzurka's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    aici
    Posts
    5,573
    Reputatie
    1
    universitatea craiova nu a fost furata in deceniul 9 mai mult decit s-a furat singura.

    cu privire la concentrarea de pe vremea lui valentin, vezi si ce parere au jucatorii respectivi, daca au vrut sa vina sau nu. vezi declaratiile lor de dupa 90.

    daca becali si-a facut averea din escrocherii cu terenuri ale armatei, cu ce si-a facut averea dinel? din biletele de intrarea de la muzeul lui?

    discutia nu era despre echipe, ce a facut, cit a furat sau cum a fost furata, ci despre suporteri. despre calitatea de suporter. despre aberatiile din tribunele stadioanelor actuale. despre ura dintre niste oameni care ar fi trebuit sa-si cinte echipa si dupa meci sa fie in stare sa mearga cu ceilalti la o bere si sa discute despre fotbal, iar nu despre alte prostii. nu ma duc pe stadion in special din aceasta cauza.

    a face curat in fotbalul romanesc nu inseamna doar a scapa de dinamo si steaua, ci de a concepe un maturoi mult mai mare. racilele nu sunt doar becali si netoiu, ci toti asazisii proprietari de cluburi. ei sunt pe prima scena a scandalurilor. din pacate galeriile nu fac decit sa-si dea la gioale unuia alteia. atit. si? mai departe? vor fi in continuare jucatori neplatiti la timp sau de loc, vor fi in continuare aranjamente, vor fi in continuare scandaluri indelungi mediatizate doar ca fac bine pe prima pagina a unor ziare de doi lei. ne vom putea lua adio de la prezentele in jocurile internationale.

    cind vezi doar o parte din probleme si refuzi sa vezi intregul nici nu ajuti nici nu mergi inainte. te prabusesti. sistemul neocomunist instaurat de psd cu baroni locali si mafioti la centru nu te va lasa sa ridici capul daca esti singur. nu o galerie poate face ordine, ci toate pot face ceva impreuna. nu suporterii sunt de vina pentru proasta stare, ci inconstienta cu care ei se ocupa de maruntisuri.

    intrebari (ai chef raspunzi, nu nu): de ce, stiind ca emisiunile procesul si recursul sunt niste nerusinate mani<beep><beep><beep><beep>ri, lumea se uita totusi la ele beneficiind de un rating mult prea mare fata de calitatea discutiilor de aocolo? de ce doua ziare centrale care ar fi trebuit sa fie dedicate sportului, iar nu afacerilor amoroase ale unuia sau altuia, sunt cumparate?

    este foarte adevarat ca implicarea mi-ului la dinamo ar trebui curmata, din simplul fapt ca nu e permis unei institutii centrale sa fie implicata pe banii nostri la vreun club. in general nici unei institutii publice, indiferent daca e primarie sau altceva. s-ar putea spune ca primariile ar avea dreptul. m-am gindit mai mult si mi-am dat seama ca sunt banii unei comunitati care are nevoie, mai ales acum, de caldura apa curenta potabila strazi scoli spitale doctori medicamente mai degraba decit o echipa de fotbal, indiferent cum s-ar numi ea. in fond si la urma urmei un oras modern va atrage capital si pentru fotbal.
    [SIZE="1"][FONT="Arial"][COLOR="Red"]nu scuipa, că-i piere gustul![/COLOR][/FONT][/SIZE]

  4. #4
    junior
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    137
    Reputatie
    1
    Desi am promis ca nu mai intru si am considerat subiectul incheiat am sa incerc inca un raspuns.
    Mai mult ca sa detaliez pe ici-colo ideile din prima postare si sa incerc te lamuresc in privinta unor afirmatii din mesajul tau precedent.

    Primul deceniu incepe cu anul 1 al unui secol..al doilea cu anul 11..iar deceniul 9 inseamna 81-90, din cate stiu eu. Daca poti spune ca mai ales intre anii 1982-1985, Universitatea Craiova s-a furat mai mult singura, inseamna ca inca odata mi se confirma ca suporterii steaua si dinamo si noi, restul (plebea, provincialii,etc.) traim in lumi paralele.

    Faptul ca incepi sa spui de dinel,, netoiu, copos etc nu arata decat ca imi confirmi ce am afirmat in concluzia mea din primul mesaj...suntem in aceeasi postura ca si inainte de revolutie doar ca nu mai e cararea pe stanga ci pe dreapta..multumesc de ajutor...si nu este singurul pe care mi-l dai.

    Vorbesti de maturoi..pai eu stiu ca se incepe curatenia cu ceea ce a declansat mizeria...si mizeriile din sportul romanesc au inceput prin infiintarea cluburilor MI si MApN. Desigur, in scopul exportului de imagine a unui comunism scalamb, concentrarea valorilor si crearea unor conditii adecvate de pregatire precum si un trai decent erau un minimum-minimorum de oferit...asta in detrimentul unei dezvoltari firesti, pe ansamblu al sportului in toate zonele tarii. Cum sa se vaite fostii componenti ai celor doua cluburi (ca si actualii) cand au fost o categorie favorizata fata de toti ceilalti?

    Am vorbit foarte clar de anormalitatea care se justifica prin sine insasi..daca fostii activisti si ********i erau indepartati din orice functie nu mai vorbeam acum de dinel, netoiu, copos, paunescu asa cum nu ar fi trebuit sa avem politicienii pe care i-am avut si inca ii avem. Ce poate fi prezenta acestora la celelalte cluburi (dinel, copos, etc..) decat controlul fostilor asupra a tot ce misca in tara noastra? Sa nu ridice nimeni si nimic capul fara sa stim noi! Ilie Nstase, marele nostru tenismen, a spus la o emisiune tv, dupa ce si-a pus cenusa in cap pentru ca se bagase in cursa pentru capitala ceva de genul: cel mai trist si sigur lucru care s-a intamplat in tara noastra a fost PRIVATIZAREA ********ILOR!!!

    Spui mereu de conditia de suporter..cum sa inteleg eu un suporter al unui club (dinamo, steaua) care asa cum am spus au fost proiectiile in sport ale unui regim opresiv fara precedent in tara si care AU RAMAS LA FEL ORGANIZATE? Cluburi care considera anormalul normal? Abuzul firesc, furtul un drept si locul intai un dat prin nastere (a se citi infiintare, sorginte, cum vrei). Care au oameni in federatie, liga, arbitraj, media si chiar politicieni in consiliile de aministratie. Aici este cuiul lui Pepelea, aici vad eu tangenta cu ceva de care te-ai ofuscat peste poate..nu in faptul ca ati inferiori dintr-un anume punct de vedere uman in afara acelauia legat strict de fotbal..Doamne fereste, nimeni nu este perfect si in ce ma priveste am un simt autocritic hipertrofiat.

    Dar sunt evidente atat de limpezi peste care nu putem trece..steaua si dinamo cu adevarat de sine statatoare..asta ar fi normal..fara anomalii tip iordanescu general, otelea general, dinu general, urzica maior, canotori colonei, boxeri capitani, politicieni si afaceristi dubiosi in conducere..etc...vezi un articol recent dintr-un ziar..despre opozitia generalilor din Mi fata de o potentiala restructurare la dinamo..

    Cele doua cluburi trag foloasele din sorgintea lor si acum tocmai pentru ca aceia care sunt acolo sus, in toate domeniile (politic, economic, media, etc) sunt fostii profitori ai regimului care le-au zamislit. Si cu asta am incercat si un raspuns la emisiunile sportive de care spui..nu ma intereseaza..topescu a umplut TV de la comentatori stelisti care au migrat si la alte posturi private..n-ar fi fost atat de rau daca ar fi avut vreunul macar a zecea parte din calitatile sale. Eu nu privesc aceste emisiuni..sunt prea departe si ma bucur din acest punct de vedere (sau mai corect si din acest pdv).

    Dupa cum vezi partea de care spui este peste tot..eu nu privesc doar o parte (recte steaua-dinamo) ci ansamblul care le-a si creat si cel care le sustine in continuare.

    Vorbesti ceva de administratia locala..nu ma prea pricep..stiu insa ca unde sunt administratia locala este sefa si peste politie! Este ceva esential..nu un minister de interne considera ca in orasul X sau oraselul Y sa fie atatia politisti..cei din X sau Y hotarasc de cati oameni au nevoie si cu cat sa-i plateasca etc..este de fapt, o normalitate in majoritatea tarilor ceva mai saltate decat noi la ora actuala..dar nu si la noi..de asemenea adm locala ar fi cea care ar trebui sa hotarasca si restul aspectelor (inclusiv a avea fotbal sau sport de orice culoare)..doar ca la noi, din cate stiam, nu exista descentralizare si sunt discutii mari si nerezolvate cu administrarea fondurilor locale...in schimb, este normal ca doua ministere care au scop apararea tarii si mentinerea ordinii sa aiba doua cluburi mamut in care curg banii si din satul x in care poate inica nu este curent electric sau oamenii sunt prea saraci sa isi cumpere un tv..in loc ca dom' plutonier sau dom' colonel (fara conotatii ironice) sa mearga sa faca el insusi sport sa fie in forma pentru a-si face datoria atunci cand se impune el merge la stadion sa tipe din toti bojocii hai steaua si hai dinamo..si sa-l vada pe dom' procuror dinu cum ajunge general in locul lui, care si-a frecat sanatatea si a si-a facut meseria de militar sau politist zi de zi si noapte de noapte.

    Am incercat sa fiu cat mai clar si mai concis..stiu ca se putea si mai bine..cand nu este loc de si mai bine?

    Revenind la disputa dintre noi..nu mi-ai raspuns la remarci esentiale din punctul meu de vedere..si, fara sa fie un atac personal, nu esti consistent (ca idei) in replici.

    Nu ma mira..si cum ai inceput sa ma 'placi' pornind de la un fragment dintr-un mesaj de al meu postat pe forumul Craiovei si pe care l-ai reprodus pe alte doua threaduri pe intern...am sa te imit in a copia doua dintre mesajele tale..unul in intregime si un scurt fragment din primul tau mesaj de pe aceasta arena. Spre desobire de tine, care nu ai demonstrat nimic, desi ai incercat sa si comentezi acel fragment eu am sa las doar cele doua citate din 'gandirea' ta sa vorbeasca ele insele despre consecventa sau lipsa ta de consecventa.


    Quote vasile tzurka

    "crezi ca ii pasa cuiva de cine a facut echipele intr-o vreme cind putini ar fi spus ca peste 40 de ani comunismul se va sfirsi? asa am ajuns sa tin cu steaua si am tinut cu ea indiferent unde a fost."

    Quote vasile tzurka

    "istoria nu trebuie uitata pentru ca ne-am pierde identitatea si pe de alta parte s-ar putea repeta. personal nu cred ca ar fi bine. a trai in schimb din istorie e ca si cum ne-am minti. istoria trebuie asumata, doar, cu erorile care au fost ca sa stii unde trebuie indreptat"
    Last edited by ion-1; 19th December 2003 at 19:40.

  5. #5
    prav vasile314tzurka's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    aici
    Posts
    5,573
    Reputatie
    1
    Quote Originally Posted by ion-1
    Primul deceniu incepe cu anul 1 al unui secol..al doilea cu anul 11..iar deceniul 9 inseamna 81-90, din cate stiu eu.

    deceniul da, dar anii 90 inseamna anii care incep cu 9.

    Faptul ca incepi sa spui de dinel,, netoiu, copos etc nu arata decat ca imi confirmi ce am afirmat in concluzia mea din primul mesaj...suntem in aceeasi postura ca si inainte de revolutie doar ca nu mai e cararea pe stanga ci pe dreapta..multumesc de ajutor...si nu este singurul pe care mi-l dai.

    care dreapta?

    Spui mereu de conditia de suporter..cum sa inteleg eu un suporter al unui club (dinamo, steaua) care asa cum am spus au fost proiectiile in sport ale unui regim opresiv fara precedent in tara si care AU RAMAS LA FEL ORGANIZATE? Cluburi care considera anormalul normal? Abuzul firesc, furtul un drept si locul intai un dat prin nastere (a se citi infiintare, sorginte, cum vrei). Care au oameni in federatie, liga, arbitraj, media si chiar politicieni in consiliile de aministratie. Aici este cuiul lui Pepelea, aici vad eu tangenta cu ceva de care te-ai ofuscat peste poate..nu in faptul ca ati inferiori dintr-un anume punct de vedere uman in afara acelauia legat strict de fotbal..

    toate, repet, toate cluburile din divizia A comunista au pacatele lor, care s-au repercutat asupra celor 14 ani de neocomunism actual. ceahlaul, bistrita, bacaul, inclusiv craiova sub indrumarea lui netoiu, au facut tot soiul de blaturi si nu sunt steaua sau dinamo.

    Cele doua cluburi trag foloasele din sorgintea lor si acum tocmai pentru ca aceia care sunt acolo sus, in toate domeniile (politic, economic, media, etc) sunt fostii profitori ai regimului care le-au zamislit.

    sa inteleg ca numai cele doua cluburi au patroni care au bani din cauze oculte legate de comunism? personal ma indoiesc. dupa cum vad eu lpf-ul toti sunt o apa si-un pamint.

    Dupa cum vezi partea de care spui este peste tot..eu nu privesc doar o parte (recte steaua-dinamo) ci ansamblul care le-a si creat si cel care le sustine in continuare.

    am vazut. mai ales de cite ori pomenesti o alta echipa in afara celor doua.

    Vorbesti ceva de administratia locala..nu ma prea pricep..stiu insa ca unde sunt administratia locala este sefa si peste politie! Este ceva esential..nu un minister de interne considera ca in orasul X sau oraselul Y sa fie atatia politisti..cei din X sau Y hotarasc de cati oameni au nevoie si cu cat sa-i plateasca etc..este de fapt, o normalitate in majoritatea tarilor ceva mai saltate decat noi la ora actuala..

    nu este peste tot unde crezi tu sistemul american. nici chiar in cele asa zis normale. si in plus s-au mai schimbat lucrurile si pe aici.

    dar nu si la noi..de asemenea adm locala ar fi cea care ar trebui sa hotarasca si restul aspectelor (inclusiv a avea fotbal sau sport de orice culoare)..

    nu. daca paza, scoala, spitalul sunt bunuri de care oricine are nevoie, de fotbal nu are nevoie oricine. de sport da, dar pentru amatori. de parcuri e nevoie, de baze sportive unde sa vina tot omul, nu de steaua sau de universitatea craiova. acolo unde esti echipele au banii de la particulari nu de la stat.

    Nu ma mira..si cum ai inceput sa ma 'placi' pornind de la un fragment dintr-un mesaj de al meu postat pe forumul Craiovei si pe care l-ai reprodus pe alte doua threaduri pe intern...am sa te imit in a copia doua dintre mesajele tale..unul in intregime si un scurt fragment din primul tau mesaj de pe aceasta arena. Spre desobire de tine, care nu ai demonstrat nimic, desi ai incercat sa si comentezi acel fragment eu am sa las doar cele doua citate din 'gandirea' ta sa vorbeasca ele insele despre consecventa sau lipsa ta de consecventa.

    nu exista contradictie. incearca sa intelegi unde este diferenta. eu nu neg istoria celor doua echipe. iti explic ca un copil nu are de unde sa stie asta si nici nu il intereseaza. pe de alta parte nu trebuie repetate erorile sau timpeniile trecutului. indreptarea lor nu consta in desfiintarea echipelor, ci in normalizarea fotbalului. cum? eliminarea din sistem a celor care implica decaderea fotbalului ca sport.

    Quote vasile tzurka

    "crezi ca ii pasa cuiva de cine a facut echipele intr-o vreme cind putini ar fi spus ca peste 40 de ani comunismul se va sfirsi? asa am ajuns sa tin cu steaua si am tinut cu ea indiferent unde a fost."

    Quote vasile tzurka

    "istoria nu trebuie uitata pentru ca ne-am pierde identitatea si pe de alta parte s-ar putea repeta. personal nu cred ca ar fi bine. a trai in schimb din istorie e ca si cum ne-am minti. istoria trebuie asumata, doar, cu erorile care au fost ca sa stii unde trebuie indreptat"
    tot nu ai vorbit de suporteri.
    [SIZE="1"][FONT="Arial"][COLOR="Red"]nu scuipa, că-i piere gustul![/COLOR][/FONT][/SIZE]

  6. #6
    junior
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    137
    Reputatie
    1
    Ti-au trebuit trei zile pentru asa un raspuns?

    Mai citeste de cateva ori cele doua postari care imi apartin.

    Pentru ca, daca incepi cu, imi permit sa te citez :
    "deceniul da, dar anii 90 inseamna anii care incep cu 9"
    Pai eu am mentionat decenii (6,8 si 9) si nu anii 60, 80, 90!!.....de fapt chiar tu ai spus: "universitatea craiova nu a fost furata in deceniul 9 mai mult decit s-a furat singura"..quod erad demonstrandum!

    Daca nici la o chestie atat de evidenta nu recunosti ca ai gresit...e cam greu sa mai vii apoi cu alte lucruri credibile...poate tangente cu credibilul...

    Mai uita-te o data si la partea cu suporterii..ai uitat sa o selectezi si sa-mi raspunzi, desi ma acuzi ca nu i-am mentionat..iar se vede ca nu prea ai inteles ce ai citit..

    Pentru orice eventualitate iti reproduc fragmentul si te atentionez ca timpul gramatical folosit este prezentul!

    "Spui mereu de conditia de suporter..cum sa inteleg eu un suporter al unui club (dinamo, steaua) care asa cum am spus au fost proiectiile in sport ale unui regim opresiv fara precedent in tara si care AU RAMAS LA FEL ORGANIZATE? Cluburi care considera anormalul normal? Abuzul firesc, furtul un drept si locul intai un dat prin nastere (a se citi infiintare, sorginte, cum vrei). Care au oameni in federatie, liga, arbitraj, media si chiar politicieni in consiliile de aministratie. Aici este cuiul lui Pepelea, aici vad eu tangenta cu ceva de care te-ai ofuscat peste poate..nu in faptul ca ati inferiori dintr-un anume punct de vedere uman in afara acelauia legat strict de fotbal..Doamne fereste, nimeni nu este perfect si in ce ma priveste am un simt autocritic hipertrofiat."

    Daca tot te dai de ceasul mortii de grija suporterilor (mai ales a celor tineri..stelisti si dinamovisti desigur) am sa incerc sa detaliez..nu pentru tine, pentru cei care vor intra pe aici si vor intelege mai mult decat tine...

    Nu mai repeta chestia cu suporterii celor doua cluburi care, prea tineri (vai!) nu sunt, pasamite, interesati cum s-au creat cele doua cluburi..deci istoria ii lasa rece, nu? ..cum ramane cu Sevilla atunci, daca sunteti atat de diferiti acum de cei de atunci?? Va mai apartine sau e doar..istoria care nu intereseaza? Cei tineri o considera parte din istoria lui steaua? se mandresc cu performanta sau spun: e trecut si ma lasa rece?? Asa ar fi de asteptat sa spuna, prin prisma celor spuse de tine, un suporter stelist: nu ma intereseaza trecutul!..oare asa e? Dar hai sa zicem ca-i intereseaza doar prezentul..atunci, mergi frumos la fragmentul pe care ti l-am mai copiat o data mai sus si cauta un raspuns acolo la mirarea mea..

    Faptul ca spui si altii au facut blaturi si altii au in conducere oameni verosi (apropo, i-am mentionat si pe dinel, copos..dar se pare ca ti-a scapat fondul ideii desi, culmea!, ai si citat bucatica...) este exact politica de dupa '89 (din deceniul 10!..sau anii 90 sa fie mai limpede) practicata la scara larga: a invinovatirii tuturor..si voi, oamenii obisnuiti sunteti vinovati..nu doar noi, activistii, ********ii, informatorii, deci profitorii regimului si baza acestuia pana in 89..si voi ati fost de vina..ca ne-ati permis sa va facem ce v-am facut..mai mult, ati furat un ou in plus peste cele 10 pe luna admise...si ca sa va invatati minte, tot noi o sa va aratam drumul spre capitalism..ca nimeni nu e ca noi..si tu spui la fel: si voi ati facut blaturi, si voi, etc..interesant?? nu..trist...

    Din 1981, dupa ce vreme de trei ani !!! campioana a fost din provincie si pana in anul 2003 doar o singura data s-a mai castigat campionatul de o echipa din provincie (1991)!!..mai mult, doar de alte doua ori (prin rapid) a fost o alta campioana iar in rest doar steaua si dinamo! Deci beneficiarii de dinainte beneficiarii de dupa...si din viitor, desigur, daca mentinem neschimbat acest prezent ...Mai citeste odata pasajul cu pricina:

    "Am vorbit foarte clar de anormalitatea care se justifica prin sine insasi..daca fostii activisti si ********i erau indepartati din orice functie nu mai vorbeam acum de dinel, netoiu, copos, paunescu asa cum nu ar fi trebuit sa avem politicienii pe care i-am avut si inca ii avem. Ce poate fi prezenta acestora la celelalte cluburi (dinel, copos, etc..) decat controlul fostilor asupra a tot ce misca in tara noastra? Sa nu ridice nimeni si nimic capul fara sa stim noi! Ilie Nstase, marele nostru tenismen, a spus la o emisiune tv, dupa ce si-a pus cenusa in cap pentru ca se bagase in cursa pentru capitala ceva de genul: cel mai trist si sigur lucru care s-a intamplat in tara noastra a fost PRIVATIZAREA ********ILOR!!!"

    Iar faptul ca repeti alaturarea celor doua citate din tine insuti- cele cu istoria- e mai mult dovada de masochism 'intelectual', ca altfel nu inteleg de ce iti dai singur cu ele in crestet...


    Stii de fapt care-i partea care ma intristeaza?...nu disputa cu tine..nici nu o consider disputa...esti limitat din motive ..istorice..nu poti mai mult erijandu-te in aparatorul unei cauze pierdute din 'nastere' (a se citi sorgintea celor doua cluburi).

    Partea trista o reprezinta realitatea inconjuratoare..ceea ce traieste in tara noastra, in zilele noastre, romanul de rand..
    Last edited by ion-1; 24th December 2003 at 00:21.

  7. #7
    sportaholic Vadim's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    21,240
    Reputatie
    1
    Din cauza sarbatorilor de iarna, threadul a stat deschis cu 3 zile mai mult. Acum este si pollul.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •